Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Itsemurhat

Kirjoittanut: Shaft (Inkvisiittori)
 • #41
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 06.02.2007 14:43

Lainaus: valo

Niinpä. Rakas mieheni sairastaa masennusta ja voin todeta että hän varmaan haluaa tahallaan pelätä sosiaalisia tilanteita, koulua ja ulkona liikkumista niin paljon että käpertyy kotiin tietokoneen ääreen. Kyllä huomaa taas mikä ihmisillä on asenne psyykkisiä sairauksia kohtaan...nehän ovat itse tahallaan aiheutettuja, koska asenne elämään ei ole oikea, eikä osaa olla riittävän menestyvä! *Irvistää sarkastisesti*


Kuulostaa TODELLA tutulta. Tapaus on vain rakas kämppikseni.
Kirjoittanut: Henna_Witch (Jäsen)
 • #42
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 06.02.2007 15:13
Pakko tunnustaa, että mä oon meinannu pari kertaa tota itsarii yrittää.. Mut nykyään en haluais mistään hinnasta! Kannattaa nauttia elämästä. Se saattaa silmänräpäyksessä olla ohi... Vaikka se oliskin joskus vähä vaikeeta...
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #43
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 06.02.2007 20:26
Pahan masennuksen hetkellä, varsinkin jos on ollut pitkäaikaista, alkaa varmasti miettiä, että ei musta ole kuin haittaa, teen palveluksen itselleni ja yhteiskunnalle, jos päästän ilmat pihalle.
Mutta kuitenkin, se on vain se hetki. Ei voi teitää, mitä huominen tuo. Huomenna voi olla kaikki toisin. Masentunut sanoo, että on kyllästynyt odottamaan, tietää ettei mikään muutu. Mutta ei sitä voi varmasti tietää. Kannattaa puhua, jos tuntuu ettei voi läheisilleen puhua, niin ammattiauttajille. Netistä on myös tullut useille pakopaikka, myös kirjoittaminen auttaa.
Onko loppujenlopuksi edes olemassa niin hyvää syytä, että sen perusteella voisi potkaista tyhjää? Minusta sellaista ei ole. Vaikka kuinka tuntuu, että tekee palveluksen muille, niin ei se ole niin, ikinä. Aina on joku, joka välittää. Aina on joku, joka ei ole ehtinyt sanoa, että rakastan sinua, vaikka olisi halunnut. Itsemurhan tekeminen satuttaa aina...
Kirjoittanut: Kuunsilta (Valokuvavastaava)
 • #44
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 08.02.2007 08:47

Lainaus: predatoress

Rupesin miettimään, että miksi helvetissä minä surkuttelen sitä, että hengitän - mietin kolmannen maailman ihmisiä, tauteja, nälänhätiä, sairauksia - urheita ihmisiä, jotka elävät täysillä, taistellen, kuolemantuomiostaan huolimatta. Minä, länsimainen, hyvinvoiva, hyvinkoulutettu nainen, mietin itsemurhaa vaikka kaikki on niin helvetin hyvin verrattuna niin monen muun ihmisen tilanteeseen.


hyvä predatoress! sentään joku on tajunnut tämän asian

masennus on sairaus, josta kuuluu parantua. olen itsekin ollut kunnon angsti joskus lähinnä koulukiusauksen takia, mutta koulua vaihdettuani tajusin että elämä oikeasti voi olla kivaa
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #45
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.02.2007 10:38

Lainaus: Kuunsilta

sentään joku on tajunnut tämän asian


Eiköhän jokainen masentunut tuon tiedä. Jos joku luulee masennusta tosiaan niin yksiulotteiseksi, että sen voisi tuollaisella parantaa, niin voin kertoa hänen olevan väärässä. Jokainen ihminen valitettavasti suhteuttaa ongelmansa omaan yhteiskuntaansa ja kulttuuriympäristöönsä.

Koulukiusauksesta johtuvaa lapsen pahaa oloa on turha verrata masennukseen, sillä kyseessä on täysin eri asia. Minäkin olen ollut kiusattu lapsi (ihmekös tuo, porukan nuorin ja suurin suu), mutta masennus on jotain aivan muuta. Tottahan toki kiusaus aiheuttaa lapselle pahaa mieltä ja kenties jonkinlaisia jännitystiloja ja keskittymishäiriöitä, mutta ei se tarkoita masennusta.

Masennus on hyvinvointivaltion vitsaus aivan siinä missä Afrikassa nälänhätä on vitsaus. Kannattaa myös muistaa, että masennus on yksilöllisempi kuin mikään muu sairaus. Fyysisiin kiputiloihin on aina sovellettavissa jokin olemassa oleva hoitomenetelmä. Yksittäisen henkilön mMasennuksen parantamiseen ei välttämättä valmista muottia ole, koska jokaisen ihmisen näkemys elämästä ja kokemukset ovat yksilölliset.
Kirjoittanut: jeeves (Aktiivi)
 • #46
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: jeeves
 • Lähetetty: 08.02.2007 10:47

Lainaus: valo

psyykkisiä sairauksia kohtaan...nehän ovat itse tahallaan aiheutettuja, koska asenne elämään ei ole oikea, eikä osaa olla riittävän menestyvä!


haluaisin oikaista tämän ihmisten yleisen mielipiteen, joka on siis väärä:
A. psyykkiset sairaudet eivät ole itse-tahallaan-aiheutettuja, psyykkisen sairauden alkamiseen tarvitaan aina sekä altistava tekijä(perinnölliset syyt), että jokin laukaiseva ulkoinen seikka, kuten esimerkiksi läheisen kuolema tai joku muu traaginen tapaus.

B. psyykkinen sairaus ei siis ole sairastuneen oma vika, mutta parantuakseen hänen täytyy tajuta olevansa sairas ja siitä sitten eteenpäin. tämä on täysin faktatietoa jonka jokainen psykologilta tai psykiatrilta tai joltain kysyvä, tai sellaisena oleva, tietää.

hyvä että vissiin aika monet kuitenkin tajuaa että miten on asiain laita. ja joo, mulla tuli ensin tähän viestiin kiva moka, kun en ollut lukenut kyseisin henkilön koko viestiä, sain väärän vaikutelman, nyt korjasin sen. kiitos ja anteeksi
Kirjoittanut: Lenore (Jäsen)
 • #47
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 08.02.2007 11:18

Lainaus: Kuunsilta

masennus on sairaus, josta kuuluu parantua. olen itsekin ollut kunnon angsti joskus lähinnä koulukiusauksen takia, mutta koulua vaihdettuani tajusin että elämä oikeasti voi olla kivaa

Jos ei nyt kuitenkaan verrattaisi masennusta vaan johonkin angstaamiseen. Ei masennuksesta parannuta ihan vain päättämällä, että "elämä on sittenkin oikein kivaa".
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #48
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.02.2007 11:49

Lainaus: valo

psyykkisiä sairauksia kohtaan...nehän ovat itse tahallaan aiheutettuja, koska asenne elämään ei ole oikea, eikä osaa olla riittävän menestyvä!


Miten en huomannutkaan tuota valon suorastaan verrattoman hupaisaa kommenttia. "Itse tahallaan aiheutettuja" on kyllä sen sortin laukaisu, että sen voisi säästää jonnekin "netin hauskimmat möläytykset" -teokseen.

Valo, sanojesi mukaan menestys siis poistaa masennuksen. Jos nyt sitten kertoisit, miten menestyvä ihmisen pitää olla, jotta masennus poistuu. Muutenkin menestyksen määritelmä olisi kiva kuulla, jotta tietäisin, mitä minun tulisi tavoitella. Laita rima sitten tarpeeksi korkealle, sillä joidenkin mukaan olen jo menestyvä ihminen.

Kenties minulla on kuitenkin se asenneongelma ja en vaan tajua, että masennus lähtee pois, jos vaan haluan.
Kirjoittanut: jeeves (Aktiivi)
 • #49
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 08.02.2007 12:03
nehän maailman menestyneimmätkin ihmiset,ainakin siis urallaan menestyneet ihmiset, ovat aivan yhtä masentuneita kuin muutkin ihmiset. ehkäpä tarkoittanee henkilöitä, jotka ovat menestyneet hyvin priimusgeenien saannissa ja elämän kolhuilta välttymisessä, ovat terveitä psyykkisesti. tai mitä lie.

oho muuten, valolla oli, ximmo, ilmeisesti sarkastinen sävy huomautuksessaan, kannattaaa lukea koko viesti edelliseltä sivulta, mullakin jäi se aluks huomaamatta ja sain vähän väärän käsityksen. tai sitten sain värän käsitykseen siitä, että sie lisit saanut väärän käsityksen. jo on vaikeeta selostamista.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #50
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.02.2007 12:11

Lainaus: jeeves

oho muuten, valolla oli, ximmo, ilmeisesti sarkastinen sävy huomautuksessaan, kannattaaa lukea koko viesti edelliseltä sivulta


Joo, niinpä tuntuisi olevan. Seison korjattuna.

Tosin itsekin oon sitä mieltä, että itsehän mä masennukseni aiheutan. Mitäs en osaa ajatella positiivisesti. (Kaverini psykologi sanoi sille heti ekalla tapaamisella "yritä ajatella positiivisesti". Miks niiden pitää olla noin huvittavia? ;D)
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit