Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kirkot ja hautausmaat

Kirjoittanut: Mila Art (Jäsen)
 • #11
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 18.08.2006 15:33
Olen aivan rakastunut vanhoihin kirkkoihin. En uskonnolliseen toimintaan, vaan nimenomaan kirkkoihin. Olimme kesällä muutaman viikon Euroopassa autolla ja tuli kierreltyä noita vanhoja ortodoksi kirkkoja.

Minä en kuitenkaan ole niitä hautausmaa tyyppejä. Vaikka ei minulla mitään niitä vastaan ole ja olen yhtämieltä siitä, että ne ovat kauniita paikkoja, mutta en vain tykkää kuljeskella siellä.
Kirjoittanut: MrLuckarin (Aktiivi)
 • #12
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 18.08.2006 21:49
Henkilökohtaisesti en koe millään tapaa vaikeaksi saati vääräksi viettää aikaa hautausmailla.
Paremminkin siellä viettämäni aika rauhoittaa, ja kyllä vain, en voi kieltää etten olisi kertonut isoäidille kuulumisia hautansa vierellä istuksien.
Voisi myös sanoa että siinä missä ihmisillä on tapana kaupunkilomia viettäessään tapana hakeutua esimerkiksi niihin mukaviin paikkoihin, vaikkapa huvipuistoihin, vietän mieluummin aikaani hautausmaita kiertäen.
Esimerkiksi nostettakoon Lappeenrannan sankarihautausmaa, johon ihastuin kertaheitolla.
Kaiken sen elämänkeskellä sellainen vanha ja varjoisa tila johon kaltaiseni mörököllikin kykeni unohtamaan itsensä toviksi jos toiseksikin.

Ja mitä kirkkoihin tulee, arkkitehtuuriltaan ne voivat parhaissa tapauksissa olla kaunista katsottavaa, joissain tapauksissa.
Mutta valitettavasti on myös niitä lähinnä kahvimyllyjä tai murolaatikoita muistuttavia tapauksia joihin ei katsettaan viivästytä edes humoristisessa mielessä.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 22.08.2006 09:49
Lainaus: Morfinsia onko se muuten edes mahdollista ostaa kirkkoa?


eiköhän kaikki ole myytävänä... mutta hinta voi olla kova. saattaa olla että joudut jopa myymään sielusi ristille että olisi ostomahdollisuus.

mutta mitäpä noista hautausmaista, mielummin sitä istuskelee järven rannalla. olishan siinä tiettyä tunnelmaa, ehkä, mutta se rakastelu hautakivistä tehdyllä petillä...kumma ajatus. ehkä jopa toteutuskelpoinen, mutta lainvastainen. (ja vähintäänkin hyvän maun vastainen)
Kirjoittanut: Beheaded (Jäsen)
 • #14
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 23.08.2006 18:10
On olemassa hautausmaa, joka lietsoo epäinhimilliset mielihalumme järjettömyyksiin. Tiettynä aikana, tietyllä paikalla ei kenenkään itseään etsiskelevän tulisi seistä.

Ei kukaan voi lohtua lainata
Ei ainakaan Satulamaakarin Kisällille.
Kirjoittanut: Dragula (Mister Halloween 2006)
 • #15
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.08.2006 17:04
Vanhat kirkot, ja hautuumaat... Onko kauniinpaa näkyä...? ^^
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 28.08.2006 17:08
eipä juuri. Itse olen kuvaillut vanhoja hautausmaita, vähän sieltä täältä ympäri suomea. ^^ kuvaan vain 1800-luvun hautoja tai vielä vanhempia, ne on oikeesti kauniita! mulle ei ainakaan tuu sitten mitään typerää tasasta neliötä hautakiveksi. piste.
Kirjoittanut: Pudotus (Jäsen)
 • #17
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.09.2006 11:00
En pidä näistä Kajaanin hautausmaista, todellakin aivan liian hyvin hoidettuja.
Mutta Inarissa oleva hautausmaa on erittäin kaunis ja rauhoittava paikka ja sieltä kauempaa löytyy vanhojakin hautoja. En tiedä kuinka vanhoja ovat mutta puuristejä näkyy ja tekstitkin lähteny huisveks minne lienee jo aikaa sitten.
Kirjoittanut: Morfinsia (Aktiivi)
 • #18
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.09.2006 00:49
Lainaus: MrLuckarin Esimerkiksi nostettakoon Lappeenrannan sankarihautausmaa, johon ihastuin kertaheitolla.
Kaiken sen elämänkeskellä sellainen vanha ja varjoisa tila johon kaltaiseni mörököllikin kykeni unohtamaan itsensä toviksi jos toiseksikin.

Samaa mieltä,siellä minä melkoisen usein istuksin ja sieltä minut varmiten myös löytää.
Lukemasta,piirtämästä tai muuten vain istumasta ja aikaa viettämästä.
Kirjoittanut: Morfinsia (Aktiivi)
 • #19
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.09.2006 00:53
Lainaus: mlrd eiköhän kaikki ole myytävänä... mutta hinta voi olla kova. saattaa olla että joudut jopa myymään sielusi ristille että olisi ostomahdollisuus

niin,sehän tässä nykymaailmassa on. Kaiken voi melkeimpä ostaa rahalla.
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 03.09.2006 11:29
Kokkolassa lapsuudenkotini vieressä oli iso Marian hautausmaa, jossa leikin pitkin päivää, vaikka usein kiellettiin kun kannoin himaan isoja kukkaseppeleitä vastakuopattujen haudoilta. Muistan, miten hautausmaa näytti valtavan suurelta. Toiseen päähän jos uskalsi mennä, oli nähnyt paljon maailmaa sen ikäisen silmin! Keskellä hautausmaata sijaitsi vanha kappeli, joka näytti jotenkin aavemaiselta ja kiehtoi aina kummasti. Sen läheisyyteen oli rakennettu uusi, tylsä punatiilinen kappeli, jossa hautajaisia pidettiin. Kun multa kysytään, mikä on mulle merkittävin paikka maailmassa, nimeän aina tuon kyseisen Marian hautausmaan. Kun vähän kasvoin, aloin kuljeskella siellä öiseen aikaan, ja jostain syystä (kuten kauhuleffoissa) se peittyi öisin sumuun. Muistan erään yön, jolloin kävelin hiljaa kohti hautausmaan "loppupäätä" usvakiehkuroiden hajotessa askeleideni myötä, ja tuijotin edessä häämöttävää mustaa metsää. Metsä vaikutti jotenkin uhkaavalta, se oli kuin läpipääsemätön seinä. Päästyäni hautausmaan reunalle, ja katsoessani metsään huomasin, että hautausmaa ei loppunutkaan siihen mihin oli merkitty ja kerrottu, vaan valtavien kuusten juurilla näkyi massiivisten takorautaristien hahmoja. Toisin kuin olemuksestani olisi voinut päätellä, en koskaan ole ainuttakaan hautakiveä tai ristiä potkinut nurin, vaan aloin kaivella niitä esiin siellä metsikössä. Löysin lukemattomia 1800-luvun unohdettuja hautoja, ja yritin nostaa painavia, mustia ja kauniin koristeellisia ristejä pystyyn. Ties minne asti hautausmaa todella jatkui!
No, joka tapauksessa tämä kyseinen hautausmaa on mulle erittäin tärkeä, ja sieltä on paljon muistoja. Siellä vaeltelin sitten ihan lukioaikoinakin, ja aina tunne oli rauhoittava. Nykyisin se vaan näyttää niin pieneltä kun ajaa autolla ohi, vaikka sinänsä suuri hautausmaaksi onkin. Ja minähän tiedän sen olevan todellisuudessa paljon suurempi kuin miltä se näyttää ohi mentäessä. Vanhemmat muuttivat jokin aika sitten pois lapsuuteni kodista, uusiin rivitaloihin, ja Marian hautausmaa jäi kauas. Mutta tällä kertaa vanhempieni asunnon takana on metsä, josta johtaa kapea polku Elisabethin hautausmaalle. Olen siellä vähän katsellut harvoin Kokkolassa käydessäni, mutta ei siellä ikinä voi kokea samaa rauhoittavaa ja turvallista fiilistä kuin rakkaalla Marian hautausmaalla....
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit