Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Syksyllä "Gootit" muodissa! Aito Gootti vaiko muodin uhri?

Kirjoittanut: Trixena (Jäsen)
 • #581
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 30.08.2012 20:16
^ Siis tämähän on ihan minun mielipiteeni, itseäni häiritsee että ei-gootti, lissu tai ihan tavis pukeutuu goottityyliin. Tämä siis ihan kokopukeutumista - jos nyt on tumma, goottityyliin viittaava hame niin ei se mitään, mutta jos muotia seuraten alkaa pukeutua kuten me, niin ainakin minua se häiritsee.

Niin, totta kai niitä tummia vaatteita tulee peruskeuppoihin, mutten usko että Seppälä alkaa violetteja mustapitsisiä korsetteja myymään. 'D
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #582
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 30.08.2012 21:14
Pahoittelen inttämistäni, mutta en edelleenkään hahmota miksi tämä on paha asia. Tai siis... Mitä pahaa siinä on että ihminen pukeutuu kerran elämässään goottivaatteisiin? Tai vain joka toinen keskiviikko? Tai että joku Burberryä ja Lacostea rakastava yhtäkkiä ostaa korsetin ja tyllihameen, koska ne ovat nättejä?

Ainakin itselleni pukeutuminen on mieliala- ja tilannehommaa. Suurimman osan ajastani olen hyvinkin mainstream, koska olen laiska ja käytännönläheinen ihminen ja pidän myös mainstream-vaatteista. Joskus sitten taas jaksaa laittautua ja sitoo locksit päähänsä ja vetää New Rockit jalkaan. Monesti menee enemmän hevimörön kuin gootin puolelle. Aika ajoin tulee jaksettua jopa niin paljon että tekaisee itselleen vintage-henkisen olemuksen. Välillä taas olen seinästä revitty second hand -hippi. Yhtäkaikki, suurimman osan ajasta en todellakaan näytä siltä että vietän vapaa-aikaani kirjoittelemalla Gootti-foorumille.

Joskus on ihan erikivaa puunata itseään kuin pieni puudeli, mutta se hauskuus tulee juuri siitä että voi pukea päälleen mitä haluaa. Ja oman lompakkonsa rajoissa ostaa sellaisia vaatteita kuin haluaa. Minusta on ihan tosi jees jos joku lissu vaihtaa edes hetkellisesti ihosyöpäsolariumlookin terveeseen kuolonkalpeuteen ja nättiin korsettiin. Samalla tapaa minusta on täysin ok että joku joka yleensä on gooteista gootein liihottelee välillä kaupungilla yllään farkut ja t-paita.

Minusta olisi vähän hoopoa että jotta voit pukeutua tietyllä tavalla, sinun pitää sitoutua johonkin tiettyyn alakulttuuriin vähintään kolmeksi vuodeksi. Nätit ja kivat asiat kuuluvat kaikille, ja mitä useampi pitää näteistä ja kivoista asioista sitä kivempi ja nätimpi paikka maailma on.
Kirjoittanut: Azrael (Aktiivi)
 • #583
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 30.08.2012 23:19
Giffirt puhuu asiaa jälleen kerran. Fiksu ihminen.

En itsekään jaksa vetää jatkuvasti ylleni goottityylisiä kamppeita. Nykyisin n. neljän kuukauden ikäisen koiranpennun omistajana tulee muutenkin pukeuduttua aiempaa käytännöllisemmin koska kivoja vaatteita tulee suojella dorkan labbispennun hampailta eikä nykyisellä asuinaluellani edes ole mitään syytä pukeutua sen näyttävämmin. Keikat yms. ovat eri asia.

Ulkoisesti taidan näyttää nykyisin enemmän mainstream rokkarilta kuin gootilta. Tykkään laittautua aina silloin tällöin mutta yleensä ei vaan jaksa. Laiskuus iskee päälle jos ei ole en suurempaa syytä pukeutua nätisti
Toisaalta nyt kun on koiranpennun vuoksi joutunut kävelemään pari kuukautta lenkkareissa niin basic korkkaritkin kuuden sentin korolla alkavat tuntua luksukselta.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 05.09.2012 10:15
En niinkään tarkastele tätä asiaa jonkun yksittäisen ihmisen tai vain _omasta_ näkökulmastani, vaan enemmän yleisesti. Suurin osa puheenvuoroista on juuri sinä 'kun minä, mutta minä, vaan minä....'

Jos jostakin ilmiöstä x (kuten tässä goottialakulttuurista) otetaan mukaan vain se ns. pinta, se aiheuttaa että pidemmän päälle se ilmiö sananmukaisesti pinnallistuu, vesittyy ja köyhtyy. Sama pätee tuon 'kulttuurisen' puolen monimuotoisuuden köyhtymiseen jos ainoat bändit ja artistit jotka noteerataan ovat niitä jotka on nousseet pinnalle takanaan massiivinen tuotanto- ja markkinointikoneisto. Usein tämä myös tuottaa musiikki 'tuotteen' joka on lähes samaa kamaa kuin muut massakulttuurituotteet ja on kaikin puolin tehty helpoksi ja haasteettomaksi omaksua siihen rakennetun pintatason kuten soundin takia.
Kirjoittanut: Hohoton (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.11.2012 23:08
Minusta ei ainaskaan ole hyvä asia jos goottivaatteet tulevat muotiin koska vihaan muotia ja silloin muut voisivat luulla että kuljen massan mukana. Sekin olisi inhottavaa kun muut valehtelisivat itsestään tyylillään. Ei se olisi gootti jos vain pukeutuisi gootiksi.
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #586
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Verity
 • Lähetetty: 13.11.2012 20:48
Itseäni on kovasti hämmentänyt kun tänä syksynä Gina Tricotissa on ollut pentagrammikorviksia ja -sormuksia. Kaikennäköinen symboliikkahan on nyt ollut tämän kesän ja syksyn juttu, mutta tuo alkaa tuntumaan minusta jo omituiselta kun pentalla on niin vahva ja usein radikaaliksi mielletty symboliarvo. Jännä jos näkisi semmoisen jollain taviksella tai peruslissulla.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #587
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 14.11.2012 08:38

Lainaus: Verity

Itseäni on kovasti hämmentänyt kun tänä syksynä Gina Tricotissa on ollut pentagrammikorviksia ja -sormuksia. Kaikennäköinen symboliikkahan on nyt ollut tämän kesän ja syksyn juttu, mutta tuo alkaa tuntumaan minusta jo omituiselta kun pentalla on niin vahva ja usein radikaaliksi mielletty symboliarvo. Jännä jos näkisi semmoisen jollain taviksella tai peruslissulla.


Joko se on muoti-ilmiö tavalliselle kansalle tai sitten kyseisessä kaupassa yritetään myydä enemmän tuotteita synkemmälle asiakaskunnalle. Toistaiseksi en ole huomannut mustiin vaatteisiin ja pentagrammeihin pukeutuneiden ihmisten määrän kasvua katukuvassa.
Kirjoittanut: Kuolonenkeli (Nimetön)
 • Lähetetty: 14.11.2012 14:52

Lainaus: Verity

Itseäni on kovasti hämmentänyt kun tänä syksynä Gina Tricotissa on ollut pentagrammikorviksia ja -sormuksia.

Mitämitämitä?! Siitä pastellinsävyisestä kimallekaupasta? O.O se tästä vielä puuttuiskin, että kaikenmaailman pinkeillä lissuilmestyksillä alkaa roikkua pentagrammeja sieltä sun täältä... kohta alkaa taas se "minäpidäntätäkoruamuttaminullaeiolemitäänideaamit äsetarkoittaa" niin kuin jo joittenkin ankh-ristien kanssa... oh no...
Kirjoittanut: Chuuko (Jäsen)
 • #589
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 14.11.2012 17:16
Jos on yhtään seurannus suomalaisten g00ttien blogeja, on tuon trendin huomannut jo lähes pari vuotta sitten... Monet tyylikkäät ja perig00tisti pukeutuvat ihmiset ostavat vaateensa GinaTricotista, koska mustaa, pitsiä, pvc:tä, ristikoruj. Iiiiih! Aaah! Uskottavuus kärsii!

Itsehän olen kerran saanut kuulla joitakin vuosia takaperin, etten ole tr00 k00tti, koska en ollut pukeutunut M0rticiasta ostettuihin vaatteisiin.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.11.2012 09:29
Vähän sekä itkettää että naurattaa kun puoli skeneä pyörii pelkästään joidenkin rättien ja lumppujen ympärillä. Kertokaa miten se eroaa jostain yläasteen räppipossesta jossa tärkein atribuutti on farkkujen ja lippiksen merkki? Vaatteet on mun aatteet. Eiku.

Täysin sama laulu tuo oli 2000-luvun alussa kun metallista tuli yht' äkkiä valtavirtaa. Kaikki rasvaletit kolmetoistavuotiaasta nelikymppiseen puritanistiin ulvoivat kun "taviksilla" oli niittivöitä ja varsinkin ERIKOISHOUSUJA, eli niitä leveitä reivipöksyjä joissa roikkuu nauhaa ja ketjua kuin korjaamon joulukuusessa. Se oli varma poserin merkki. Kehtasivat vielä hävyttömät tulla Tuskaankin oikeamielisten sekaan pitämään hauskaa. Hassua kyllä kukaan ei valittanut siitä käsiin räjähtäneestä keikka- ja hevibaaritarjonnasta jossa jokaisen perähikiän huoltamon jukeboksi täyttyi Iron Maidenista ja Rammsteinista ja jonka seurauksena pienet ja keskisuuret bändit kiertävät edelleenkin pikkukaupungeissa. Mutta väärät ihmiset pukeutumassa vääriin vaatteisiin, se se vasta kamalaa oli
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit