Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jokelan Ampumavälikohtaus

Kirjoittanut: Sharwynn (Nimetön)
 • #101
 • • Muokkasi: Sharwynn
 • Lähetetty: 08.11.2007 13:46
^ Minä en tiedä aseista mitään mutta kaikki tuollaiset ovat täysin tuurista kiinni. Yleisesti luullaan että päähän ammuttaessa riittää se yksi luoti, mutta onhan näitä muitakin itsemurhayrittäjiä jotka ovat onnistuneet saattamaan itsensä päähän ampumalla vain mekaanisesti kuolleeseen (aivokuolleeseen) tilaan. Vaikka kyllä tuo ihmetyttää, verenhukkaan menehtymisen mahdollisuus pään vammoissa on kuitenkin kohtuullisen suuri varsinkin kun mitään ensiapua ei ollut heti paikalla Ö________ö mutta eihän sitä voi varmasti tietää miten siellä on kaikki oikeasti tapahtunut.

Ja veikkaisinpa että hyvin pian karhuryhmän koulun sisälle saapumisen jälkeen perässä seurasivat myös ensihoitajat jotka tottakai aloittivat tämän Auvisen tehoelvytyksen. Siirto sairaalaan kun tapahtuu yleensä vasta kun mahdollisesti pelastettavissa olevan henkilön elintoiminnot on saatu suht stabiileiksi (spontaanisti tai mekaanisesti) paikan päällä, eli ei ampuja lähes kolmea tuntia ilman hoitoa ollut.
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 08.11.2007 14:16

Lainaus: Ximmo

Siis mitä, meillä on tuon mukaan niinku 2,9 miljoonaa pyssyä vai?


http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Laillisia+asei ta+Suomessa+yli+16+miljoonaa/1135231616307

Tuon mukaan luvallisia aseita olis yli 1,6 milj. kappaletta. Tuskinpa ihan lähes kolmea miljoonaa kuitenkaan vaikka sekin on yli 1,6 miljoonaa. Mistä lie BBC keksinyt tuommosta.
Kirjoittanut: The Evil Fairy (Nimetön)
 • Lähetetty: 08.11.2007 15:05
Koulussa puhuttiin tästä tapauksesta paljonkin tietyn porukan kesken.
Ja nyt kun nettiä selailin niin eteeni sain tiedon että kyseinen ammuskelija on kuollut, tavallaan toivon että hän olisi jäänyt henkiin. Minusta olisi ollut oikein jos hän olisi joutunut vastaaman teoistaan. Eniten tälläsissä tapauksissa harmittaa se kun joku ottaa ohjat käsiinsä ja sivulliset joutuvat kärsimään.
Mutta kyllä noista kaikista teksteistä ja muista mitä olen nähnyt on huomannut että kyseinen henkilö ei kuitenkaan ollut mikään tyhmä, päinvastoin. Hän oli miettinyt ja suunnitellut asiaa kauan, harmi kun kukaan vaan ei huomannut mitään tai tajunnut estää.

Näin jollakin sivustolla puhetta siitä että hän olisi käyttänyt masennuslääkkeitä ja sanonut itse niinden tekevän hänet agressiiviseksi, saa nähdä sitten oliko sillä osuutta asiaan.
Joka tapauksessa hän oli oikeassa sanoessaan kyseisen päivän jäävän historiaan, uskon että hänen toimintansa takana oli muutakin kuin muutaman päivän ajan kestävä "julkisuus". Suurinosa ihmisistä näkee hänet vain tappajana, itse tavallaan toivon että hänellä oli oikea syy tekoonsa, muu kuin se,että hän halusi taistella yhteiskuntaa vastaan tappamalla 8 ihmistä.

Valitettavaa,on että tälläinen pääsi tapahtumaan.Toivottavasti ensikertaa ei tule.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.11.2007 15:40
Vikaisinpa teeveesä tuon viimeisimmän tiedotustilaisuuden, ja ei voi kuin sanoa että media yrittää saada jutunjuurta mitä villeimmillä tavoilla. Poliisin toiminta oli kuulemma "liian hidasta"! xD Toimittajat varmasti olisivat ajaneet Järvenpäästä Jokelaan paljon nopeammin ja evakuoineet neljäsataa oppilasta vartissa...
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 08.11.2007 15:56

Lainaus: Ximmo

Intissä on rynkkyjä kyllä, mutta kai niitä ole paljon sen enempää kuin intissä käyvien tyyppien määrä per vuosi, eli 27 000 + kenties jonkun verran lisää reserviläisille. Ovat kuitenkin sen verran kalliita seisottaa tyhjän panttina, jos sota syttyy niin tehdään sitten lisää.


Vähän offtopiccausta mutta Suomen armeijan varastoissa on erilaisia aseita ainakin satojatuhansia, ellei yli miljoonankin mennä. Ne on siellä "tyhjän panttina", tai mahdollista sota-ajan käyttöä varten, jos sellainen tilanne tulee ei ole aikaa valmistaa/ostaa aseita muualta. Ei ne kalliita ole, suurin osa on käytöstä poistettuja aseita jotka ovat olleet varusmiesten käytössä ja kaikkea II:n MS:n aikaista kalustoakin löytyy yhä.
Kirjoittanut: Liisa Peililasimaassa (Jäsen)
 • #106
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 08.11.2007 15:58
Niin siitä avautumisesta, päätinkin jättää sen huomattavasti vähemmälle, koska päädyin siihen tulokseen, että tätä tapahtumaa puidaan jo aivan tarpeeksi mediassa. Lopputuloksella ja syytöksillä ei ole väliä, koska kuten olemme toivottavasti huomanneet, on tästä tapahtumasta muovautumassa melkoinen mylläkkä ja uskoakseni eniten tästä hyötyvät lehdet saadessaan lisää myyntiä. Sosiaalipornoa sanon minä. Enkä kykene painottamaan tarpeeksi painottavasti sitä, kuinka väärin (sairasta, kuvottavaa, epäreilua jne) on jatkaa lehtien sivuilla (ja mahdollisesti muualla) tätä riepottelua. Tukea uhreille varmasti löytyy, siitä ei, mikäli kaikkia asiat pelaavat kunnolla, tarvitse pitää median huolta.

Olisi ollut kohtalaisen asiallista kertoa tapahtumasta hyvän maun rajoissa, eikä alkaa mässäilemään tolkuttomasti jo ennestään kärsineiden uhrien kustannuksella. Sen lisäksi näkisin, että ampuja on myös yksi uhreista, nimittäin en usko todellakaan kenenkään päätyvän noin radikaaliin lopputulokseen pelkkien -tässä tapauksessa vieläpä varsin satunnaisesti rakennettujen- ideologioiden vuoksi. Luulisin tarkempia yksityiskohtia tietämättä koulun sosiaalisen ympäristön vaikuttaneen asiaan ainakin jossain määrin.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #107
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 08.11.2007 16:18

Lainaus: Deadboy

Vähän offtopiccausta mutta Suomen armeijan varastoissa on erilaisia aseita ainakin satojatuhansia, ellei yli miljoonankin mennä. Ne on siellä "tyhjän panttina", tai mahdollista sota-ajan käyttöä varten,

Voin vahvistaa, oon ollut armeijan varastolla töissä. Siellä on sellaisia talvisodasta jääneitä tussareita, joilla ei varmaan osu ees ladon oveen, meille vähemmän potentiaalisille taistelijoille
Kirjoittanut: amy (Jäsen)
 • #108
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: amy
 • Lähetetty: 08.11.2007 16:26

Lainaus: diamond_385

tuli viestikin meille, että sytyttäkäämme kynttilät tänään klo 20.00 menehtyneiden muistolle.

mä sain viestin, että klo 18.00 keittiön ikkunalle...

Meillä oli koulussa luokanvalvojan tunti, missä keskusteltiin aiheesta. Sitte yhdellä välkällä oli jotku kaks seurakuntatyöntekijää tai jotai, ni niille sai käydä puhumassa.

Mulla ei ollu tuttuja siinä koulussa, tai en ainakaan tiedä että ois, mutta luokkalaiseni kaverin (joka siis samassa koulussa kuin minä, että tunnen hänet jotenkuten) siskopuoli käy Jokelan koulua.

Hiukan huolestuttavaa; kaverini sanoi tänäaamuna koulussa, että "vähän ois jännää jos meiänki koulus tapahtuis tollasta" liekö kaverini sekopää, tai sitten vain niin äärimmäisen tyhmä, ettei ymmärtänyt tilanteen vakavuutta.
Kirjoittanut: Beast of Blood (Jäsen)
 • #109
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 08.11.2007 16:48
Koulussa varsinkin ylä-asteella huomaa sen, miten omia pelkoja suunnataan leikinlaskuun ja "Ihan sama..." "Miksei meidän koulussa koskaan tapahdu mitään jännää?!" -tyyliseen vähättelyyn ja peitellään sillä omaa epävarmuutta, tai näin ainakin olettaisin. (Pikkuveljenkin käytöksestä on huomannut, että asiat, joissa hän on surullinen/peloissaan päästetään irti "Hassua, vai mitä?" *hehe* -tavalla...) Kovista koitetaan kovasti esittää. Kuitenkin eräs kavereidensa vitsailua (sivusta) kuunnellut on lisännyt ruusun mesenimimerkkinsä perään
Hiljainen hetki ikävä kyllä koulussani häiriintyi hieman, kun ulkona tehtävä koulun uudistusremontti piti mukavaa porausääntä, sinne kun ei keskusradio kuulu -.-"
Aamunavauksessa asiasta vissiin oli juttua, pappi puhumassa, vaikka yleensä kirkon aamujorina on perjantaisin. Ko. papille sai mennä juttelemaankin. Eräs ystäväni oli kuulemmat ollut lähes hysteerinen kouluun tullessa, itkenyt jne. Ilmeisesti keskustelu oli auttanut, vaikkei hän (tietenkään) ollut oma itsensä sinä päivänä.
Kirjoittanut: Mysteriouss (Jäsen)
 • #110
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 08.11.2007 16:53
Meillä oli koulussa tapahtuneen takia ihan outoa Aamulla atk-tunti oli ihan normaali, mutta melkein koko uskonnontunti juteltiin opettajan kanssa. Kemian tunnilla reksi puhui keskusradion kautta. Sen jälkeen meidän tosi tiukka maikka rupesi selittämään, että kaikki voi vaikkaa piirtää tai kirjoittaa ja purkaa pahaa oloaan ja järkytystä. Kaikki vähän ihmetteli. Ja bilsan tunnin alku juteltiin. Oli kyllä aika helppo päivä

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit