Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Linux vai Windows

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.03.2007 14:53
Ihan sama kunhan sita osaa kayttaa ja se toimii. Useimmiten tallainen on Microsoft.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #32
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Ximmo
 • Lähetetty: 20.03.2007 16:26
Uskalsinpa lopulta lukea tämän keskusteluketjun läpi. Pelotti siksi, että uskoin tämän olevan täynnä jotain mutu-tietoa näistä järjestelmistä ja niiden eroista. En joutunut pettymään, sain hymähdellä muutamaan kertaan. Onneksi kuitenkin ihmiset myöntävät suoraan, etteivät tiedä näistä mitään. Monesti vaan näkee kommentteja, missä esitetään tietävää, vaikka ei tiedetä mitään.

Kyllähän se vaan niin on, että nykypäivänä useimmilla kotikäyttäjillä ja duunareilla on vain läppäri, jonka ostaminen on käytännössä täysin mahdotonta ilman Windows-lisenssiä. Mikäli käyttäjä ei ole nörtti, niin tällöin hän tietenkin ottaa sen esiasennetun Windowsin käyttöön. Useimmissa yrityksissä (en voi olla ainoa työsuhdeläppärin käyttäjä) tuen sujuvuuden vuoksi pyritään pitämään laitteistojen perussetti stabiilina Windowsina, jotta ei tule mitään yllätyksiä missään yhteensopivuuksissa. Hyvin usein firmat käyttävät Microsoftin palvelinsoftaa ja sen kautta Outlookin ryhmäkalenteria ja muita jippoja, joten Windows on tältäkin pohjalta varma valinta.

Toistaiseksi ihmiset ovat niin mahdottoman Windows-orientoituneita, että se on ihan ok valinta. Harmillista sen sijaan on, että Windows on kolmesta suurimmasta vaihtoehdosta (Linux, Windows, Mac OS X) ylivoimaisesti huonoin. Teknisesti Linux on omaa luokkaansa, käytettävyydessä Mac OS X taas ajaa kärkeen. Windows on kuitenkin riittävän hyvä.

Nettipalvelimissa Linux on selvässä johdossa. Apachen markkinaosuus on tällä hetkellä noin 59 prosenttia ja Microsoftin 31 prosenttia. Hintahan tämän määräilee, useat verkkosovellusten kehittäjistä käyttävät Linuxin, Apachen, MySQL:n ja PHP:n yhdistelmää alustan ilmaisuuden ansiosta.

Itse käytän siis työsuhdeläppärissä Windows XP -käyttöjärjestelmää. Vista ei ole harkinnassa kuin aikaisintaan vuoden kuluttua, jolloin se voi alkaa jo toimiakin. Tosin eipä sitä varmaan kannata kuitenkaan hankkia, ennenkuin koko kone vaihtuu, ja sitähän ei ihan heti tapahdu, sillä vastahan tuo tuli hankittua. Kotikoneessani on myös Win XP. Aiemmin olen käyttänyt myös Macintoshia pari vuotta omistaessani iBookin ja Linuxia on tullut pyöriteltyä myös jonkin verran, niin opiskelun, työn kuin harrastuksenkin merkeissä.

Onneksi olen päässyt nörttitaudista sittemmin eroon. Enää en harrasta tietokoneita ja niiden sorkkimista. Ne ovat vain välineitä nykyisellään.
Kirjoittanut: M Chaosbreather (Nimetön)
 • #33
 • • Muokkasi: M Chaosbreather
 • Lähetetty: 20.03.2007 18:29

Lainaus: Doomeri

Linuxi on sen verran stabiilimpi kuin windows että sitä voi pitää kuukausia putkeen käynnissä ilman hidastumisia.. (toisin kuin windows joka hyyty jo parin kolmen päivän tehomaratonin jälkeen)


Jeps, niinhän tuo tekee! Pitäs ite varmaan joskus kokeilla tuota Macintoshia kun olen kuullut/lukenut kehuja siitä miten hyvä se on graafikolle/graafisen suunnittelun hommissa... (kö?) Ximmo varmaan tietää...
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #34
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Ximmo
 • Lähetetty: 20.03.2007 21:37

Lainaus: M Chaosbreather

Lainaus: Doomeri

Linuxi on sen verran stabiilimpi kuin windows että sitä voi pitää kuukausia putkeen käynnissä ilman hidastumisia.. (toisin kuin windows joka hyyty jo parin kolmen päivän tehomaratonin jälkeen)

Jeps, niinhän tuo tekee!


Linuxin saa helposti myös kumoon hetkessä, mikäli haluaa. Samoin Windowsia voi käyttää kuukausia ilman mitään ongelmia. 99 prosenttia Windowsin ongelmista löytyy näppäimistön ja tuolin selkänojan välistä. Itse olen käyttänyt jo Windows NT 4.0:aa joskus viikkotolkulla ilman yhtäkään buuttausta. Palvelinjärjestelmissä sekin pysyi pystyssä jopa vuosia ilman ongelmia. Nyky-Windowsit ovat vielä ongelmattomampia.

Haisee pahasti taas nettilegendoihin uskomiselta tämä keskustelu. Tottahan toki Windows on peruskäyttäjälle varmasti epästabiilimpi kuin Linux, mutta eipä toisaalta Linuxia käytäkään kukaan peruskäyttäjä, joka saa solmuun järjestelmän kuin järjestelmän. Windowsissakin niitä ongelmia aiheuttaa useimmiten huonosti koodatut oheisohjelmistot ja laitteistoajurit. Toki osansa on siinä, että Windowsin kernel on tuntuvasti huonompi hallitsemaan mahdollisia jumiutumistilanteita, kun taas Linuxin kernel kestää pahemmatkin ongelmat. Toisaalta taas Linuxin lähdekoodin avoimuudella on tähän osansa. Windowsin huonoudesta Linuxiin verrattuna on turha täällä viisastella, jos tietoa ei ole.

Lainaus: M Chaosbreather

Pitäs ite varmaan joskus kokeilla tuota Macintoshia kun olen kuullut/lukenut kehuja siitä miten hyvä se on graafikolle/graafisen suunnittelun hommissa... (kö?) Ximmo varmaan tietää...


Käytännössä kaikissa järjellisissä graafisen alan oppilaitoksissa on Macintosh käytössä, joten mikäli opiskelet joskus alaa, niin se tulee vääjäämättä eteen. Syyt ovat periaatteessa täysin historiasta juontuvat, mutta kyllä minä myös ymmärrän Macintoshin suosimisen. Käytettävyydeltäänhän Macintosh on aivan omaa luokkaansa, vaikkakaan Windowsin älyttömyyksiin tottuneet kuluttajat eivät osaa sitä oikein myöntää.

Käytännössä graafisen suunnittelun hommissa itse duuni tehdään joka tapauksessa erinäisillä softilla, lähinnä Adoben ohjelmistoilla. Tottahan toki näistä on olemassa myös Windows-versiot, joten ei siinä sinänsä mitään mahdotonta eroa ole. Ainakin vielä tovi sitten Macin Photoshop oli tuntuvasti Windowsin Photaria nopeampi.

Lisähuomiona sanottakoon, että esim. Logic Audion Windows-version kehitys on lopetettu ja käyttäjiä kehotetaan siirtymään Macintoshin pariin.
Kirjoittanut: Doomeri (Aktiivi)
 • #35
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Doomeri
 • Lähetetty: 20.03.2007 22:12

Lainaus: Ximmo

Linuxin saa helposti myös kumoon hetkessä, mikäli haluaa.


Kyllä saa, kyllä saa.. En oo väittänytkään
Tietysti suurin osa käyttiksen vioista johtuu siita 20 cm ruudun päässä olevasta errorista..

Joopa joo.. ..tätä keskustelua en jatka kommenteillani enään.. Ximmon kanssa on turha intää kun se lyö kumminkin minulta luun kurkkuun ja latelee kauheen määrän faktatietoa..
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #36
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 20.03.2007 22:35
BLUE SCREEN OF DEATH!

anteeksi, oli aivan pakko sanoa tuo tähän väliin...
Kirjoittanut: M Chaosbreather (Nimetön)
 • #37
 • • Muokkasi: M Chaosbreather
 • Lähetetty: 20.03.2007 23:38

Lainaus: Chrystalis


BLUE SCREEN OF DEATH!

anteeksi, oli aivan pakko sanoa tuo tähän väliin...


Tuon miekin tiedän exältäni... ja mitä nyt tuli poikia kiusattua mikrotuen luokassa utelemassa ja kurkkimassa selän takaa...

Lainaus: Doomeri

latelee kauheen määrän faktatietoa..


Niin, ajatella vois oppiaki jotain ja tiedon määrä lisääntyä! :O
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #38
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 20.03.2007 23:41

Lainaus: Doomeri

Ximmon kanssa on turha intää kun se lyö kumminkin minulta luun kurkkuun ja latelee kauheen määrän faktatietoa..


Nooh, ei se noin mene. Mielelläni kuuntelen vastakkaisia mielipiteitä ja kokemuksia, enkä väitä tässäkään asiassa olevani absoluuttisen oikeassa. Olenpahan kuitenkin jonkin verran pohtinut tähän asiaan ja tutustunut sen eri osatekijöihin, enkä vain huutele inttämisen ilosta. Tämä aihe kun sattuu olemaan työ- ja harrastuselämän ansiosta suhteellisen lähellä osaamisalueitani.
Kirjoittanut: Ukuli (Jäsen)
 • #39
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 21.03.2007 07:24
windows xp pyörii läppärissä, pönttömallissa Windows 98 Se ja välistä Linux Knoppix. Tämänhetkisessä työpaikassa kiusaan Machintoshia jonka versiosta ei ole harmainta aavistusta.
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 21.03.2007 15:01
Windows on. Mut Linux on parempi.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit