Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

"Gootti 24/7" vai kaksoiselämää?

Kirjoittanut: Luciferina (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.02.2009 12:19
olen oma itseni ihan 24/7, kaksoiselämää en elä ollenkaan.
Kirjoittanut: Faith Black (Aktiivi)
 • #182
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 17.02.2009 23:51
Tässä olen hieman yli viikon verran sairastanut enkä niinollen ole jaksanut laittautua sitten mitenkään peruskauppavisiiteille ynnä muille ulkoiluille. Joten ilman tummia meikkejä, hiuslaitteita ja korsetteja näytän melko tavalliselta.
Nyt, ollessani vuorostani sairaan sisareni hoitajana, ja olen joutunut paljon käymään erinäisillä asioilla, olen vetäissyt äärimmäisen laiskuuden iskiessä sisareni vaaleansiniset pillifarkut ja korkonilkkurit jalkaani ja lähtenyt lähes ilman meikkiä oranssin kauppakassin kanssa apteekkiin ja kaupoille.

Normaalisti pyrin kuitenkin aina laittautumaan vimpan päälle (tai niin vimpan päälle, kuin mahdollista), joten minua harvoin näkee kaupungilla ilman smoky eyesia ja tylliminiä sekä korkeakorkoisia nilkkureita tai saapikkaita. Välillä havahdun miettimään, kuinka vedän kasvoilleni joka päivä maskin ja päälleni roolipuvun, teen itsestäni tavallaan jonkun toisen henkilön. Rakastan kyllä tällaisia vaatteita, korsetteja, platformsaapikkaita, pvc:tä ja näyttäviä hiuslisäkkeitä, mutta välillä tuntuu siltä, että vietän niin kauan (liikaa?) aikaa laittautumalla, että lopulta minusta ei ole nähtävissä mitään muuta kuin nämä koreat vaatteet ja huoliteltu ulkonäkö. Minua ahdistaa esimerkiksi mennä yöksi vieraisiin paikkoihin, sillä joudun näyttäytymään ilman kaikkea tätä turvaverkkoani.
Meikistä ja vaatteista on tullut niin suuri osa minua, että se on jo muuttunut intohimoksi, ja varsinkin kenkiin minulla on jonkinlainen fiksaatio suorastaan.

Eli ei, en voi väittää eläväni tavis/gootti -kaksoiselämää, vaan elän minä/roolihahmo -kaksoiselämää.
Kirjoittanut: momo (Nimetön)
 • Lähetetty: 18.02.2009 08:24
Ehkä omalta osalta pahin suolaus omalle tyylille on töissä käyminen. Olin 2 vuotta töissä softafirmassa missä olin lähes ainoa nainen, nuorin ja ainoa jonka työ liittyi visuaaliseen suunnitteluun - muut siis väänsivät koodia. Sieltä erotuin joukosta sen takia ihan muutenkin, joten oli pakko hillitä pukeutumista, meikkiä ja tukkaa. Työhaastatteluun menin kyllä vähän normaalia erikoisemmin laittautuneena, kun ajattelin jo silloin että en halua tehdä töitä paikassa missä pitää liikkua valkoinen paitapusero päällä. Töihin mennessä huomasi kuitenkin, että huomaamattaan alkoi pitää tavallisempia ja tavallisempia vaatteita... lopulta vaalensin hiuksetkin ja aloin ostaa tylsiä vaatteita töitä varten. Onneksi jossain vaiheessa kyseinen työ alkoi maistua puulta, otin loparit ja vaihdoin työpaikkaa. Uudessa työssä muut ovat melkein samanikäisiä ja meitä on tosi pieni porukka, jossa voi ihan rauhassa olla oman näköinen ilman, että ihmiset alkaa kyseenalaistaa osaamista. Itse suosittelenkin, että yrittää löytää työtä sellaisesta paikasta missä oikeasti saa olla vapaasti. Huomasin myös, että voi ostaa ihan töitä varten laadukkaita ja tyylikkäitä vaatteita, jotka ovat omaa tyyliä, mutta sopivat töihin - housupuvut, hameet, jne. Työnantaja varmasti tykkää paha jos työntekijä näyttää sotkuiselta, mutta jos oma tyyli on tuotu esiin huolitellusti ja siististi niin ei pitäisi olla pahaa sanottavaa.
Kirjoittanut: ForgottenOne (Jäsen)
 • #184
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 21.02.2009 17:56

Lainaus: momo

Välillä havahdun miettimään, kuinka vedän kasvoilleni joka päivä maskin ja päälleni roolipuvun, teen itsestäni tavallaan jonkun toisen henkilön.

Olen ajatellut aivan samoin ja se saa mut tuntemaan itseni silloin tällöin jokseenkin hämmentyneeksi. Joka aamu kun meikkaa ja etsii housuihin sopivaa paitaa ja mustia sukkia, tulee olo kuin vetäisi jonkinlaise suojan sisimpäni päälle ennen ihmisten ilmoille menoa. Toisaalta tunnen itseni hyväksi gootti-tyylisissä vaatteissa ja ne on paranteneet itseluottamustani rutkasti, eli en pukeudu vain muiden takia näin. Tietysti välillä tulee tilanteita, joissa en voi/halua olla kaikkein huomiotaherättävimmissä kamoissani, mutta silloinkaan en pukeudu "tavallisesti" tai miten sen ny ilmaisisi oikein. Esim jos käyn isovanhempien luona saatan laittaa vain tavalliset tummat farkut ja mustan hupparin ja meikkiä vähän vähemmän, sen kestän hyvin Koulussa uskallan laittaa lähes mitä vaan ja vapaa-ajalla sitten tulee käytettyä niitä loppujakin vaatteita, joita en koulussa yleensä pidä. Tästä taas tulee mieleen että jossain mielessä vaihtelen pukeutumiseni "vahvuutta" tilanteiden mukaan, omasta tahdostani. Kukaan ei siihe painosta mutta siten välttyy ongelmilta helpoite. Ja aina ei vain jaksa laittautua niin hyvin kuin yleensä. Ainoa tilanne jossa en voi pitää tyyliin kuuluvia vaatteita on harrastukseni, sillä käyn tanssimassa balettia ja modernia (kuulostaa tyhmältä, tiedän kyllä, mutta älkää naurako). Mutta jälleen löysin ongelmaan ratkaisun sillä jazz-housut joita pidetään modernissa ovat lähes aina mustat ja yläosa on vapaavalintainen. Ja balettipukujakin myydään mustina Ja noh silloin kun en lähde kotoa mihinkään koko päivänä (kuten tänään) vaatteet ovat usein aika kiehtovia. Tällä hetkellä vihreä pyjama, jossa pupun kuvia. XD Todellista kaksoiselämää kyllä ja muutenkin olen tämmöinen vähän erilaisempi goottiballeriina, mutta ei kai tuo haittaa. Sori kun tästä tuli niin pitkä vastaus.
Kirjoittanut: Faith Black (Aktiivi)
 • #185
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 21.02.2009 18:23

Lainaus: ForgottenOne

Tästä taas tulee mieleen että jossain mielessä vaihtelen pukeutumiseni "vahvuutta" tilanteiden mukaan, omasta tahdostani.

Itse en kuitenkaan muuttele (lainaan sanojasi) pukeutumiseni vahvuutta, vaan aina kun lähden ovesta ulos (tähän ei lasketa tallille tai lenkille menoa eikä roskisten viemistä) pukeudun fiiliksen (ja lämpötilan) mukaan. Suurin osa vaatekaappini sisällöstä on minihameita, pvc:tä, pitsipaitiksia, korsetteja ynnä muuta näyttävää, eikä minulla ole koskaan ongelmaa näyttävyyteni suhteen. En ajattele ettenkö voisi laittaa jotakin tiettyä asua tiettyyn tilaisuuteen, vaan menen joka paikkaan sellaisena kuin olen.
Kerran eräs nainen sanoi minulle baarissa, ettei ylläni ollut pvc-mekko ole todellakaan baarivaate. Asia ei jäänyt häiritsemään minua millään tavalla, sillä viihdyn ko. mekossa paremmin kuin hyvin (vaikka onhan se päällä kumartuminen hieman krhm.. paljastavaa ).

Lainaus: ForgottenOne

goottiballeriina

Tuostahan saisit erinomaisia vaikutteita tyyliisi! Tutu päälle ja balettitossumaisesti säären ympärille kierretyt tehosteväriset nauhat jalkoihin. Voisi olla muuten todella ihana näky!
Kirjoittanut: ForgottenOne (Jäsen)
 • #186
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 21.02.2009 19:08
Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ja on hienoa et menet aina omana itsenäsi kaikkialle siul on varmasti hienoja vaatteita, pidän itsekin pvc:stä ja korseteista. (ikävä kyllä) En kuitenkaa semmoisia vaatteita omista kuin yhden korsetin vain. Oma tyylini on hyvin sekalainen ja ehkä hieman erilainen, ketjuja, niittejä,pitsiä, hameita (joita usein pidän housujen päällä kun tuol ulkona on kovin kylmä ja se näyttää kivalta)...=)Yksityiskohdat taitaa viedä miut välillä mukanaan mutta minkäpä sille mahtaa. Kaulapannat on mielestäni myös kivoja ja niitä yleensä pidän tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka usein saankin niiden ansiosta kuulla että näytän pornotähdeltä-.-

Lainaus: Faith Black

pvc-mekko ole todellakaan baarivaate

Aika typerää sanoa noin, ei vaatteita mielestäni voi luokitella baarivaatteisiin ja muihin.....Jokainen laittaa mitä pitää mielestään sopivana ja se saa kelvata muillekin. On se sairasta että gootin täytyy pukeutua pinkkiin huppariin ja verkkareihin että saa edes baariin mennä.
Ja toi idea balettitutu & nauha - idea oli upea! Olen ajattellut et jos saisin luuni joku päivä hilattua ompelukoneen ääreen taas niin voisin opetella tekemään jonkin sorttisia baletti-vivahteisia goottivaatteita en tiedä pitäisikö kukaan muu niistä että voisin muillekin tehdä mutta ainakin voisin itse niitä pitää jos ei muuta.
Kirjoittanut: SyllaBoreal (Jäsen)
 • #187
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 21.02.2009 19:43

Lainaus: Faith Black

pvc-mekko ole todellakaan baarivaate.


Pupffua Itse pidän aina baarissa pvc vaatteita Ihan jo senkin takia kun tuppaan aina humalassa juomia läikyttämään, niin ne on helppo pyyhkästä siitä pvc:stä pois

En vietä kaksoiselämää Meikkaan aina joka paikkaan (No on poikkeuksiakin ollut). Kipeänä en meikkaa enkä tietysti nukkuessa xD
Kirjoittanut: Not the nicest girl (Jäsen)
 • #188
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 21.02.2009 20:47
No siis tavallaan elän kaksoiselämää ja tavallaan taas en.
Siis vietän 90% vaatteissa, jotka ovat "goottimaisia". Ja joskus ihan vaihteen vuoksi haluan laittaa tummansiniset farkut ja violetti-musta-raidallisen paidan kouluun, joka ei ole ns. "Own style"a.
Ja joskus laitan ruskean paidan isovanhempien luokse ihan vaan sen takia, ettei tarvitse kuulla olevansa "Niin laiha." -.-'
Mutta sitten kyllästyttää niin kutsutut normivaatteet ja sitten renksuhousuja jalkaan ja jotain muuta härpäkettä.
Kirjoittanut: Tyhjäpää (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.02.2009 22:46
Kaksoiselämää! Harkoissa ja lenkillä kun ei oikein voi aina noudattaa omaa tyyliä.. Usein lauantain ja sunnuntain treeneihin mennessä minut voi bongata kaupungilta camoissa ja ilman meikkiä hiukset lyntyssä.
Joskus myös kun iskee itku-paniikki niin saattaa jotkut suht "tavalliset" vaatteet kiskoa ylleen... Kun ei muutenkaan ole niin kovin loistelias tuo vaatekaapin sisältö, näytän yleensä lähinnä ernulta tai pikkutytöltä joka leikkii goottia.
Kirjoittanut: Jezebel (Jäsen)
 • #190
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 23.02.2009 00:55
Kaksoiselämää vietän minäkin. Kun ei ole noita synkkiä vaatteita kovinkaan paljoa ja rahaa vielä vähemmän.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit