Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

"Gootti 24/7" vai kaksoiselämää?

Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 09.04.2006 16:47
Sellaista ajattelin kysäistä, kun uusi jäsen täällä foorumissa olen (välillä tuntuu et myös ainoa...), et onko teillä elämässänne tilaisuuksia/mestoja, joissa ette voi olla oma itsenne?
Esim. te, jotka käytte duunissa. Onko tullut valituksia vaikkapa liiasta meikistä, hiusten väristä, läväreistä tai jotain vastaavaa? Itselläni jäi yks duunipaikka saamatta "kolkon olemukseni" takia. Onko vastaavia kokemuksia? Jos kyseessä olis unelmiesi duuni/opiskelumesta, mutta unelmaksi se jäisi ellet pukeutuisi harmaaseen villapaitaan, sinisiin farkkuihin ja naamaan vaan vähän ripsarii ja huulikiiltoo (2 viimeistä ei koske kundeja, heh),niin mitä tehdä? Luopuako imagostaan vai haistattaa pitkät ja unohtaa se unelma? Itse valitsin jälkimmäisen, mut ei harmita yhtään, koska ei se duuni mikään unelma olis ollutkaan.
Kaikenmaailman ennakkoluulojen ja pelkojen takia kaksoiselämän eläminen ei onnistuis meikäläiseltä. "Saat olla tollanen ihme friikki, mikä lie vampyyri luuletkaan olevas, kunhan pukeudut ja käyttäydyt NORMAALISTI aina silloin kun mummi ja vaari tulee käymään, tai kun mennään serkuille kylään, tai jos mennään yhdessä shoppaileen, tai jos ystäväni tulevat kahville tai....parasta että leikit noita kummitusjuttuja vaan yksin omassa huoneessas, ja laitakin ovi silloin lukkoon, ei ikinä tiedä milloin täti tulee tervehtimään."
Onko äskeisen tapainen saarna omalta mutsiltaan kenellekään tuttu...? Valitettavasti me eletään siinä maailmassa, jossa kaikki vähänkin erilainen tuomitaan välittömästi ja mitään "tavallisuudesta poikkeavaa" (määrittele nyt sitten sekin!) ei sallita.
Joka tapauksessa täytyy olla suht onnellinen. 500 vuotta sitten meidät olis poltettu roviolla!
Ottakaahan kantaa asiaan. Olis kiva kuulla muiden kokemuksia tilanteista, joissa teitä ei oo hyväksytty sellasina kuin ootte. Ja miten niissä tilanteissa reagoitte. Entä mitä asialle pitäis tehdä? Pistää joku kampanja tai mielenosoitus pystyyn "meidän puolesta" ja ennakkoluuloja vastaan, vai onko parempi säilyttää asiat sellasinaan. Antaa toisten vaan pelätä, halveksua ja kammoksua meitä. Pysyvätpähän ainakin kaukana!!!
Sellaista vielä piti udella, että miten muuten tuotte suuntautumistanne esille, näin visuaalisesti, kuin olemuksellanne ja pukeutumisella? Tarkoitan lähinnä kämppänne/huoneenne sisustusta.
No, ei muuta kuin vastailemaan!
Kirjoittanut: Meyme (Jäsen)
 • #2
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 09.04.2006 22:17
Itse en ainakaan duunihaastatteluun tai töihin yleensäkään pistäisi mitään gootti vaatetusta. En kyllä yhtään ymmärrä noita ennakkoluuloja toisenlaiseen pukeutumiseen.
On se totta, että joukossa on niitä epäluotettavia hemmoja, mutta silloin saisi tutkia perusteellisesti jokaisen ihmisen.
Kukatahansa tavallisesti pukeutuvakin voi olla yhtä epäluotettava. (Kai joku tajusi mitä tarkoitan? Ehh... )

Ja nyt muiden kommenteista puheen ollen, joskus jotkut ovat puhuneet siitä, että millaiseksi tulisin. Epäilevät minusta tulevan jonkinsortin kadulla luuhaava luuseri, kun on niin kiinnostunut gooteista. O.o'
Kirjoittanut: Siikakala (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 10.04.2006 08:47
Itelle ei oo ehtiny tollasta tuleen vielä eteen, mutta nauran kaikille jotka kattoo mua pitkään tai ilveilee. Oon mikä oon, muut tottukoot siihen. Olen myös harkinnut hameen hommaamista (olen siis jätkä) ja tiedän että taatusti tulee tulemaan homo-huutoja, mutta en jaksa välittää. Se on heidän ongelmansa jotka huutelevat. Mielestäni se pään sisäinen gootti ei kuitenkaan katoa mihinkään, oli vaatetus tai meikkaus millainen tahansa. Jos olen esimerkiksi jossain esiintymisessä niin siellä on pukusäännöt, mutta ei se goottiuttani vähennä millään lailla.
Kirjoittanut: Doomeri (Aktiivi)
 • #4
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Doomeri
 • Lähetetty: 10.04.2006 09:23
Minun ammatissani työpaikalla pitää näyttää normaalilta... Muuten pukeudun ja näytän miltä haluan... Kukaan ei sitä tule sanelemaan minulle... tosin vaarin tykö en välttämättä menis tämän näköisenä (en sentään halua aiheuttaa hänen ennenaikaista poismenoa(heikko pumppu)) Muuten näytän miltä haluan. Ystäväni eivät minun ulkonäkööni kiinitä huomiota. Ja saanen huomauttaa että suomessa on sentään jonkinlaista ymmärrystä meidän henkisiä ihmisiä kohtaan. Olin opiskelija vaihdossa kroatiassa, koulun opiskelijat pelkäsivät minua (minua? olen nallekarhu). Ystävystyin koulun ainoaan goottiin ja hänkin kertoi että vaikka hän on asunut alueellaa koko ikänsä häntä edelleenkin pelätään.

Lainaus: NinniAntaa toisten vaan pelätä, halveksua ja kammoksua meitä. Pysyvätpähän ainakin kaukana!!!


Onhan tuossakin järkeä, eiväthän tule häiritsemään.

Ps: anteeksi toisto.. selain sekoili.
Kirjoittanut: Siikakala (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 10.04.2006 12:16
Eihän gooteissa ole periaatteessa mitään pelätävää, olemme samanlaisia ihmisiä kuin kuka tahansa muukin, ajatusmaailmamme ja pukeutumisemme saattaa tosin hieman poiketa...

Lainaus: Ninnimiten muuten tuotte suuntautumistanne esille, näin visuaalisesti, kuin olemuksellanne ja pukeutumisella? Tarkoitan lähinnä kämppänne/huoneenne sisustusta.


Kynttilöillä esimerkiksi (10 neliön huoneessa seitsemisen kynttilää)... Seinälipuilla... eipä kai pahemmin muulla...
Kirjoittanut: Teme (Jäsen)
 • #6
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 10.04.2006 20:02
Lainaus: DoomeriPs: anteeksi toisto.. selain sekoili.


Poistin tuplapostauksen.
Kirjoittanut: SisterBlack (Nimetön)
 • Lähetetty: 12.04.2006 19:01
Minua ei pelätä, mutta opettajat tulevat kertomaan meikin vaaroista, ja käskevät pukeutua hillitymmin. En ole kyllä koskaan totellut, mutta mitäpä siitä...
Ja vanhemmatkaan eivät pidä tyylistäni. Mutta, elämä on...
Kirjoittanut: NotLikeYou (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 13.04.2006 23:46
Ei ole sellaisia tilanteita missä en olisi sillä tavalla oma itseni, mutta minä kun harrastan kirjoittamisen ja musiikin lisäksi myös jalkapalloa ja jääkiekkoa (mitä moni ei ensinäkemältä usko), niin kai se on ihan ymmärrettävää etten minä ole kentällä ihan samanlainen kuin esim. kavereiden kanssa vapaa ajalla... Eikö?
Kirjoittanut: Ninni (Järjestäjä & Valokuvavastaava)
 • Lähetetty: 14.04.2006 00:53
Lainaus: NotLikeYoukai se on ihan ymmärrettävää etten minä ole kentällä ihan samanlainen kuin esim. kavereiden kanssa vapaa ajalla... Eikö?

Tottakai!
Eihän ne aatteet ja ideologiat sieltä päästä mihinkään haihdu vaikka pelikuteet heittääkin niskaan.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 14.04.2006 04:56
eipä tuo kai niin silmiinpistävää urospuolisilla ole, mutta... no, töitä teen prätkäjätkän ja painonnostajan kanssa, joten eiköhän siinä yks hintelä saatana seassa jää lähes huomaamatta. ei ole ainakaan erikseen sanomaan tultu.

harrastukset erikseen, joskin naureskelin ajatukselle mustista verkkareista, joissa olisi pentagrammi selässä. saattaisihan päitä lenkkipolulla kääntyä...

toisaalta menihän jokin aika sitten kolmisen kappaletta naispuoleisia täydessä varustuksessa sauvakävellen kämpän ohi. kieltämättä vilkaisin toisenkin kerran, ennenkuin uskoin silmiäni.

kukin tavallaan.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit