Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

"Gootti 24/7" vai kaksoiselämää?

Kirjoittanut: Narcissa (Nimetön)
 • Lähetetty: 18.04.2006 17:31
Itse lähinnä valitsen sen vaihtoehdon, että "haistatan pitkät ja etsin jotain muuta". Paitsi jos todella olen työn tarpeessa. Tietty jokatapauksessa pukeudun paljon hillitymmin, jos töihin menisin, esimerksiksi viime vuonna kesätöhini mennessä, vaikka olisin saanut pukeutua aivan niinkuin haluan [uskoisin], niin hillitsin silti hieman, kuitenkaan vetämättä päälleni hennonvaaleanpunaista toppia ja farkkuminihametta. En todellakaan meinaa vaihtaa täysin meikkejäni taikka vaatteitani pelkästään esimerkiksi työn vuoksi. Kyllä sitä vaan hillitsemällä selviää. Kun vetää valtavan viktoriaanisen tyllihameen, vyötärökorsetin, ja liehuhihaisen pitsikoristeisen samettipaidan sijasta päälleen simppelin mustan puolipitkän hameen ja mustan pitsitopin [taikka vaihtoehtoisesti vaikkapa mustan pitsillä hillitysti somistetun kauluspaidan] päälleen, [eikä 'vahingossa' vedä jalkaansa kaikkein näyttävimpiä demonian saappaitaan], ja jättää suosiolla viikonloppua odottamaan kaikenväriset huulipunat ja luomivärit sekä tekoripset, ja heittää naamaansa vaan hiukka eyelineria ja ripsaria, niin jos ei kelpaa niin suosittelen haistattamaan pitkät ja painumaan muualle, ja etsimään suvaitsevaisempia ihmisiä Itse ainakin olen toiminut kyseisellä menetälmällä kesätössä
Mutta koska itse käyn vielä kouluja, sinne saan lätkiä päälleni ja naamaani mitä tahdon, ei kukaan tule urputtamaan - lähinnä opettajia taikka muuta henkilökuntaa tarkoitan. Silti yleensä viikonloppuihin taikka muihin ulosmenoihin sitä tälläytyy paljon enemmän ;P
No toivottavasti joku nyt tajuaa mitä yritän sanoa


Lainaus: DoomeriJa saanen huomauttaa että suomessa on sentään jonkinlaista ymmärrystä meidän henkisiä ihmisiä kohtaan. Olin opiskelija vaihdossa kroatiassa, koulun opiskelijat pelkäsivät minua (minua? olen nallekarhu). Ystävystyin koulun ainoaan goottiin ja hänkin kertoi että vaikka hän on asunut alueellaa koko ikänsä häntä edelleenkin pelätään.


Itse puolestani, kun ranskassa asun, ja kaikenlisäksi Marseillessa joka sattuu tämän 'erilaisuuden' suvaitsemisen puolesta olemaan hieman, öh, pohdintaa aiheuttava kaupunki, en ole tähän 'pelkäämiseen' koskaan törmännyt. Pelkkään "erilaisuuden suvaitsemattomuteen," ja sen henkiset ihmiset tunnistaa ihmeen helposti. Muutama kaverini on valitettavasti saanut köniinsä ei niin kauan sitten, kun palailivat iltasella takaisin kotiinsa. Ja heitä oli kuitenkin 4. Eivätkä olleet pukeutuneet kovinkaan näyttävästi, mielestäni hyvin hillitysti.. En nyt väitä ettei Marseillessa suvaittaisi gootteja yms, täälläkin on kuulkaa paljon mahtavia ihmisiä, jotka eivät pätkääkään välitä "ulkonäköasioista." Ja toivoakseni enemmistö kuuluu tähän 'sivistyneempään' luokkaan ;D En ole laskenut. Mutta jaksan epäillä.
Kuitenkin asiat joilla täällä näytetään tiettyä suvaitsemattomuutta, ovat täysin erilaiset kuin suomessa. Suomessa omasta mielestäni ihmiset katselevat varsin nokanvarttaan pitkin, taikka jopa todella vihaisesti, kun eivät siedä jonkun ulkonäköä. Ja jos ovat porukalla liikkeellä, puhuvat mukamas vaimealla äänellä keskenään ja mulkoilevat, ja ovat olevinaan niin kuin eivät todellakaan puhuisi juuri sinusta.
Marseillessa -sanon todellakin Marseillessa, sillä esmes Pariisissa tai missä tahansa muussa kaupungissa asiat ovat jo täysin erilaisella tolalla- ihmiset jotka eivät suvaitse tyyliäsi, antavat sinun tajuta asian sanomalla sen päin naamaa, tai huudellen jotain perääsi. Sitten jos otetaan vaikkapa pääosa pohjoisranskan kaupungeista, siellä lähes kaikki ihmiset eivät voisi vähempää välittää oletko pukeutunut korsetteihin, näyttäviin hameisiin ja muihin helyihin, taikka farkkuihin ja t-paitaan, he kohtelevat sinua täysin samalla tavalla kuin ketä tahansa. Sanon kuitenkin suurin osa, sillä AINA on poikkeuksia.

Itse en osaa edes sanoa, mikä paikka olisi sitten paras näin goottien näkökulmasta. Joillain ihmisillä vaan on tarve hyljeksiä vähemmistöjä, olivatpa sitten mitä vähemmistöjä tahansa, jos nämä poikkeavat heidän omasta ajatusmaailmastaan tai ulkonäkökysymyksistä. Ja paikassa paikan tavoilla, ihmiset tuovat joka ikisessä maassa tai kaupungissa eritavalla esille suvaitsemattomuutensa. Itse olen jopa onnistunut muuttamaan muutamien ihmisten näkemystä esmes gooteista, tai kestä tahansa "eritavalla pukeutuvasta" tyypistä. Ja voinen sanoa, että eräällä näistä tyypeistä oli mitä kummallisimpia ennakkoluuloja, joista hän lopulta pääsi heroon, kun näytin, että kyllä gootitkin ovat aivan tavallisia ihmisiä, jotka tosiasiassa vaan ovat oma itsensä!
Niin että kyllä kuulkaas päivä päivältä ihmiset suvaitsevat paljon helpommin! Että jossain asiassa ollaan menossa parempaan suuntaan.
Kirjoittanut: Narcissa (Nimetön)
 • Lähetetty: 18.04.2006 17:37
Lainaus: NinniSellaista vielä piti udella, että miten muuten tuotte suuntautumistanne esille, näin visuaalisesti, kuin olemuksellanne ja pukeutumisella? Tarkoitan lähinnä kämppänne/huoneenne sisustusta.
No, ei muuta kuin vastailemaan!


Nooh, sisustan tietty täysin makuni mukaan :P Mikäs sen simppelimpää. Kynttilöllä, suitsukkeilla, vanhahkon oloisilla hopeaesineillä, julisteilla yms, punertavilla puukalusteilla ja mustilla takorautaisilla kalusteilla. Sekä sitten tekstiileissä samettia, satiinia ja pitsiä. Parhaat löydöt ovat tietty minimaalisia yksityiskohtia, ja lähes kaikki parhaimmat jutut löytyvät kirppareilta! Taikka sitten itse koristeltuja jostain vanhoista kamoista ^^
Kirjoittanut: Dirt_ (Jäsen)
 • #13
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 25.04.2006 20:51
Lävistyksistä on ainoastaan tullut huomautus mutta ei muuten ole tullut mitään valittamista...ihan hyvin olen voinut yläasteella olla työharjoittelussa D
Kirjoittanut: Dirt_ (Jäsen)
 • #14
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 25.04.2006 20:53
Lävistyksistä on ainoastaan tullut huomautus mutta ei muuten ole tullut mitään valittamista...ihan hyvin olen voinut yläasteella olla työharjoittelussa [img]http://www.gootti.net/keskustelu/img/smilies/ lol.gif[/img]D
Kirjoittanut: Dirt_ (Jäsen)
 • #15
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 25.04.2006 20:57
noni..nyt se tuli sit kaks kertaa. no whaeva.
Kirjoittanut: SisterBlack (Nimetön)
 • Lähetetty: 30.04.2006 16:40
Lainaus: mlrdtoisaalta menihän jokin aika sitten kolmisen kappaletta naispuoleisia täydessä varustuksessa sauvakävellen kämpän ohi. kieltämättä vilkaisin toisenkin kerran, ennenkuin uskoin silmiäni.


Varmasti ihana näky...
Mutta kaipa olet nähnyt pahempaakin... Vai oletko...?
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.04.2006 18:40
eikös siinä radiomainoksessakin sanottu tyyliin
"mitä ikinä teetkin, tee se tyylillä"

tyylille minä ****** nakkaan, mutta asennetta pitää olla!
Kirjoittanut: vuorbi (Jäsen)
 • #18
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: vuorbi
 • Lähetetty: 12.05.2006 13:10
Olen ottanut pääsäännöksi sen että olen joka paikassa oma itseni, oli päällä sitten kansallispuku, goottiformu taikka siniset haalarit. Identiteetin ei pitäisi ainakaan kokonaisuudessaan olla ulkomuodosta kiinni, ja olen huomannut että vaikka päällä olisi mikä kumipuku tahansa, ihmiset oikeasti ärsyyntyvät pikemminkin jutuistani kuin perseestäni.

Se, että pukeutuu tilaisuuden mukaan, on minulle joko käytännön viisautta (esim. töitä tehdessä) tai toisten ihmisten kunnioittamista vaikkapa sillä, etten tosiaan pistä sitä kumipukua esimerkiksi mummon synttäreille. En voisi odottaa muitten kunnioittavan minua ja olemistani ellen itse kunnioittaisi toisia ja heidän valintojaan esim. tyylin suhteen.
Kirjoittanut: Hecate (Jäsen)
 • #19
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.05.2006 00:10
Iso peesaus vuorbin sanoille.
En pukeudu jatkuvasti mustaan ja nahkaan ja tiesmitä, vaan tilanteen vaatiessa suhteellisen tavallisestikin.
Enemmän minussa ihmisiä ärsyttää suunnattoman suora tapani ilmaista asioita joka on herkemmille hitusen liikaa.
En ole törkeä mutta sanon asiat kuinka ne ovat, joskus ne ovat totuudellaan liikaa.
Kirjoittanut: Loria (Jäsen)
 • #20
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 18.05.2006 10:16
Enpä minä liiemmin muunvärisiin vaatteisiin voi pukeutua koska lähes koko vaatekkaappini sisältö on musta. Nyt minulla on tosin edessä ongelma, koska olen avecina tilaisuudessa missä on pukukoodi. Ihan mikä tahansa kolttu ei siis ole sovelias, en vain keksi että mitä minä sellaiseen arvokkaaseen tilaisuuteen sitten oikein päälleni vetäisisin, koska en halua nolata miestäni epäsopivalla pukeutumisella.

Parit työpaikat on synkeän olemukseni takia mennyt sivusuun, mutta eipä tuo haittane. Nykyisessä työssäni ei mustat vaatteeni häiritse, koska meillä on "ah niin ihanat" työasut. Lävistyksiä ei kasvoissa saa olla, mutta meillä on joustettu, ei ole tullut valituksia kielilävistyksestä tai liian monesta korvakorustakaan. Kivahan se kyllä olisi löytää työ, jossa saisi olla ihan kokonaan omissa vaatteissakin tai olisi mitään typeriä "ei kasvolävistyksiä" -juttuja, mutta toistaiseksi tämä duunini saa riittää, kun opiskelujen ohella sitä vaan teen.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit