Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Wicca

Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #121
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 02.03.2009 16:53
Sanctus Sanctorum, voi olla että tyttö on ollut wicca, mutta voi olla myös että hän on edustanut jotain muuta luonnonuskontoa. Hän on todennäköisesti ollut harjoittamassa jotain sapatti- tai loitsurituaalia, joissa on hyvin tavallista jumalille tai jumalattarille uhraaminen. Alastomuus luonnonuskonnoissa taas liittyy siihen, että silloin olla yhtä luonnon kanssa. Monet luonnonuskontojen harjoittajat tuntevat voivansa olla paljon vapaampia ilman vaatteita.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 02.03.2009 17:01
...Tai sitten hän halusi kuvitella olevansa Indican musiikkivideossa.
Kirjoittanut: SeKukaVaaniiSängynAlla (Jäsen)
 • #123
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.03.2009 04:24

Lainaus: Heetteri

...Tai sitten hän halusi kuvitella olevansa Indican musiikkivideossa.

Blaa blaa blaa blaa blabla blaa....TÖKS. Repesin. Ensin puhutaan hyvinkin asiallisesti kunnes tulee vastaan tämmöin kommentti.

Itse henk.koht. en lähtis hillumaan alasti keskelle metikköä vaikka kuinka tuntisin yhteyttä luontoon. Ei vaan tunnu kovin ....no, järkevältä. Ei tietenkään millään pahalla teitä wiccoja kohtaan, wiccalaisuus kuulostaa hyvin mielenkiintoselta mutta mun korvaan ihan pikkasen höpöhöpö-jutulta. Anteeksi jos loukkasin jotakuta, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Ehkä en sitten ole tarpeeksi perehtynyt asiaan jotta voisin siitä oikein muuta sanoa.
Kirjoittanut: Modnar (Jäsen)
 • #124
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 03.03.2009 07:11

Lainaus: SeKukaVaaniiSängynAlla

Anteeksi jos loukkasin jotakuta, mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

Tuosta ei pitäisi kyllä kenenkään loukkaantua. Joitain uskontoryhmiä vastaan puhutaan oikeasti härskisti. Muuten kyllä komppaan, että tavallaan mielenkiintoista se wiccalaisuus, mutta silti toisaalta sitä jotenkin pitää vähän höpöhöpö-jutulta.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 03.03.2009 10:00
SeKukaVaaniiSängynAlla
Modnar

Olen hieman samalla linjalla...en pidä pakanuutta tai "taikuuden tutkimusta/harjoittamista" mitenkään pahana tai tuomittavana asiana, mutta jotenkin juuri se muoto joka Wiccalaisuutena tunnetaan ja kaikki materiaali mitä siitä olen lukenut kuulostaa aivan naurettavalta. Tunnen useita spiritualisteja ja luonnonlapsia jotka ovat kanssani samaa mieltä - Wiccalaisuus on jostain ihmeen syystä muodikasta, ja joka toinen kuutti julistaa olevansa joku piiripapitar tms. Kyllähän minäkin luen kirjoja kuten Lihan Alkemia, Salainen Tie, Hengen anatomia jne jne, mutta...

Hupaisinta on se että ensin dumataan uskonnot, ja sitten liitytään sellaiseen. Kyllä, Wicca on uskonto jossa on jumaluus. Jumaluuden sukupuoli ei muuta mitään.
Kirjoittanut: TheSecret (Aktiivi)
 • #126
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 04.03.2009 02:23

Lainaus: SeKukaVaaniiSängynAlla

Ei vaan tunnu kovin ....no, järkevältä.


Monestako järkevästä uskonnosta olet kuullut?
Siinäpä se onkin, kun ei uskonnot järkeen perustu - se on usko se kova sana, mikä saa ihmiset toimimaan käsittämättömilläkin tavoilla.
Kirjoittanut: SeKukaVaaniiSängynAlla (Jäsen)
 • #127
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.03.2009 04:10

Lainaus: TheSecret

Monestako järkevästä uskonnosta olet kuullut

No ihan totta tämäkin, uskonnot ei tee muuta kuin aiheuttaa sotia ja terroristitekoja. Jos ihmiset ei ois niin kiihkouskovaisia, ois monet kuolemat vältetty. Ihan järjetöntä, kuin oikeen rupee ajattelemaan.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 04.03.2009 08:41

Lainaus: SeKukaVaaniiSängynAlla

No ihan totta tämäkin, uskonnot ei tee muuta kuin aiheuttaa sotia ja terroristitekoja. Jos ihmiset ei ois niin kiihkouskovaisia, ois monet kuolemat vältetty.

Luetaanpa ne argumentaatiosäännöt...
http://keskustelu.skepsis.fi/html/virhelista.htm


(ks. kohta 10) hehe

Ei oltaisi vältetty kuolemia; valtaosa sodistakaan ei edelleenkään johdu uskonnoista. Ihmiset itsessään ovat väkivaltaisia, ahneita ja riidanhaluisia. Kyllä täällä oltaisiin keksitty jotain tekosyitä tappamiselle ilman ristiretkiä tai Jihadiakin...ihminen on harvoissa asioissa niin kekseliäs kuin koettaessaan miettiä uusia tapoja vahingoittaa toista.

Kaikki eivät ole kiihkouskovaisia. Ei edes valtaosa. Tavalliselle tallaajalle uskonnot tarjoavat turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteen sekä mielenrauhan. Kirkot ja muut uskonlaitokset tekevät myös paljon hyväntekeväisyyttä.

...Mutta koska tämä menee jo off-topiciksi, aiheesta voi jatkaa uskontoketjun yhteydessä.
Kirjoittanut: die Winterreise (Nimetön)
 • Lähetetty: 04.03.2009 08:54
Anteeksi että vielä offaan mutta Heetteri on ihan oikeassa. Niin monissa "uskonsodissa" on oikeina syinä politiikka, ahneus, kostonhimo ja vallanhalu EIKÄ edelleenkään se uskonto. Se on vain hyvä tekosyy jolla muka saataisiin oikeutettua kaikkia niitä raakuuksia joita tehdään. Ei kannata aina miettiä niitä muslimipappoja jotka uhoavat hirveästi tv-toimittajille että "kyllä me Allahin nimeen toimimme" vaan miettiä ihan omien aivojensa kanssa että mikä on oikea syy... Irakin sodassa on ihan sama juttu (mielestäni)...
Kirjoittanut: Lacy gloom (Aktiivi)
 • #130
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.03.2009 09:11

Lainaus: SeKukaVaaniiSängynAlla

ois monet kuolemat vältetty

Enkä usko, että kuolemalta voi välttyä...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit