Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Jurppiiko Uskovaiset?

Kirjoittanut: pohjalla (Jäsen)
 • #591
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 08.04.2010 10:32
No itse uskovaiset ei ota päähän, mutta se jos sitä aletaan laulelemaan ympäriinsä ja turputetaan väkisin niin silloin lyön jarrut pohjaan. Ja minä ku oon perhekodissa niin nää ei oikein pidä minusta ja yrittää käännyttää uskoon tai jotain sellaista....Ja minusta toi usko on sellanen asia et jokainen voi päättää itse mihin uskoo ja minkä puolella on, mutta huolehtii vaan siitä omasta uskosta eikä tulisi puutuumaan toisten uskoon!!!
Kirjoittanut: LauriGhost (Jäsen)
 • #592
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.08.2010 22:27
Meillä edesmennyt koira karkotti haukkumalla mormoonit ovelta.
Virallinen kanta on että ihmiset saa uskoa mihin haluaa tai olla uskomatta, mutta on pakko myöntää että nuo hihhulit pistää välistä vihaksi. Eikä ihan välillä vaan melkein joka kerta kun joku täti rupeaa puhumaan sillä autuaalla-minä pelastun-sinä et-tule uskoon niin pelastut-äänellä. Itse olen ateisti mutta ärsyttää kun tietää että niiden vakaumuksen mukaan mä olen joutumassa helvettiin. Ja ne tietää sen. Välillä mietityttää että mitähän ne musta OIKEESTI ajattelee.
Jos uskovainen on uskovainen hiljaa niin ei haittaa mutta nekin saisi kunnioittaa mua sen verran että antaisi mun olla ateisti ilman että koettavat koko aikaa käännyttää ja höpöttää sitä ilosanomaa.
No niin. Tulipa taas laskettua paineet sydämmeltä. Että sitä mieltä minä olen uskovaisista.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • #593
 • • Muokkasi: Kedira
 • Lähetetty: 28.08.2010 11:08

Lainaus: LauriGhost

Itse olen ateisti mutta ärsyttää kun tietää että niiden vakaumuksen mukaan mä olen joutumassa helvettiin. Ja ne tietää sen. Välillä mietityttää että mitähän ne musta OIKEESTI ajattelee.


Jos kerran sulle on ihan se ja sama, mihin toiset uskoo, niin miksi ihmeessä se muka ärsyttää, että toisten uskomuksen mukaan olet menossa helvettiin? Käytännössähän jokainen uskonto tuomitsee jollakin tavalla ne, jotka eivät usko juuri siihen heidän totuuteensa. Silti harvapa manailee että buddhalaisten mukaan me joudutaan syntymään vielä kymmeniä kertoja tänne tai muslimien näkemyksien mukaan paratiisin ilot ovat auttamattomasti saavuttamattomissamme. Menestysteologian perusteella me muut emme tule koskaan menestymään ja jokainen jo menestynyt on tämän kannattaja vaikka sitä eivät julkisesti sanoisikaan ... Jos oikeasti olet todella tyytyväinen omaan ateismiisi ja maailman katsomukseesi, niin näiden asioiden ei pitäisi sinua hetkauttaa suuntaan tahikka toiseen. Ja jos ne uskovaiset (siis Raamatullisen käsityksen mukaiset uskovaiset) ovat totisella sydämellä matkassa, niin heidän todellisin tunteensa sinusta on sääli ja suru, ei tuomio tai paheksunta.

Ja pakko ihan yleisesti on kommentoida, että moni ateisti kaikessa hurjuudessaan ja vihassaan vetää kyllä reippasti vertoja pahimmille hihhuleille pakottaessaan kaikkia muita luopumaan uskostaan. Kyllä se heikäläisten propaganda ja levitystapa on välillä aivan yhtä tuomitsevaa ja vangitsevaa sekä pelottavan hyökkäävää ja muita mitätöivää, kuin pahimmat hihhulihörhöt jotka kanavoivat oman mielisairautensa ja muut riippuvuutensa hihhulointiin. Ja ihan yhtä hyvin kuin sieltä ateistien joukosta löytyy niitä hiljaisia, niin löytyy kristittyjenkin riveistä - peräti suurin osa molemmista taitaa olla niitä, jotka antavat toisten elää elämäänsä ilman sen suurempia hyökkäyksiä toista kohden.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #594
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 28.08.2010 12:05
Minulla on paljon uskovaisia ystäviä kristityistä pakanoihin. En muista että erilaiset maailmankatsomuksemme olisivat koskaan tulleet kenenkään näiden kohdalla ystävyyden tielle. Yksi hyvä ystäväni on harras kristitty. Hän ei koskaan ole yrittänyt käännyttää minua tai moralisoinut minun valintojani. Siitä huolimatta että hän on erittäin aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa, hän ei huutele uskonasioistaan julkisesti. Monet ovat olleet hämmästyneitä kun hänen uskonnollisuutensa on tullut jossain vaiheessa ilmi yhteydessä tai toisessa.

Kristittyjen lisäksi löytyy sitten wiccaa, satanistia, asatrua, new age -tyyppiä, ateisteja, agnostikkoja, muslimi ja yksi taolainen. Ja veikkaan että muitakin uskontoja ja aatteita on edustettuna, ne eivät vain ole välttämättä tulleet puheeksi. Kaikki noista eivät ole niin läheisiä ystäviä kuin osa, mutta eivät uskontomme ja aatteemme ole koskaan tulleet tielle ainakaan minun tietääkseni. Tässä keskustelussa nyt ilmeisesti puhutaan nimenomaan kristityistä hihhuleista, vaikka kokemukseni mukaan monet ateistit ovat aivan yhtä sekaisin omasta oikeaoppisuudestaan.

En pidä siitä että minulle tullaan tuputtamaan mitään aatetta tai uskontoa. Keskustelen aiheesta mielläni, koska erilaiset maailmankatsomukset ovat mahdottoman mielenkiintoisia. Mutta jos ovella tullaan käymään, sanon että kiitos mutta älkää tulko enää. Koskaan ei ole tarvinnut olla epäystävällinen esimerkiksi jehoville. Minua on toki monesti manattu helvettiin, enkä minä siitä suoranaisesti nauti enkä hyväksy sellaista käytöstä, mutta enemmistö uskonnollisista ihmisistä on ihan mukavaa sakkia. Fundamentalistit puolestaan tuppaavat kaikki olemaan vähän sekaisin, olivat sitten mitä uskontokuntaa tai aatetta tahansa.

Jokaisella on oikeus omaan uskontoonsa ja aatteeseensa, niin kauan kuin se ei vahingoita muita. Ja nykyajan kristityt eivät ole vastuussa historiallisista vainoista. Kirkko on tehnyt oman osansa hirveyksistä historiassa, mutta en näe mitään syytä syyttää nykykristittyjä niistä. He edustavat itseään omalla toiminnallaan ja nykykirkko ei automaattisesti ole paha "koska inkvisitio". Toki nykykirkonkin toiminnassa on omat ongelmansa, mutta 2000-luvun suomalaisen seurakunnan syyttäminen Ranskan 1400-luvun noitavainoista on aika paksua.
Kirjoittanut: LauriGhost (Jäsen)
 • #595
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: LauriGhost
 • Lähetetty: 28.08.2010 13:34

Lainaus: Kedira

Ja pakko ihan yleisesti on kommentoida, että moni ateisti kaikessa hurjuudessaan ja vihassaan vetää kyllä reippasti vertoja pahimmille hihhuleille pakottaessaan kaikkia muita luopumaan uskostaan.

Tuo on ihan totta. Enkä tahtonut väittää että kaikki kristityt koettaisi käännyttää mua.
Sanan muoto ei välttämättä ihan onnistunut mutta tarkoitan että minulla ei ole yhtikäs mitään uskovaisia, siis mitään uskovaisia, vastaan jos voidaan elää hiljaa keskenään.
Tahtoisin vain että että oltaisiin keskenämme niin kuin ihmisiä eikä uskovaisia ja ateisteja. Jos minä en koeta saada kristittyä luopumaan uskostaan niin eikö olisi reilua että uskovainenkin antaisi minun olla ateisti?
Parhaan kaverini perhe on erittäin uskovainen mutta ei ole mainostamassa sitä joka paikassa. Vain aivan äärilaidan uskovaisia minä en suvaitse.
Hihhuleilla en tarkoita kaikkia uskovaisia vaan juuri näitä ääripään edudtajia.

Lainaus: Kedira

Jos kerran sulle on ihan se ja sama, mihin toiset uskoo, niin miksi ihmeessä se muka ärsyttää, että toisten uskomuksen mukaan olet menossa helvettiin?

Hyvä kysymys. En osaa vastata. Ehkä minussa on vielä jonkun verran epävarmuutta. Lapsena pelkäsin jumalaa ihan hitosti ja uskosta luovuin lopullisesti vasta rippikoulussa.
Kirjoittanut: Morso (Jäsen)
 • #596
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.08.2010 18:16
Asun paikkakunnalla, jossa on PALJON lestadiolaisia. Joten myös kaveripiirissäni on pari. Muuten he ovat mukavia, kunnes alkavat valittamaan meikistä tai vaatetuksesta. Ongelmia tulee myös, kun toiset alkavat puhumaan, mitä telkkarista näkyy tänään, sillä heillä itsellään ei ole telkkaria. Uskoaan he eivät ole koskaan yrittäneet minulle tai muille kavereilleni tuputtaa. Onneksi.
Kirjoittanut: Kaysa (Jäsen)
 • #597
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.09.2010 10:08
Hmm. Uskoisin itseni olevani agnostikko, uskonnolla ei oo hirveetä merkitystä miule. Silti aioinaan kävin rippikoulun ja isosena olin yhellä leirillä. Eivät hullumpia kokemuksia. Lappujen jakelijat ei haittaa niin pitkään kun hoitaavat asiansa toisia kunnioittaen.
Toivottavasti tää nyt ei loukkaa ketään, ihan vaan huumorin kannalta pakko laittaa.
5 ways to screw with jehovas:
1. When one of them hands you a pamphlet, fall on the ground and fake a siezure.

2. This one works best around halloween. Go to any store and buy those custom fangs, usually $5-$20. I've found out that most religious groups go door-to-door to tell people that halloween is "evil." If they come to your door, simply put the fangs on and hiss at them, then slam the door. Trust me, the result is funny as hell.

3. This one requires a little practice. You need a sweatshirt with long sleeves, long enough to hide a lighter inside. When they give you one of their papers, try to light it without revealing the lighter. Then, in a demonic voice, yell "IT BURNS!!!" or something along those lines. Works best with a zippo lighter.

4. When you answer the door, start twitching and talking to the "voices in your head."

5. Keep some catnip or oregano in your pocket for this one (weed not recommended) When they give you the paper, pull out your "stash" and roll a fake joint. It's better to do it while they're talking, occasionally nodding or saying "yeah, I'm listening."
Kirjoittanut: pohjalla (Jäsen)
 • #598
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 02.09.2010 10:11
Mulla ei ole mitään uskovaisia kohtaan, mut jos ne alkavat mulle tyrkyttää semmosta, että mun pitäisi parantua ja kääntyä jumalan tyköön. Silloin se menee yli hilseen ja kyllä jurppii.....
Kirjoittanut: TyynePred (Nimetön)
 • Lähetetty: 20.10.2010 14:19
Uskovaiset.... Mihin niitä tarvitaan?!
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.10.2010 14:47

Lainaus: TyynePred

Uskovaiset.... Mihin niitä tarvitaan?!


Onelinerit, mihin niitä tarvitaan? Muistithan lukea foorumin säännöt ennen postaamista?
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit