Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goth Chic<3

Kirjoittanut: Lady Elena (Nimetön)
 • Lähetetty: 18.08.2008 12:33
Suomeksi käännetty versio tökki ainakin minun mielestäni... En innostunut, joten myin kirjan ja ostin tilalle englanninkielisen version, joka on paljon parempi. Ei mikään huippu silti, mutta ihan viihdyttävä.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 20.08.2008 14:11
Vaikka kirjan lähdelista onkin mittava on Baddeleyllä selvästi ollut näkemystä niiden valikoinnista, koska tuossa kirjassa joka käsittelee laaja-alaisesti vähän kaikenlaista goottikulttuuria sivuavaa juttua on varsin vähän tilaa jollekin yksittäiselle jutulle, ja muutaman kerran hän sanavalinnoilla tekee onistuneita tiivistyksiä. Hän kirjoittaa selkeästi persoonallisesti ja käännökseen on onnistuttu välittämään teoksen aika brittiläinen huumori monine sutkauksineen joista osa on varmasti ollut vaikeita käännettäviä. Vaikka välillä homma menee luetteloimiseksi, persoonallinen ote pelastaa monin paikoin.
Itse en olisi kaivannut niinkään paljon leffa- ja korkeakirjallisuusjuttuja koska niistä on kirjoitettu paljon ja myös kattavammin ja asiantuntevamminkin, vaikka leffatietämys vaikuttaa vahva olevankin. Kuitenkin Baddeley onnistuu välttämään sen akateemisuuden mikä noista kirjoitettaessa tuppaa väkisinkin tulemaan mukaan. Undergroundimmasta musiikkipuolesta on kirjoitettu vähemmän, sitä osastoa kaipaisi enemmän, eikä varsinkaan suomeksi ole saatavilla paljon mitään. Musiikkipuoli kaipaisi siis lisää sisältöä.
Monessa paikoin näkee onko kirjoittajalla omakohtaisia tietoja kokemuksia asioista (mm. elokuvat) ja milloin mennään enemmän pelkkien lähteiden varasaa. Tuntuu että sellaisiin osuuksiin onkin pujahtanut eniten virheelisyyksiä vaikka pientä rutisemista löytyy sieltä täältä.

Esimerkkinä persoonallisesta tyylistä toimii yllättävä ja hauska Lovecraftin ja Ed Geinin yhteenniputtaminen joka on kuitenkin osuva rinnastus näiden kahden herran mielenvikaisuudesta ja miten eri tavoin se vaikutti maailmaan.
Kirjoittanut: vampirequeen (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.09.2008 11:58
Kylläpä te jaksatte tarkkaan analysoida Herra Baddeleyta Hyvä kirja anyway puutteineen päivineen.. Risuja itte pistäsin ainakin siitä että joistain bändeistä oli liian vähän tekstii. Paitsi kirja olisi vaan paisunut isommaksi. Eipäs N****** sitä pilkkuu liian tarkkaan siellä :p
Kirjoittanut: Swanheart (Jäsen)
 • #44
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 24.09.2008 13:05
Itse en oo kysesitä kirjaa ehtinyt lukemaan, vaikka se on tullut hankittua. Pitäneis aloittaa lukeen.
Kirjoittanut: BlackLotus (Jäsen)
 • Lähetetty: 27.09.2008 17:59
Tällä hetkellä oon just lukemassa, ja alotin alusta kun kaikki meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos
Kirjoittanut: Not the nicest girl (Jäsen)
 • #46
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 30.09.2008 22:00
ostin ainakin ton nimisen kirjan Kirjatorilt, 6 euroa.
En oo vielä ehtinyt paljon lukea :P
Kirjoittanut: vampirequeen (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.10.2008 15:51

Lainaus: BlackLotus

kaikki meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos

hahaa,kävi sama juttu xD Mutta ei siinä mitään.. Löytyi kyllä eräs maailman paras kirja The Secret! Suosittelen...
Kirjoittanut: Dark Soul (Jäsen)
 • #48
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.10.2008 11:34
Mistä tuollaisen Goth Chic kirjan saisi? Onkohan niitä kirjastossa esim.?
Kirjoittanut: Swanette (Nimetön)
 • #49
 • • Muokkasi: Swanette
 • Lähetetty: 22.10.2008 22:34

Lainaus: Dark Soul

Mistä tuollaisen Goth Chic kirjan saisi? Onkohan niitä kirjastossa esim.?

Mielestäni tässäkin ketjussa on jo mainittu paikkoja, joista kyseisen opuksen voi hankkia. Joistain kirjastoista varmastikin löytyy, kannattaa käyttää niiden omia hakukoneita tai kysyä kirjastotädeiltä ja -sediltä. Divareista voi löytyä, kirjakaupoista, erikoisliikkeistä, vaikka mistä. Selää Internetiä tai tee etsintä- ja kyselykierros erinäisiin kauppoihin.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #50
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 22.10.2008 22:48
Mikäs tuossa, mukava kirjahan toi oli ja jotenkin pakollinen ostos. Ja kannessa on aika söpö tyttö. Joo.

Niinkuin Ximmo tuossa aikaisemmin hyvin asiallisesti mainitsi, kirjassa on aika omituisia painotuksia. Juuri musiikin kohdalla erityisesti. Esimerkiksi metallibändeistä on jostain syystä monta sivua. Ja sitten useiden muiden maiden goottiskenet (esim Kanadan Toronto) unohdetaan aika pitkälti kokonaan. Suomesta olisivat tosiaan voineet mainita vaikka Two Witchesin jonkun Himin sijaan Ja onhan noita muitakin parempia vaihtoehtoja mainittavaksi: Varjo, Suruaika, Kuudes Tunti, UltraNoir, Angelica Kult jne..

Nick Caven painotuksesta olin hieman yllättynyt. Olen Cavesta pitänyt jo kauan ennenkuin edes tiesin gooteista yhtään mitään, ja sitten tuolla yllättäen puhutaankin siitä, Bad Seedsistä ja Birthday Partysta vaikka kuinka paljon. Ja ihan hyvä pakollinen cyber-osio siellä myös oli.

Jotenkin noi leffajutut sun muut meni vähän liian pitkälle enkä oikein jaksanut lukea niitä kunnolla. Meni liian kaukaiseksi ja yksityiskohtaiseksi. Ei leffoilla tai sarjakuvilla sun muilla kuitenkaan _niin_ suurta vaikutusta ole ollut.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit