Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goottikaupat

Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #311
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 10.05.2011 10:09

Lainaus: Cassandra

Onko hazardshop lopettanut toimintansa? Nettisivuilla luki vielä viikko sitten, että remontti meneillään sivustolla, mutta nyt sivusto ei toimi ollenkaan. O_o

Ottaen huomioon millaista palautetta kyseinen pulju on saanut tuolla kaupat-osiossa, en ihmettele. Toivottavasti kaikki huijatut asiakkaat saavat rahansa takaisin.
Kirjoittanut: Tonnin seteli (Jäsen)
 • #312
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 15.08.2011 13:25
Pojot kinkyangel.co.uk:lle! Lähetin tilauksen torstaina klo 22. Seuraavana iltapäivänä sain sähkopostin, jonka mukaan paketti on lähetetty. Tänään (ma) postin äijä toi erittäin hyvin pakatun lootan kotiovelle. Postikulut olivat reilun kympin (alle 2 kg paketti), mutta oliskohan ollu 3 kg:ssa jo kohtuuttomat 45 eskoa. Hintatasoa en osaa kummemmin kommentoida, mutta ainakin tilaamani tuotteet olivat reilusti halvempia kuin Suomessa.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 01.01.2012 07:45
Gothic as f*ck
http://www.gothicrock.fi/
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 15.01.2012 20:02
^Joo-o toi ylläoleva on hyvä esimerkki niistä (netti)kauppavirityksistä joita tuossa joku viitisen vuotta sitten putkahteli aika paljonkin - ja nyt on ollut selkeästi pudotuspelejä pelattu.... Ylläoleva kauppa vain esimerkkinä, ja vain osaan näistä asioista - kun kerran loppuunmyynti on käynnissä niin ei varmaan yrittäjälle koidu mitään isompaa damagea siitä että saa toimia esimerkkinä kevyessä dissaamisessa.
Niin, kun noin 5-7 vuotta sitten about tuosta gootti tai 'gootti' ;D -Pukeutumisesta tuli trendi erilaisten nuortenlehtien ja myös ihan aikuisten akkojenlehtienkin takia, varmaan moni tuumasi että tässäpä voisi olla hyvä bisnesidea. Niin se periaatteessa olikin, ja kilpailua ei vielä ollut ihan kauheasti olemassa. Miksi moni ei siinä pärjännytkään, se että monelle varsinkaan aikuisemmalle gootille ym. kaupat eivät kelvanneet johtuu monistakin syistä:

Kauppojen pitäjillä ja sisäänostajilla ei ollut kunnon tietoa koko alakulttuurista vaan tietoa esim. nuorisovaatteiden myymisestä kenties vain yleisesti. Sisäänostoissa tyydyttiin selkeästi liian helppoihin ratkaisuihin joka johti siihen että kaikki kauppasivat jotain niitä samoja pääkallo- ja liekkihuppareita tms. Skenen ns. trendeistä ei oltu perillä, esimerkiksi cyberjutusta tuli aika kuuma n. viime vuosikymmenen puolivälistä lähtien mutta esim. goggleseja ja muuta sälää oli harvassa suomalaisessa kaupassa. Kaikenlaisia sametti- ja röyhelöjuttuja sen sijaan kaupiteltiin runsaasti vaikka niiden aika oli väistymässä. Tietty niilläkin on oma kannattajakuntansa yhä, mutta esimerkkinä. Valikoimat olivat liian kapeat ja kun kaikilla oli ja on yhä niitä samoja Alchemyn paitoja niin valikoimien samankaltaisuus söi myyntiä toisiltaan. Eri tuotemerkkejä ei ollut jaoteltu omiksi ryhmikseen että voisi helposti selata vain jonkun valmistajan tuotteita. Valmistajaa ei ollut aina edes mainittu. Samaten ei ollut tehty mitään jakoa tyylien suhteen, ei ollut esimerkkinä jaottelua vaikka romatic/cyber/tms. Mitään fetisismiin viittaavaa kamaa ei monessa kaupassa ollut, lieneekö että ne keski-ikäiset mammat jotka joitakin kauppoja pyörittivät pitäneet niitä liian kinkyinä. Sama pätee moniin jänskiin aikuisten klubitteluvaatteisiin.
Moni tyytyi myymään jotain lähes pelkkiä oheistuotteita (korut, niittikama, bandanat ym.) lisättynä tuolla erittäin basic vaatevalikoimilla. Varmaan monella ei ollut pointtia tilata niitä netitse postimaksuineen kun samaa kamaa sai monesta pikku basaarikaupasta. Monesti siihen että tilataan jotain tarvitaan jokin erityisen siisti artikkeli x jota ei saa muualta, sen lisäksi tilaukseen otetaan kaikkea oheiskamaa mukaan. Tai sitten sisäänheittona joku tosi halpa tuote jonka lisäksi ostaja tilaa samaan syssyyn muutakin pientä.
Ensimmäiset asialliset kaupat tulivat Suomessa liian myöhään. Vanhemmat tyypit olivat jo löytäneet heille sopivat ulkomaiset kaupat ja tiedot niistä välittyivät myös uusille tulokkaille.
Softapuoli oli monesti totetutettu huonosti graafisessa suunnittelussa juhlivat liikaa naurettavat kliseet ja jos graafinen ilme on myös teknisesti luokaton niin tämän porukan ihmiset helposti painaa selaimen ristinappulaa. Myös kuvat oli monesti aivan liian heikkotasoisia ja vain yksi per tuote. Joidenkin työhaalareiden myymisessä mikälie graafinen ilme voi olla ihan oukkidoukki, mutta eipä näissä ympyröissä missä estetiikalla on ihmisille iso merkitys ja myydään sellaista mitä he eivät aivan välttämättömästi tarvitse, vaan pitää luoda se mielikuva että juuri halutaan jokin tuote.
Ulkomaisten (ja parempien kotimaisten) kauppojen käytettävyys alkoi parantua mm. ostoskorisysteemin (tämäkään juttu ei ole ollut aina selviö), reaaliaikaisen varastoseurannan, maksutapavaihtoehtojen lisäämisen, tuotekuvien määrän ja 3D-mallien, tilausseurannan ja muun osalta, Suomessa mentiin vielä copy-paste ja email -tyylillä monessa pikkupuljussa.
Ja ne sivut ei olleet varastotilanteen tasalla. Kun tavaraa ei ollutkaan saatavilla heti niin monia alkoi tökkimään. Lisäksi muutamat puljut jotka hoitivat asiansa ihan päin kuusta söivät yleistä luotettavuutta. Tarkoittaen, että tilattuja tuotteita ei toimitettu edes kohtuullisessa ajassa tai ollenkaan eikä rahoja suostuttu palauttamaan kuin vasta pitkän kitinän ja uhkailujen jälkeen - tai ei ollenkaan. Sana kiersi piireissä varmasti paremmin kuin mitä nuo puolivillaisesti hommiaan hoitaneet osasivat pelätä, ja...
Alkoi pudotuspelit joissa pärjäsivät muutamat hyvin asiansa hoitaneet firmat, niiden markkinaosuus lisääntyi noiden epämääräisten ja pienivalikoimaisten kauppojen kustannuksella mistä seurasi kierre joka oli toisille suotuisa ja toisille ei - ja se jatkuu yhä.
(pitäsköhän alkaa blogaan kun tulee kirjoiteltua tällasia romskuja lol.)

Muoks: typoja.
Lisäksi goottipukeutuminen 'perinteisessä' mielessä meni ohi mainstream-trendinä. Ilmeisesti ei oltu tarpeeksi jyvällä siitä että mitä uutta tarjota porukalle?
Kirjoittanut: xenablood (Jäsen)
 • #315
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 23.01.2012 19:12
Mä ostelen just stadista mm. Morticiasta ja Cypershopista. Back Streetillä olis suunnitelmissa käydä, sitte ku sitä rahaa on
Blackgroupista sian joululahjaksi ihanan hellbunnyn mekon, ja muutenkin pidän blackgroupin mallistosta. Se streetgroup mallisto ei kyllä iske.
Kirjoittanut: Embize (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.02.2012 11:07
Onko kukaan koskaan tilannut mitään VoodooDollysta?
Olisin ehkä tilaamassa sieltä housut, mutta ei mitään hajua puljun luotettavuudesta.
Ainakin ne toimittaa tänne ja puhelinnumerokin löytyi, mutta silti en ehkä uskalla alkaa tilaamaan tietämättä kuinka luotettava nettikauppa kyseessä.
Kirjoittanut: Feikkiface (Jäsen)
 • #317
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 03.02.2012 13:12
Eniten tulee käytyä morticiassa ja cybershopissa ostoksilla. Tosta morticiasta ja sen vaatteista en enään kauheesti kyllä tykkää. Huonolaatuisia vaatteita kovaan hintaan -.- Toki sieltä löytyy välillä jotain hyviäkin vaatteita. Netistä harvemmin tilaan, koska pienempi vaiva on sovittaa ja ostaa tuote paikanpäältä. Huuto.netistä tulee huudeltua vaatteita myös.
Kirjoittanut: Jezebel (Jäsen)
 • #318
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 03.03.2012 14:05
Onko kellään kokemuksia Restyle-nettikaupasta? Miten pankkisiirto maksuna toimii?
Siellä olisi vaikka ja mitä ihanaa, mutta haluan varmistaa ensin onko paikka eurojeni arvoinen.
Kirjoittanut: Vampiric (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.03.2012 18:37
Itse olen tilannut tavaraa Restylesta jo pariin otteeseen, ja aina on homma hoitunut ongelmitta. Maksun oon suorittanut paypalin kautta. Ainut vaan, että halpojen hintojen vuoksi olen kuullut, että kaikki tavarat ei ole kovin kestäviä, mutta omissa ostoksissa ei oo kyllä ollut mitään vikaa. Ainoastaan yksi koru oli mennyt kaiketi kuljetuksessa rikki, mutta se oli onneks helppo korjata itse!
Kirjoittanut: Vampiric_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.03.2012 18:43
ite oon kanssa tilannut Restylestä pari kertaa, tilisiirto toimii ihan hyvin, rahat näkyy parin kolmen päivän viiveellä ja minulle on ainakin ilmoitettu kun rahat ovat saapuneet. Tuotteet on tullut n. viikon kuluessa maksun näkymisestä. Onhan se osikseen totta se huono laatu, laukkujen hihnan pidikkeet alkaa ainakin itelläni halkeilemaan mutta mitä voi odottaa niin hienolta laukulta jonka hinta kumminkin on vain 20 euroa?
Korut ovat omasta mielestäni aikalailla normi halpiskorujen laatua, ei sen huonompaa tai parempaa.
Vaatteista itselläni ei ole paljookaan kokemusta, yhen paidan tilasin ja oli toodella pientä kokoa ja vetoketju pamahti rikki samantien. Tosin muilta olen kuullut että on ollut ihan ok laatuisia.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit