Gootti.net

Irtorastat ja rastojen laittajat !

Kirjoittanut: Orthoxina (Jäsen)
 • #541
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 16.04.2011 17:44
Hoi! Ongelma iski. Eli täällä teen mediumpituisia kaksipäisiä vähän tuhdimpia rastoja. Ongelmana vaan on se, että sinetöimisestä huolimatta rastan pinta jää jotenkin tosi pörröiseksi (käytän sinetöintiin höyrytintä, mikä-ihme-se-olikaan, steamer siis). Mikä eteen? Sakset?
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.04.2011 18:48
Heh joku ehti ensin. Itellä ollu tässä pitkään mietinnässä, jos jaksaisin tehdä pienen rasta tutorialin suomeksi. Ei kai niitä kuitenkaan voi koskaan olla liikaa

Lainaus: Orthoxina

Hoi! Ongelma iski. Eli täällä teen mediumpituisia kaksipäisiä vähän tuhdimpia rastoja. Ongelmana vaan on se, että sinetöimisestä huolimatta rastan pinta jää jotenkin tosi pörröiseksi (käytän sinetöintiin höyrytintä, mikä-ihme-se-olikaan, steamer siis). Mikä eteen? Sakset?

Saksia voi käyttää ja leikata ne pois. Pörröisyyttä saa vähennettyä, kun painaa ne peukalolla kunnolla sinne muun kuidun mukaan ja tekee todella tiiviitä rastoja. Itelle jää aina pinta pörröiseksi, jos teen ei niin tiiviitä rastoja.
Kirjoittanut: Orthoxina (Jäsen)
 • #543
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 16.04.2011 19:54
Onko se pörröisyys muiden silmiin kuinka pahan näköistä, kun rastat on vihdoin päässä? Siitä on pari vuotta, kun itellä viimeks oli rastat eikä koskaan oo ollu kunnon paksuja nakkeja (), niin ei oikein ole mitään hajua. Eli näytänkö tyhmältä ne päässäni, jos en sinetöi niitä ihan sellaisiksi kivikoviksi piiskoiksi?
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.04.2011 09:38

Lainaus: Orthoxina

Eli näytänkö tyhmältä ne päässäni, jos en sinetöi niitä ihan sellaisiksi kivikoviksi piiskoiksi?

Ei mun mielestä näytä tyhmiltä. Kummatkin on nättejä.
Kirjoittanut: TiefsterWinter (Jäsen)
 • #545
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 18.04.2011 19:00
Osaisikohan kukaan auttaa mietinnöissäni.. Meinasin tehdä jossain vaiheessa itse rastoja ja pujotella nauhaan silleen fallsiksi, miten nuita ohjeita tännekin on linkitelty. En halua käyttää kahta silleen tuossa pään päällä, vaan laittaa taakse, silleen, että näyttäs vähän niinkuin ponnarilla ois hiukset.

Minulla on aika lyhyet hiukset ja undercut, yltää kyllä taakse ponnarille ihan hyvin (nutturalle ei) ja hainhammasklipsillä oleva pysyy hyvin päässä. Mutta miten sellaisen nauhajutun saisi pysymään? Vai saisiko sen jotenkin hainhampaaseen ympättyä? Onhan noita valmiita hainhammasklipsi fallseja olemassa tosi kivojakin, mutta houkuttelis joskus itsekin kokeilla tehdä. Tällä hetkellä en kuitenkaan halua rastoja laittaa "pysyvästi" tukkaan, vaan mieluummin tollainen pikaratkaisu olisi parempi.
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 19.04.2011 17:03

Lainaus: TiefsterWinter

Mutta miten sellaisen nauhajutun saisi pysymään?

Itellä kun oli undercut niin laitoin yhelle ponnarille ja hieman "nutturalle" pinneillä sitä tukkaa siihen pampulan ympärille. Saatta auttaa jos ympäri kierittää vielä jotain pitsinauhaa. Siihen sitten sitoo sen lisäkkeen kiinni ja pinneillä vielä kiinnittää senkin.
Kirjoittanut: Orthoxina (Jäsen)
 • #547
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 06.05.2011 21:37
Hoi! Pikaisia neuvoja kaivataan paksumpien, ei-niin-tiiviisti sinetöityjen eli sellaisten pehmoisten rastojen kiinnitykseen. Kyseessä kaksipäiset rastat blanket stitch braid -tekniikalla, tuloksena se että menee oikein tiukaksi ja ns. ohueksi sieltä juuresta sen punoksen osalta, sitten *puff* ja siitä yhtäkkiä kasvaa paksu pörrönakki. Mikä eteen? Letittää kireästi vain sentti, pari juuresta, lykätä kuminauha siihen väliin ja väljemmin loppu? Tarkoitus olisi kuitenkin saada ne kaikesta huolimatta jäämään päähän :/.
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 09.05.2011 20:40

Lainaus: Orthoxina

Kyseessä kaksipäiset rastat blanket stitch braid -tekniikalla, tuloksena se että menee oikein tiukaksi ja ns. ohueksi sieltä juuresta sen punoksen osalta, sitten *puff* ja siitä yhtäkkiä kasvaa paksu pörrönakki. Mikä eteen? Letittää kireästi vain sentti, pari juuresta, lykätä kuminauha siihen väliin ja väljemmin loppu? Tarkoitus olisi kuitenkin saada ne kaikesta huolimatta jäämään päähän :/.

Ite teen kaikki rastat oikeastaan keskeltä ohuemmiksi ja letitän vain normaalisti yhtä tiukkaan koko matkan blanket stitch braid tekniikalla. Tässä Ohje. Normaali letityskin toki käy.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 26.05.2011 17:08

Lainaus: groomeri

olen käyttänyt rastojen tekemiseen villa "kiekkoja" eli villa on valmiiksi pitkänä soirona ja kiedottu kiekon malliselle rullalle.


Hoi! Tietävätkö ihmiset, mistä päin Tamperetta saisi tuota "villapötköä" tai ihan vain merinovillaa huovutettavaksi? Olen ajatellut, että voisin tehdä villaiset fallsit satunnaiseen biletyskäyttöön. Tuo naru itseasiassa erityisesti kiinnostaisi, koska saattaisin hajoilla huovuttamiseen liikaa. Muutama vuosi sitten eräällä ystävälläni oli kyseistä villanarua rastoina koko päässä, eikä näyttänyt ollenkaan huonolta...
Kirjoittanut: groomeri (Aktiivi)
 • #550
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 26.05.2011 18:04

Lainaus: Iiriva

Tietävätkö ihmiset, mistä päin Tamperetta saisi tuota "villapötköä" tai ihan vain merinovillaa huovutettavaksi?

Ainakin itse käytin Novitan Hahtuvavillaa. Jonkin verran kaapissa taitaa olla sitä vielä jäljellä (lähinnä punaista, valkoista ja mustaa). Tarkistan asian jos haluaa ostaa. Tiimareissa olen mielestäni ainakin nähnyt kyseistä tuotetta, prismoissa yms. sitä voisi myös löytää. Myöskin Novitan Huopanen -lanka toimii, kun virkkaa siitä ketjusilmukkapötköjä ja huovuttaa ne pesukoneessa tiiviiksi.
Jos merinovillaa tai muuta hienompaa halajaa, niin Lielahdessa on Lankamaailma ja koskarin yläkerrassa Merletto josta voi käydä kyselemässä. Lankaidea (joka aiemmin ollut Cafe Europan vieressä) muuttaa tälläviikolla, joten sen uudesta sijainnista en tiedä.
Viesti

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit