Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Täytyykö gootin olla kaunis?

Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #71
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 07.08.2007 16:59

Lainaus: Morfinsia

Hyvät ihmiset,ehkäpä olemme kaikki pohjimmiltamme pinnallisia,muttakun kauneus lähtee itsetunnosta,ei tisseistä tai muusta


Samanaikaisesti kauneus on kuitenkin katsojan silmässä ja jos tämä kyseinen katsoja on muodostanut käsityksensä kauneudesta yleisten kauneusihanteiden mukaan, niin siinä ei jonkun ihmisen itsetunto auta yhtään mitään.

Itsetunto auttaa toki siinä tapauksessa, mikäli ihminen haluaa nähdä itsensä kauniina. Jos itsetunto ei ole kohdallaan, niin sitä tuppaa näkemään itsensä kovin rumana, vaikka todellisuudessa olisikin jotain aivan muuta. Itsetunto siis tukee kauneutta.

Lainaus: Nina

Joka tytön(ja pojankin) meikkipussista kannattaisi löytyä myös photoshop. Jos tuntee itsensä ihan rumaksi ja tyhmäksi hylkiöksi(angstihetkinä) voi tuijotella vaikkapa galtsuun muokkaamiaan ihania kuvia. Itsetunto kohenee.


Miten itsetunto kohenee sillä, että joutuu muokkaamaan itsestään otettuja kuvia? Uskoisin asian olevan lähinnä päinvastoin, sillä siinä tuijotellessa niitä kuvia muistaa koko ajan kyseisten kuvien olevan vain kuvankäsittelyn kautta syntyneitä, irrallaan todellisuudesta. Lisäksi suurin osa harrastelija-photoshoppaajista tekee vain hallaa tökeröillä muokkauksillaan, joista näkee heti, että nyt yritetään peittää jotain.

Lainaus: AuroraBorealis

Mitä se ulkokuori niin merkkaa?


Se merkkaa erittäin paljon. Tutkimusten mukaan kahdesta pätevyydeltään samantasoisesta työpaikanhakijasta kauniimpi/hoikempi saa duunin. Kuulostaa tylyltä, mutta kyseessä on aivan ihmisen geeniperimästä lähtöisin oleva fakta. Ihminen saattaa tehdä sen joko tietoisesti tai tiedostamattaan, mutta joka tapauksessa me valitsemme seuraamme mieluiten kauniimman yksilön, oli kyseessä sitten kumppani tai työkaveri. Kun nyt pääsin tuohon parinmuodostukseenkin, niin merkkaa se ulkokuori siinäkin käsittämättömän paljon. Tänäkin päivänä suurin osa meistä kiinnostuu vastakkaisesta sukupuolesta ulkonäöllisten seikkojen perusteella, vaikkakin tätä sanallista kanssakäymistä tuntemattomien kanssa (kuten tällä foorumilla) on entistä enemmän. Jos joku henkilö vaikuttaa kiinnostavalta ns. parinmuodostusmielessä, niin kappas kehveliä, jo vain olette tutkimassa ko. käyttäjän kuvia galleriasta tai jostain muualta.

Maailma on siis tyly paikka. Ihminen on eläin, vaikkakin se eläimellisyys pyritään peittämään kaikenlaisten jippojen avulla.
Kirjoittanut: lapsi (Nimetön)
 • Lähetetty: 07.08.2007 20:36

Lainaus: Ximmo


Maailma on siis tyly paikka. Ihminen on eläin, vaikkakin se eläimellisyys pyritään peittämään kaikenlaisten jippojen avulla.

Näin se vain on.
Yleensä näissä täydellisen kauniissa ihmisissä on se vika, että heitä kehutaan siitä liikaa, jolloin heistä tulee liian ylimielisiä, ja he alkavat katsoa muita (rumempia ihmisiä) alaspäin. Ja jossain vaiheessa, kun kehuja ei kuulukaan niin paljon kuin ennen (tai niitä halutaan lisää), alkaa se laihduttaminen ja liiallinen ulkonäön korjailu, jotta niitä kehuja alkaisi taas kuulua.
Kirjoittanut: DeathMask (Aktiivi)
 • #73
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 08.08.2007 10:18
Välillä ******** se että ihmiset ei sano suoraan. Jos kysyy toisen mielipidettä, sieltä tulee aina se positiivinen, vaikka se olisi vale.
Kirjoittanut: Morfinsia (Aktiivi)
 • #74
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 08.08.2007 12:19
Ihminen on eläin ja käsittämätön sellainen...
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 18.09.2007 10:49
Kommentoinpa nyt useita tässä ketjussa mainittuja asioita;

1. Mamman Qullit
Samaa mieltä kuin monet täällä; kuka hyvänsä olisi voinut nuo kuvat ottaa melkein kenestä hyvänsä. Vähän värisuodatinmeininkiä ja übertaiteelliset taustat, ja avot = palvattu kuuttirinsessa! Ja siitä seuraavaan aiheeseen..

..2. Palvatut kuuttirinsessat
Jep, kyllä meikillä, vaatehankinnoilla, kengillä ja hiuslisäkkeillä on suuri vaikutus, mutta niitä on niin kiva hankkia, on mainiota kun saa olla aivan niin outrageous kuin haluaa. Jos vielä sattuu deittaamaan henkilöä jolla on hyvä kamera, niin parempilaatuisia kuvia eksyy nettiin muiden kuolattavaksi. Ja mitä tulee Heidiin/Cazgatitaan, Heidi on mielettömän kiva ja lämmin ihminen, josta aasinsilta kolmoseen, eli..

3. Katkeruus
Ihmiset, joilla on huono itsetunto, kokevat oikeudekseen nälviä, panetella, juoruta ja muuten vain arvostella "kauniimpia" ihmisiä, vaivautumatta edes tutustumaan heihin ensin. "Kuka tuokin luulee olevansa" on lause, jota itse (jostain ihmeen syystä) saan toisinaan kuulla selkäni takana supistuna. Siitä tulee todella paha mieli. Luulevatko "rumemmat" ihmiset, että nämä "kauniimmat" ihmiset (tässä leikitellään nyt sillä, mitä kukin pitää enemmän tai vähemmän viehkona, älkää sotkeko minun mielipidettäni tähän) heitä jatkuvasti katsovat nokkaansa pitkin? Pikemminkin asia on toisin päin. Kateuden, pilkan ja kaksinaamaisuuden kohteeksi joutuminen on tietynlaisten ihmisten arkipäivää, ja jos näet hänet kävelemässä nenä pystyssä baarissa, se on todennäköisemmin defenssimekanismi/suojamuuri enemmän kuin ylpeyttä. Kauniillakin ihmisillä voi olla järkyttävän huono itsetunto, jota on pirun vaikea paikata...

Disclaimer: En nyt ota kantaa siihen, olenko itse mitenkään päin hyvännäköinen, eli en ole itserakas kus**ää tms. Peace out.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #76
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 25.09.2007 20:53

Lainaus: Heetteri

Kauniillakin ihmisillä voi olla järkyttävän huono itsetunto, jota on pirun vaikea paikata...

Näinpä. Ensinnäkin jo siksi, kuten kaikki varmaan ovat jo huomanneet, että kovin harvat pitävät itseään kauniina. Siinä missä me muut katselemme jotain tiettyä jööttirinseessaa kateellisena ja ajattelemme, että ollaanpa sitä kaunista ja ihanaa ja leuhkaa, se prinsessa luultavasti itse luulee meidän tuijottavan niitä muutamia mustapäitä hänen nenässään tai paria selluliittipahkuraa hänen reisissään. Siis niitä pienen pieniä virheitä joita me emme kateuksissamme huomaa, mutta jotka tyttö on itse kyllä huomannut ja häpeää niitä voi niin kamalasti.
Ainahan sitä kriittinen ihminen onnistuu itsestään löytämään virheitä. Ja kun itsessä on virheitä, niin sitä vain rypee itsesäälissä ja kadehtii muita. Sellaisia ihmisiä joilla on luultavasti vielä juuri samanlaisia vikoja.
Kirjoittanut: Ilari (Jäsen)
 • #77
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Ilari
 • Lähetetty: 25.09.2007 22:14
Ihmiset on välillä ihan liian kriittisiä itseään ja toisiaan kohtaan. Pinnallisuus on totta, joudun myöntämään sen. Kuulostaa ihan v*tun pliisulta ja kliseiseltä, mutta kaikki ovat ainakin jonkun mielestä kauniita.

Ulkonäön perusteella fanittaminen, palvominen, haukkuminen tai kadehtiminen on vain tuntematta tuomitsemista, joskin eri suuntiin. Eivät kaikki voi samalta näyttää, ja miksi pitäisikään? Kaikki tuntemani minusta kauniit ihmiset ovat omalla tavallaan kauniita, eivätkä minkään yleisemmän ihanteen mukaan. Pienet epätäydellisyydet ovat muutenkin viehättäviä.

Nykyisenä photoshoppailun ja meikkaamisen aikakaudella ei voi olla varma kenenkään "aidosta" kauneudesta, voi ehkä kommentoida kuvankäsittely/meikkaustaitoja.

Lainaus: Ximmo

siinä tuijotellessa niitä kuvia muistaa koko ajan kyseisten kuvien olevan vain kuvankäsittelyn kautta syntyneitä, irrallaan todellisuudesta.


Toisaalta, sen voi nähdä myös erilaiselta kannalta: "Vau, vain paria pientä juttua muuttamalla minusta tulee näin nätti! Ei todellisuudella ole väliä, tiedän minussa olevan potentiaalia!"
Kirjoittanut: Nina (Jäsen)
 • #78
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 25.09.2007 22:36

Lainaus: Ximmo

Lainaus: Nina

Joka tytön(ja pojankin) meikkipussista kannattaisi löytyä myös photoshop. Jos tuntee itsensä ihan rumaksi ja tyhmäksi hylkiöksi(angstihetkinä) voi tuijotella vaikkapa galtsuun muokkaamiaan ihania kuvia. Itsetunto kohenee.Miten itsetunto kohenee sillä, että joutuu muokkaamaan itsestään otettuja kuvia? Uskoisin asian olevan lähinnä päinvastoin, sillä siinä tuijotellessa niitä kuvia muistaa koko ajan kyseisten kuvien olevan vain kuvankäsittelyn kautta syntyneitä, irrallaan todellisuudesta. Lisäksi suurin osa harrastelija-photoshoppaajista tekee vain hallaa tökeröillä muokkauksillaan, joista näkee heti, että nyt yritetään peittää jotain.Sarkasmi.
Mä ainakin tiedän olevani kaunis. Vika on kamerassa jos jotain täytyy kuvasta muokata.
Kirjoittanut: Ilari (Jäsen)
 • #79
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 26.09.2007 12:29
Itsetunto kohentuu viimeistään siinä vaiheessa, kun vähemmillä kuvankäsittelylahjoilla varustetut lapsukaiset tulevat ylistämään jokaikistä kuvaa.
Kirjoittanut: Nemesis (Nimetön)
 • Lähetetty: 27.09.2007 16:40
omasta mielestä gootin ei tarvi olla kaunis ulkoisesti,
kauneus yleensä sitä mitä ihminen on sisältä.
Ihminen on kaunis sillon jos hän omasta mielestä tuntee niin.
Mutta kaikilla meillä on näitä rumapäivä jne,,
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit