Gootti.net

KMFDM: "Tohuvabohu"

 • Julkaistu keskiviikkona 27.06.2007
 • Avainsanat:

Sinisävyinen ryhmäkuva KMFDM-bändin viisihenkisestä kokoonpanosta, johon kuuluu neljä miestä ja yksi nainen. Keskimmäisenä seisovan miehen kasvossa punainen kädenjälki.KMFDM on viisikko

Pariisissa pari vuosikymmentä sitten perustetun industrial rock -ryhmä KMFDM:n (www.kmfdm.net) uran albumi n:o 16, nimeltään "Tohuvabohu", tullaan julkaisemaan elokuun 21. päivä Metropolis Recordsin / KMFDM Recordsin kautta. "Tohuvabohu" tai "Tohu va bohu" on hepreankielinen fraasi Vanhasta Testamentista, joka tarkoittaa jotakin muodotonta ja tyhjää. Kristittyjen jumalan väitetään sanoneen ennen luomistyönsä aloittamista em. lausahduksen, jonka jälkeen jumalolennon kerrotaan sanoneen "tulkoon valkeus". Bändin levy-yhtiö MR taas tulkitsee edellä mainitun albumin nimen tarkoittavan jotakin villiä ja kaoottista.

KMFDM on tällä hetkellä 23-vuotias. Uusi albumi tarjoaa harkitusti koostettua musiikkimateriaalia, jota johtaa yhtyeen perustanut Sascha Koetzko. Mies kattaa kuunteluelämyksen äärelle asettuneen kuulijan korville teräviä sanoituksia ja lauluosuuksia, joita säestää syntikkaosuudet ja kitaravallit. "Tohuvabohu" on uskollinen KMFDM:n aikaisemmalla tyylille, mutta sisältää myös uutta ja uniikkiakin. Tanssilattialle soveltuvien biisien joukossa kappale "Looking For Strange" kipuaa yli muiden.

"Tohuvabohu" on laulettu osin latinaksi, hepreaksi, espanjaksi ja jopa lingalaksi. Levyltä löytyy yksi espanjankielinen cover-kappale, minkä nimi on "Los Niños Del Parque". Sen loi alun alkaen Liaisons Dangereuses -niminen bändi.

"Tohuvabohu"-albumin kappaleet:

 1. Super power
 2. Looking For Strange
 3. Tohuvabohu
 4. I Am What I Am
 5. Saft Und Kraft
 6. Headcase
 7. "Los Niños Del Parque" (Liaisons Dangereuses -cover)
 8. Not In My Name
 9. Spit Or Swallow
 10. Fait Accompli
 11. Bumaye

KMFDM on:

 • Sascha Konietzko (laulu, basso, syntikat, ohjelmointi)
 • Lucia Cifarelli (laulu)
 • Jules Hodgson (kitara, basso ja kosketinsoittimet)
 • Steve White (kitarat)
 • Andy Selway (rummut)

Yhtye perustettiin Pariisissa vuoden 1984 paikkeilla. Yhtye on techno-/dance-tyylien crossover-pioneeri, joka täydentää biisejään metallimusiikille ominaisin elementein. Yhtye muutti USA:n Chicagoon 1980-luvun puolivälissä.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5583 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 24. päivä joulukuuta 2008 kello 10:10. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentit

Julkaisu KMFDM: "Tohuvabohu". on saanut yhteensä 2 kommenttia. Voit lähettää uuden kommentin julkaisuun kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Ximmo 02. päivä heinäkuuta 2007

“Pariisissa pari vuosikymmentä sitten perustetun…”

vai

“Yhtye perustettiin Saksassa vuoden 1984 paikkeilla.”

Mä tiedän vastauksen, lällällää. Enkä halua spämmiä.

Petri 02. päivä heinäkuuta 2007

Kappas, kappas. Se on ilmeisesti Pariisissa perustettu, mutta nyttemmin sijaitsee Saksassa. Vai onkos sinulla, Ximmosemme, tarjota vaihtoehtoista totuutta?

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.