Gootti.net

Leæther Strip: "The Giant Minutes To The Dawn" -arvio

 • Levyarvostelu julkaistu maanantaina 23.07.2007
 • Avainsanat:

Leæther Strip -projektin keulahahmo huutaa naama väärnä tummasävyisessä valokuvassa. Miehen kasvot etusijalla, tausta mustavalkea. Miehellä kalju pää, otsassa haava.Albumi ilmestyi huhtikuussa

Vaikka EBM/electro-industrial-fani olenkin, tämä levy oli minulle ensikosketus genren pioneeriin Leæther Stripiin. Olen kuullut artistia ylistettävän paljonkin, joten odotukset levyn suhteen olivat korkealla. Kun ensimmäinen kappale oli pyörinyt läpi, päällimmäinen tunne oli hienoinen pettymys, mutta levy petrasi otettaan pidemmälle päästessään ja loppujen lopuksi suuhun ei jäänyt ainakaan karvas maku.

Homman nimi levyllä on perusmättö-EBM. Musiikki etenee kuin hyökkäysvaunu — aggressiivisesti, mutta tappavan tasaisesti. Tempo ei kappaleiden välillä juuri muutu, ja loppua kohden tasaisena jatkuva jumputus alkaa hiljalleen haukotuttaa. Toki Leæther Strip mättää menemään vihaisesti, mutta väliin olisi kaivannut joko kunnon revittelyä tai sitten hiljaista slovaria. Kun kappaleet ovat vielä sekä sävellyksellisesti ja sanoituksellisesti kovin yllätyksettömiä, tuntuu että pari levyn kappaletta olisi kuullut jo aiemmin eri artistien esittäminä.

Epätarkka kasvopotretti Leæther Stripin keulahahmo Claus Larsenin kasvoista, jossa leipäreikä auki ja kasvoilla julma ilme.

Jottei touhu kuitenkaan pelkäksi haukkumiseksi menisi, täytyy sanoa että levyllä on myös hyvät hetkensä. Vaikka "The Giant Minutes To The Dawn" ei häikäise, ei se myöskään petä. Vaikka levyn huonoimmatkin kappaleet ovat harmaata keskitasoa, sen alle ei tiputa. Lätyn keskivaiheilla on peräkkäin kaksi tunnelmaltaan hieman rauhallisempaa ja omasta mielestäni levyn parasta kappaletta, "The Trouble" ja "Go Ahead". Näistä etenkin ensimmäinen oli erittäin positiivinen yllätys, yksinkertaisen kertosäkeen jäädessä jopa miellyttävästi päähän pyörimään.

Yhteenvetona "The Giant Minutes To The Dawn" on tuttu ja turvallinen lätty, jota kuuntelee mielellään pari kertaa, mutta sen jälkeen täytyy pitää hieman taukoa. Suuria erikoisuuksia levy ei tarjoa, mutta pettymyksetkin ovat vähissä. Levyä voisi suositella vasta EBM:ään tutustuville, jotka haluavat saada genren perusideasta hyvän kuvan. Paljon levylle voi antaa anteeksi myös Leæther Stripin historian takia. Artistilla, joka on ollut muokkaamassa kokonaista musiikkigenreä, on oikeus kuulostaa perinteiseltä.

"The Giant Minutes To The Dawn" -albumin kappaleet:

 1. Will The Sun Return?
 2. Dirty Little Secret
 3. Sedated Nation
 4. Commotio
 5. The Trouble
 6. Go Ahead
 7. Caught In The Headlights
 8. Kill The Predator
 9. Blah Blah Blah
 10. Crucify Them
 11. This Age Of Neglect
 12. Seconds Last Forever
 13. Annie

Arvostelun kirjoitti Ile Kauppila aka. Demonology.

Pisteet: 3/5

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5606 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 24. päivä joulukuuta 2008 kello 10:10. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.