Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kitinät, natinat, vikinät ja muut valitukset!

Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #661
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.05.2012 11:30
Aivan arrrrmoton ulkonäkökriisi. Voisi esimerkiksi ryömiä jonkin tarpeeksi ison kiven alle piiloon pariksi vuodeksi.
Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
 • #662
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.05.2012 13:14

Lainaus: kuopassa

Oi! Puhut nyt sentään televisiosta. Ei sen takia kannata tehdä velkaa. Avaa vaikka kirja tai verhot.

jos tämän talon teevee menisi paskaksi, siinä olisi hätätilapalaverin paikka. Vanhusten kun on pakko päästä katsomaan päivittäiset urheilu- ja ruuanlaittoannokset.
Itselleni se ei olisi niin kova pala. Nyt kun nimittäin downtown abbey on tauolla...
Kirjoittanut: Lunatica (Jäsen)
 • #663
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.05.2012 11:52
Taas sain pettyä. Odotin taas toiselta osapuolelta liikaa..Mutta minkäs teet kun tietokonepelit ja tietyt muut asiat menee oman parisuhteen edelle. (Ruma sana).
Kiitos myös stressin, naamassa on taas muutama kipee finni, silmänaluset mustana ja ilmakin kaunis kun morsian. Siis ei. Henkinen ja fyysinen jaksaminen on nyt tällä eukolla melkosen kortilla..
Tarvii vinkua naisseuraa tänään avuksi tyhjentämään kaupungin kippolat oluesta.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #664
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Giffirt
 • Lähetetty: 05.05.2012 20:33
Tulipa taas kerran soitettua hätäkeskukseen. Tällä kertaa koska avunhuudoista päätellen oli pari kerrosta ylempänä asuvien naapureiden koti-ilta saanut vähän väkivaltaisia muotoja. Olen aika varma siitä että huudot tulivat kolme kerrosta ylempää. Vaikea sanoa kun rappukäytävässä kaikuu niin hitosti. Toivottavasti poliisit loysivät oikean osoitteen. Ainakin nyt on ollut hiljaista jo pidemmän aikaa.

Laskelmieni mukaan tämä oli kahdeksas kerta pienen elämäni aikana kun soitan hätäkeskukseen. Noista puolet on ollut sellaisia kun olen soittanut apua täysin tuntemattomalle ihmiselle. Minulla on joku aivan käsittämätön kyky osua paikalle esimerkiksi juuri kun joku on saanut sydänkohtauksen tai vastaavaa. Sitä voisi toivoa elämäänsä vähän vähemmän draamaa.
Nytkään en kyllä tajua miten muka kukaan muu naapuri ei havahtunut noihin huutoihin. Missään ei ristin sielua ja tässä on nyt kuitenkin kolme kerrosta välissä. Ja kaikkiko meidän muut naapurit muka on poissa kotoa samaan aikaan? Lauantaina noin seitsemän aikaan illalla? Kun ulkona on kylmä ja harmaa päivä? Tuskin. Pari mummoa saa reagoimattomuutensa anteeksi koska ovat puolikuuroja, mutta muita paheksun.

Ihmiset. Jos kuulette avunhuutoja, joku lyyhistyy keskelle katua tai makaa jossain tajuttomana niin soittakaa hätäkeskukseen. Oikeasti. Vaikka se kadulla makaava olisi kännissä se voi silti tarvita apua. Tai se ei ehkä ole alkuunkaan kännissä, koska sillä voi olla sairaskohtaus. Jos joku huutaa apua, niin soittakaa hätäkeskukseen. Heti. KOSKA NIIN KUULUU TEHDÄ.
Kirjoittanut: Anyxia (Jäsen)
 • Lähetetty: 06.05.2012 02:22
Pitääpä tähän perään lisätä vähän samansuuntainen tapahtuma. Tässä eilen illalla oltiin paikallisessa pubissa ja siinä sitten menin kaverini kanssa pihalle tupakille ja sitten ihmeteltiin kun auton takana oli porukkaa ringissä ja kaikki tuijotti maata kohden. Ajattelin että "jaa taas se vanha historianopettaja on saanut turpaansa" ja menin katsomaan. Sitten huomasinkin että siellä ihmisten keskellä makasi hyvä ystäväni ja naapurini. Syöksyin tietenkin paikalle ja käskin soittaa ambulanssin. Muut sanoivat herran puhuneen sekavia kun oli lyönyt päänsä asfalttiin. Siinä sitten kyselin illan jääkiekkomatsin tuloksia ja ihan outoja se vastasi. Sitten kysyin että kuka tässä pitää sua kädestä kiinni niin kyllä se osasi mun nimen sanoa sitten. Pikkuhiljaa muut siitä katosivat ja jäin sitten herran tueksi odottamaan ambulanssia. Noh, sitten se tuli ja ne tutki tämän herran ja sanoivat ettei hengenvaaraa ole mutta seuraavana yönä täytyy jonkun tunnin välein tarkistaa herran vointi ja herättää aamulla aikaisin. Noh, siinä sitten kun parin muun kaverin kanssa tätä yritettiin pitää paikallaan niin siinä 3 sekunnin ajan katsoin muualle kun ihmettelin minne avopuolisoni katosi. Siinä ajassa tämä päänsä lyönyt kaatui uudelleen, mutta tällä kertaa löi silmäkulmansa johonkin lapioon tai portaisiin ilmeisesti. Näin vain vuotavan veren ja soitin ambulanssin uudelleen siltä varalta että olisikin paha vamma. Vähän tuntui siltä että itse piti hoitaa kaikki vaikka muitakin oli paikalla mutta kun yritin siinä vielä pitää huolta muistakin. Noh, saatiin tämä herra sitten samaan paikkaan yötä viettämään ja juttelin hänen kanssaan jonkun tunnin ja yön aikana kävin noin tunnin välein aina tarkistamassa olotilaa. Kaikki loppujen lopuksi päättyi hyvin ja suuremmilta vammoilta vältyttiin. Mutta oli se rankka ilta kun yksin piti yrittää pitää itseään hereillä ja vaihtaa laastareita.
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #666
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 07.05.2012 13:32
Kotona tietokone jo toista viikkoa rikki (näytönohjain, tässä kokoajan odotellaan uutta). Tiukkaa tekee eläminen, kun opettajat tiedottavat sähköpostilla kaikesta. Siispä täytyy joka aamu tulla koululle jännittämään että oisko vaikka tunnit lukujärjestyksen mukaan, vai onko sittenkin peruttu ja tieto siitä on sähköpostissa. No, kyllä ne facebookiin pääsemättömyys ja muukin ärsyttää, mutta siitä ei sentään ole sen suurempaa haittaa elämälle.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 07.05.2012 16:42

Lainaus: Giffirt

Ihmiset. Jos kuulette avunhuutoja, joku lyyhistyy keskelle katua tai makaa jossain tajuttomana niin soittakaa hätäkeskukseen. Oikeasti. Vaikka se kadulla makaava olisi kännissä se voi silti tarvita apua. Tai se ei ehkä ole alkuunkaan kännissä, koska sillä voi olla sairaskohtaus. Jos joku huutaa apua, niin soittakaa hätäkeskukseen. Heti. KOSKA NIIN KUULUU TEHDÄ.


Tätä asiaa ei voi kyllä toitottaa ja muistutella liikaa. Hyvä tekstinpätkä.
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #668
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.05.2012 17:29
Jos joku huutaa apua niin kyllä minä ainakin ensin otan selvää että mikä on hätänä, tietävät sitten hälytyskeskuksessakin tarvitaanko paikalle ensihoitajia, poliisia vaiko palokuntaa.
Tilannehan voi olla myös hoidettavissa ihan ilman viranomaisia tai viranomaisten saavuttua voi olla jo myöhäistä tehdä mitään.
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #669
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 07.05.2012 20:22

Lainaus: The Trap-door lover

Jos joku huutaa apua niin kyllä minä ainakin ensin otan selvää että mikä on hätänä, tietävät sitten hälytyskeskuksessakin tarvitaanko paikalle ensihoitajia, poliisia vaiko palokuntaa.
Tilannehan voi olla myös hoidettavissa ihan ilman viranomaisia tai viranomaisten saavuttua voi olla jo myöhäistä tehdä mitään.

Hätäkeskuksessa kysyvät heti ensimmäiseksi mikä on vialla ja neuvovat että miten selvittää asia jos on pallo hukassa. Useasti on hyvä olla ammattilainen puhelimen toisessa päässä jo valmiiksi, siltä varalta että tilanne on sellainen ettei itse uskalla mennä väliin tai esimerkiksi omat ensiaputaidot ovat ruosteessa ja kaipaa opastusta siisniinkujusthetinyt. Esimerkiksi raju verenvuoto tai tukehtuminen ovat sellaisia juttuja, joissa pitäisi kyetä tekemään jotain heti eikä minuutin päästä.

Meikäläisen tapauksessa poliisit olivat jo matkalla paikalle kun suhasin pitkin rappusia hätäkeskus puhelimen toisessa päässä selvittämässä että mistä kerroksesta huudot tulevat. Kyllä siinä hiukan aikaa voitti. Ja jos nyt kyse olisi tulipalosta ollut, niin helppo siinä olisi kesken puhelun kertoa jos vaikka rappukäytävässä haisee savu. Vaikka hätäkeskukseen ei kuulu soitella huvikseen, niin silti tulisi olla mahdollisimman alhainen kynnys soittaa sinne, jos on oikeasti hätätilanne.

Tämä oli nyt vähän taas offtopic kukkahattutäteilyä, joten lisätään vielä loppukevennykseksi se, että kaveri oli hankkinut autoonsa vaniljalta haisevan Wunderbaumin. Istuin sen autossa ehkä 15min kerrallaan, ja silti nyt särkee päätä sen kammottavan ällömakean hajun takia. Öägläslsäägää.
Kirjoittanut: Sad Angel (Jäsen)
 • #670
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 09.05.2012 15:38

Lainaus: Giffirt

Tämä oli nyt vähän taas offtopic kukkahattutäteilyä,

maailma tarvitsee kukkahattutätejä, jotka pitävät meistä muista huolta.
Ja tosiaankin hyvä muistutus itse kullekkin.
Tästä tulikin mieleen tällainen TV-dokumentin tapainen juttu muutaman vuoden takaa, jota tuli kerran katsottua: (HUOM; kuvattu jenkeissä):
Näyttelijät esittivät sairaskohtauksen yms, saamaa henkilöä, ja lyyhistyivät kuka missäkin julkisella paikalla. Shokeeraavan harva piittasi näistä, moni ei edes vilkaissut kahdesti. Joku saattoi käydä kysymässä, oletko okei, mutta saatuaan epäselvän vastauksen jatkoi matkaansa todeten: hyvä, tai jotain...
Ei oteta tätä tavaksi suomessa... no joo, en ala enää luennoida, kun Giffirt sen tuolla hoitikin (ja hoitikin mallikkaasti ja erittäin osuvasti ) joten suljen suuni NYT.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit