Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Nightwish

Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #361
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 28.11.2008 14:02

Lainaus: UndyingDreams

En tykkää itsekään uuden levyn poppivaikutteisista biiseistä niin paljon. Esimerkiks just Amaranth tai Bye Bye Beautiful.

hmm. Itse taas yllätyin, kuinka kovasti ihastuin tuohon bye bye Beautiful kappaleeseen. Ja se ihastuttaa edelleenkin. mutta makuasiahan tämä on.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #362
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 28.11.2008 16:37

Lainaus: Ene

Jaa, no sehän singlen idea oikeastaan on, minkälaisena bändi haluaa itseään edustaa


Enemmänkin kyse on siitä, millainen musiikki myy parhaiten suurelle ihmisjoukolle. Arvaa jaksaako kukaan kuunnella 14-minuuttista The Poet and the Pendulum -biisiä singleltä tai radiosta vaikka se oliskin miljoona kertaa parempi kun noi sinkkulohkaisut.

Tuomas Holopainen on sanonut, että se inhoaa sinkkubiisien valitsemista. Mmm.. Nightwishin uusimmilla levyillä onkin ollut vähän niin, että joka toinen kappale on sinkkubiisi
Oncelta lohkaistiin ainakin Kuolema tekee taiteilijan, Nemo, Wish I Had An Angel ja The Siren.
Uusimmalta levyltä on ilmestyny jo Amaranth, Bye Bye Beautiful, The Islander ja Last of the Wilds (tai no oikeastaan Erämaan viimeinen).
Kirjoittanut: Pumpkin (Jäsen)
 • #363
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.12.2008 12:15
Pidin paljon enemmän vanhasta Nightwishistä, koska mun mielestä Tarjalla oli niin persoonallinen ääni. Ei Anetessa mun mielestä mitään vikaa ole ja hänellähän on aivan upea ääni myös, enkä pidä siitä kuinka hänestä ei jotkut pidä vaan senkin takia että hän on ruotsalainen. Mutta Anette kuulostaa aika pitkälti samalta kuin Within Temptation ja Evanescensenssin laulajat. Ihan vain tämän takia ei uusi Nightwish ole mun mielestä hyvä.
Kirjoittanut: Riddler (Aktiivi)
 • #364
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 29.12.2008 22:01
Jos se syy, jonka olen kuullut Aneten lavalta lähdöstä, on suht totta, on mielestäni ihan ymmärrettävää menetellä siinä tilanteessa kuin menettelee. Eli:

- Huhujen mukaan Anetelta oltaisiin vetämässä poikansa huoltajuus pois
- Arska lähtee lavalta (ellen ole ihan väärässä) Pendulumin "Mother & Father" -osion aikana, jossa lauletaan mm. "Be still my son jne"

Piste. Sitä paitsi miksi Nw: musan pitäisi pysyä juuri samanlaisena kuin se on ollut? Jos mikään ei muuttuisi, valittaisi kansa musiikin junnaamisesta paikoillaan ja jos yhtään katsoo taakse päin bändin historiaa huomaa (kuten Tuomaskin on sanonut), että melkein kaikki levyt ovat erilaisia.

-Angels Fall First: tunnelmallista mood-musiikkia. Eräänlainen demo.
- Oceanborn: Stratovarius-fanituksen soundi huomattavissa.
- Wishmaster: Musiikillisesti samoilla linjoilla edellisen kanssa, mutta sanoitukset ovat saaneet aikusemman sävyn.
- Century Child: Uuden kokoonpanon mukanaan tuoma vakituinen miesääni lauluissa, viattomuuden menetys ja synkin ote ikinä.
- Once: Mahtipontinen sinfoniapläjäys.
- Dark Passion Play: Uuden aikakauden alku uudella solistilla, popimpi ote biiseihin.

Lyhykäisyydessään voisin sanoa asiani näin. Pitempää luentoa aiheesta voi pyytää erikseen.
Kirjoittanut: Mariko (Jäsen)
 • #365
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 31.12.2008 03:02

Lainaus: UndyingDreams

Uusimmalta levyltä on ilmestyny jo Amaranth, Bye Bye Beautiful, The Islander ja Last of the Wilds (tai no oikeastaan Erämaan viimeinen).

Unohdit mainita nettisinglenä julkaistun Evan. Joo, anteeksi, että pilkku on ystävä. En voinut vastustaa kiusausta.

No niin, vaihtaakseni aihetta törkeästi pois Nightwishin aiemmista julkaisuista, mainitsenpa tästä tulevasta Made in Hong Kong -live CD:stä/DVD:stä, että se on kyllä aivan pakko hankkia. Ihanaa, että Nightwish julkaisee Dark Passion Play -kiertueeltaan DVD:n. Ei olisi uskonut, että kahdelta peräkkäisen levyn kiertueelta julkaistaan DVD:t, onhan Once kiertueesta sentäs tehty se legendaarinen End of an Era. :P

Itseäni ihmetyttää kyllä tuon uuden julkaisun nimi kovasti. Ensimmäisenä Made in Hong Kong toisi mieleen lähinnä Guns n' Rosesin Chinese Democracyn kiertueen live-julkaisun.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #366
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: UndyingDreams
 • Lähetetty: 03.01.2009 01:43

Lainaus: Riddler

itä paitsi miksi Nw: musan pitäisi pysyä juuri samanlaisena kuin se on ollut? Jos mikään ei muuttuisi, valittaisi kansa musiikin junnaamisesta paikoillaan


Tätä mäkään en tajua. Enkä myöskään tajua niitä, jotka jakaa Nightwishin vanhaan ja uuteen jonkun ***** laulajan perusteella.. Huoh. Eli siis joku Wish I had an Angel ja A Return to the Sea kuulivat molemmat siihen vanhaan Nightwishiin kun taas Bye Bye Beautiful on uutta Nightwishiä. Mitä? Kylläpä sen uuden Nightwishin täytyy olla jotain todella erilaisen kuuloista jos nuo kaksi ensin mainittua biisiä kuuluvat samaan kategoriaan...

Jos bändi on pakko jakaa moneen osaan niin itse tekisin sen näin:

1. Nuotiomusiikki-nightwish, eli NW ennen AFF-levyä ja osa AFF biiseistä
2. Powermetalli-nightwish, sisältää Oceanbornin ja Wishmasterin ja loput AFF-biisit
3. Rokkaava synkkä hitaampi Nightwish Marcon lauluilla, sisältää OTHAFA ja Century Child -levyt.
4. Orkesteri/hittibiisi/sillisalaatti-Nightwish, sisältää Once ja DPP-levyt, joissa molemmissa on sekä pitkiä orkesteribiisejä, helppoja poppibiisejä ja ihan uudenlaisia random-kokeilubiisejä (The Siren, Last of the Wilds, The Islander).

Laulajalla ei ole tässä osaa eikä arpaa minun mielestäni.

Miksei kukaan jaa Nightwishiä uuteen ja vanhaan basistin perusteella? "Nightwish ei ole mitään ilman Sami Vänskää". Voi basisti raukkoja kun ne ei kiinnosta suurta ja typerää yleisöä...

Lainaus: Mariko

Unohdit mainita nettisinglenä julkaistun Evan


Nettisinglet on *********
Kirjoittanut: Ania (Jäsen)
 • #367
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.01.2009 23:51

Lainaus: UndyingDreams

Tätä mäkään en tajua. Enkä myöskään tajua niitä, jotka jakaa Nightwishin vanhaan ja uuteen jonkun ***** laulajan perusteella..

Komppaan täysin. Jos nyt verrataan vaikka AFF:ia ja Oncea, niin eihän niissä ole musiikillisesti juurikaan mitään samaa (luojan kiitos), ja muutenkin jokaisen levyn välillä tyyli vaihtelee samaa tahtia taitojen kehittymisen kanssa. Ja kuka haluaisi muutenkaan kuunnella viittä levyä aivan samaa mättöä, niinkuin monella nimeltämainitsemattomalla metallibändillä on tapana tehdä.
Ja tosiaan, yksikään näistä "vanhan ja alkuperäisen" Nightwishin kuuntelijoista ei yllättäen ole sitä mieltä, että taso laski kuin lehmän häntä, kun Vänskä nosti kytkintä. Todennäköisesti paras päätös koko NW:n historiassa (sen lisäksi, että Tuomas jätti laulamisen väliin ).
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #368
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 06.01.2009 13:57
Mmm, aina valitetaan siitä jos bändi ei uudistu. Ja sit jos se uudistuu joka levyllä niin silloinkin valitetaan.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.01.2009 22:36
Ymmärrän hyvin ettei kaikki Tarjan aikaisen NWn fanit hyväksy Anettea. Vaikkei laulaja olekaan yhtä kuin bändi, on sillä laulajalla kuitenki aika merkittävä osa bändissä. Etenkin NWn kohdalla kun Tarjahan oli pitkän aikaa bändin keulakuvana. En sano että näin olisi saanut olla mutta tuntuipa vaan olevan, Tarjahan eniten tuohon aikaan oli esillä mediassakin.
Vaikka olisi hyvää musiikkia ei sekään pelasta jos laulaja on ihan surkea. laulaa nuotin vierestä jne. En min ainakaa sellasta jaksa kuunnella. Tosin jokkut tykkää karaokestakin et no joo...

Miuta ärsyttää lähinnä se että ihmiset ei tajua että kaikilla on omat mielipiteensä, toinen tykkäs Tarjasta ja toinen tykkää Anettesta. Itse en Anetten äänestä tykkää yhtään enkä tosiaanka niistä kesämökki asuista (joita ei muute miunka päälle sais vaikka maksettais!yyh..) mutten menisi henkilönä kuitenkaan arvostelemaan vaikka sitten nuo keikan keskeytymisetkin johtuisivatkin paineista. Onhan ne kuitenkin sinänsä ymmärrettäviä ja inhimillisiä syitä nekin jos ei nyt ihan tavaksi tule.
Ainoa asia mikä harmittaa todella on se ettei sitä loisteliasta musiikkia tule enää lisää mitä Tarjan aikainen Nightwish teki. Onneksi on kuitenki nuo vanhat levyt olemassa.
Kirjoittanut: Modnar (Jäsen)
 • #370
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 27.02.2009 03:39
Nightwishiä kuulin ensimmäisen kerran kun ensimmäinen levy ilmestyi. Herätti mielenkiinnon ainakin. Oceanbornin ostinkin melko pikaisesti julkaisun jälkeen ja siitä pidin kovasti. Innostus meni sitten Wishmasterin tullessa joksikin aikaa tuntemattomasta syystä. Century Childin hankin, vaikka ei muuten vielä suurempi innostus ollut palannut. Once räjäytti tajunnan jälleen kerran.

Tarjan erottaminen ei ollut mitenkään iso asia minun mielestäni. Samanlaisia erottamisia on tapahtunut vaikka kuinka paljon ilman lapsellisia mediamyllyjä. Esimerkiksi vaikkapa Liv Kristinen potkut Theatresta ja Max Calaveran potkut Sepulturasta. Viimeisin levy on Oncen ja Oceanbornin kanssa aika samoilla linjoilla, enkä niistä osaa parasta valita. Dark Passion Play saattaa soida eniten ja on se ainakin monipuolisin Nightwish-levy, mikä pisti korvaan heti ensimmäisellä kuuntelulla. Anette on mielestäni hyvä korvaaja Tarjalle, jonka ääntä olen aina pitänyt jotenkin väsyneenä, vaikka muuten hyvä olikin.

Lainaus: UndyingDreams

Miksei kukaan jaa Nightwishiä uuteen ja vanhaan basistin perusteella?

Koska basistia ei huomata silloin kun se on, vaan silloin kun sitä ei ole.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit