Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Gallup Metal vs. Goottimusa

Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
  • Lähetetty: 11.11.2011 09:53

Lainaus: Deadboy

Vähän vaikee kyllä mitään goottimetalliakaan enää lukea mukaan tuohon gootti- ym. skeneen kuuluvaksi jutuksi kun ainakaan se porukka joka käy klubeilla ja Lumouksessa ym. ei pahemmin mitään sellasia kuuntele, vaan ne tyypit tuntuu olevan sitten niissä porukoissa mitkä kuuntelee lähinnä kaikkee muutakin metallia. Eli mun mielestä mitä 'kuuluu' goottimusiikkiin -enemmän tai vähemmän - määrittyy myös niiden ihmisten maunkin perusteella jotkä näissä geimeissä on mukana - tunnen aika hyvin sen porukan musiikkimaut.

Mutta mitä jos häärii enemmän goottiskenessä ja kuuntelee silti Cradle Of Filthiä? Tuleeko siitä sitten oikean gootin metallia? Njoo, onhan se todennäköisempää että niitä CoF:n fanipoikia löytyy enemmän Tuskasta kuin Lumouksesta. En kyllä osta ajatusta siitä että konootit "ei mitään sellaisia pahemmin kuuntele". Tokihan niitä puhtoisia puristeja aina löytyy, mutta veikkaisin että suurimman osan levyhyllyt ja kaapit ovat kuitenkin puolillaan niitä muista skeneistä karanneita luurankoja.
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
  • Lähetetty: 12.11.2011 20:35
Myönnän että käsitys siitä 'etteivät sellaisia kuuntele' on peräisin oman tuttavapiirin havainnoimisesta. Puristeja nämä havainnoidut eivät ole, eivät haluakaan olla enkä minäkään. Siksikin koska ainakin mun mielestä 'goottiskenen' juttuihin liittyy about 10 eri genreä melko löyhästi tai kiinteämmin. Metalli on vain yksi niistä, ja siis okei, voihan sen siihen mukaan lukea mutta ainakaan mun mielestä se ei ole g-jutun kannalta kovin merkittävä osa sitä, ja huomattavasti vähemmän merkittävä osa kuin mitä annataan ymmärtää.

Muok, alkuperäisessä tekstissä oli about 20 genreä mutta ei niitä nyt niin paljon ole, ehkä 10.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
  • #203
  • Arvo: Mahtigootti
  • Lähetetty: 16.11.2011 12:22

Lainaus: Deadboy


Muok, alkuperäisessä tekstissä oli about 20 genreä mutta ei niitä nyt niin paljon ole, ehkä 10.


Juu onhan niitä kyllä.. Jos lähdetään siitä että goottirock on se the genre, niin siitä ei oo pitkä matka sellaisiin tyylilajeihin kuin deathrock, darkwave, post-punk yms..
Näistä päästään edelleen esimerkiksi psychobillyyn, horro punkkiin, synkkään synapoppiin yms.. Sitten on new wave, punk, taiderokki ja ties mitä genrejä, jotka on kaikki mun mielestä paljon enemmän yhteydessä g-juttuun kuin metalliskene. Goottiklubeillakin voi kuulla soitettavan vaikka Placeboa, Depeche Modea, Echo & The Bunnymenia ja miljoonia muita bändejä, jotka eivät kuulu goottimusiikin piiriin, mutta harvoin yhtäkään metallibiisiä.

Metalli vain sattuu olemaan oma juttunsa ja parempi niin. Gootti- ja metalli-ihmisillä on molemmilla omat tapahtumansa ja oma musiikkinsa. Sen sijaan suomessa ainakaan ei ole mitään erillisiä deathrock-, postpunk- tai darkwave-skenejä. EBM/Electro-industrial/jumputus -skenekin on aika hyvin sulautunut goottijuttuihin ja samoja tyyppejä pyörii niin Synapseissa kuin Charnel Hauseissakin.

Lainaus: Nordis

Mutta mitä jos häärii enemmän goottiskenessä ja kuuntelee silti Cradle Of Filthiä? Tuleeko siitä sitten oikean gootin metallia?


Kysy Jyrki Witchiltä..
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

  • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit