Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kokemuksia ja keskustelua vampirismista.

Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #81
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Ximmo
 • Lähetetty: 02.03.2007 20:17

Lainaus: SaMArA

Millä todistat, että jotakin ei ole olemassa...


Lähtökohtaisesti asioita ei ole olemassa, ennenkuin niiden olemassaolo todistetaan. Totta kai te voitte uskoa vaikka saunatonttuihin, mutta kyllä mun mielestä Suuri Kurpitsa on paljon kovempi kuin nuo kaikki yhteensä. Tieteellisen maailman perusta on kuitenkin se, että olemassaolo todistetaan, ei olemattomuutta. Asia elää vain mielikuvituksessa, kunnes se voidaan todistaa konkreettisesti.

Esimerkiksi pimeä aine on esimerkki siitä, miten nykyään voidaan jo todistaa ns. havaitsemattomiakin aineita. Sen koostumusta ei tunneta, sillä sitä ainetta itseään ei ole pystytty mitenkään havaitsemaan. Kuitenkin jotain tuntematonta ainetta on olemassa avaruudessa, koska tähdet liikkuvat radoillaan niin nopeasti, ettei Galaksin näkyvän aineen painovoima riittäisi pitämään niitä radoillaan. Näin ollen niihin vaikuttaa jokin pimeä aine vetovoimallaan. Myös alkuräjähdysteoria tukee pimeää ainetta. Jossain vaiheessa pimeä aine kenties on helppo juttu ymmärtää, mutta toistaiseksi aineen olomuoto on yhä mysteeri. Silti se on konkreettisempi kuin vaikkapa vampyyrit, joista ei ole yhtäkään vedenpitävää todistetta.

Ei minulla fantasiamaailmaa vastaan ole mitään, mutta se risoo, kun näistä asioista puhutaan todellisena. Se nimittäin kuulostaa harhaiselta todellisuudenkuvalta, mikä on todellinen ongelma joillekin. Normaalisti sitä potevat lukitaan laitokseen yleisen edun nimissä. Tietenkin teillä voi olla palava halu päästä sinne lukkojen taakse, mutta minulla ei ole. Niinpä pidän faktat ja fiktiot erillään toisistaan.

Ja kaiken kukkuraksi aika moni täällä kuitenkin sanoo "olen ateisti" ja kiistetään koko kirkon satuihin perustuva uskomus. Samalla valitaan jotain toisia satuja, joihin sitten uskotaan. Sama jätkä, eri verkkarit.
Kirjoittanut: SaMArA (Jäsen)
 • #82
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.03.2007 17:55

Lainaus: Ximmo

Ei minulla fantasiamaailmaa vastaan ole mitään, mutta se risoo, kun näistä asioista puhutaan todellisena. Se nimittäin kuulostaa harhaiselta todellisuudenkuvalta, mikä on todellinen ongelma joillekin.

Se voi olla ongelma, mutta ei ilmeisesti sinulle, joten turhan siitä kannat huolta. Ehkä todellisuudenkuvani sitten on harhainen, mutta ei silti tarvitse olla ilonpilaaja. Se on oma valintani.
Jokatapauksessa, et silti pysty todistamaan vampyyrejä olemattomiksi, vaikka niiden olemassaolostakaan ei mitään varsinaisia todisteita ole.

Lainaus: Ximmo

Ja kaiken kukkuraksi aika moni täällä kuitenkin sanoo "olen ateisti" ja kiistetään koko kirkon satuihin perustuva uskomus. Samalla valitaan jotain toisia satuja, joihin sitten uskotaan. Sama jätkä, eri verkkarit.

Ihmisellä on luontainen tarve selittää maailmaa ja kuolemanjälkeisyyttä esimerkiksi uskontojen ja muiden "satujen" avulla, joten sitä on turha tuomita. Mihin satuihin sitä sitten uskoo, on jokaisen oma valinta ja sitä pitäisi hieman kunnioittaa.

Lainaus: Ximmo

Sama jätkä, eri verkkarit.

Jos Jumalan sijasta uskot vaikka sängyn alla lymyilevään mörköön, ei se sentään ihan sama asia ole (ellet sitten usko, että tämä mörkö on maailman luonut kaikkivoipa). Sen sijaan eri uskontojen jumaluudet kyllä usein muistuttavat niin paljon toisiaan, että siihen tuo kuvaus voi käydäkin...
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #83
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 05.03.2007 11:52

Lainaus: SaMArA

Se voi olla ongelma, mutta ei ilmeisesti sinulle, joten turhan siitä kannat huolta.


Mistä sinä tiedät, millaisia ongelmia minulla on? En ole suoranaisesti kutsunut todellisuudenkuvaasi harhaiseksi, koska en tiedä, miten tosissasi olet näiden satu-uskomusten kanssa.

Lainaus: SaMArA

Jokatapauksessa, et silti pysty todistamaan vampyyrejä olemattomiksi, vaikka niiden olemassaolostakaan ei mitään varsinaisia todisteita ole.


Eli minulla on asunnossani aikakone ja teleportti, koska et ole asunnossani käynyt, etkä näin ollen voi kiistää sanojani? Tai ovatkohan Asterix ja Obelix taikajuomineen olleet sittenkin todellisia hahmoja, koska kukaan ei ole todistanut päinvastaista? Faktatietohan on se, että vampyyrit ovat täysin fiktiinen juttu, aivan kuten joulupukki tai hammaskeiju. Koko juttu perustuu vain erinäisiin tarinoihin. Kenenkään ei tarvitse todistaa niiden olemassaoloa tai ainakaan todistaa niitä olemattomiksi, koska niitä ei ole koskaan ollutkaan.

Lainaus: SaMArA

Mihin satuihin sitä sitten uskoo, on jokaisen oma valinta ja sitä pitäisi hieman kunnioittaa.


Jos uskoisin siihen, että vasen sukkani ottaa vastaan lähetyksiä ulkoavaruudesta ja käskee minua tekemään pahoja tekoja, niin en odottaisi kenenkään kunnioittavan sitäkään. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, ettei satuihin uskovia ihmisiä oikein voi mitenkään ottaa vakavasti.

On kaksi täysin eri asiaa tykätä jostain fantasiamaailmasta ja olla vaikkapa kiinnostunut vampyyritarinoista kuin uskoa satujen olevan totta. Jälkimmäinen ei ole normaalia.
Kirjoittanut: Melia (Aktiivi)
 • #84
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.03.2007 13:23
Minulle tuli mieleen kun tuolla heiteltiin että juuvaan kaverien verta ja tollasta, että tässähän on hemmetin oiva keino saada itselleen HIV ja muuta mukavaa...

Vamppyyritarinoita on tullut luettua ja elokuvina katsottua ihan reilusti, mutta siihen se kyllä täällä sitten jääkin. Arjen pakokeinona sadut ja kuvitteelliset maailmat ovat erinomaisia niin kauan kun muistaa että kyseessä ovat sadut ja mielikuvistusmaailmat. Onhan niitä monia jotka ovat juuttuneet tiukasti johonkin mielikuvitusmaailmaansa, kysykää vaikka Pitkänniemen henkilökunnalta.
Kirjoittanut: SaMArA (Jäsen)
 • #85
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 05.03.2007 15:13

Lainaus: Ximmo

On kaksi täysin eri asiaa tykätä jostain fantasiamaailmasta ja olla vaikkapa kiinnostunut vampyyritarinoista kuin uskoa satujen olevan totta.

En suoraan väitä, että vampyyrejä on olemassa. Lähinnä toivon sitä (niinkin paljon, että sen ehkä voisi jopa laskea uskomiseksi...). Pointtini on, että voisi ajatella sellaista pikkiriikkistää mahdollisuutta, että maailmankaikkeudesta voisi löytyä muutakin kuin se, mikä on tieteellisesti todistettu. Hieman avarakatseisuutta pyydän.
Toisaalta, (täytyy näin mainita vaikka sitten vain ärsyttääkseen) ajoittain en menisi takuuseen edes omasta olemassaolostani...

Lainaus: Ximmo

En ole suoranaisesti kutsunut todellisuudenkuvaasi harhaiseksi

Se kyllä voisi olla ihan aiheellista...

Lainaus: Ximmo

Se nyt vaan sattuu olemaan niin, ettei satuihin uskovia ihmisiä oikein voi mitenkään ottaa vakavasti.

Kuten jo mainitsin, huomattava osa maailman ihmisistä uskoo erilaisiin "satuihin", joten vakavasti otettavia ihmisiä saa etsiä.


Anna ihmisten olla hulluja jos he niin haluavat!
Kirjoittanut: Dante (Jäsen)
 • #86
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.03.2007 15:22
Ximmo
...saanko vasemman sukkasi?
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #87
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 05.03.2007 15:34

Lainaus: SaMArA

Kuten jo mainitsin, huomattava osa maailman ihmisistä uskoo erilaisiin "satuihin", joten vakavasti otettavia ihmisiä saa etsiä.


Anna ihmisten olla hulluja jos he niin haluavat!

Olen samaa mieltä. Ei pidä olla sellainen "BesserWisser" (no olikohan nyt kirjoitettu oikein)
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 05.03.2007 17:12
Sitä paitsi ihmiset ovat alusta lähtien uskoneet satuolentoihin ja kaikkeen mahdolliseen epämääräiseen, jonka olemassaoloa ei ole voitu kuitenkaan liiemmin todistaa. Mitä siitä, rikastaa tavallista ja tylsää elämää.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #89
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 05.03.2007 17:58

Lainaus: Dante

...saanko vasemman sukkasi?


Saat, siinä on nimittäin reikä. Anna osote nii lähetän!

Lainaus: Iiriva

Sitä paitsi ihmiset ovat alusta lähtien uskoneet satuolentoihin ja kaikkeen mahdolliseen epämääräiseen, jonka olemassaoloa ei ole voitu kuitenkaan liiemmin todistaa.


Totta maar ovat, en tuota kiistä. Aiemmin uskottiin enemmän, kun tietoa maailman asioista oli niin vähän. Olihan heliosentrinen maailmankuvakin vielä muutamia satoja vuosia sitten liian paksu asia uskottavaksi ja kirkko saattoi ko. löpinään uskojat huonoon valoon. Eihän maa nyt aurinkoa voi kiertää, mitäs siitä nyt tulis...

Vampyyreihin en vaan pysty mitenkään uskomaan. Sen sijaan pidän jotain poltergeisteja ja tuollaisia juttuja paljon mahdollisempana, vaikkakaan niitä ei kukaan ole koskaan onnistunut tieteellisesti todistamaan. Kovastihan moni on väittänyt omaavansa jos jonkin sortin kykyjä, mutta sitten on tullut vaikkapa James Randi ja pystynyt kumoamaan väitteet. Randi on luvannut miljoona dollaria sille, joka pystyy tuottamaan paranormaalin ilmiön. Eipä oo mokomaa copperfieldiä löytynyt. Luulis sen täälläkin hehkutetun ukkelin menevän noutamaan miljoonan pois, mikä se temppuileva hevarilatinoäijä siellä telkkarissa nyt olikaan. No eipä mene, kun ei pysty.

Randi on siis tämmönen toveri: http://fi.wikipedia.org/wiki/James_Randi
Kirjoittanut: Dante (Jäsen)
 • #90
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 05.03.2007 18:06
Enpäs haluakkaan. Maistuu kuitenkin pahalta...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 5 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit