Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Manga ja anime.

Kirjoittanut: TyynePred (Nimetön)
 • Lähetetty: 20.10.2010 16:47
Manga ja anime, ne ovat yksi ihanista asioista mitä ihmiset ovat keksineet: :3
(Ainakin omalla kohdallani)
Kerään monellaista manga sarjaa, olen kunnon manga friikki.
Tässä on muutamia mangoja joita keräilen : Hopeanuoli, karin, full moon...
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #432
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: UndyingDreams
 • Lähetetty: 04.11.2010 15:38
Itse tunnustan pitäväni yleisesti animesta & mangasta, ja muutenkin Japanin popkulttuurista. (Musiikki ei ole tosin toistaiseksi kolahtanut). Mutta mangan ja etenkin animen suhteen olen sellainen lievä otaku, jos asuisin Japanissa niin olisin varmasti todella paha tapaus :p

Ihan kuin länsimaalaisiakin tuotoksia, myös animea ja mangaa on tehty kaikenlaista, joista pahimmat on ihan katselukelvotonta hirveyttä ja parhaimmat on sitten ihan uskomattoman hyviä jotka nostaa tunteet pinnalle. En ymmärrä sellaista että yleisesti vaan vihaa animea ja mangaa, se on melkein sama kuin vihaisi vaikkapa länsimaalaisia sarjakuvia näin yleensä. Ihan sama onko kyseessä Aku Ankka, Sandman tai Fingerpori niin samaa paskaa kaikki. No jaa, kärjistettyä ehkä, mutta pointti lienee tullut selväksi.

Juonellisesti anime on varmaankin Death Note, sitten on todella hauskoja sarjoja kuten NHK Ni Youkoso, Suzumiya Haruhi no Yuutsu, Genshiken ja Nodame Cantabile. Tunteellisista sarjoista parhaat on Kanon 2006, Aria-sarja ja ef - a tale of memories. Parhaat ecchit on varmaankin Chobits ja Rosario + Vampire.
Niin, ja Hayao Miyazakia ja Studio Ghibliä ei voi unohtaa. Studio Ghibli > Disneyn klassikot.
Onhan näitä.

Mangaa en ole kovin paljoa lukenut, mutta Love Hina on yksi parhaista sarjakuvista, jota olen koskaan lukenut, ellei paras.

Nämä pellet, jotka eivät osaa mitään muuta kuin valittaa "isosilmäisistä ja -tissisistä animetytöistä" ja siitä kuinka kaikki japanilainen on "lonkeropornoa" ovat mielestäni sekä kapeakatseisia, että ahdasmielisiä ja yksinkertaisesti tyhmiä. Tuollaisella putkiajattelulla ei koskaan saavuta mitään, sen sijaan menettää monta mielenkiintoista ja hienoa kokemusta, joita olisi saattanut olla vastassa suhtautumalla asioihin avoimin mielin.

Ja sit kuitenkin monet animea vihaavat gootit itkee täällä siitä, kuinka jotkut ahdasmieliset tavikset kuittaa niiden hienon ja värikkään skenen ja -musiikin jollain "ne on niitä itseensä viilteleviä blackmetallia kuuntelevia pelottavia saatananpalvojia" -lauseella. Ihan sama asia se loppujen lopuksi on.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #433
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.11.2010 16:43

Lainaus: UndyingDreams


Niin, ja Hayao Miyazakia ja Studio Ghibliä ei voi unohtaa. Studio Ghibli > Disneyn klassikot.
Onhan näitä.


No ohhoh. Itse en kyllä ole täysin ymmärtänyt Ghiblin asetusta puolijumalaksi, vaikka niitä on paljon nähtykin Totorosta Liikkuvaan Linnaan. Siis, eihän Ghibli & Miyazaki -yhdistelmä varmaan kertaakaan ole puskenut pihalle huonoa animea, mutta jotenkin juurikin nämä uudemmat tuntuvat melko yliarvostetuille. Hienoja ja mielikuvituksellisia elokuvia kuten sanottu, toki, mutta... Jotenkin niistä puuttuu se jokin ainakin minun makuuni. Omat Ghiblisuosikkin ovatkin Tulikärpästen hauta ja Punainen Sika, eli vanhempaa tuotantoa.
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #434
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.11.2010 21:18
Joo ei se mikään puolijumala olekaan ainakaan minulle. Ja olen samaa mieltä että joskus leffoista tuntuu puuttuvan se jokin. Omat suosikkini ovat Laputa - Linna taivaalla ja Totoro. Laputa on eeppisistä Miyazakeista parhain ja Totoro kuvaa jotenkin täydellisestä lasten mielikuvituksellista maailmaa. Mutta sitten on sellaisia kuten Kikin lähettipalvelu ja Sydämen kuiskaus, jotka eivät erityisemmin lämmitä, vaikka ihan mukavaa katsottavaa ovatkin.

Disney-leffat ovat omalla tavallaan ihan hyviä, enkä kiistä etenkään näiden klassikoiden arvoa. Mutta toisaalta Ghibli pitää jotenkin linjansa paljon paremmin. Pidän siitä miten he eivät ole julkaisseet ollenkaan jatko-osia, vaikka niiden kaupallinen menestys olisi ollut taattu. Varmasti joku "Henkien Kätkemä 2 - Chihiron paluu" olisi kerännyt enemmän kuin tarpeeksi lipputuloja. Sen sijaan Disneyn jokaista klassikkoa seuraa turhat jatko-osat. Kelaa mikä nimi on esim. "101 Dalmatialaista 2". Tai sitten joku "Leijonakuningas 3 - Hakuna Matata". Ähh..

Lisäksi minua ärsyttää länsimaalainen jako hyviin ja pahoihin ihmisiin, ja sitten se paha kuningatar/noita/velho/yms aina lopuksi tapetaan ja sit kaikki on onnellisia. Ghiblit ja muut vastaavat kuvaavat paljon paremmin elämän todellista luonnetta.
Kirjoittanut: Anyxia (Jäsen)
 • Lähetetty: 05.11.2010 08:30

Lainaus: Abigor

eli vanhempaa tuotantoa.

on tosi, että yleensä kaikessa se vanha tuotanto on parempaa, joskus uudet voivat olla jopa ihan sietämättömiä. Monien bändienkin kanssa on tätä, esim. Apulanta: uusi tuotanto on ihan täyttä scheissea vaikka vanhempi oli aivan mielettömän hyvää! okei ei nyt ehkä aleta täällä puhumaan mitään apulannasta, mutta sama pätee animeenkin, vanhemmat on yleensä parempia.

Lainaus: UndyingDreams

Kelaa mikä nimi on esim. "101 Dalmatialaista 2"

Noihan on aina et "102 Dalmatialaista" jne, ei niis oo tuota 101 dalmatialaista 2.

Lainaus: UndyingDreams

Totoro kuvaa jotenkin täydellisestä lasten mielikuvituksellista maailmaa.

Se on totta! monet kommentoivat mulle aina että kun totorossa ei tapahdu mitään ja eivät saaneet siitä otetta, mutta omasta mielestäni se on aika mestariteos juuri tuosta lasten mielikuvituksien maailmasta

Jotenkin itse olen aivan sairaan tykästynyt tuohon Kikin lähettipalveluun! Siinä oli tietysti se aihepiiri sellainen, joka vetosi minuun mutta muutenkin jotenkin tosi hyvä
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #436
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.11.2010 11:38

Lainaus: Anyxia

Noihan on aina et "102 Dalmatialaista" jne, ei niis oo tuota 101 dalmatialaista 2.


Onpas, piirretty jatko-osa näyttää tältä:

Ja sitten se näytelty versio on tämä minkä mainitsit:

Hihii

Mutta niin, mielestäni on tehty myös paljon hyvää animea, sen sijaan joistain vanhoista sarjoista (kuten vaikka Hopeanuoli) en niin välitä. Tykkään animeista joissa on sellainen kirkas piirrostyyli, kuten Kanonissa, Clannadissa ja Aria-sarjassa.
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #437
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Abigor
 • Lähetetty: 05.11.2010 16:24
Itse en ole koskaan ymmärtänyt muuten tuota Hopeanuolen suosiota. Katseltiin sivarikeskuksessa se parissa iltapäivässä putkeen kun joku oli tuonut, en pitänyt kovin erikoisena. Jumalattoman paska dubbaus, jälkeenjääneiltä näyttävät koirat ja laiska animaatio. En muuta syytä keksi kuin että sillä on nostalgiabonukset nykyään monien mielessä, se on se eka anime varmaan kuitenkin mitä monet on nähneet.

E: Mikä on mielletty animeksi. Monihan on tosiaan varmaan Muumit nähneet ensiksi, mutta harva mieltää sen animeksi (vaikka sitähän se on.)
Kirjoittanut: Evelyn (Aktiivi)
 • #438
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 06.11.2010 11:44
Horisen omiani: Olet Abigor oikeassa, että Hopeanuoli on todella huonosti dubattu ("Tiikeriveljekset eivät pelkää mitään, siksi he ovat niin pelkäämättömiä" vai kuinka se nyt meni) Itse rakastan Hopeanuolta yli kaiken sen mm. nostalgisuuden vuoksi, ja katselenkin sitä vieläkin hyvin useasti leikkaamattomana versiona ja japaniksi puhuttuna. HN-mangaakin keräilen nyt kun sitä on vihdoin suomennettu. Muita nostalgisia animeja minulle on Lady Oscar (aka the Rose of Versailles), jota dubattiin suomeksi muistaakseni melko hyvin. Ja ruotsiksi dubatut Rai Luolapoika (eli Rai Grottpojken tai Genshi Shonen Ryu) sekä Cobra (Space Adventure Cobra). Noita ruotsiksi dubattuja en varmaan enää muilla kielillä pystyisi katsomaankaan, koska minulle on piintynyt muistiin heidän äänensä ja erityisesti musiikit. Sillä pelkästään noiden animejen alkutunnarit saa mut hyvin tunteelliseksi, koska niihin liittyy niin kovin paljon hyviä muistoja. Musiikin suhteen on sama juttu Muumeissa ja katson niitäkin edelleen YleAreenasta, Muumit vaan saa aina hyvälle mielelle

Disneyn piirrettyjen musiikeilla ei ole samaa vaikutusta vaikka niissä on ihan hyvät musiikit.(Ja eniten niissä häiritsee UndyingDreamsin mainitsema mustavalkoinen jako hyviin ja pahoihin) Saman huomaan muissakin vanhoissa nostalgisissa piirretyissä: Teenage Mutant Ninja Turtles, Prätkähiiret, He-Man, Transformers, Mask (ei, ei se Jim Carreyn tähdittämä).. Niiden alkutunnarit saavat hymyn huulille, mutta eivät muuta aikaan. Se huvittaa minua, koska katsoin Totoron vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa ja sen musiikit saavat myös minut erittäin tunteelliseksi. Totoro on valtavan suloinen anime vaikka siinä käsitelläänkin vakavaa asiaa lapsen silmin, ja se vain on yksinkertaisesti eeppinen. Tosin se olisi voinut olla hiukan vielä parempi, sillä sen katsottua tuli tunne että jotain jäi puuttumaan. (Saman olen huomannut muissakin Ghiblin tuotoksissa, jotka olen nähnyt)
Kirjoittanut: UndyingDreams (Mister Halloween 2008)
 • #439
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 08.11.2010 20:43

Lainaus: Evelyn

tuli tunne että jotain jäi puuttumaan


Eikö tuo ole vain hyvä juttu. Parhaat biisitkin aina saa sinut haluamaan lisää. Tai ehkä se voi olla sitä, että me länsimaalaiset ollaan totuttu sellaisiin kaikki langat yhteensitoviin loppuihin, että "ja niin he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti ja piste"

En kiistä, etteikö tuo voisi johtua ihan siitäkin, että käsikirjoitus voisi joidenkin mielestä olla noissa Studio Ghibleissä parempi. Kyllä minäkin Ponyolta odotin vähän enemmän, juonellisesti.

Eräs todella, todella outo Ghibli leffa on tuo tällä hetkellä teattereissa pyörivä Pom Poko. Suosittelen katsomaan jos kynnelle kykenee. Sanalla sanoen ihan ihmeellinen leffa, joka on loputonta suunnitelmien tekoa ja bilettämistä kertojan säestyksellä, ja jossa katsoja luulee seuraavan kliimaksi olevan aina se viimeinen ennen elokuvan loppua. Mutta sitten niitä aina vaan tulee lisää... Jotenkin minulle tuli teatterissa sellainen tunne että "lopu nyt jo saatana!" Vaikka oli se silti ihan hyvä, tavallaan.
Kirjoittanut: Emohippi (Jäsen)
 • #440
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 22.04.2011 13:23
Mä kyllä tykkään mangasta ja animesta mutta mua ärsyttää jotkut kaverit jotka ei oikeesti puhu mistään muusta.... Mun hyllystä löytyy yli 140 pokkaria ja mulla on melkein kaikki hayo miyazakin anime leffat... Mutta on mulla omaki elämä.... Toivon ainakin...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit