Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Manga ja anime.

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.03.2007 15:01
Pic: ei tainnut lukutaito tulla mukaan...?
Kirjoittanut: Pic (Jäsen)
 • #42
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 08.03.2007 21:10
Piiskansiima: Lukutaito nimenomaan. Tekstistäsi tulee vähän sellainen kuva että manga ja anime ovat ne Japanilaisen kulttuurin suuret häpeäpilkut. Siinä olet loikeassa että Japani on paljon muutakin kuin mangaa, mutta väärässä siinä, että manga olisi vain isosilmäisiä piirroshahmoja. Ei pidä yleistää. Suurisilmäisyys on vain yksi tyylilaji muiden joukossa.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 08.03.2007 21:37

Lainaus: Piiskansiima

Mutta joo, kun sulkee korvansa ja silmänsä errrrrrnuilta, lolitoilta ja muilta ihquttajilta, niin tulee sieltä japaniasta jotain hyvääkin. Esimerkiksi Final Fantasyt, sekä maanmainiot Dynasty Warriors ja Samurai Warriors. Leffapuolelta ainut katsottava on Final Fantasy XII Advent Children (ai että, mitä tietokonegrafiikan silmäniloa! Hävetkää disneyt ja pixarit...). Japanista tulee myös loistavaa paperia meitä pieniä paperinpaikkaajia varten, ja paperille tehty perinteinen taide on silmiähivelevää.

Jne jne. Taisi pointtini tulla selväksi siitä, että Japani on muutakin kuin isosilmäisiä vähäpukeisia piirroshoratsuja!


Lukutaito ehkä, mutta luetunymmärtäminen uupuu

Eikös tuossa nimenomaan sanota, että japani EI ole pelkästään isosilmäistä horatsupiirrosta, vaan että sieltä tulee myös monia hyviä asioita? Minussa tuossa ei ole mitään negatiivista! Eikä todellakaan ollut pelkkä yleistys

eli: tarkoitetaan, että se isosilmäisyys ei todellakaan ole se ainoa asia, päinvastoin. Se paljon kaikkea muutakin.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.03.2007 21:41
Iso kiitos sisalukutaitoiselle Iirivalle!!
Kirjoittanut: M Chaosbreather (Nimetön)
 • #45
 • • Muokkasi: M Chaosbreather
 • Lähetetty: 08.03.2007 22:54
The Last Vampire-anime, Vampire Hunter D, Tonari No Totoro (kyllä, vaikka onkin "lastenanime"), Liikkuva Linna, Henkien kätkemä ja muita animeleffoja.
Sitten sarjoista tietysti Helsingit (Alucard), Full Metal Alchemist (jo ennen ku tuli subille), Full Metal Panic, jne. Näitä en taida ruveta edes luettelemaan... Tällä hetkellä menossa Raknarök-animesarja.

Eli joo kulutan kyllä ja Nemi-sarjiskin on saanut vaikutteita mangasta, vaikka tekijä onkin norjalainen Lise Myhre. Manga vaikutteita on tietysti saanut myös ElfQuest-sarja, jota kanssa parhaillaan luen.

Mie elän hyvin mielelläni kirjallisuuden ja tarinoiden parissa mutta osaan tulla sieltä fantasiamaailmasta todellisuuteenkin. Ainakin kun viimeistään uutisia katsoo tai lehtiä lukee.
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #46
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.03.2007 22:59
Tullut katsottua Ragnarök, FMA, Chobits, D.N.Angel, Loveless, Wonderful Days, Bleach, Death Note, Great Teacher Onizuka, etc, etc... Ja just tilasin Angel Sanctuaryn neljä ensimmäistä mangaa... Ja noista siis katselen mangaa ja animea...
Kirjoittanut: Sizzly (Jäsen)
 • #47
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 09.03.2007 00:40
Ööh, on tullut tuijittua kyllä enemmänkin japanilaisia animesarjoja, oli sitten siinä pinkkiä sössöä tahi ei. Naruto, Hellsing, Fruits Basket, Fullmetal Alchemist (Subilta), Azumanga Daioh, Chobits, Peach Girl, Bleach, Loveless Extrat (ne on niin mahteja '), Gravitation, Green Green, Yami no Matsuei (luultavasti henkilökohtainen suosikki), Elfen Lied, Ouran High School Host Club, Pokémon ja Digimon (joskus ihan pikkukakarana) ja sitten yksittäisiä jaksoja joistain muista sarjoista. Mutta tykkään niistä ja kovin, en tiedä miksi. Mangana luen Tokyo Mew Mewtä ja Princess Aita, oikein kunnon sohjomangoja (sohjo väännös sanasta shoujo) mutta kohtuullisen mukavaa ajanvietettä sinänsä.
Kirjoittanut: FrozenCorpse (Aktiivi)
 • Lähetetty: 18.03.2007 20:52
Inhoan kaikkii noita piirretyjä, pokemoneja, yms sontaa. rumia, typeriä, turhia aivottomia, väkivaltasia.. yök..
Kirjoittanut: M Chaosbreather (Nimetön)
 • Lähetetty: 19.03.2007 14:47

Lainaus: Ximmo

lienee seppuku/harakiri. Suosittelisin kaikille j-rockin ystäville.


*Kjäh, kjäh*
Kirjoittanut: Sharwynn (Nimetön)
 • Lähetetty: 09.04.2007 21:47
En ole koskaan pitänyt mangasta, pikkusiskoni taas lukee kaikkia juuri noita Tokyo Mew Mew:tä ja Inuyashaa sun muita. Mutta nyt hän oli ostanut Bizenghast-nimisen mangan, ja *ach*, onneksi hän suositteli minua lukemaan sen. Tarina ehkä hieman ennalta-arvattava, mutta kuvat erittäin nautittavia.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!