Gootti.net

Tappaminen.

Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 28.10.2012 20:56
Ammattiapua antavat tahot ovat vaitiolovelvollisia kaikesta, eli mitä keskustellaan, mitä lääkkeitä määrätään ja ylipäätänsä siitä että joku käy sellaisessa.
Jos ajatuksia jonkun ihmisen tappamisesta tulee esimerksi siksi että sua kiusataan, on asialle tehtävä jotain. Ihan vaan puhuminenkin vaikka koulupsykologille/psykoterapeutille voi vähentää sitä että olisi jotain pakonomaisia mielihaluja *oikeasti* tappaa joku tai ajatella sitä siksi että on niin vihainen. Tulee itsellekin parempi olo jos sellaiset vihan tunteet saa pois ainakin siten ettei ne koko ajan pyöri päässä.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.10.2012 00:16

Lainaus: Carmel

Teininä suunnittelin tappavani kiusaajani, vein veitsenkin kouluun, mutta sisu ei riiittänyt. Onneksi!


Hyvä niin.

Joskus tuli oppituntiin pikku keskeytys kun olin käynyt välitunnilla ostamassa haulikkoon ja pieskaan paukkuja, ja erehdyin tylsän tunnin kesken tutkimaan askia.

Opettaja kysyi mitä mulla on pöydällä, mie vastasin niinkuin asia oli, patruunoita haulikkoon ja kivääriin. Vähän epäröi mitä pitäisi tehdä, joten tarjosin kassia säilytettäväksi tunnin ajaksi, mutta ei ottanut. Hittoako niillä paukuilla tekee kun ei ole asetta...

Nyt ei sama välttämättä menis läpi ilman poliisia palokuntaa ja karhukoplaa ja Erkki Tuomiojan julkista kannanottoa.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #83
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 30.10.2012 07:40

Lainaus: mlrd

Nyt ei sama välttämättä menis läpi ilman poliisia palokuntaa ja karhukoplaa ja Erkki Tuomiojan julkista kannanottoa.


Huomaan huumoria, mutta eikös se silti ole vain hyvä juttu, että tuollaiset jutut otetaan kuolemanvakavissaan vaikka sitten liioitellen?
Jopa nykyisessä työharjoittelupaikassani, jossa on vain pikkulapsia, pidetään luokkien ovet lukossa ja opettajilla on kännykät aina taskussa valmiina.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 01.11.2012 04:39
Sehän koko asiassa kusee jos koulussakin tarvii pelätä.

Jokainen on varmaan saanut osansa koulukiusauksesta ja noin edelleen, mutta jos jokasena päivänä elämässään pelkää jotakin hemmetin satunnaista asiaa niin stressiin kuolee nopeammin kuin siihen mitä pelkää.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 01.11.2012 11:06

Lainaus: byron

Huomaan huumoria, mutta eikös se silti ole vain hyvä juttu, että tuollaiset jutut otetaan kuolemanvakavissaan vaikka sitten liioitellen?

Ei mitenkään yksiselitteisesti, vaan siinä ollaan aika harmaalla alueella. Kuten mird tuossa totesi, jatkuvassa pelossa eläminen ei ole kenellekään hyväksi. Ovien lukossa pitäminen lisää enemmän turvattomuuden tunnetta kuin luo sitä todellista turvaa. Sama valvontakameroiden kanssa, ne eivät tietääkseni ole estäneet tähän päivään mennessä yhtään pahoinpitelyä. Tämän pelottelupolitiikan, jota keltainen lehdistö ansiokkaas pitää yllä, seurauksista saadaan lukea mistäpä muualta kuin niistä samoista lehdistä päivittäin. Varmaan jokaisella on vielä muistissa muutaman viikon takaiset otsikot joissa "Mies houkutteli pikkupoikia autoon!", todellisen tilanteen ollessa se että mies oli kysynyt tiesivätkö pojat kenelle hänen yliajamansa koira kuului. Toki minua ja kavereitanikin varoiteltiin lapsena menemästä vieraiden ihmisten kyytiin tai ottamasta heiltä mitään, mutta jos lapset mieltävät heille puhuvan aikuisen nykyään automaattisesti pedofiiliksi tai edes kokevat tilanteen uhkaavaksi niin siitä ei voine kiittää mitään muuta kuin tuota varmuuden vuoksi liioittelua ja kaiken ottamista kuolemanvakavasti vain siltä varalta että "jos nyt kuitenkin...".

Kyllä minunkin lapsuudessa 90-luvun alun maaseudulla roudattiin uusi puukko kouluun näytille. Ei tullut karhuryhmää tai edes kriisipalaveria. Se olikin ennen 2000-luvun terrorisminpelkoista ilmapiiriä
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #86
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 01.11.2012 16:48

Lainaus: Nordis

Kyllä minunkin lapsuudessa 90-luvun alun maaseudulla roudattiin uusi puukko kouluun näytille. Ei tullut karhuryhmää tai edes kriisipalaveria. Se olikin ennen 2000-luvun terrorisminpelkoista ilmapiiriä


Jos nyt sivuutetaan keltainen lehdistö ja tiettyjen yksittäisten ihmisten vainoharhaisuus, niin ei se muuta sitä seikkaa, että on mieleltään sairaita ihmisiä, jotka eivät ole saaneet apua, ja joiden varalle teräaseiden tai minkä tahansa muun aseen tai aseeksi luokiteltavan esineen ei pitäisi päästä oppilaan mukana koulun tiloihin.

Ja kun lukee jo tätä keskustelupalstaa tappamisesta, huomaa että monien päässä on käynyt ajatus luokkatovereiden vahingoittamisesta tai surmaamisesta - vaikka osa puhuukin noista ajatuksista menneessä muodossa.

Tervettä järkeä täytyy tottakai käyttää, mutta itse pitäisin nollatoleranssin kaikille aseille. Toki jotain kynääkin voisi käyttää aseena ja niin edelleen, jos ruvetaan oikein pilkun kanssa vääntelemään, mutta niin kauan kuin ei noihin mielenterveyspalveluiden saantiin voi vaikuttaa enempää, niin se on ihan hyvä edes yrittää pitää kaikenlaiset mahdolliset uhkatekijät poissa kouluista. Aika heikko puolustushan se kieltämättä on, jos estää aseiden pääsyn koulun tiloihin, mutta tyhjää parempi. Parasta ois se, että kiusaamisesta tehtäisiin loppu ikuisiksi ajoiksi ja kaikki lapset ja nuoret saisivat mahdollisuuden hakeutua hoitoon, jos siltä tuntuu.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 02.11.2012 00:26
Josko joskus näkis sellasen asian jotta koulussa kiellettäisiin tupakointi ja yksikään oppilas ei polttaisi.

Ei se nyt niin mene että kielletään ja ja uskotaan että teinit tottelee.
Ei tuota pysty estämään, mutta huomaahan sen helposti ketkä polttaa.

Tulipahan mieleen että 80-luvulla puukko oli vielä puukäsitöissä työväline. 3-luokalla ainakin noita käytettiin, sitten vaihtui koulu.Olihan se ihan saakelin tylsä vehje.
Kirjoittanut: Morgan Blood (Jäsen)
 • #88
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.11.2012 01:33
Eipä pitänyt osallistua tähän, mutta nyt kun päästiin jokaisen oven lukitsemiseen ja kaikkeen muuhun vastaavaan, jonka olen tuntenut lähinnä häiritseväksi ja mielipuoliseksi koko pienen elämäni. Jo se, että puukko luokitellaan heti ensimmäisenä teräaseeksi ennemmin kuin päteväksi työkaluksi, joka on ok monessa asiassa, mutta tuskin paras missään. Työkalujen paikka ei tietenkään ole koulun käytävillä vaan työtiloissa, mutta kuitenkin.

Se, että kaikesta tehdään tappoaseita ja jokainen luokintellaan potentiaaliseksi murhaajaksi ja tarkkailun kohteeksi vaan nostaa erilaisten esineiden (kuten puukkojen) mystiikkaa & niiden kantamisesta saatavaa "vaarallisen" tunnetta jossain teini-ikäisissä ja nuoremmissakin & sen kautta pikkuhiljaa aikuisissa ihmisissä. Jos esimerkiksi puukäsitöissä lähinnä hiodaan lastulevyjä turvallisuuden nimissä, niin ei sillä ainakaan turvallisuudentunnetta saada aikaan. Lähinnä turhautumista. Kun ainut tuntuma moisiin esineisiin saadaan virtuaalimaailmasta, niin vääristyy myös ajatus niiden käytöstä ja potentiaalista. Kuten mlrd sanoi, perusteini-ikäinen ei tottele.

Myöskään kiusaaminen (ja se kun nostettiin tähän, kaiketi siitä syntyvä tappamisen tarpeen tunne?) ei tule koskaan tästä maailmasta loppumaan. Oma skeptisyyteni asian universaalisuutta kohtaan muutenkin nousi tuossa uusiin sfääreihin koska eräs ryhmän jäsenistä meni viime syksynä valittamaan, että häntä kiusataan työryhmässä. Hän siis oli sotkenut ryhmän sääntöjä ja tuotteita ominpäin, koska koki vain olevansa niin fiksu, että on oikeutettu siihen. Pidimme hänelle pari puhuttelua, joka ei toiminut, joten pidimme kovasanaisen puhuttelun ja eväsimme pääsyn jo kerran pilaamiinsa juttuihin. Sitten olimme heti kiusaajia. Että näin AMK:ssa. Kiusaaminen ei lopu mielenterveyspalvelujen helppoon saantiin. Yhtä usein sinne joutaisi kiusattu oppimaan kanssakäyntiä. Toki on vakavaakin kiusausta, mutta kuitenkin. (enkä siis palvelujen lisäyksen tarvettakaan tässä kiellä :P Kohta olen poliitikko).
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #89
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: byron
 • Lähetetty: 02.11.2012 10:42
En vertaisi tupakoinnin kieltämistä ja aseiden vientikieltoa koulussa. Kaksi eri asiaa. Jos haluaa ruveta noita kahta asiaa vertailemaan niin voihan niitä yhtymäkohtia löytyä, muttei tuo liity nyt mitenkään tähän aseiden sallittavuuteen koulutiloissa.

Puukkoa ei nykyajan lapsi/nuori tarvitse oikein mihinkään, ellei ole kiinnostunut metsästyksestä tai vuolemisesta. Ja kumpaakaan noista ei koulussa harrasteta ellei ole kyse sitten ammattiopistoista, mutta niissä tuntuu olevan tuo ryhmähenki aikas hyvä ainakin tietyillä aloilla (joihin käsityöalat tuntuvat kuuluvan). Joten puukkojen kieltäminen koulutiloissa kuulostaa yhtä loogiselta niiden tarpeettomuuden vuoksi kuin tietokonenäytön raahaaminen kouluun.
Ja ei pidä unohtaa sitäkään, ettei kaikilla perheillä ole omassa taloudessa aseita, joten sinne joukkoon mahtuu niitä, jotka eivät saa kontaktia oikeisiin aseisiin (ehkä ikinä) kuin myös niitä, joiden vanhemmat opastavat aseiden oikeaoppisen käytön. Siinä tuskin hirveästi tulee mitään kiehtovaa mystiikkaa niihin.

Minun käsitykseni on se, että aseita vie kouluun hyvin harva nuori. Ja nykyajan lapsia ja nuoria tuntuu kiinnostavan enemmän muut asiat kuin aseet, oli ne sitten teräaseita ja ampumaseita. Kuten pelit.

Ja näin vielä lukituista ovista: eikö kellään ole muistikuvia kouluajoista, jolloin myöhästyneitä oppilaita valui luokkaan ovi paukkuen ja häiriten jo alkanutta tuntia? Lukitut ovet saattaa tehostaa vähän enemmän sitäkin, että yrittää päästä paikalle ajoissa (sanoin "saattaa tehostaa", en sanonut että näin käy joka ikinen kerta).
Ja itse kävin osan ala-asteesta sellaisessa koulussa, jossa ei ollut varsinaisia luokkahuoneita, joten se metelin määrä oli aika huikea. Lukitut ovet tai ei, niin se ainakin auttaa työskentelyrauhaan.
Ja kuka meistä on kieltämään sitä, että joillekin oppilaille lukittu ovi voi tuoda turvallisuuden tunnetta. Ei me voida kieltää koulussa tapahtuneita surmia ja olettaa, että ovia voi pitää auki sen jälkeen aivan kuin ei mitään varotoimia voisi ottaa. Jos ei mielenhäiriöisille nuorille saada apua tai nähdä niitä varoitusmerkkejä, niin on pakko olla joku keino estää niitä tragedioita tapahtumasta uudelleen, vaikka sitten niinkin epätoivoisella ja enemmän tai vähemmän toimivalla ratkaisulla kuin ovien lukitseminen oppituntien ajaksi. Eihän ne lukitut ovet estä mitään tapahtumasta, ellei oppilaat ole luokissaan juuri silloin.

Ja se nyt vaan sattuu kuulumaan opettajan tehtäviin, että pitää silmillä oppilaidensa hyvinvointia. Kyllä siellä varmasti ohjeistetaan huomioimaan selkeät merkit oppilaan pahoinvoinnista. Se nyt kuuluu siihen työhön. Ei kukaan ole niin typerä tai ammattitaidoton IHMINEN, että alkaa kyttäämään oppilaitaan mahdollisina massamurhaajina, ellei se kyseinen kyttääjä kärsi vainoharhaisuudesta.

Morgan Bloodin antama esimerkki kiusaamisesta ei kuulu siihen kiusaamisen piiriin, josta minä tässä kirjoitan. Tuo on enemmänkin niitä tapauksia, joissa jo valmiiksi hankala luonne yrittää saada tahtoaan läpi tai toisten sympatiat puolelleen tai haluaa haastaa riitaa. Se kiusaaminen mitä minä ajattelen, on sitä mitä tapahtuu kouluissa lasten ja nuorten parissa, ja johon ei vieläkään kaikkialla puututa tarpeeksi tehokkaasti. Koulun ulkopuolella tapahtuvasta kiusaamisestakin tuntuu aina silloin tällöin löytyvän uutisvideoita. Ja en väittänyt että kiusaamisesta päästäisiin joskus lopullisesti eroon, sanoin vain että se olisi paras tilanne, jos siitä päästäisiin ikuisiksi ajoiksi eroon. Aika tehokkaasti näyttäisi työelämässä puututtavan kiusaamiseen, jos kiusattu vain uskaltautuu siitä ilmoittamaan eteenpäin, mutta lasten ja nuorten kiusaaminen on se vaikeampi juttu.

Jos se aseiden kieltäminen koulutiloissa ikään kuin turhina ja kouluun kuulumattomina esineinä ei vetoa näihin jotka puolustelevat aseiden vientiä oikeutettuna tai pelkästään harmittomana toimintana, niin eipä minulla ole mitään enempää sanottavaa asiasta. Itse en sallisi sitä aivan kuten en sallisi minkään muunkaan turhan ja kouluun kuulumattoman tavaran tuonnin koulutiloihin. Myöskään mahdollisesti vaarallisten esineiden tuontia ei pitäisi sallia, enkä tällä sano, että pitäisi olla joku kieltolista, jota orjallisesti noudattaa. Vieläkin se taitaa lukea koulujen opinto-oppaissakin, ettei teräaseiden tai muiden aseiksi luokiteltavien tavarointen vientiä sallita. Se sääntö on ihan hyvä sellaisena kuin se on. Jos jotain sattuisi, niin esim. opettajat olisivat päävastuussa siitä. Jos jollekin oppilaalle sallitaan esitellä puukkoaan muille luokkatovereille, ja se puukko vaikka ihan tahattomasti tippuisi jonkun varpaille, niin ei se onnettomuus jäisi huomioimatta. Kyllä niiden teräaseiden ym. poissapitämiselle löytyy monia hyviä syitä. Kukaan ei halua joutua siihen tilanteeseen, että on omalla huolimattomuudellaan aiheuttanut jonkin suurtragedian.

Ja nyt on hei sentään puhe kouluista, eikä esim. lentokenttien turvatarkastuksesta ja siellä tapahtuvista räikeistä ylilyönneistä, mm. äidinmaidolla täytetyn tuttipullojen kieltämisellä matkustajilta joilla on sen ikäisiä lapsia. Luulisi että maidon erottaisi vaarallisista aineista.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.11.2012 11:41
Tarkennettakoon nyt, että ihan yhtä kiellettyä sen puukon, räjähteiden tai tuliaseiden tuominen kouluun oli varmasti jo aikoinaan, siitä ei vain oltu mitenkään erikseen mainittu koska sitä ei oltu nähty tarpeelliseksi. Puukko oli aika äärimmäinen esimerkki, muistaakseni sellaista tapahtui tasan kerran ja silloinkin sitä esiteltiin aivan yhtä salaa kuin jotain pornolehtiä. Ja vaikka sitten yläasteella kuinka kiellettiin sitä ja tätä, niin uuden vuoden jälkeen munakranatit lentelivät pitkin pihaa ja käytäviä aina kevätjuhlaan asti ja opettajanhuone pullisteli takavarikoitua kamaa joka palautettiin lukuvuoden lopussa. Tunnille myöhään tulemisesta on kyllä muistikuvia, olinhan itsekin usein viitisen minuuttia myöhässä kun bussi hidasteli jäisillä teillä. Onneksi silti pääsin aina tunneille ja ehkä opinkin niillä jotain.

En yksinkertaisesti pysty näkemään oppilaiden lukitsemista luokkiin minään muuna kuin kukkahattumaisen hysteerisenä pelonlietsontana. Eikö siitä tule sekä opettajalle että oppilaille vähintäänkin pieni alitajuinen fiilis siitä, että tänäänkin meikäläinen saatetaan ampua näille sijoille? Aivan sama kuin tuon lentokenttäkyttäyksen kanssa. Päällimmäinen fiilis joka turvatarkastuksista jää on se, että lentäminen on vaarallista ja terrorismia kuumottavampaa on jännätä ottavatko turvatarkastajat sinut silmätikukseen syystä X.

Laskin joskus, että kaksi julkista kulkuvälinettä ja vähän kävelyä sisältävällä 10km työmatkallani olen yhteensä 15 valvontakamessa enkä todennälöisesti ole huomannut vielä läheskään kaikkia. Juurikin niiden ansioista olo on kaikkea muuta kuin turvallinen, vähän samanlainen fiilis kuin silloin kun joku tuijottaa vaikkakin hieman lievempänä. Kameroista on iloa ehkä silloin kun joku Siwan ryöstäjä ei tajua peittää kasvojaan, mutta ehkäisevätkö ne yhtään ryöstöä tai pahoinpitelyä? Turvallisuuden tunne on samanlainen perustarve kuin nälkä tai uni, joten sillä on luonnollisesti hyvä tehdä bisnestä. Mitä enemmän ihmiset pelkäävät, sitä paremmat fyget joku käärii. Parhaimmat myy pienten lasten koteihin pehmusteita pöydänkulmiin, koska "ajattele nyt jos Pirkko-Pentti kävelemään opetellessaan kaatuu ja halkaisee kallonsa!"

Edit: Kuten itsekin totesit, ovien lukitseminen on todennäköisesti aika yhtä tyhjän kanssa. Maailmalla kouluissa on parhaimmillaan metallinpaljastimet ja vartijat ovella "varmuuden vuoksi". Kuinka pitkälle näiden kanssa on ok mennä yhteisen hyvän ja turvallisuuden nimissä?
Viesti

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 17.09.2015 09:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 362 henkeä!
Järjestä treffit