Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Rasismi ja muu yleinen asenteenne?

Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #331
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 13.06.2013 04:11

Lainaus: Capitaine Ina

Trollit, tulkaa. Olen valmis.

Ei kai täällä nyt kukaan viitsi tosiasioista lähteä peikkoilemaan?
Kirjoittanut: Capitaine Ina (Jäsen)
 • #332
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 13.06.2013 05:52
Pelaan varman päälle. Vilkaisemalla muutamaa ketjua taaksepäin paljastuu tosi yllättäviä juttuja ihmisten internetinkäytöstä. :P Tai sitten olen vain paranoidi. Eipä peikkoja ole vielä tähän perämetsään kuulunut, heh.
Kirjoittanut: misner (Jäsen)
 • #333
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.07.2013 10:58
En ole varma olenko rasisti. Periaatteessa kiinnitän huomiota tummaihoisiin henkilöihin, koska täällä päin he ovat vielä harvassa. Mutta mitä etelämmäs menen, sitä vähemmän huomioni kiinnittyy heihin.

Olen kohdannut minuun kohdistuvaa häirintää sekä suomalaisilta että ulkomaalaisilta, jälkimmäisiltä tosin kenties enemmän ja fyysisempää. Aina on kuitenkin tiukka "ei" riittänyt ja minut on jätetty rauhaan. Minua ärsyttävät henkilöt, jotka "turvapaikkashoppaileivat" ja valitsevat Suomen siksi kun täällä on niin kivaa kun raha tulee taikaseinästä ja uudet tavarat sossusta. Työn perässä tänne tuleva ei saa minulta niin suurta kalabaliikkia kuin ed. mainitut, joita kuulemma esim. Itis on täynnä.
Kirjoittanut: Daealis (Jäsen)
 • #334
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 01.10.2013 12:27
Rasismi on naurettavaa. En itse harrasta ja aktiivisesti halvennan niitä idiootteja, jotka saavat ylpeyttä siitä, että sattuivat syntymään tietyn väriseen ihoon. Toki yleensä nahkatukkaisilla luiskaotsilla se valkoiseen ihoon syntyminen on elämänsä suurin saavutus, joten kai sekin on ymmärrettävää jos sillä haluaa ylpeillä. Ihoon, ikään, seksuaalisuuteen, sukupuoleen tai kulttuuriin perustuva syrjintä on kaikissa muodoissaa surkuhupaisaa ja säälittävää paskaa, mitkä ovat sattumalta ne kolme sanaa joilla kuvailisin syrjinnän harrastajiakin. Yksikään noista attribuuteista ei kerro ihmisestä yhtään mitään.

Siinä pienessä tuppukylässä(~6000 asukasta), mistä itse lähdin, on hyvä esimerkki tästä: Pariskunta adoptoi 1- ja 2-vuotiaat veljekset afrikasta. Iho on musta kuin vain musta voi olla, mutta pohjanmaalla kasvamisesta ei ole epäilystäkään, kun joskus vanhemman veljen ollessa kymmenen vanha tulivat kaupan pihalla vastaan ja muut porukasta lähtivät pyörillään nopeampaa paikalta. "Ristus, jätkät oRottakaa vähä!" kuului huuto perään. Musta poika joka vääntää pohojalaisemmalla murteella ku ite puhun, notta perkele.

Pakolaisuus on hieman kaksipiippuinen juttu. Ymmärrän työpakolaisuuden, ammattimainen työvoima kelpaa aina. Mutta en sen sijaan ole ulkomaanavun enkä turvapaikkapakolaisuuden kannattaja.

Suomellakin menee tällä hetkellä heikosti. Rahaa syydetään ulkomaille ilman mitään odotuksia takaisinmaksusta tai edes sen kannattavuudesta. Afrikka ei koskaan tule yrittämäänkään omillaan toimeentulemista, niin pitkään kun sinne ohjataan jatkuva rahavirta. Maassa on resursseja enemmän kuin euroopassa, mutta paikallinen teollisuus ei vain tee asialle mitään. Miksi pitäisi, kun rahaa lennätetään kuutiokaupalla ulkomailta? Suunnataan rahat kotimaan pienteollisuuden ja innovaation tukemiseen ja jätetään Afrikka selvittämään omat ongelmansa. Maalla on ollut jo vuosisata aikaa paikata ongelmansa, eikä mitään ole tapahtunut.

Olen myös elänyt suomessa Sosiaalihuollon tukien varassa opintojen pitkittyessä. Kun opintotuki loppui, nousivat kuukausittaiset tuloni 200 eurolla. Tarkoittaa sitä, että yläasteen jälkeen sossun kassan varaan jäävä loisihminen tienaa enemmän kuin aktiivisesti tulevaisuuttaan rakentamaan pyrkivä ja motivoitunut opiskelija. Tämän takia en anna penniäkään kerjäläisille ja kannatan perustulomallia jossain muodossa nykyisen tukijärjestelmän sijasta. Sossun tuet ovat liian suuret, opiskelijan liian pienet. Sossun tuilla tulee toimeen loistavasti, niillä pystyy huoletta vaatettamaan itsensä, parissa kuukaudessa ostamaan vaikka uuden 50" TVn itselleen ylijäämillä. Sosiaalituki riittää hyvin henkilöä kohti. Vaikka lapsi ei aivan samanlaisia summia saakkaan tuesta, on tuki kuitenkin niin suuri, ettei kerjääjillä ole mielestäni mitään perusteita muiden rahojen ruinaamiseen omien tukiensa päälle, vaikka olisi perhekin kotona.

Sen sijaan täälä useamman vuoden asunut työpakolainen ei saa kuin kunnioitusta, koska tiedän henkilökohtaisesti pari sellaista henkilöä. Heiltä vaaditaan niin järjettömiä tuloja, että suurin osa keskiluokasta suomessa ei tienaa niin paljoa. Jos pakolainen ei tienaa riittävästi, on vuoden lopussa odottamassa yksisuuntainen lippu takaisin kotimaahan. Useimmat heistä joutuvat pakolla tekemään kahta duunia saadakseen vain olla suomessa.
Kirjoittanut: Dark Eyes (Inkvisiittori)
 • #335
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 01.10.2013 14:58

Lainaus: Daealis

Sossun tuet ovat liian suuret, opiskelijan liian pienet. Sossun tuilla tulee toimeen loistavasti, niillä pystyy huoletta vaatettamaan itsensä, parissa kuukaudessa ostamaan vaikka uuden 50" TVn itselleen ylijäämillä.

Ohhoh. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että opiskelijan tulot ovat liian pienet, mutta mikäli aikoo säästää ylijäämistä tuommoiseen töllöttimeen, tulee ruoka koostumaan joko puurosta tai sitten muualla syömisestä.
Kirjoittanut: Daealis (Jäsen)
 • #336
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.10.2013 09:45

Lainaus: Dark Eyes

mikäli aikoo säästää ylijäämistä tuommoiseen töllöttimeen, tulee ruoka koostumaan joko puurosta tai sitten muualla syömisestä

Säästin kahdesta kuukaudesta 500e, ja söin kuitenkin ihan entiseen tapaan, lihaa ja rehuja ruuassa. Ostin X360in. Kolmessa kuukaudessa ~700 on ihan mahdollista.
Kirjoittanut: Nordis (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.10.2013 15:52
Aika hommafoorumilaista tekstiä, kummallakaan ei ole kauheasti tekemistä tämän maailman tai todellisuuden kanssa :p Kannattaa tsekata Afrikan historia viimeisten vuosisatojen ajalta sekä vilkaista ketkä ja missä hyödyntävät sekä mantereen resursseja että heikkoa taloutta. "Työpakolaisuus" on semisti kummallinen termi, tullaanko tänne pakoon työoloja vai mitä? Humanitaarisen avun vastustaminen taas on miusta aika kovan linjan dehumanisointia. Että kuolkoot vaan etnisen ryhmänsä, mielipiteidensä tai seksuaalisen suuntautumisensa tähden. Ei kiinnosta, sekin apu olisi pois meikän 50" -telkkarin rahastosta?

Edit: Ei aina jaksa vinoilla, kauhean epäkohteliasta sellainen.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.12.2013 02:53
Hyvä jos sadasosa uutisoidusta rasismista liittyy rasismiin, ainakaan jos lukee iltapäivälehtiä tai hesaria. Eihän niissä edes kerrota raiskaajan tai varkaiden tuntomerkkejä reilusti jos kyseessä sattuu oleman etnisesti vähemmistöön kuuluva ryhmä.
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #339
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 30.12.2013 04:20
Pieni nekroactionia taas ja vähän asian laidasta, mutta..

Lainaus: Daealis

Säästin kahdesta kuukaudesta 500e, ja söin kuitenkin ihan entiseen tapaan, lihaa ja rehuja ruuassa. Ostin X360in. Kolmessa kuukaudessa ~700 on ihan mahdollista.


Sopiiko tiedustella kenen kanssa makasit saadaksesi moiset tuet? Itseltäni kun evättiin työkkärin eurot ja sossusta sain "vain" sen minimin, jäi mulle vuokran (vuokra alle sen "maksimin", mitäsenyt on 650€), sähkön, internetin ja matkapuhelinliittymän jälkeen kaikki ~90€/kk. Sillä sit lähet miettii et mitä syöt, millä käyt työkkärin pakottamassa koulutuspaskassa ja vielä syötki lisäks. Ainii, on mulla vielä kissakin, mutta sehän lukeutuu soskun mukaan peruskuluihin.
Nordiksen lentävää lausahdusta lainaten; "Kiitos Jeesus!"

Lainaus: mlrd

Hyvä jos sadasosa uutisoidusta rasismista liittyy rasismiin, ainakaan jos lukee iltapäivälehtiä tai hesaria. Eihän niissä edes kerrota raiskaajan tai varkaiden tuntomerkkejä reilusti jos kyseessä sattuu oleman etnisesti vähemmistöön kuuluva ryhmä.


No siis semmosenaan jos mediaan luottaa, niin metsään menee ja ryminällä. Vähemmistöjen suorittamat rikokset tai ilmoitukset = (Suomalainen) Mies teki <lisää juttu tähän>, eikä artikkelissa ole mitään kuvia, tai jos onkin ne ovat erittäin epäselviä. Kun taas sitten ihan Suomalaisten tekemissä systeemeissä lisätään artikkeliin ihan naamakuvat, iät ja nimet. Hyvä ettei sotut ja numerotkin. Rasismia voi olla myös toiseen suuntaan, tällä hetkellä yritän keksiä käännöstä termille "racism against natives", joka ei sekään ole tervettä toimintaa.

Nyt alkaa aivopieruja kyllä tulemaan ihan liikaa, kun ei meinaa keskittymiskykyäkään olla.
Loppukaneettina kuitenkin sanon, että minulle on aivan sama minkä värinen joku on, olkoon vaikka violetti kääpiö Marsista. Olen kuitenkin monikulttuurisella alalla töissä ja asun monikulttuurisella alueella - ei parane hirveästi omata mitään raassismi-asenteita.
Niin ja rasismi ei ole oikea termi syrjinnälle. Käsittääkseni kaikki ihmiset ovat samaa rotua (saa korjata, mikäli olen väärässä), ja näinollen termin käyttäminenkin on sit varmaan jotain kieliraassismia.

t. ulkomaalainen
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #340
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 06.01.2014 21:45

Lainaus: Chrystalis

Niin ja rasismi ei ole oikea termi syrjinnälle. Käsittääkseni kaikki ihmiset ovat samaa rotua (saa korjata, mikäli olen väärässä), ja näinollen termin käyttäminenkin on sit varmaan jotain kieliraassismia.

YK:n määritelmä rasismille:
[rasismilla tarkoitetaan] "kaikkea rotuun, ihonväriin, syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai etuoikeutta, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla."

Siinä olet ihan oikeassa, että rotuja ei ihmisistä löydy hakemallakaan. Geneettisesti olemme niin lähellä toisiamme, että biologiset määritelmät eri roduille eivät täyty. Valitettavasti aivan älyttömän iso joukko tahvoja ja tietämättömiä edelleen uskoo rotuihin. Monissa kielissä sanaa myös viljellään paljon huolimattomammin. Osin koska monissa maissa huomattavan rasistinen ilmapiiri myös sallii sen.

Sanan sisältö on siis osittain vanhentunut, mutta kuten määritelmästä huomaa, se sisältää muitakin syrjimisen kohteita kuin sen olemattoman rodun. Sinänsä siis käyttökelpoinen sana, joskin merkityksestä voisi tiputtaa pois rodun. Kieli elää ja muuttuu ja sanat muuttavat merkityksiään. Se on ihan normaalia ettei kieli ja sen kuvaama maailma ole ihan samalla sivulla.

Mitä tuohon uutisointiin tulee, niin jos me kerta ollaan kaikki samalla viivalla ja etninen tausta ei ole syy pitää jotain enemmän rikollisena kuin toista, niin miksi uutisissa edes pitäisi lukea että minkä värinen iho syyllisellä on? Toki jos koitetaan yleisöhavaintojen perusteella tunnistaa joku, niin sitten tuntomerkit ovat oleelliset, mutta noin muuten. Mitä tarvetta on Iltalehden lukijalla tietää mihin väriskaalaan Teboilin kassan ryöstänyt tyyppi lukeutuu?
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit