Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Rasismi ja muu yleinen asenteenne?

Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
  • #341
  • Arvo: Mahtigootti
  • • Muokkasi: Magnolia
  • Lähetetty: 07.01.2014 12:21
Nainen kirjoitti netissä:

"Me kaikki ihmiset olemme aivan samanarvoisia, kutsumme me itseämme miksi tahansa. Hautaustoimistot ovat seuraava paikka, jotka todistavat sen, että samanarvoisuus säilyy. Kun sinut asetellaan arkkuun, et saa mukasi yhtikäs mitään. Yleensä arkkuhautauksessa sinulla ei ole valkoisen puvun alla edes pikkuhousuja. Saat käteesi piikkiruusuja ja samoin arkkusi päälle asetellaan tavallisesti piikkiruusukimppu. Älä lajittele ihmisiä minkään asian mukaan, sillä lajittelusi voi johtaa polttohautaukseen."

Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
  • Lähetetty: 07.01.2014 17:32

Lainaus: Giffirt

Toki jos koitetaan yleisöhavaintojen perusteella tunnistaa joku, niin sitten tuntomerkit ovat oleelliset, mutta noin muuten. Mitä tarvetta on Iltalehden lukijalla tietää mihin väriskaalaan Teboilin kassan ryöstänyt tyyppi lukeutuu?

Eihän sillä väliä sinänsä olekaan, kyllä nää paikalliset pirinistit osaa kioskin ryöstää ihan hyvin ulkopinnasta riippumatta.

Mutta jos todellakin seuraavassa lauseessa pyydetään havaintoja, niin eipä tupsta haittaa olis jos voidaan heti karsia 90% vastaantulijoista pois. tai edes se 10% toiseen suuntaan.
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
  • #343
  • Arvo: Mahtigootti1500
  • Lähetetty: 08.01.2014 00:37

Lainaus: Giffirt

Sanan sisältö on siis osittain vanhentunut, mutta kuten määritelmästä huomaa, se sisältää muitakin syrjimisen kohteita kuin sen olemattoman rodun. Sinänsä siis käyttökelpoinen sana, joskin merkityksestä voisi tiputtaa pois rodun. Kieli elää ja muuttuu ja sanat muuttavat merkityksiään. Se on ihan normaalia ettei kieli ja sen kuvaama maailma ole ihan samalla sivulla.

Tämä kai lienee aivopieruni tiivistettynä, kiitos.

Lainaus: Giffirt

Mitä tuohon uutisointiin tulee, niin jos me kerta ollaan kaikki samalla viivalla ja etninen tausta ei ole syy pitää jotain enemmän rikollisena kuin toista, niin miksi uutisissa edes pitäisi lukea että minkä värinen iho syyllisellä on? Toki jos koitetaan yleisöhavaintojen perusteella tunnistaa joku, niin sitten tuntomerkit ovat oleelliset, mutta noin muuten. Mitä tarvetta on Iltalehden lukijalla tietää mihin väriskaalaan Teboilin kassan ryöstänyt tyyppi lukeutuu?

Juurikin se yleisöhavaintojen pyytäminen - olen törmännyt uutisiin joista olen kuullut, että rikoksen tehnyt on johonkin etniseen vähemistöön kuuluva, mutta uutisoinnista tämä kyseinen "pikkujuttu" on unohtunut lisätä. Helpottaisi huomattavasti prosessia, mikäli sen "170 senttisen, tummanpuhuvasti pukeutuneen suomalaisen miehen" sijasta etsittäisiin ns "oikeilla termeillä". Saatan olla tyhmäkin, mutta olkoon niin.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

  • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit