Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Lemmikit

Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 30.07.2010 23:38
Nyt meille kävi kovin "hassusti". Eli olemme Turkusessa ystävälläni kylässä ja hänellä on hurja, pelottava vahtija koira - minä siis pelkään koiria ja se tekee kiltistäkin koirasta hankalan. No juu, koira on kyllä sivuosassa tässä tarinassa, mutta se suurin syyllinen seuraaviin tapahtumiin.

Eli - koiran takia paikalle tuli ongelmakouluttaja auttamaan koiraa ja minua tutustumaan toisiimme (tämä tapahtui keskiviikkona). Ja siinä tiimellyksessä puhelimme kaikkea kivaa eläimistä - kissoista - noin niinkuin yleensä. Ja sitten tämä nainen meni mainitsemaan sellaisen kissan, joka pelkää ihmisiä ihan hirveästi ja asustaa vain sängyn alla. Kissa on otettu Vesilahdelta villikissapopulaatiosta, josta suurin osa ilmeisesti oli jouduttu nukuttamaan pois. Ja minun sydämeni sykähti tuolle kissuiselle niin, että pakkohan sitä oli päästä hoitokotiinsa katsomaan. Tähän kun vielä lisätään se, että tälläisiä pelkääviä kissoja ei juuri kukaan kontolleen huoli, niin johan sen arvaa miten meille kävi.

Joten, tänään perheeseemme tuli uusi kissa-jäsen, pikkuinen noin vuoden ikäinen tyttö-kissa nimenltään Sheena. Hyeenan värinen kissu-neitonen makoilee nyt ystäväperheen tyttären sängynalla vapisemassa ja itse vietin suurimman osan päivääni makaamalla lattialla sängyn vierellä puhumassa kissalle. Kyllä tästä vielä upea ja oman arvonsa tunteva kissa saadaan ja sitten vauvelimme voi kantaa suurta nimeään ylpeänä!
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #272
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 31.07.2010 00:29
Karvainen kämppikseni on onnellinen ja terve sekasikiö maatiaiskissa, Alfred eli Allu. Vähän sekaisin tuo on toisinaan, ressukalla kun ei ole koskaan ollut emoa. Pentue pelastettiin kaatopaikalta pahvilaatikosta. Ja muutaman mutkan kautta tämä karvaääliö päätyi sitten minun luokseni. On ollut aika hienoa katsoa, miten hermoheikosta eläimestä kuoriutui oikea sylivauva.

Kun tämä muutti luokseni, ressukka itki ensimmäisen viikon kämpän nurkassa peloissaan. En siis minäkään nukkunut viikkoon. Pikkuhiljaa se alkoi sietää olemassaoloani. Mutta silittää sai vasta monen kuukauden jälkeen. Vuoden jälkeen tämä kerjäsi jo rapsutuksia oikein olan takaa, mutta pitkään minä olin ainut jota hänen korkeutensa sieti. Kun tuli vieraita, kissa katosi pöydän alle piiloon. Nyt Allu on viisivuotias pallo, ja tunkee syliin väkisin, juoksee aina ovelle vastaan kun tulen kotiin, eikä pelkää edes vieraita ihmisiä, kaikki uudet tuttavuudet kiehnätään läpi ja kerjätään hellyyttä ja vieraskin syli kelpaa. Allu on useamman kerran myös ollut lähtemässä pitsakuskin mukana ulos ovesta, koska ilmeisesti pitsakuski on kiva.

Omat erikoisuutensa tuolla tietty on, kun emo ei ole ollut opettamassa. Allu oppi naukumaan vasta kaksivuotiaana ja kehräämään siinä 3-4 vuoden paikkeilla. Edelleenkään ei osaa peittää jätöksiään astiassa, eikä suostu syömään liharuokaa kuin kiristämällä. Kissahan ei ilman lihaa pärjää, mutta Allu-parka ei sitä älyä. Sian sydän kelpaa, mutta sitäkään ei voi kauhean usein syöttää, joten meillä on sitten jääräpäiden taisto siitä, kuinka monta kupillista ruokaa pilaantuu kuppiin ennen kuin herralle kelpaa liha. Allu ei myöskään osaa piiloutumisen jaloa taitoa. Vaanii aina keskellä lattiaa, ilman mitään piiloutumista saaliilta ja jos jostain syystä säikähtää ja menee piiloon, niin häntä jää poikkeuksetta näkyviin.

Muutama henkilökohtainen mielipide moraalisaarnan muodossa:
Älkää jooko hankkiko rotueläintä, ainakaan koiraa, ellei kyseessä ole poikkeuksellinen rotu. (Kuulemma esim. suomenpystykorvat ovat melko terveitä) Rodunjalostus on suurilta osaa (aivan erityisesti koirien kohdalla) vain laillista, järjestelmällistä eläinrääkkäystä. Terveitäkin yksilöitä voi toki löytyä, jopa yleensä supersairaista mopseista, mutta niillä yksilöillä on yleensä käynyt vain tuuri. Kaikki kasvattajat eivät missään nimessä ole pahoja eläinrääkkääjiä, mutta rodunjalostuksessa ei ole mietitty suinkaan aina sitä eläimen parasta. IMHO koko ajatusmaailma rodunjalostuksessa haisee, oli kyse sitten koirista tai natseista.

Ja eläinkodit on hyvä paikka hankkia kotia kaipaava karvamussukka, ja kaikki kissakotien asukit eivät toki ole ongelmatapauksia. Sieltä voi saada hetivalmiin sylikissankin, mutta yhtään ongelmaisempaa kissaa (tai muutakaan elukkaa) ei tulisi ottaa lapsiperheeseen tai talouteen, jossa muuten ei olla valmiita kestämään oikkuja ja että karvapallerolla saattaa tosiaan mennä sen viisi vuotta, ennen kuin siitä tulee sylikissa.

Ja vielä mainittakoon, että kissa ei kuulu Suomen luontoon. Nämä söötit karvapallot ovat oikeasti uskomattomia tappokoneita. Jo yksikin kissa aiheuttaa omalla reviirillään pienen ekokatastrofin ja aiheuttaa merkittäviä muutoksia pieneläinkannassa. Puhumattakaan kissalle itselleen aiheutuvista vaaroista.

Itse en voi ottaa enempää kissoja, koska Allu on diiva joka ei tule yhtään muiden kissojen kanssa toimeen. Koirat ja ihmiset on okei, muut kissat ovat hänen majesteettinsa mielestä poikkeuksetta inhottavia pyrkyreitä hänen linnassaan. Minulla on kyllä perinteinen joululahjalistani siitä, mitä eläimiä vielä haluaisin:
Pingviini (Keisaripingviini olisi aika cool, mutta afrikanpingviinit ovat pieniä ja söpöjä. Kumpikin käy.)
Sininen mininorsu (Säkäkorkeus n. 20cm. Pitää olla sininen.)
Minilohikäärme (Kooltaan samaa luokkaa mininorsun kanssa, saa olla minkä värinen tahansa.)
Vesinokkaeläin (Coolein. Eläin. Ikinä.)

Joka joulu annan tuon listan kaikille jotka kysyvät mitä haluan joululahjaksi. Vieläkään ei ole yksikään toiveeni toteutunut. Ehkä ensi jouluna sitten.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 31.07.2010 20:15

Lainaus: Giffirt


Ja vielä mainittakoon, että kissa ei kuulu Suomen luontoon. Nämä söötit karvapallot ovat oikeasti uskomattomia tappokoneita. Jo yksikin kissa aiheuttaa omalla reviirillään pienen ekokatastrofin ja aiheuttaa merkittäviä muutoksia pieneläinkannassa. Puhumattakaan kissalle itselleen aiheutuvista vaaroista.


Itseasiassa tämä ei aivan täysin pidä paikkaansa ja perusteluni löytyvät kitinöistä ja narinoista, jossa taannoin avauduin asiasta (no, voin muistaa ketjun väärin, mutta en jaksa sitä nyt juuri esiin tässä kaivaa linkiksi) . Useampi kissa luonnollisesti aiheuttaa ongelmaa, etenkin kun tämä KOTIkissa suostuu elämään isommissakin populaatioissa ihmisten seassa. Vastaavia populaatioita on kyllä esim maaseuduilla ja metsissä eivätkä ne haittaa ketään, ovatpa vain jokseenkin toivottujakin kunhan niitä hiukkasen rajoitetaan.

Mutta muutoin - oli ihanaa lukea jonkun toisenkin villi-kissan kesytyksestä etenkin tässävaiheessa, kun meillä nyt vastaava projekti aloitetaan. Sheena tosin on elänyt sen likemmäs 8kk ikään saakka ilman ihmisiä, joten saapi nähdä mitä meidän yhteiselosta vielä tulee ...
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #274
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 01.08.2010 14:51

Lainaus: Kedira

Itseasiassa tämä ei aivan täysin pidä paikkaansa ja perusteluni löytyvät kitinöistä ja narinoista, jossa taannoin avauduin asiasta (no, voin muistaa ketjun väärin, mutta en jaksa sitä nyt juuri esiin tässä kaivaa linkiksi) . Useampi kissa luonnollisesti aiheuttaa ongelmaa, etenkin kun tämä KOTIkissa suostuu elämään isommissakin populaatioissa ihmisten seassa. Vastaavia populaatioita on kyllä esim maaseuduilla ja metsissä eivätkä ne haittaa ketään, ovatpa vain jokseenkin toivottujakin kunhan niitä hiukkasen rajoitetaan.


Vilkaisin kyseistä ketjua, ja perusteluissasi oli pieniä aukkoja.
Tavallinen kotikissa ei enää vastaa esi-isiään, jotka muuten nekin ovat lähi-idästä, eivät suinkaan Suomen luonnosta. Ne eivät ole sopeutuneet suomen ilmastoon, ja usein näkee kissoja joilta on paleltunut pois korvia, varpaita ja hännänpäitä. Ymmärrän että maalla kissa nähdään hyötyeläimenä, joka syö tuholaiseläimiä, mutta se ei ole niin mustavalkoista. Riittävän suuri määrä kissoja voi horjuttaa myös näiden "tuhoeläinten" kantaa. Esimerkiksi päästäisten asema on varsin huono tuollaisilla alueilla. Ja ne päästäiset kuuluvat Suomen luontoon. Kissa ei ole koskaan kuulunut Suomeen, se on aina ollut tuontilaji.
Lisäksi kissat myös tuhoavat linnunpesia. Ne eivät suinkaan vain syö maahan tippuneita poikasia ja päästä niitä kärsimyksistään (vartin leikkimisen jälkeen aikaisintaan tietysti), koska kissat ovat ninjoja. Niillä ei ole mitään ongelmaa kiivetä sinne puuhun ja tuhota koko pesää. Lisäksi kotikissat ovat siitä jännä rotu, että niillä on sama vinoutuma kuin ihmisilläkin, nekin tappavat huvikseen eivätkä vain ruuakseen. Monesti on tullut vastaan tilanne, jossa kissa on tappanut kaikki pesän poikaset, eikä syönyt ainuttakaan.

Ihmisten näkökulmasta siis toki voi olla kiva, että hiiriä ja rottia on vähemmän. Valitettavasti kissat eivät syö vain näitä tuhoeläimiä, ja valitettavasti nekin tuhoeläimet ovat osa luontoa. Populaation rajoittaminen lienee toisinaan hyvinkin aiheellista, mutta joitain lajeja uhkaava sukupuutto ei palvele ketään.
Osa kissaroduista voi selvitäkin Suomen talvessa (esim norjalaiset metsäkissat rotuna ovat aikamoisia pioneereja) mutta se ei tarkoita sitä että tämä pätisi kollektiivisesti koko lajiin. Hengiltä jäätynyt kissa ei ole monelle vieras näky sekään. Tuo on vähän laajempi kuvio, jossa Suomen ekosysteemille vieras tulokaslaji aiheuttaa ikäviä tuhoja pieneläinkannassa ja biodiversiteetissä. Mielipiteeni ei siis perustu vain sille, että kisut on söpöjä kun ne köllii sohvalla. Henkilökohtaisesti pidän ulkokissan pitämistä yksinkertaisesti epäeettisenä, niin kissan itsensä kuin sitä ympäröivän luonnonkin kannalta. Se että villieläimetkin kärsivät luonnossa ei ole pätevä syy paiskata kesyksi jalostettua eläintä ympäristöön, jonne se ei kuulu.
Lisäksi, Suomen lain mukaan omistaja on velvollinen korvaamaan mikäli kissa tappaa rauhoitetun eläimen. Esimerkiksi siilin. (Kyllä, kissat pystyvät tappamaan siilin, eivät ne piikit kaikelta pelasta.) Jos kissa juoksee vapaalla jalalla, kuka vahtii sitä, ettei se aiheuta vahinkoa juurikin näille alunalkaenkin vaarassa oleville lajeille?

Se että maaseudulla on pitkät perinteet leikkaamattomista kissoista juoksemassa villeinä suurissakin populaatioissa ei tarkoita että se olisi hyvä juttu. Se että jotain on tehty vuosikausia, ei tarkoita että se automaattisesti olisi fiksua. Etenkin kun nykypäivänä tuholaistorjuntaankin on kehitetty eettisempiäkin vaihtoehtoja.

Lainaus: Kedira

Mutta muutoin - oli ihanaa lukea jonkun toisenkin villi-kissan kesytyksestä etenkin tässävaiheessa, kun meillä nyt vastaava projekti aloitetaan.


Paras vinkki on kärsivällisyys. Anna kissan mennä omaan tahtiinsa. Se tulee luokse sitten kun on siihen valmis. Kissan piirittäminen ja se että yrittää esim. silittää sitä ennen kuin kissa itse on siihen valmis vain hidastaa prosessia. Elele kuten muutenkin elelisit, vieraitakaan ei kannata mielestäni liiaksi rajoittaa. Kun porukkaa tulee ja menee omaan tahtiinsa, kissa oppii lopulta että vaikka ihmisiä olisi useampikin, pelättävää ei ole. Todennäköisesti kuitenkin ötökkä leimaantuu ensin yhteen tyyppiin talossa. Itselläni kävi niin, että Allu leimaantui minuun eniten kun eniten sen kanssa aikaa vietin. Siispä yhdessä vaiheessa minua seurasi karvainen varjo, joka ei hetkeksikään poistunut viereltäni (seurasi myös suihkuun ja vessaan. Herttaista.) ja mulkoili kaikkia muita pahasti. Myöhemmin tämä sitten oppi siihen, että ne muutkin ihmiset on ihan jees.
Kirjoittanut: Roudatar (Aktiivi)
 • #275
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 01.08.2010 15:15

Lainaus: Giffirt

Siispä yhdessä vaiheessa minua seurasi karvainen varjo, joka ei hetkeksikään poistunut viereltäni (seurasi myös suihkuun ja vessaan. Herttaista.)

Kuulostaapa tutulta Miulla on nyt 2 kuukautta ollut kissanpentu joka seuraa kaikkialle. Se saattaa tulla yöksi viereen (tai lähistölle) ja tosiaan olen ainoa meidän perheestä jota se seuraa vessaan. Äitiä se saattaa odottaa vessan ovella ja meidän molempien mukana suihkuun. Tosin, pysyttelee saunan puolella turvassa roiskeilta.
Kirjoittanut: SeKukaVaaniiSängynAlla (Jäsen)
 • #276
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 01.08.2010 16:32

Lainaus: Roudatar

Se saattaa tulla yöksi viereen (tai lähistölle)

Yleensä minun kaveri nukkuu kanssa aivan tyynyni vieressä, mutta kun nyt on ollut niin kuuma niin se nukkuu mieluummin yksikseen jossain viileämmässä paikassa. Tämä veikkonen myös seurailee minua ja aina kun tulen kotio vaikka duunista niin tulee moikkailemaan ovelle ja hyörii siinä kun laitan esim. ostokset jääkaappiin. On ne vaan ihania
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 01.08.2010 19:15

Lainaus: Giffirt

Paras vinkki on kärsivällisyys. Anna kissan mennä omaan tahtiinsa.


Niin, näitä vastaaviahan meillä on jo kaksi entuudestaan, joista molemmat ovat nykyään ovella kauniisti vastassa tulijoita kuin koirat konsanaan.

Lainaus: Giffirt

Siispä yhdessä vaiheessa minua seurasi karvainen varjo, joka ei hetkeksikään poistunut viereltäni (seurasi myös suihkuun ja vessaan. Herttaista.) ja mulkoili kaikkia muita pahasti. Myöhemmin tämä sitten oppi siihen, että ne muutkin ihmiset on ihan jees.


Niin, ymmärsin että tämä kissa oli suhteellisen nuori päästessään ihmisten pariin. Meidän kissa on ollut likemmäs sen 7-8kk ennenkuin tutustui ihmisiin, joten lähtötilanne on sinänsä ihan eri. Mutta juu, ei tässä siis neuvoja kaivata, vaan oli ihana lukea toisen samanmielisen kirjoittelua siitä, että nämäkin eläimet ansaitsevat kodin.

Ja muuten - mitä tulee edellisiin juttuihin sieltä toisesta ketjusta - ns. kesykissa, eli eurooppailainen kotikissa, ei ole juurikaan mm suomessa eläneitä kissoja kummoisempi joten kelpaa hyvin vertailukohteeksi. Asiasta voi lukea lisää monistakin kissanhistoriaa ja nykyaikaa käsittelevistä tieto-oppaista, jos kiinnostaa. Nimim. "ikäni melkein kissojen (myös villien) kanssa elänyt kissaemo"
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 01.08.2010 19:54

Lainaus: Kedira

tänään perheeseemme tuli uusi kissa-jäsen, pikkuinen noin vuoden ikäinen tyttö-kissa nimenltään Sheena.


Oijoijoi!! Onnea yhteiseloon uuden karvanaaman kanssa!
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 01.08.2010 21:29

Lainaus: Piiskansiima

Oijoijoi!! Onnea yhteiseloon uuden karvanaaman kanssa!


Tervetulemast katsomaan sitä, jos mitään selvää siittä sängynalta saa. Ettehän pelkää kynsiä ja hampaita? Mulla on nyt 2reikää sormessa ja muutama kunnon haava + kaikkea muuta pientä kun kissu ei oikein tykänyt joutuessaan vaihtamaan paikkaa liian tiuhaan tahtiin . Anyway teitä kaivataan meillä jo kovasti!
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 01.08.2010 22:22

Lainaus: Kedira

Tervetulemast katsomaan sitä, jos mitään selvää siittä sängynalta saa. Ettehän pelkää kynsiä ja hampaita?


Meillä on vikkelät refleksit. Pitää tulla joku päivä pistäytymään.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit