Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Oletko koukussa vanhan ajan elämäntapaan?

Kirjoittanut: Amelia De Vlarie (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.11.2007 22:51
Joten asiaan. Koko maailma modernisoituu, teknologia on parempaa ja musiikin eri genreja tulee uusia miljoonittain. Onko kukaan kuin jäänyt pystyyn vanhojen tanssien pukuunsa ja huomannut sen olevankin jokapäiväistä vaatetustaan? Viktoriaaniset vaatteet, hanskat, korkokengät... koko homma käynnissä.
Joten tänne voi vapaasti kertoa omista kokemuksistaan sekä tyylisuunnan kannalta että omasta mielipiteistään. Käyttekö vielä katsomassa oopperaa, teatteria.. Onko musiikkimaku klassisen puolista jne. Ja miten muut näkevät sinut?

Omalta kannaltani kerron että olen liian monestikin juossut sametti hanskat käsissä. Pukeutumisen puolelta ihannoin vanhoja hameita joilla "pyrstö", kerman valkoisija alusvaate kokoelmia ja kihara päätä.
Käyn edelleenkin teatteria katsomassa ja oopperat ovat hiljattain tulleet takaisin mieleen. Klassista musiikkia kuuntelen sen verran että Claude De Bussy ja Bach symphoniat ovat melkein koko ajan levysoittimessani.

Kertokaa kokemuksistanne!
Kirjoittanut: kalmakalle (Aktiivi)
 • Lähetetty: 28.11.2007 22:54
Ne huonekalut (huoh) olen tehnyt yhden sellaisen tyylisunnan pöydän ja kalustus kotonakin on sellaista. Vaimon kanssa ollaan joskus puhuttu ja ihailtu sen ajan pukeutumista. Olen jokseenkin koukussa, mutta ne miesten vaatteet silloin oli vähän naisellisia.
Kirjoittanut: Amelia De Vlarie (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.11.2007 23:00
Huonekalut olivat suorastaan kauniita niihin aikoihin. Olen yrittänyt herättää henkiin saman tyylin omassa huoneessani. Kristalli kattokruunu ja samettiselkäiset tuolit...
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 28.11.2007 23:12
Kyllähän sitä tulee silloin tällöin pukeuduttua, haaveilu taas kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Vaikka tästä pienestä soluhuoneestani löytyykin iso rautasänky ja raskaat samettiverhot, kymmenistä kynttilänjaloista puhumattakaan, kaipaisin enemmän.

Onneksi mieheke on tässä valmistumassa puusepäksi, ja olemme tässä suunnitelleet hänen tekevän meille monta historiallistyylistä huonekalua. Meillä vain se painottuu enemmän keskiajan puolelle kuin 1800-luvulle, sillä molempien interestit ovat enemmän niin kaukana menneisyydessä.

Klassista musiikkia kuuntelen itseasiassa joka päivä, enemmän kuin mitään muuta musiikkityyliä. Se herättää paljon paremmin tunteita.

Oopperassa en ole ikinä käynyt, mutta teatterissa useasti - olenhan itsekin usein pomppinut lavalla ties mitä näytellen.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #5
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 29.11.2007 01:52
En oo pätkääkään kiinnostunut oopperasta tai klassisesta musiikista. Minua ei myöskään nappaa yhtään joku vanhanaikainen ja hankala pukeutuminen. En haikaile menneiden tapojen ja hapatusten perään. Ne huonekalutkin, voi ristus mitä rumia möhkäleitä. Täysin epäkäytännöllisiä, kuten ne vaatteetkin.

Nyt on vuosi 2007 ja teknologia on ihan jees. Kummasti se netti ja mp3-soitin kelpaa monelle vanhojen aikojen haikailijoillekin, hih hih.

Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 29.11.2007 10:01

Lainaus: Ximmo

Nyt on vuosi 2007 ja teknologia on ihan jees. Kummasti se netti ja mp3-soitin kelpaa monelle vanhojen aikojen haikailijoillekin, hih hih.


Jep. Täällähän sitä haikaillaan netissä niiden vanhojen aikojen perään...

Vaikka menneiden aikojen estetiikka kiinnostaa niin pukeutumisessa kuin sisustuksellisestikin, niin näin naisena en todellakaan haluaisi palata siihen tapakulttuuriin joka leimaa vaikkapa esimerkiksi Viktorian aikaa...! Otsikkohan viittaa kuitenkin ensisijaisesti aineettomaan vanhan ajan perinteeseen. *virn*
Kirjoittanut: nahkarotta (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: nahkarotta
 • Lähetetty: 29.11.2007 11:25
Ihailen vanhaa-aikaa.

pukeutumisessa tavoittelen 40-50-luvun suomi-leffoissa näkyvää maalaisromantiikkaa. englantilainen herrasmiesmuoti on yös hienoa.

sitten muuta vanhaa aikaa. en omista telkkaa, läppäri on kehittynein laite. suosin LP-levyjä. huonekalut kämpässä on vanhoja, isovanhempien jäämistöstä. vedettävä käkikello ja keinutuoli löytyy tottakai.

niin ja kännykkää harvoin pidän mukana.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #8
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 29.11.2007 12:04
Mode: Aihe siirretty "Goottityyli-"osioon !
Kirjoittanut: Deadboy (Aktiivi)
 • Lähetetty: 29.11.2007 13:04
Tuon "vanhan ajan elämäntavan" sijaan pitäisi ennemminkin puhua "vanhan ajan" estetiikasta tai muotokielestä. Lainausmerkeissä siksi että sillä kun voi käsittää vähän vaikka mitä historiallista. Siitä pitäminen ei ole ristiriidassa sen kanssa että tykkää niista mahdollisuuksista joita moderni teknologia tarjoaa.

Ja joo, monessakin mielessä olen kiinnostunut kun olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja opiskellutkin sitä. Lähellä sydäntä on Ranskan Fin de siècle eli 1800-luvun loppu kun silloin vallitsivat taiteissa mielenkiintoiset tyylisuunnat kuten symbolismi ja dekadentismi.

Ja muuten, se viktoriaaninen aikakausi -käsite tarkoittaa vain Britanniaa vuosina 1837-1901 eli kuningatar Victorian hallintakautta. Esimerkiksi Ranskassa (tai missään muuallakaan Britannian ulkopuolella) ei ollut viktoriaanista aikaa.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 29.11.2007 13:26

Lainaus: Piiskansiima

niin näin naisena en todellakaan haluaisi palata siihen tapakulttuuriin joka leimaa vaikkapa esimerkiksi Viktorian aikaa...!


Itse asiassa luen tällä hetkellä mielenkiintoista kirjaa Viktorian ajan naisista, ja yllättäen he eivät olleet aivan niin alistettuja kuin ollaan yleisesti luultu. Esimerkiksi feminismiin ja lesbosuhteisiin suhtauduttiin reippaasti suopeammin kuin 1900-luvun alussa! :O
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit