Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Oletko koukussa vanhan ajan elämäntapaan?

Kirjoittanut: Puppetine (Jäsen)
 • #81
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 12.06.2010 22:03
Tässä mahdollisesti tätä topicia seuraavia kiinnostava linkki: Top 10 Creepy Aspects of Victorian Life. En tiedä tuleeko tästä paljoa uutta tietoa kenellekään, mutta lista sinänsä on hupaisa...
Listalla myös kauhuromantiikka, "gothic novel", ja varsin muikea Dracula. (Voih, pitkä matka on kuljettu Draculasta Twilightiin...)
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #82
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 13.06.2010 20:12
Viktoriaanisesta ajasta ja sen kieroutuneisuuksista (seksuaaliset sekoilut, murhaajat, ******, luksus, hullut julkkikset jne) kiinnostuneille voisi näin ohimennen Puppetinen linkin innoittamana kehua myös Matthew Sweetin kirjaa Inventing Victorians. En tiedä onko tuota suomennettu, mutta toisaalta suosittelen muutenkin lukemaan alkuperäiskielellä. Sweetin huumoria saattaa olla hankala suomentaa.

Populaarihistoriaa, ei siis suinkaan mitään kuivaa tekstiä. Matthew Sweet on asiaan hippasen enempi perehtynyt journalisti. Historianatseille muutamat kohdat voivat nostattaa niskakarvoja, kun kyseessä ei nyt täysiverinen tutkimus tai historian ammattilainen ole, mutta todella viihdyttävää luettavaa jos populaarihistoria yhtään kiinnostaa.

Sori pieni offtopic-mainos.
Kirjoittanut: Lucilla A (Jäsen)
 • #83
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 14.06.2010 03:37
Tuosta Viktoriaanisesta listasta pisti heti mieleen pari juttua - Goottikauhu-kirjallisuus syntyi 1700-luvulla ja omasta mielestäni genren parhaat teokset on myos kirjoitettu ennen Viktoriaanista aikakautta - Hoggin "Private memoirs and confessions of a justified sinner" noin etunenässä. Viktoriaanit olivat jo meidän tavallamme vanhan kierrättäjiä kertaustyyleineen.

Noita kuolinvuodekuvia taas otettiin ainakin Suomessa vielä 1940-luvulle asti, penkokaa sukulaisten vanhoja valokuva-albumeita jos ette usko. Omasta suku"kartanostani" loytyy albumillinen kuolevia 1900-luvun alusta, mukana myos sisällissodan ajalla suosittu kortti, joka kuvaa kuolevaa lapsisotilasta (!) Näin meillä ennen.

Minusta tuntuu usein, että olen syntynyt väärälle aikakaudelle. Tiedän kaikki vastaväitteet naisen asemasta, lääketieteestä ja teknologiasta ja historian opiskelijana tunnen kyllä ihailemani aikakaudet kaikkine kauheuksineen. Kadehdin optimismia, joka katosi Länsimaista maailmansotien jälkeen. Esimerkiksi uskonpuhdistuksen aikana 1500-luvulla ja 1700-luvulla valistuksen aikakaudella kirjoitettiin "miten ihanaa elää nyt kun maailma on muuttumassa paremmaksi" jne... yleensä tuo suurin optimismi yhdistyy kaikista pahimpiin väkivaltaisuuksiin ja sotiin, mutta silti kadehdin sitä. Haluaisin asua kulttuurissa joka on ylpeä itsestään.

Historiannäkemykseni on spengleriläinen eli uskon jokaisen kulttuurin syksilyyteen. Jokaisella kulttuurilla on optimistinen ja itsevarma alkuvaihejota seuraa lopulta väsyminen ja rappeutuminen. Länsimaat ovat tämän teorian mukaan eläneet ns alkutalvea jo 1800-luvulta asti. Tuon huomaa selvästi taiteissa - museossa oikein masentuu kun kävelee sen aikakausittain läpi Keskiajasta nykytaiteeseen.
Rappio näkyy myos käytännon taidoissa - 1700-luvun käsityot ovat hienompia kuin 1800-luvun kertaustyylien vastaavat ja 1960-luvulla tapahtuu käsitoissä, taiteissa, arkkitehtuurissa, kielenkäytossä, pukeutumisessa ja käytoksessä varsinainen notkahdus. Materiaalit muuttuivat epämiellyttäviksi muovien ja tekokuitujen myotä ja tuolloin rakennetut talot ovat täynnä rakenteellisia ongelmia (sen lisäksi että näyttävät rumilta). Maisema ja katukuva muuttui rumaksi.

Tekniikka on helpottanut elämää, mutta ei ole tehnyt ihmisistä erityisen onnellisia ja tehnyt meistä aika avuttomia ja riippuvaisia. Jo meidän elinikänämme avuttomuus ja riippuvuus tekniikasta on kasvanut - muistaako kukaan miten helppoa oli sopia tapaamisia ennen kännykoitä? Nykyään pitää lähettää tuhat ja yksi tekstiviestiä että kuka on missä ja mihinkin aikaa ja miten monta minuuttia myohässä.
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #84
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 22.05.2011 17:26
Rakastuin aivan totaalisesti viime kesänä Lontoossa käydessäni Mrs Kibble's Olde Sweet Shoppeen, jossa makeiset ovat isoissa lasipurkeissa ja niitä saa ostaa haluamansa grammamäärän. Ihanaa kun jotkut myymälät panostavat niin paljon mieleenpainuvan tunnelman aikaansaamiseksi. Samanlaisen ahaa-elämyksen koin eilen, kun kävin ensimmäistä kertaa The Ouncessa teeostoksilla

Mistä Suomessa löytää vastaavan kaltaisia kauppoja lisää? Karkit, tee ja varmaan mikä tahansa maistuvat paremmilta, kun ostoksilla käyminen tuntuu niin erityiseltä
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 22.05.2011 18:05

Lainaus: Verity

Mistä Suomessa löytää vastaavan kaltaisia kauppoja lisää?


Eipä niitä juuri löydä, ja mielestäni on myös hivenen ironista, että Ouncenkin omistajalla on ulkomaiset sukujuuret. Ei suomalainen keksi hyviä kauppaideoita, tai ainakaan lähde niitä pyörittämään. Kiitos muuten hyvästä Lontoo-vinkistä, tuolla pitää käydä tulevalla reissulla!
Kirjoittanut: Verity (Jäsen)
 • #86
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 22.05.2011 18:53
No voihan funktionalismin kulta-aika sentään.. :c

Lainaus: Piiskansiima

Kiitos muuten hyvästä Lontoo-vinkistä, tuolla pitää käydä tulevalla reissulla!

Eipä mitään, todellakin suosittelen tuota lämpimästi :3 Itse en silloin matkalle lähtiessäni tiennyt koko yrityksen olemassaolosta mitään, mutta jotenkin onnistuin silti törmäämään niiden molempiin myymälöihin.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit