Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Hiukset (osa3)

Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #621
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 02.02.2011 21:31

Lainaus: Lunatica

Värinpoisto ja vaalennus on 2 eri asiaa. Vaalennus vaalentaa pari astetta ja värinpoisto repii koko hiuksen auki ja se on monelle suomalaiselle hennolle hiukselle vikatikki.

Lainaus: Lunatica

Ja toisekseen niitä kampaamon vaalennusaineita saa ostaa vaikka hairstorelta. 12€ kampaamoon tai 10€ kauppaan on aika pieni ero...

Omat hiukseni ovat hennon lasimaiset, käsittelemättömänäkin aina olleet. Tukka oli musta kolmen vuoden ajan, kunnes aloin vaalentamaan marketin 5€ värinpoistolla. Prosessi kesti reilun vuoden, sillä vaalentelin hiljakseen (kerran kuussa) ja värjäsin päälle shokkiväreillä. Ei ole hiusten kunto kärsinyt lainkaan, kampaajanikaan mielestä.
Kirjoittanut: Lunatica (Nimetön)
 • Lähetetty: 02.02.2011 22:38
No eihän ne nyt tietenkään mitn teekkään jos vuoden verran vaalentelet!!
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.02.2011 22:54
Milläköhän tavalla vaalennus sitten poistaa väriä, ellei juuri avaamalla hiussuomuja, saanen kysyä... Molemmissa kun on samat aineet kyseessä, eli eiköhän ole ennemminkin niin että nämä kaksi termiä, värinpoisto ja vaalennus, ovat synonyymeja. Sama prosessi tapahtuu tietääkseni molemmissa. Aineiden pitoisuuksissa voi tietenkin olla eroja ja siitä se vahvuus/hellävaraisuus sitten tulee.

Ihan mielenkiinnosta, oletko Lunatica kampaaja tai alan opiskelija?
Kirjoittanut: BronzeRain (Aktiivi)
 • #624
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 03.02.2011 16:32

Lainaus: Lunatica

No eihän ne nyt tietenkään mitn teekkään jos vuoden verran vaalentelet!!

Vaalentelin niin kauan koska se ei lyhyemmässä ajassa vaalentunut se kaikki musta pois. Ei kampaajakaan suostuisi yhtään sen tiuhempaan tahtiin sitä väriä poistamaan.
Kirjoittanut: Mortale (Aktiivi)
 • Lähetetty: 03.02.2011 17:38

Lainaus: Lunatica

No joopajoo...Sen verran sanon että kaupan myrkkyVÄRINPOISTOISSA hapetteen vahvuudet lähtee siittä 9% ylöspäin. Eli jos haluaa parin asteen vaalennuksen ja pitää hiukset päässä ilman että päänahka palaa, kampaamon tuotteet on hellävaraisempia. Värinpoisto ja vaalennus on 2 eri asiaa. Vaalennus vaalentaa pari astetta ja värinpoisto repii koko hiuksen auki ja se on monelle suomalaiselle hennolle hiukselle vikatikki.

Mie en oo ikinä käyny kampaamossa vaalennuttamassa hiuksiani, ja olen mustasta vaalentanut useita kymmeniä kertoja ja silti hiukset on jopa kampaajani mielestä todella hyvässä kunnossa. Ja vastoin kaikkia ohjeita, olen parin päivän sisällä pistänyt värinpoistoa muutamaan kertaan. Kalju en ole vieläkään =)
Kirjoittanut: Lunatica (Nimetön)
 • Lähetetty: 03.02.2011 18:13
No hienoa sitten että kaupan ammoniakki myrkyt toimii ihmisillä Ite en käytä ja kaveritkin napissu kuinka hiukset katkeilee ja muutenkaan eivät poista väriä/vaalenna tarpeeks. Tai sitten lähtee hiuksia enemmän kun tarpeeks ja hiukset on purkkaa.
Mulla vaalensi 1 asteen ja katkoi loput..Puhumattakaan siittä hajusta mikä sai silmät vuotamaan.
Kampaamon aineet ei oo haissu ja tulos on parempi.
Anteeksi vaan immeisille kun puolustin kampaamo tuotteita
Kampaajat voiski ruveta myymään kaupan mömmöjä koska silikonit ja ammoniakit tuntuu toimivan paremmin
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 03.02.2011 18:29

Lainaus: Lunatica

Kampaajat voiski ruveta myymään kaupan mömmöjä koska silikonit ja ammoniakit tuntuu toimivan paremmin


Sorry, mutta kampaamotuotteissa ja markettituotteissa on usein aivan samoja aineita. Kampaamotuotteiden markkinointi vaan on siinä mielessä onnistuneempaa, että niille on saatu hyvin luksusarvoa. Mutta halusitko siis selittää, miten kampaamojen vaalennusaineet ja hapetteet eroavat kaupan vastaavista, muuten kuin mahdollisesti pitoisuudeltaan?

Turha tästä asiasta on laittaa hernettä sinne, toki kampaamoille ja kampaamotuotteille on aikansa ja paikkansa mutta kotikäyttötuotteita kannattaa väheksyä vain syystä, ei periaatteesta.
Kirjoittanut: Lunatica (Nimetön)
 • Lähetetty: 03.02.2011 19:56
Noh.. Perinteiset vaalennusaineet sisältää hiuksia voimakkaasti hapettavia vetyperoksidia tai superoksidia. Joissain vaalennusaineissa on pohjana ammoniakkia. Ammoniakkipohjaset vaalennusaineet on vahvempia kun aineet, missä ei ammoniakkia ole.
Kirjoittanut: Miss Angel (Aktiivi)
 • #629
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.02.2011 00:20
Itse kävin pari viikkoa sitten kampaajalla värjäämässä hiukseni. Lähtötilanne oli lähes mustat, erittäin tumman ruskeat punaisella vivahteella ja 3½:n tunnin istumisen jälkeen sain viileän toffeen väriset vaaleilla raidoilla. Uudet hiukseni tuntuivat heti kotoisammilta - kerran blondi, aina blondi.

Ensin hiuksiini tehtiin värinpoisto, jonka jälkeen hiukseni olivat toisaalta aivan blondit ja toisaalta oranssihtavat. Siitä hiukseni värjättiin ruskeiksi ja siitä vielä vaalennettiin raidoilla. Samoista aineista ainakin oma kampaajani sekoitti sekä värinpoistomassan että vaalennusmassan. Blondista oli helppo kotivärjäyksellä saada punainen ja sitä kautta todella tummat, mutta ensimmäisen vaalennuksen halusin tehdä ammattilaisella. Nyt hiukset on luonnollisen väriset ja tästä on helppo itsekin vaalennella kaupan väreillä. Ja kesällä varmaan aurinkokin vaalentaa mukavasti.

En tiedä onko sitten omat hiukset todella hyväkuntoiset vai mitä, mutta eivät nämä ole olleet millänsäkään niistä kaupan väreistä. Ja nytkin tuon rajun värinpoiston jälkeen hiukset voivat hyvin - kampaajakin kehui, että harvoin käy niin ettei hiukset lähde haarottumaan kun niitä värinpoiston jälkeen vielä vaalennetaan.

Kuinka paljon te käytätte hoitoainetta värjättyihin hiuksiin?
Kirjoittanut: Vaulderie (Jäsen)
 • Lähetetty: 04.02.2011 11:43
Sehän tuossa siis lie avainsana, että värinpoisto voi tapahtua eri voimakkuuksilla. Kaupoissa olevat ovat sieltä voimakkaimmasta päästä, tosin nyt Garnierille tuli yksi vähän miedompi. Pointsit siitä! Keskustelin asiasta kampaajani kanssa ja hän totesi, että ero on myös siinä, että hyvä ammattilainen näkee hiuksen kunnosta, paljonko vaalennusta se vielä sietää vai kuluuko tukka puhki. Ja kyllä, tukka saattaa kulua oikeasti puhki. Kaveri, joka on vaalennellut paljon, joutui juuri leikkaamaan lyhyeksi, koska viimeisin vaalennus oli viimeinen pisara, ja hiuksia lähti kuulemma oikein urakalla napsumaan poikki.

Omat hiukseni ovat sellaiset, että antavat anteeksi paljon. Kunhan vain annan useamman kuukauden lepokauden, ne palautuvat kyllä hiljalleen kiiltäviksi ja hyväkuntoisiksi. Toisaalta myös varjelen tukkaani tehohoidoin ja vastaavin.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 8 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit