Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Hiukset (osa3) - Sivu 96

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Hiukset (osa3)

Kirjoittanut: Satanica (Jäsen)
 • #951
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 13.01.2014 12:10
^ Luonnonkihara hius on aina hankala, myöskin hankala hoidettava. Onko hiuksiisi tehty KOSKAANmitään kemiallisia käsittelyjä (esim. värjäystä, värinpoistoa, permanenttia)? Mitä tarkoitat "värjäyksenkestävällä"? Meneekö hiuksesi värjäyksestä huonoon kuntoon vai haalistuuko väri nopeasti?

Hiuksen haaroittumista ei voi estää millään tuotteella, mutta sitä voi ennaltaehkäistä välttämättä kovia käsittelyjä hiuksissa ja ehdottomasti käyttämällä todella hoitavia tuotteita - sellaisia, joissa on paljon pehmentäviä ja kosteuttavia ainesosia. Mikäli haluat hiuksiisi käyttää rahaa, suosittelen keratiinikäsittelyä, joka silottaa ja taltuttaa luonnonkiharan hiuksen tehden siitä pehmeän ja kiiltävän. Kyseistä käsittelyä tehdään jonkin verran kampaamoissa, mutta sen hinta on useampi satanen riippuen alueesta. Keratiinikäsittelyä ei voi tehdä kotona. Hiusten leikkaaminen on myös yksi vaihtoehto - leikattu hius on aina terveemmän näköinen.

Luonnonkiharille ja kiharille hiuksille on tehty omia hiustenhoitosarjoja. Goldwellilta ja Cutrinilta löytyy esimerkiksi tällainen, mutta kiharille hiuksille sopivat myös perinteiset kosteuttavat ja "rakennepaikkaavat" tuotteet (hiustahan ei voi rakennepaikata koskaan takaisin "normaalitilaan" sen kerran vauriouduttua, mutta hiusta voi hoitaa hoitoaineilla ja naamioilla). Suosittelen siis tuotteita, joissa lukee repair, curl tai moisturise.

Hiusta ei voida kosmetiikalla kasvattaa, siitä ei ole tieteellistä näyttöä. Kosmetiikka ei imeydy ihon sisään lukuunottamatta väriaineita, vaan ihon päälimmäiseen kerrokseen. On kuitenkin olemassa näitä Priorineja (suun kautta nieltäviä tabletteja) ja laserhoitoja, mutta niistäkin saatu näyttö on hyvin ristiriitaista.
Kirjoittanut: Mirilla (Jäsen)
 • #952
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.01.2014 15:39
^ Kiitos informaatiosta. Tosiaan, hiuksiini ei ole koskaan tehty mitään kemiallista käsittelyä. En myöskään muotoile esimerkiksi tupeeraamalla, kihartamalla tai suoristamalla. Värjäyksenkestävällä tarkoitan sitä, että pelkään näiden muistuttavan värjäyksen jälkeen pikemminkin elotonta muovitukkaa aidon hyvinvoivan & kauniin värisen sijasta. Käytän juurikin sellaisia repair-shamppoita, -hiusnaamioita ja -hoitoaineita. Tuntuu, että etenkin maito-, hunaja- ja mantelishamppoot tekevät hyvää hiuksilleni. Mutta nuo latvat, nuo latvat... Olen niihin käyttänyt välillä kuiville latvoille tarkoitettua hiusseerumia, mutta en koskaan muista laittaa sitä kovin pitkään eikä näin ollen tuloksiakaan ole juuri tullut. Pidän hiuksia auki ihmisten ilmoilla liikkuessani, kotona pidän yleensä ponihäntää tai vastaavaa, koska olen kuullut latvojen kuluvan paljon jo siitä, että ne hankaavat selkää vasten. 8/

Ketuttaa jos pitää nyt leikellä. .__. Tämän lyhyempiä hiuksia en itselleni halua. Hiukset ovat muuten tosi paksut ja tuuheat, mutta latvat saavat ne näyttämään huonokuntoisilta. Kerran vuodessa suunnilleen käyn pätkimässä noita latvoja ja yritän kovasti olla rasittamatta latvoja, etteivät ne haaroittuisi, mutta uurastukseni näyttää olevan turhaa.
Kirjoittanut: Satanica (Jäsen)
 • #953
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 13.01.2014 17:01
Hyvä, että käytät hoitavia tuotteita. Olethan levittänyt hoitoaineet aina pyyhekuivattuun hiukseen? Hoitoaineen, jos levittää vesimärkään hiukseen, ei hoitoaineen teho ole lainkaan sama - vesi nimittäin toimii ns. kalvonmuodostajana, eikä se näin ollen päästä rasvaisia aineeta sisäänsä ja siksi se pyyhekuivaus on tärkeää, jotta hoitoaine vaikuttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytätkö hoitavien, poispestävien tuotteiden lisäksi hiukseen jätettäviä hoitotuotteita, kuten suihkeita? Seerumi on erinomainen vaihtoehto (ja sitä olet ilmeisesti käyttänytkin), itse käytän hiuksiini kosteuttavaa hoitosuihketta ja öljyä, joka tekee hiuksista pehmeät.

Koska en näe hiustesi kuntoa täältä ruudun takaa saatika pääse sitä koskemaan, en voi tarkkaan antaa neuvoja siihen, mitä kannattaisi tehdä. Mikäli haluat hiuksiisi jonkun värin laittaa, en usko, että se tilannetta kovin paljoa pahentaa, ellet sitten lähde vaalennuslinjalle. Toki värjäyskin aina hiusta vaurioittaa jonkin verran, jos siis puhutaan hapettuvista väreistä (eli niistä, mitä kaupoissakin myydään). On kuitenkin olemassa suoravärejä, joilla voi korostaa omaa hiusväriä tai saada siihen jotain pientä vivahdetta ilman, että hius vaurioituu lainkaan. Sitten on tietysti olemassa kasvivärit, joista minulla ei kovin suurta tietokattausta ole nyt antaa, kun en niihin vielä ole päässyt perehtymään.

Leikkely on tässä kohtaa ehkä se ainut vaihtoehto, mikäli et halua käyttää rahaa suoravärivärjäykseen tai keratiinikäsittelyyn, jonka todella uskon tehoavan. Koulussa nimittäin kokeiltiin tällaista käsittelyä eräälle luokkakaverille, jolla on puhkivaalennettu luonnonkihara hius ja käsittelyn jälkeen se kiilsi, oli helposti hallittavissa ja ennen kaikkea terveen näköinen. Helsingin tienoilla olen kuullut käsittelylle olevan hintaa vajaa 300 euroa (hinta vaihtelee paikkakunnittain), mutta se on loppujen lopuksi hyvin pieni hinta, sillä käsittelyn yhteydessä saat mukaasi kaikki hoitotuotteet (sisältäen siis shampoon, hoitoaineen, öljyn, naamion, joiden arvo olisi normaalisi yhteensä lähes sata euroa sarjasta riippuen). Keratiinikäsittely ei vaurioita hiusta, sillä siinä pelataan täysin tehokkaiden hoitoaineiden kanssa, jotka "imeytetään" ja "suljetaan" hiukseen lämmön avulla. Käsittely kestää parhaimmillaan 5kk, joka on hyvin pitkä aika verrattuna vaikkapa perus värjäykseen, jota täytyy kuukauden välein paikkailla.

Tässä linkkiä, jossa on lisää tietoa tuosta keratiinikäsittelystä, jota mm. Goldwell tarjoaa. Vastaavanlainen löytyy myös Schwarzkopfilta, joten jos olet kiinnostunut, niin suosittelen kyselemään käsittelyä liikkeistä, joissa käytetään edellä mainittuja sarjoja: http://www.goldwell.fi/tuotteet/hiustenhoito/keras ilk/
Kirjoittanut: Mirilla (Jäsen)
 • #954
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.01.2014 18:26
No kappas! Enpä olekaan huomannut kuivata hiuksia pyyhkeellä ennen hoitoaineen laittamista. Ihmekös, kun ei tunnu mikään auttavan. Täytyy tästä lähin tehdä niin ja tarkkailla, tuleeko muutosta. Käytin joskus yhtä hyvää hiussuihketta, joka kosteutti hiuksia ja poisti sähköisyyttä ja siitä tuntui olevan hyötyä, mutta tuote vedettiin markkinoilta jossain vaiheessa. Keratiinikäsittely kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta.

Jos saksiin tarttuisi, pitäisi tuota tukkaa pätkäistä aika pitkä pätkä. Voisiko siitä olla apua, että latvojen lisäksi samalla vaivalla ohentaisi/leikkaisi kerroksittain hiuksia? Nuo päällihiukset kuluneimpia ovat, niskahiukset tuntuvat oikein hyväkuntoisilta. Sitten aloittaisi oikein tehokuurin hoitoaineilla ja naamioilla? Tarvitsen apua, kun en näistä hiusasioista tiedä mitään, vaikka rakkaita ovatkin. :"D
Kirjoittanut: Hartmann (Jäsen)
 • #955
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 13.01.2014 20:59
Itse olen elänyt saman tylsän tukan kanssa 20 vuotta. Yksi yö sitten spontaanisti leikkasin sen lyhyeksi ensimmäistä kertaa elämässäni, olo on hemmetin hyvä ja näyttää paljon paremmalta. Nyt haluaisin värjätä sen, en vaan tiedä miten.

Tukkani on tummanruskea (lähes musta), ja haluaisin sen joksikin violetin-viininpunaisen sävyiseksi. Olen täysi noobi näiden asioiden kanssa, osaako joku sanoa millä kannattaisi vaalentaa, jos edes täytyy vaalentaa? Osaako joku ehdottaa hyviä hiusvärejä? Kuinka nopeasti mahdollisen vaalentamisen jälkeen kannattaa sitten itse värjäys suorittaa?

Kiitos etukäteen c:
Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
 • #956
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Magnolia
 • Lähetetty: 13.01.2014 21:28
Kuulin, että keratiinikäsittely kestää 10-12 viikkoa..
Kirjoittanut: Roudatar (Aktiivi)
 • #957
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 13.01.2014 21:44

Lainaus: Mirilla

No kappas! Enpä olekaan huomannut kuivata hiuksia pyyhkeellä ennen hoitoaineen laittamista.

Taisin samalla miäkin oppia jotain uutta. Pitääpä kokeilla seuraavalla pesulla. Näyttäs siltä, että Satanica tietää mistä puhuu.
Kirjoittanut: Satanica (Jäsen)
 • #958
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 14.01.2014 15:56

Lainaus: Mirilla

Jos saksiin tarttuisi, pitäisi tuota tukkaa pätkäistä aika pitkä pätkä. Voisiko siitä olla apua, että latvojen lisäksi samalla vaivalla ohentaisi/leikkaisi kerroksittain hiuksia? Nuo päällihiukset kuluneimpia ovat, niskahiukset tuntuvat oikein hyväkuntoisilta. Sitten aloittaisi oikein tehokuurin hoitoaineilla ja naamioilla? Tarvitsen apua, kun en näistä hiusasioista tiedä mitään, vaikka rakkaita ovatkin. :"D


Kerroksittain leikatut hiukset ovat ainakin omaan silmääni ensinnäkin kivemman näköiset kuin tasapitkät, yleensä myös kyllä terveemmänkin näköiset. Suosittelen menemään kampaajalle ja kysymään, mikä hänen näkemyksensä asiaan on. Vaikka itse kohta alan ammattilainen kohta olenkin, niin en tosiaan täältä ruudun takaa sitä parasta vaihtoehtoa osaa sanoa, kun en hiuksiasi nää luonnossa ja pääse niitä koskemaan. Leikkausreissulla voit kysyä siitä keratiinikäsittelystä tai vaikkapa ihan perinteisestä haudehoidosta, joka on sitten reilusti edullisempi vaihtoehto, mutta haudehoidon "pysyvyys" ei kylläkään keratiinikäsittelyä korvaa.

..Ja hyvä jos tuo pyyhekuivaus juttu ennen hoitoainetta tuli uutena ja hyödyllisenä tietona

Lainaus: Hartmann

Tukkani on tummanruskea (lähes musta), ja haluaisin sen joksikin violetin-viininpunaisen sävyiseksi. Olen täysi noobi näiden asioiden kanssa, osaako joku sanoa millä kannattaisi vaalentaa, jos edes täytyy vaalentaa? Osaako joku ehdottaa hyviä hiusvärejä? Kuinka nopeasti mahdollisen vaalentamisen jälkeen kannattaa sitten itse värjäys suorittaa?


Riippuu vähän kuinka vaalean värin haluat? Jos nykyinen värisi on kulunut ja haluat väristä todella tumman violettisen/viininpunaisen, ei ole järkeä lähteä vaalentamaan, heität vain värin päälle. Jos haluat kuitenkin todella kirkkaan värin (shokkivärin tapaisen), niin silloin ei auta muuta kuin värinpoisto (vaalennus). Vaalennuksen jälkeen värin voi iskeä heti päähän, jos vain hiuspohja sen kestää.

Lainaus: Magnolia

Kuulin, että keratiinikäsittely kestää 10-12 viikkoa..

Kesto on yksilöllinen eli tässäkin ratkaisee hiuslaatu ja se, miten hyvin kotihoitotuotteita käyttää. Luokkatoverillani se kesti muutaman kuukauden. Työssäoppimispaikkani ohjaaja osasi kertoa, että hänen eräällä asiakkaallaan se kesti todella pitkään, olisiko ollut sen luvatut 5 kuukautta.
Kirjoittanut: Magnolia (Jäsen)
 • #959
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Magnolia
 • Lähetetty: 18.01.2014 12:00

Lainaus: Satanica

Olethan levittänyt hoitoaineet aina pyyhekuivattuun hiukseen?


Tarkoititko naamiotta, joka 5-10 min. päästä huuhdellaan pois, tai hoitoainetta, joka hetken päästä huuhdellaan pois, tai hiusten kuivaamisen jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta, jota ei huuhdella pois?
Kirjoittanut: Satanica (Jäsen)
 • #960
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 18.01.2014 14:00
^ Tarkoitan vähän kaikkia, erityisesti noita poispestäviä eli naamioita ja pikahoitoaineita. Suihkutettavat, hiukseen jätettävät hoitoaineetkin on hyvä suihkuttaa hyvin pyyhekuivattuun hiukseen, jotta hoitoaine ei valuisi märästä, vettä valuvasta hiuksesta pois.

Noista luonnonharjoista.. En ole omaan päähäni niitä kokeillut, mutta ne ovat todella hellävaraisia, eivätkä revi takkuisia hiuksia. Sama idea on Tangle Teazerissa, joka puolestaan on harvapiikkinen ja muovinen. Kaikilla harjoilla ja kammoilla voi hiukset selvittää. On olemassa myös harjoja, jotka on nimetty "virallisesti" aukikampausharjoiksi, joka näyttää siis tältä:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:AN d9GcRZ2T5Ps7zrmTRCww8El4b6Fq807p0YMwIkjU7Q2ozB0BhL wr6w

Aukikampausharja on antistaattinen eli se vähentää sähköisyyttä ja avaa äärimmäisen hellävaraisesti pahimmatkin takut hiuksista. Tämän kanssa työskentelen koulun asiakaspalvelutilanteissa poikkeuksetta, sillä se on ehdoton ykkönen.. Ehkä jopa aavistuksen parempi kuin Tangle Teazer omasta mielestäni..
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit