Gootti.net

IAMX:lle asustemallisto Suomesta!

Björn Giesbrechtin ottama valokuva Chris Cornerista, joka käyttää päässään valkoista koristeellista hattua tai lakkia. Miehellä tummat silmänympärykset, punaiset huulet ja musta paita yllään.Kuva: B. Giesbrecht

Gootti.netin toukokuussa haastatteleman Chris Cornerin musiikkiprojekti IAMX (www.iamx.eu) valitsi vaate- ja asustemallistonsa suunnittelijaksi suomalaisen pukusuunnittelija Anne-Mari Pahkalan. Illusion Costumes -nimisen yrityksen tammikuussa 2008 perustanut pukusuunnittelija sai noin kolme kuukautta sitten yhteydenoton IAMX:n edustajalta. Yrittäjä kertoo tapahtuneesta seuraavasti: Olen suuri bändin tyylin ja musiikin ja kaiken sen ympäröivän taiteen ihailija. Meinasin pyörtyä kun eräänä aamuna avasin sähköpostini kahvikupposen kanssa ja sähköpostissani odotti yhteistyöehdotus arvostamaltani bändiltä.

Bändi oli kiinnostunut tyylistäni, joka tietyllä tavalla sopii heidän uniikkiin ja mielikuvitukselliseen maailmaansa. He antoivat minulle yhteistyötoivomuksen ja päätimme aloittaa yhteistyömme suunnittelemalla heille oman pienen, uniikin IAMX -headpiece collectionin. Malliston suunnittelemisen ohessa IAMX on jo kiertueellaan pukeutunut erilaisiin uniikkeihin asusteisiini, sillä esimerkiksi paljon sympatiaa herättänyt Pony-burleskihattu lensi tapaamaan bändin jäseniä promokuvausten merkeissä. Myös IAMX:n kosketinsoittaja Janine on jo esiintynyt pukeutuneena hänelle suunniteltuun uniikkiin rokokoo-laivahattuuni ja Chris Corner on kantanut massiivista sinistä headpiecerusettia olallaan koko esiintymisen ajan. Olen iloinen, että he käyttävät mielikuvitusta tuotteideni kanssa ja leikittelevät ja pitävät hauskaa niiden kanssa. Bändin omalaatuista tyyliä on joskus verrattu jopa "kulttimaiseksi" — on hienoa saada olla osana rakentamassa sitä eteenpäin!

Valokuva siniseen mekkoon pukeutuneesta mustahiuksisesta naisesta, joka raahaa talutushihnassaan vanhanaikaisia ompelukoneita porraskäytävässä.
Kuvassa pukusuunnittelija Anne-Mari Pahkala. Kuvan otti Heli Hirvelä.

IAMX-malliston ensimmäiset osat julkaistaan lähiviikkoina. Alkuvaiheessa ja asustekokoelma koostuu kahdesta kappaleesta mielikuvituksellisia päähineitä. Ensimmäinen päähineistä kertoo yhtyeen menneisyydestä, toinen nykyhetkestä. Päähineet suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä bändin jäsenten ja erityisesti sen johtohahmon, laulaja Chris Cornerin kanssa. Malliston päähineet julkaistaan syksyllä 2009. Nykyhetkeä kuvaava päähine on suunniteltu ensisijaisesti Chris Cornerin maun mukaan. Erityistä haastetta suunnitteluun toi päähineen unisex-malliksi muokkaaminen, sekä bändin mielikuvitukselliseen, mystiseen ja hieman mielihäiriöiseen tyyliin sopivaksi!

Illusion Costumesin suunnittelemia hiussomisteita tullaan myymään maailmanlaajuidesti IAMX:n boutiquen kautta, sekä seuraavalla Saksan-kiertueella, joka starttaa syksyllä.

Yhteistyö Anne-Mari Pahkalan ja brittibändin välillä jatkuu malliston laajentamisella. Seuraavat suunnittelutilaisuudet bändin jäsenten kanssa on jo aloitettu. Lisätietoja bändin suomalaisesta yhteistyökumppanista löytyy Illusion Customesin nettisivuilta osoitteesta www.illusioncostumes.fi.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5606 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 12. päivä elokuuta 2009 kello 13:01. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.