Gootti.net

Implant: "Implantology" (levyarvostelu)

  • Levyarvostelu julkaistu tiistaina 12.05.2009
  • Avainsanat:

Implantin "Implantology"-albumin etukannessa shamanistisia koruja roikkumassa ikkuna-aukossa ruskeaa taivasta vasten. Kuvan yläosassa mustalla värillä bändin logo. Alaosassa pientä pränttiä, joka on lukukelvotonta.Julkaistaan 15.5.2009

Voisin aloittaa tämän arvostelun sanomalla muutaman sanasen levyn ulkoasusta. Se kun on yleensä se ensimmäinen asia, mikä levystä tulee esille, ellei aiemmin netistä kuultuja biisinäytteitä lasketa mukaan. "Implantology"-kokoelman kannet ovat seepianväriset ja koristelukin on minimaalista; jonkinlaisia lääketieteellisiä välineitä. Tällä viitataan selvästi levyn nimeen eli implantologiaan, joka on yksi lääketieteen haara. Jäin kyllä kaipaamaan kappaleiden lyriikoita kansilehtiseltä, vaikka se muuten oli mielestäni varsin onnistunut.

Seuraavaksi onkin sitten aika laittaa levy pyörimään. Huomasin jo kansilehtisestä, että levyllä vierailee koko joukko tunnettuja artisteja, liekö tämä hyvä vai huono asia, se selviää kohta. Pitänee tässä vaiheessa mainita, että Implanthan on yhden miehen bändi. Belgialaisen artistin nimi siviilissä on Len Lemeire.

Levy alkaa "Violence"-nimisellä rallilla ja tunnistan heti Angelspitin Amelia "Destroyx" Tanin äänen. Tämä biisi vetäisi luultavasti porukkaa tanssilattialle jollakin klubilla tasaisen pompsahtelevan biittinsä voimalla, mutta erityisen suuria tunteita ei tämä biisi vielä herätä. "The Dive" -nimisellä varsin bassovoittoisella levyn kakkosraidalla vierailee peräti kaksikin eri artistia. Angelspitin livesynisti Peter Crane vetelee kappaleen kitaraosiot ja laulajana kuullaan Len Lemeiren maanmiestä Front 242:sen Jean-Luc De Meyeriä. Lainavoimin mennään eteenpäin vielä kolmannessakin biisissä "Rip That Thing", jossa veisaa The Neon Judgementin Dirk Da Davo. Neljännessä biisissä "Scared" on mukana naisenergiaa Psy’Aviahin Emélie Nicolaïn laulaessa heleästi Len Lemeiren matalan bassoäänen rinnalla. Tämä biisi toimii ja nousee heti tähänastiseksi suosikikseni. Samoin käy levyn kasiraidan "And Then She Kissed Me" kanssa.

Seuraavaksi on luvassa pari kappaletta ilman ylimääräisiä vahvistuksia. "We Are Noise" on hieman popahtava ja kaiken kaikkiaan aika pirteä biisi. "Out With The Old — In With The New" taas on hieman hidastempoisempi ja matalammilla sävelkierroilla kappale. Huomaan harmikseni, että laulusta on todella vaikea saada selvää ja kiroan jälleen lyriikoiden puutetta. Seuraavan rallin kohdalla kulmakarvani kohoavat hiusrajaa kohden ja mietin, että mitä tämä biisi tekee levyllä. Kyseessä on reilu kaksiminuuttinen "Torture Me Sofly", jossa tasapaksun bassokombin päälle hoetaan biisin nimeä ja voihkitaan varsin epäaidosti.

Konemusalevy ei ole konemusalevy ilman muutamaa vieraskielistä kappaletta, tai siltä ainakin tuntuu. "Implantology"-kokoelmaltakin löytyy pari siis pari tällaista; "Los Ninõs Del Parque" & "Nicht Tanzen", joista jälkimmäinen on selvästi vauhdikkaampi ja siten mieleenpainuvampi. Levyn huumoripläjäys löytyy "All Hail To The Sound" -kappaleesta; biisiin on ympätty kuivakan kukkahattutädin varoittelut siitä, etteivät levyn tekijät ole vastuussa levyn kuuntelun aiheuttamista mahdollisista kuulovaurioista. Levyn piiloraita, joka tuo vahvasti mieleen Apoptygma Berzerkin letkeän futurepopin, toimii sopivan kevyenä lopetuksena kokoelmalle.

Huomaan levyn noudattavan tiettyä kaavaa. Raskaammat rallit on lyöty heti levyn alkuun, tämä toimii hyvänä herättäjänä levyn kuulosteluun. Levyn keskivaiheilla ovat hieman hitaampitempoiset, ja rauhallisemmat biisit, kun taas loppuun on ympätty jälleen raskaampaa industrial-mäiskettä. Pointseja myös siitä, ettei levyltä löydy yhtäkään yli viiden minuutin biisiä, joten levyä on miellyttävä kuunnella.

Kaiken kaikkiaan "Implantology" on varsin monipuolinen levy, olematta kuitenkaan mitenkään erityisen mahtava. Kuuntelusta jäi ihan hyvät fiilikset ja osa kappaleista jäi kyllä mieleen jo ensimmäisellä kuuntelulla. Tämä levy soveltuneekin kuitenkin parhaiten tanssimusiikiksi tai fiilisten nostatukseen.

Arvostelu: Tiina Ahponen.

Pisteet: 3/5

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5582 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 01. päivä elokuuta 2012 kello 14:02. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.