Gootti.net

VNV Nationilta "The Great Divide" -EP

  • Julkaistu sunnuntaina 03.01.2010
  • Avainsanat:

Valokuva VNV Nationin kahdesta mustiin pukeutuneesta jäsenestä, miehestä, jotka istuvat teräksistä seinää vasten. Seinällä on runsaasti kelloja, jotka näyttävät kaikki eri aikaa. Kuvan jäsenillä lyhythihaiset mustat paidat ja lyhyet hiukset.Kuva: Yaro

VNV Nation (www.vnvnation.com) arvelee alkaneesta vuodesta muodostuvan erittäin kiireinen VNV Nationille. Yhtyeellä on nyt valmistumassa EP-levy "The Great Divide", joka aiotaan julkaista 12. päivä helmikuuta, ellei yllättäviä ongelmia ilmene. Bändi uutisoi äänitteelle valmistetun kansigrafiikan näyttävän mahtavalta ja samaa voi sanoa sen soittolistastakin, sillä äänite sisältää jonkin verran entuudestaan tuntemattomia VNV Nationin biisejä yhdessä remixien kanssa. Bändi veikkaa EP:n tarjoavan jokaiselle jotakin. Saksalaistunut VNV Nation valmistautuu musiikin julkaisemisen ohessa sen soittamista yleisöille. Kaksikko on asettanut Pohjois-Amerikan-kiertueen aikataulun läjään, mutta sitä ei ole vielä paljastettu suurelle yleisölle.

VNV Nationin tuleva kiertue Yhdysvalloissa ja Kanadan alueella tulee sisältämään biisimateriaalia yhtyeen pitkältä levytysuralta niin, että se tyydyttänee mahdollisimman monenlaisen VNV Nation -aikakauden faneja. Tulevan kiertuen aikataulu aiotaan paljastaa siinä vaiheessa kun sen yksityiskohdat on löyty lukkoon. Bändi vihjaa siirtyvänsä loppukeväästä keikkailemaan myös Espanjan alueelle. Heinäkuussa puolestaan VNV Nation ottaa hoitaakseen Saksan Kölnissä vietettävän Amphi Festivalin pääesiintyjän roolin. Sen jälkeen kaksikko konsertoi festivaaleilla yhdessä Unheiligin kanssa eri puolilla Saksaa. Esiintymisten ohessa yhtye tulee julkaisemaan vuoden 2010 varrella runsaasti ehostettuja uusintapainoksia aikaisemmista levytyksistään. Julkaisuihin aiotaan ympätä runsaasti bonusmateriaalia. Näiden kiireiden ohessa VNV Nationin Ronan ja Mark aikovat toteuttaa vielä uuden studioalbuminkin ennen vuoden umpeutumista.

Bändi joutui syyskuussa 2009 perumaan keikkansa sekä Serbiassa että Kroatiassa, sillä Kroatian-Slovenian rajalla kroatialaiset rajavartijat kielsivät bändiä tulemasta. Yhtye kertoi syyskuussa rajanylityksen estyneen, sillä kroatialaiset virkailijat kokivat, etteivät heidän musiikilliset instrumentit ja muut soittokamat olleet heidän henkilökohtaisia varusteitaan, joten niiden tuomiseksi Kroatiaan olisi täytynyt laittaa paperisota käyntiin tai maksaa suuri summa käteistä rahaa yhteistyön voitelemiseksi. Keikat olivat osa uuden studioalbumin markkinoimista.

VNV Nationin tuorein pitkäsoitto on viime vuoden kesäkuussa julkaistu "Of Faith, Power and Glory". Se ilmestyi Euroopassa 19. päivä ja Pohjois-Amerikassa 23. päivä kesäkuuta. Levyn ilmestyttyä yhtye soitti laajamittaisia keikkaputkia Euroopan ja Pohjois-Amerikan alueella. Albumi on paketoitu kierrätetystä materiaalista valmistettuun koteloon, joka on kaikin puolin ympäristöystävällinen. Uutukaislevyyn voi tutustua yhtyeen MySpace-sivuilla. Yhtyeen keulahahmo Ronan Harris antoi Gootti.netille kesäkuussa aikaa haastattelua varten. Juttutuokion voi lukea suoraan täältä.

VNV Nation on:

  • Ronan Harris (laulu, sanoitukset ja soittimet)
  • Mark Jackson (rummut)

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5583 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 03. päivä tammikuuta 2010 kello 11:11. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.