Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Sinkkuus-puolesta/vastaan

Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
  • Lähetetty: 06.04.2009 22:56

Lainaus: Lacy gloom

Ihminen voi muuttua toisen mielen mukaiseksi, mutta yleensä tälläiset muutokset ovat vain väliaikaisia.


Totta.
Ainoa asia missä toista voi ja pitääkin vaatia muuttumaan on tilanteissa joissa toinen käyttäytyy esim. väkivaltaisesti toista kohtaan. Olisi molempienkin kannalta parempi että se toinen pystyisi muuttamaan itseään, vaan valitettavasti nämä(kään) luonteenpiirteet harvoin katoaa ainakaan kokonaan.

Tuttavapiirissä on näitäkin tapauksia ja vaikka toinen lupaa ettei enää käy käsiksi tai lyö niin sama kuvio toistuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Surullista on sekin kun kaveri tuli töihin silmä mustana ja kertoi sitten (taas) kaatuneensa polkupyörällä tms. vaikka meidän muitten tiedossa oli kyllä mitä oikeasti on taas tapahtunu.
Todella ikävää kun ei pysty auttamaankaan oikein tuollaisissa tilanteissa, eikä tyyppi itsekään uskalla tehdä asialle mitään eikä välttämättä edes halua vaan pahimmassa tapauksessa syyttää itseään tapahtuneesta.
Kirjoittanut: Equilibrium (Jäsen)
  • #252
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 07.04.2009 00:33

Lainaus: Malys_

Surullista on sekin kun kaveri tuli töihin silmä mustana ja kertoi sitten (taas) kaatuneensa polkupyörällä tms. vaikka meidän muitten tiedossa oli kyllä mitä oikeasti on taas tapahtunu.
Todella ikävää kun ei pysty auttamaankaan oikein tuollaisissa tilanteissa, eikä tyyppi itsekään uskalla tehdä asialle mitään eikä välttämättä edes halua vaan pahimmassa tapauksessa syyttää itseään tapahtuneesta.

Tällaisessa tapauksessa, jossa väkivalta on selvää(toistuvaa) eikä toinen tajua irtautua tilanteesta. Pitäisi välittömästi puuttua! Ensimmäisenä jutella tilanteesta ja jos ei auta niin ilmoittaa tästä eteenpäin. Ei voi vain seurata vierestä. Aina voi jotain tehdä.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
  • Lähetetty: 07.04.2009 07:53

Lainaus: Equilibrium

Tällaisessa tapauksessa, jossa väkivalta on selvää(toistuvaa) eikä toinen tajua irtautua tilanteesta. Pitäisi välittömästi puuttua! Ensimmäisenä jutella tilanteesta ja jos ei auta niin ilmoittaa tästä eteenpäin. Ei voi vain seurata vierestä. Aina voi jotain tehdä.


Niin paitsi että tilanne on se että saa molempien vihat päälle kun näihin on puututtu koska sen pahoinpidellyn mielestäkään mitään väärää ei ole tapahtunu. Jos väkivallan kohde ei itsekään halua tilanteeseen muutosta (vaikka tietysti sitä varmasti sisimmässään toivoo, olettaisin ainakin näin.), mitä siinä ulkopuoliset voi tehdä muuta kuin akuutissa tilanteessa soittaa viranomaiset paikalle kun puhekaan ei enää auta?
Sitä lähinnä tarkoitin ettei usein loppupeleissä ulkopuoliset voi muuten vaikuttaa ja auttaa jos kumpikaan ei muutosta halua. Uhri itsekin suuttuu aina kun asiasta yrittää puhua.

muoksittu aamuinen ajatuskatkos
Kirjoittanut: Equilibrium (Jäsen)
  • #254
  • Arvo: Edistynyt
  • Lähetetty: 07.04.2009 12:42
Riippuu miten paljon sitä ollaan ulkopuolisia. Jos mun ystäville tapahtuis vastaavaa, eivätkä uskoisi puhetta. Niin mä menisin ainakin pahoinpitelijän kanssa jonnekkin saunan taakse "juttelemaan" asiasta(tiedän, ei pitäisi laittaa väkivaltaa kiertämään,mutta..).Näin ei tietenkään puolitutun kanssa voi menetellä. Mutta eihän sitäkään voi katsoa, että työkaveri tulee joka viikko mustelmilla töihin. Pahoinpitely on rikos ja siitä pitää ilmoittaa eteenpäin. Jos ei hyvä puhe auta, niin ilmoitusta poliisille, sosiaaliviranomaisille. Ikävää vaan on se, jos uhri ei hae rangaistusta, niin pahoinpitely yleensä tulkitaan lieväksi eikä siihen voi viranomaisetkaan enään puuttua. Poliisit ilmeisesti lopettaa, joka toisen tutkinnan juuri tästä syystä. Nämä on kyllä vaikeita ja todella ikäviä asioita. Ystävät on tässä ensisijaisesti ne keiden pitäisi pyrkiä auttamaan. Onneksi ei mun lähipiirissä ole mitään tällaiseen viittaavaa. Mies, joka lyö naista ei ole mun silmissä lapsenraiskaajaa korkeammalla.
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
  • Lähetetty: 07.04.2009 16:49

Lainaus: Equilibrium

Ikävää vaan on se, jos uhri ei hae rangaistusta, niin pahoinpitely yleensä tulkitaan lieväksi eikä siihen voi viranomaisetkaan enään puuttua.


Sepäs se kun molemmat sanoo viranomaisillekin asioitten olevan hyvin vaikkei ne sitä olekaan ainakaan ulkopuolisten kulmasta katsottuna. Aikuisia ihmisiä ei voi terapiaanka väkisin raahata tai pakottaa toista muuttamaan pois kotoaan.

Omaan päähän ei mahdu miksi joku jää tuollaiseen suhteeseen. Kaipa se sitten riittää että se toinen on niin ihana muuten paitsi saadessaan niitä raivokohtauksia että alkaa nyrkit heilua.

Kaverini (joka tuntee tämän pariskunnan paremmin ja minullekin siis tämän heidän tilanteen kertoi) oli menny joskus sille ukolle sanomaan asiasta, uhri oli saanu huutia tän jälkeen kun oli menny kaverilleni asiasta puhumaan. Eipä mene enää.
Kaverini tuumasi että on parempi pysyä erossa asiasta juuri tuon takia että tilanne käy vaan tukalammaksi kun ajattelin mennä myöskin sille ukolle puhumaan järkeä.
Ja sekin siinä on että vaikka kuinka lupaa kelle tahansa ettei enää lyö niin mites käykään taas seuraavan kerran kun hermot palaa.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

  • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit