Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Olemmeko ainoat?

Kirjoittanut: Devilsbride (Aktiivi)
 • #71
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 10.05.2008 01:38
Katselin tuossa X-filesit, ja siitä tulikin sopivasti fiilis kirjoitella tänne.
Tokihan eivät nuo aina kovin alien-tasoisia jaksoja ole, mutta samalla hengellä mennään.
Ja offista aiheeseen:

Tutkiskelin tuossa erästä kuvaa jonka sisareni oli kaivanut internetin sopukoista etsiessään tietoa kasvihuoneilmiöstä ja sensellaisesta, ja tietenkin hän päätyi joillekin tähti- & avaruustiede - sivustoille, joista löysi kertakaikkiaan mahtavan kuvan.
(Selitän nyt pidemmän kaavan kautta, sillä tekee mieli kirjoittaa.)

Kuvassa on pieni lohko avaruutta, tähtineen, komeettoineen jne. (ei ole ihan avaruus-sanasto hallussa, en vieläkään pidempään miettimättä muista mitä eroa meteorilla ja meteoriitillakaan on)
Itse luulin ensimmäistä kertaa kuvaa katsoessani että siinä olevat monet valoisat sumumaiset kokoontumat olivat vaikkapa sitten tähtiä, mutta ei, galaksejahan ne, ja kuva oli tupaten täynnä niitä.
Ja nyt vasta varsinaiseen aiheeseen, sillä ihmettelisin kovin, jos joku ei ajattelisi noissa lukuisissa (en uskalla edes heittää mikä mahtaisi olla se oikea galaksien luku, joten tyydyn sanomaan "lukuisissa") galakseissa olevan elämää, yhden- tai toisenlaista.

Kuitenkin aivosolut menevät aivan kiemuraan ja tuplaumpisolmuille, kun ajattelee kuinka suuri Linnunratakin on, siihen plussataan ne "lukuisat" muut galaksit ja lisäksi kaikki muu rimellys sieltä & tila, jossa kaikki tämä on.

Pieni pääni ei suostu käsittelemään moista suuruutta. Tavallaan se jää nakertamaan päähän.
Kirjoittanut: Creepy (Jäsen)
 • #72
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Creepy
 • Lähetetty: 11.05.2008 14:50
Jeps jeps... Tottakai avaruudessa on elämää! Jossain... Tuskin porukka, joka asuu universumin toisella laidalla on paljoa erilaisempaa kuin täällä meilläkään. Vaikka, mistä sitä tietää.

Ja oletteko huomanneet: Monissa scifi leffoissa, alienit esitetään pieninä vihreinä miehinä tai sikiöinä. Mistä tämä johtuu??
Kirjoittanut: vampyr (Jäsen)
 • #73
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: vampyr
 • Lähetetty: 11.05.2008 18:19
Maailmankaikkeus on niin hullu juttu että ihmisaivot ei todellakaan pysty kuvittelemaan mitä siellä jossain on. Näillä ihmisen keksimillä alieneilläkin on kuitenkin esim. silmät, niitä vois asua ihan hyvin tosi lähellä ihmistä. Varmasti jossain jotain elämää on, mutta sen on pakko olla tosi erilaista ku täällä maapallolla, ei me voida edes miettiä.
Kirjoittanut: Und3ad (Aktiivi)
 • Lähetetty: 20.05.2008 23:24
Ayreonin joillain levyllä kerrotaan alieneista jotka loi meidät ihmiset mä tykkään siitä tarinasta... tossa on yhet sanat (tossa ei oikeestaan lauleta mutta se kertoo sen tarinan aika hyvin)

I am of the stars. I am called "forever". Eternity courses through my veins. It is cold beyond
your sun where we come from. We seed the universe with the milk of a million moons. You are that
seed. Your earth is our experiment. We vanquished the dinosaurs with the careless trajectory of
a child's lost meteorite. We peopled your planet to experience your emotions - such feelings
lost to us aeons ago. How we envied you your loves and passions, your dangerous desires.
The fires of your emotions gleamed like lost beacons in the darkened depths of the fathomless
universe. And eight of you, plucked from Time. Not randomly, you understand. Representatives of
your world's turbulent history. We have observed your tribulations from nameless nebulae.
The experiment is over. I am weary now. So tired. I too am far from home. Open the gate -
complete the circle. You won't remember - you won't recall - for I am only the air that you
breathe, after all...


suosittelen kovasti kyseistä bändiä, itse olen täysin rakastunut siihen
Kirjoittanut: Vampira_666 (Aktiivi)
 • #75
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 07.06.2008 11:27
No olisi se aika tyhmää jos maapallo olisi ainoa planeetta jossa on elämää, kerta avaruus on NIIIIN iso paikka.
Kirjoittanut: Vega (Jäsen)
 • #76
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Vega
 • Lähetetty: 24.09.2011 13:44
No aivan takuuvarmasti on elämää muuallakin (miten tämän sitten takaan on toinen juttu). Luonnonlait pätevät aina ja kaikkialla eikä biologinen elämä ole millään muotoa niiden vastainen. Varsinaista elämää ei vielä ole lydetty, mutta avaruudessa lilluu orgaanisia molekyylejä joiden on täytynyt syntyä omia aikojaan (muuten, marsilaismeteorin fossiilimaisia muodostelmia ei ole varmennettu muinaismatojen valoksiksi, tai eliöiksi ylipäätään).

Olipa kyseessä mikä tahansa kosmologinen kohde, sille on aina löydetty "kavereita". Toki tämä pätee vain rakenteisiin joita voidaan havaita valovuosienkin päästä; eksoelämä on hieman vaikea bongattava, ja löydettiinhän ensimmäiset Aurinkounnan ulkopuoliset planeetatkin vasta viitisentoista vuotta sitten. Hauskana detaljina muuten, tutkijat yrittävät havaita Maan päällistä elämää Venuksesta käsin, tarkoituksena juuri kehittää menetelmiä etsiä sitä Maan ulkopuolelta. Projekti lienee yhä käynnissä (jo useammatta vuotta), mutta varmoja elämän merkkejä ei vain löydy Strategiana on ilmakehän analysointi, ongelmana vain on se ettei Telluksen ilmakehä eroa kovinkaan paljon vesi-hiilipohjaiselle elämälle vihamielisen Venuksen kaasukehän koostumuksesta.

Jossakin on jotakin - on pakko olla. Mutta h*lvetti sentään, me olemme kaikki olleet jo iät ajat kuolleita kun se jokin löytyy.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.09.2011 17:12
Olen avoin ajatukselle, että maapallon ulkopuolella voisi olla elämää, mutta nykyisten "todisteiden" kyseenalaisuuden ja vahvan näytön puutteen valossa en usko mihinkään avaruusolentoihin.

Toisaalta, tässä pitää ottaa huomioon, että maapallon ulkopuolinen elämä saattaisi olla niin fundamentaalisella tasolla maapallon elämästä poikkeavaa, että vaikka elämää löytyisi jostain päin universumia se ei pakosti millään tasolla muistuttaisi meidän planeettamme eliöitä ja näiden olentojen kanssa kommunikoiminen saattaisi olla silkka mahdollisuus.

Eli ihmiskunta on
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #78
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 24.09.2011 18:08
Ihmismieli ei kykene edes käsittämään sellaista pientä ja hassua sanaa kuin "ääretön". Ja tuota käytetään maailmankaikkeudesta aika usein. Ajatus siitä, että maapallo olisi ainut elämää ylläpitävä mesta on siihen suhteutettuna aika epätodennäköinen.

Lainaus: Ratpick

Toisaalta, tässä pitää ottaa huomioon, että maapallon ulkopuolinen elämä saattaisi olla niin fundamentaalisella tasolla maapallon elämästä poikkeavaa, että vaikka elämää löytyisi jostain päin universumia se ei pakosti millään tasolla muistuttaisi meidän planeettamme eliöitä ja näiden olentojen kanssa kommunikoiminen saattaisi olla silkka mahdollisuus.

Tämäpä juuri. Elämä ei ole vielä sama asia kuin älyllinen elämä. Ja jos nyt oletetaan että jossain olisikin älyllistä elämää, se ei vielä tarkoita sitä että kyseisellä elämänmuodolla olisi mitään mahdollisuuksia kommunikoida kanssamme. Kykenemme kommunikoimaan vain välttävästi muiden omalla planeetallamme asuvien eläinlajien kanssa. Se että koiralle voi opettaa komentoja ja papukaija osaa imitoida ei vielä meinaa, että niiden kanssa käytäisiin rauhanneuvotteluja tai solmittaisiin intergalaktisia kauppasopimuksia. Ja ne on sentään samasta alkulimasta meikäläisten kanssa.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.09.2011 00:45

Lainaus: Giffirt

Se että koiralle voi opettaa komentoja ja papukaija osaa imitoida ei vielä meinaa, että niiden kanssa käytäisiin rauhanneuvotteluja tai solmittaisiin intergalaktisia kauppasopimuksia. Ja ne on sentään samasta alkulimasta meikäläisten kanssa.

Intergalaktisista kauppasopimuksista tuli mieleen, että vaikka realistina olenkin sitä mieltä, että näin ei luultavasti tule ikinä käymään, on ajatus jonkinlaisesta intergalaktisesta YK-neuvostosta Tähtien Sotien ja muiden hömppäscifileffojen malliin aivan mielettömän siisti.

Tulee mieleen yksi Carl Saganin (en ole varma oliko hänen, korjatkaa jos olen väärässä) novelli, jossa intergalaktiseen parlamenttiin on juuri tullut uusi laji, joka kuvataan kertojan näkökulmasta tosi outona kaikkine ulokkeineen ja muineen. Tarinan lopuksi tarinan keskushenkilö nostaa innoissaan lonkeronsa ilmaan ja vitsi on siinä, että äsken kuvailtu uusi laji olikin ihminen.
Kirjoittanut: moongirlchild (Nimetön)
 • Lähetetty: 25.09.2011 11:02
Uskon että muuallakin on elämää... Hassultahan se kyllä tuntuu kun alkaa tosissaan ajattelemaan asiaa että jossain muuallakin on elämää. Tulee vain kysymyksiä päähän ja niihin ei (ehkä) löydy vastauksia ollenkaan vaikka kuinka tiedekirjoja, ohjelmia ja netin ihmemaata selailee...
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit