Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Kasvissyönti - Sivu 9

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Kasvissyönti

Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.11.2009 15:32

Lainaus: Gothica

Tuskin kukaan kuitenkaan syö pelkkää lihaa...?

Kyllä näitä on tullut vastaan, että ruokana on vain liha + nuudelit.
Kirjoittanut: Marraskuu (Jäsen)
 • #82
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 05.12.2009 00:05

Lainaus: Layil


Kyllä näitä on tullut vastaan, että ruokana on vain liha + nuudelit.


Myös kasvissyöjissä tulee vastaan niitä, joilla ruokana vain nuudelit.
(Vähän OT, sori!)
Kirjoittanut: Defiini (Jäsen)
 • #83
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: Defiini
 • Lähetetty: 24.01.2010 21:21
Kannatan kasvissyöntiä 100 prosenttisesti. Suomessakin sanotaannoin 70 vuotta sitten syötiin kesäisin lihaa ja talvisin kun oli puutetta ruoasta teurastettiin se oma sika tai lammas. Siitä on kehittynyt tapa että juhlina syödään lihaa. Nykyään on sairasta, kun lihaa päätyy lautaselle joka päivä. Sekäsyönti on epäterveellisempää kuin kasvissyönti. Lihan tuotantoon kuluu erittäin paljon hiilidioksidia. Sen lisäksi itseäni lähin peruste on eläimien kohtelu. Nykyään lihatuotanto on vain isoa bisnestä, eikä eläimien oloista väliltetä sitä pienintäkään määrää.

Pyydän kaikkia katsomaan tämä videon. (Moderaattorin huomautus: video sisältää kirjaimellisesti raakaa materiaalia. En lähde linkkiä poistamaan mutta kyseisenlaisen shokkimateriaalin linkitys ilman varoitusta sisällöstä kaikenikäisten foorumille ei välttämättä ole hyvän maun mukaista!)

URL
Kirjoittanut: Mae Angela (Jäsen)
 • #84
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.01.2010 00:02
Aloitin viime vuonna vähentämään lihan syöntiäni ja lisäsin kasviksia enemmän ruokavaliooni. Nykyään syön kalaa, kasviksia sekä nuudeli/makaroni/perunaa.
Hyväksyn kanan, mutta syön sitä niin harvoin, että se on juhlaa kun sitä saan
Nyt kun olen taas pitkästä aikaa äitini ja isäni kotona, koko perhe syö joka päivä jotain liharuokaa.
Isä on poromiehiä niin poroja löytyy joka lähtöön.
Siirtyminen kasvissyöntiin on kummastuttanut vanhempia, mutta ne silti yrittävät tyrkyttää minulle joko poron kieltä/maksaa/lihaa, ja olen lähes kirjaimellisesti oksentanut ajatustakin.
Lihan syönti vähentyi myös siitä, kun kuljen joskus naapuriin niin ilman varoitusta puun takana näkyy ensin paljon verta ja sitten loppu onkin sitä, mitä sen poron sisältä löytyy X___X
Että siihen on loppunut lihan syönti Eli syökää lihaa vain, nami nami!
Kyllä sen kantaja on ylpeä kun sitä syödään
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #85
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 27.01.2010 06:35

Lainaus: Defiini

Pyydän kaikkia katsomaan tämä videon.


Miksi helvetissä niitä linkkejä täytyy tuputtaa ? Emmeköhän kaikki osaa etsiä kyseisiä käännytysvideoita mikäli siihen kokee tarvetta. Sillä vain osoittaa oman idioottimaisuutensa ja puutteen ajatella.

I got me brains and frankly, I seem to use 'em.

Lainaus: Mae Angela

Nykyään syön kalaa


Omnomnom, kasvis.

Lainaus: Mae Angela

olen lähes kirjaimellisesti oksentanut ajatustakin.
Lihan syönti vähentyi myös siitä, kun kuljen joskus naapuriin niin ilman varoitusta puun takana näkyy ensin paljon verta ja sitten loppu onkin sitä, mitä sen poron sisältä löytyy


Itseasiassa mikäli tarkastellaan moraalisesta näkökulmasta niin on paljon parempi syödä itse kasvattamiaan/metsästämiään lihoja, kuin ostaa ne markettien paketit. Mikäli itselläni olisi tuollainen optio, niin varmastikin söisin lihaa.

Ollut ilman lihaa jo kohtalaisen tarpeeksi, soija toimii. Omat näkökulmani eivät ole mitään "yhyy pelastan maailman ja teen siitä paremman paikan elää", vaan olen vaihtanut kasvisruokavalioon niinkin validista ja korrektista syystä - se vaikuttaa siemennesteen makuun. D:
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 27.01.2010 07:47

Lainaus: Chrystalis

olen vaihtanut kasvisruokavalioon niinkin validista ja korrektista syystä - se vaikuttaa siemennesteen makuun. D:

Hyvä vinkki niille jotka ajattelevat aloittaa nestepaaston :'D Sorry 1liner
Kirjoittanut: DeadlyNightshade (Aktiivi)
 • #87
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 27.01.2010 14:30
Korvaan yleensä jauhelihan soijarouheella, sillä se on terveellisempää eikä lihasta tule kuin järkyttäviä vatsavaivoja. Joskus en kuitenkaan voi vastustaa kiusausta ja syön punaista lihaa (kuten tänään), mutta koska käytän suurimmaksi osaksi vain kasviksia, en jaksa stressata tämän epäeettisyydestä. Eipä suurin osa kasviksistakaan ole kovin eettisesti viljeltyjä. Kuka miettii tuhohyönteisten etuja? Ei kukaan! Sukupuuttoon kuolevat pikku raukat.

Lainaus: Defiini

Pyydän kaikkia katsomaan tämä videon.

URL


Todella töykeää tuputtaa näitä animalian/petan/*muu hihhuliryhmittymä* shokeeraustekniikkaan perustuvia propagandavideoita. Voi kuule, tietäisitpä mitä patologit tekee joka päivä. Tai me genetiikan peruskurssilaiset.. :|
Kirjoittanut: Elvira (Aktiivi)
 • #88
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 27.01.2010 17:34
Syön ihan mitä vaan paitsi laktoosia sisältäviä tai muuten vain mielestäni pahoja ruokia.. Kasvissyönti on mielestäni ok ja tavallaan ihailen kasvissyöjiä. Suoraan sanoen olen liian laiska siihen, keksin paremmin tavallisia ruokia kokkaillessani ja mielestäni eräät liharuuat vain ovat niin hyviä, etten suostu niistä luopumaan. Ja olen myöskin vähän sitä mieltä, että ihmisen kuuluu olla sekasyöjä..
Mitä taas eläinten kohteluun tulee, niin kaikkien pitäisi olla kasvissyöjiä ennen kuin se vaikuttaisi asiaan. Joissakin paikoissa kohtelu on aivan kamalaa ja epäeläimellistä, mutta suurin osa tuottajista varmasti yrittää tehdä parhaansa. Lait ja säädökset sallivat suuria tuotantokantoja ja lainsäätäjän tulisikin puuttua asiaan, sillä rehellinen tuottaja elää noiden lakien mukaan. Ja tuottajalle pitäisi maksaa enemmän, jos tuotantokantoja pienennetään, jolloin ruuan hinta myös nousisi. Kovin kaksipiippuinen juttu..
Kirjoittanut: Chrystalis (Inkvisiittori)
 • #89
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 27.01.2010 18:04

Lainaus: DeadlyNightshade

Kuka miettii tuhohyönteisten etuja? Ei kukaan! Sukupuuttoon kuolevat pikku raukat.


Niin, eettisessä näkökulmassa on hyvä ottaa myös huomioon ne pienetkin eläimet & hyönteiset. ):

Lainaus: Elvira

epäeläimellistä


Tarkoittanet varmaankin epäinhimillistä ?

Sinällään ei se liharuoan pois jättäminen ruokavaliosta vaikuta yhtään mihinkään, päinvastoin. Ihmiset eivät osta sitä lihaa pois kaupasta = se menee pilalle = menekkiä = lisää roskaa. Tosin se on biojätettä, mutta silti jätettä yhtälailla. Eli mielestäni mikäli haluaa olla eettisesti korrekti, sitä lihaa mussutettaisiin hyvillä mielin ettei tule turhaa jätettä rasittamaan palloa. :P

Omia ruokatottumuksiani ei nuo tuollaiset "herätysvideot" muuta, enemmänkin herättää agressioita kyseisiä faktioita vastaan. Kyllä ihmiset tietää mitä niissä laitoksissa tapahtuu, mutta sekin mitä näytetään on vain puoli totuutta.

Esimerkiksi täällä suomessa elukoilla on hyvät oltavat, esimerkiksi Kiinaan verrattuna. Ja eikö olekin hassua kuinka yksikään (tietämäni mukaan) propagandavideo ei ole kuvattu Suomessa ?

Sitä omaatuntoa voi käydä ostamassa feissareilta, kuten joku foorumilaisista sanoikin jo.
Kirjoittanut: Elvira (Aktiivi)
 • #90
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 28.01.2010 10:31

Lainaus: Chrystalis

Tarkoittanet varmaankin epäinhimillistä ?

Ei, kun tarkoitan epäeläimellistä. Ei eläimiä kuulukaan kohdella ihmisinä vaan eläiminä.
Olen pahoillani, mutta välillä nipotan tällaisista asioista
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit