Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Käytätkö magiaa?

Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.12.2009 14:55
Magia, taikuus, noituus, loitsiminen - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sitä harjoittavat ihmiset tuntuvat usein pukeutuvan "goottityyliin". Toimiiko tämä toisinkin päin? Eli kysymys on että harjoitatko magiaa?
Oletko kokeillut tai onko se jopa osa päivittäistä elämääsi?

Tuolla uskonto- ja spiritismikeskusteluissa asiaa jo sivuttiinkin, mutta nähdäkseni tästä ei omaa aihetta ollut.
Kirjoittanut: Raziel (Jäsen)
 • #2
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.12.2009 17:21
no joskus loitsunut enempi mut nyt se on jääny vähemmälle
Kirjoittanut: AnnaAngel (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.12.2009 18:03
Aina harrastanut ja tulen hamaan hautaan asti niitä harjoittamaan . Taikuus on kivaa
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #4
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 12.12.2009 12:32
Tästä ei ehkä ihan syystä ole tullut tehtyä omaa ketjuaan. Mielestäni aihe on sinänsä "turha", ettei tästä varmaankaan saa aikaan kunnon keskustelua. Nyttenkin näkyy vaan tulevan onelinereita.
Keskustelu on siis ainakin minun tarkkailuni alla, enkä siis sulje sitä ihan vielä. Jos joku muu valvoja haluaa tehdä sen jo heti niin tehkööt niin. Itse annan tämän vielä hetken olla auki.
Mutta.. No joo..
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 12.12.2009 12:45
Erinäisiä asioita olen noitunut, mutta en varsinaisesti kaiketi magialla. Olisiko keskutelun aloittelijalla antaa vaikka linkkiä minkälaisesta asiasta puhuu? Minä en ainakaan oikein tiedä millaista magiaa tarkoitat, tuskin sellaista että vedetään pupuja silinterihatusta?
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 12.12.2009 13:52
Komppaan Funereal Soulia. Aihe on kyllä periaatteessa uusi, mutta se ei ehkä herätä tällä foorumilla kovinkaan runsaasti keskustelua.

Siispä, en välttämättä lukottaisi mutta noitumisen harrastajat voisivat olla runsassanaisempia.
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 12.12.2009 18:35

Lainaus: Abigor

Olisiko keskutelun aloittelijalla antaa vaikka linkkiä minkälaisesta asiasta puhuu?

Luonnollisesti. Kenties pieni annos taustatietoa saa jonkun kirjoittamaan mielipiteitä aiheeseen.
Eli kyse on juhannustaikojen edistyneemmästä muodosta, yliluonnollisista kyvyistä - itseasiassa juurikin siitä toiminnasta jonka Kolmas Mooseksen Kirja kieltää (19:26, 19:31 ja 20:27):
"Älkää syökö lihaa, jossa vielä on verta. Älkää harjoittako ennustamista tai noituutta."
"Älkää kääntykö vainajahenkien puoleen älkääkä kysykö neuvoa tietäjiltä, ettette saastuttaisi itseänne."
"Jos jossakussa miehessä tai naisessa puhuu vainaja- tai tietäjähenki, hänet on surmattava. Hänet kivitettäköön hengiltä, sillä hän on itse ansainnut kuolemansa."
On aika vaikea löytää kunnollista nettisivua aiheesta josta on kirjoitettu kokonaisia kirjoja. Riittävän syvältä raapaisee Metsolan osasto "Uusnoituus" (löytyy vasemman laidan palkista), laiskimmat voivat hypätä suoraan kohtaan Lyhyitä vastauksia, joskin se käsittelee monin osin myös Wiccaa (uskonto), jonka harjoittajat usein käyttävät magiaa.
Itse en ole Wicca, vaikka magiaa harjoitankin. Minulle se on päivittäinen työkalu. Pienempiin ongelmiin (kuten vaikkapa huonosti syttyvään takkaan tai vähäisistä aineksista kyhättävään ruokaan) saa apua "arkimagialla", joka ei tarvitse monimutkaisia rituaaleja tai loitsuja (juu, minussa asuu pieni "kitchen witch"). Isompiin ja tärkeämpiin asioihin (rahaongelmat, työongelmat, sairaus, jne.) käytän sitten "koko arsenaalia". Mutta tarvetta (vai tilaisuutta?) sellaiselle tulee onneksi harvoin. Magiaa voi harjoittaa monella tavalla ja siihen voi liittyä uskonnollinen puoli - tai olla liittymättä. Minulla tämä liittyy toki uskontoon, mutta mitenkään pakollista se ei ole. Kymmenen vuotta aktiivista harjoittamista ja olen yhä sitä mieltä että Nancy B. Watsonin "Practical Solitary Magic" antaa parhaan kuvauksen ja opastuksen aiheeseen (kirjan ensimmäiset sivut pääsee näkemään edellisen linkin kautta).

Ehkä sen verran vielä kannattaisi todeta asiasta että magiaa ei tule käyttää jos ei tiedä siitä tarpeeksi, sillä huonosti suunnitellut loitsut voivat olla vaarallisia itselle ja ympäristölle.
Kirjoittanut: Sanctus Sanctorum (Biomechanoid)
 • #8
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.12.2009 20:25
Käytännön keittiömagiaa tuli kokeiltua siskon luona kyläillessä muutama vuosi sitten. Systeri oli haksahtanut todelliseen taikakaluun joka kantoi nimeä Magic Bullet. Tämä (ainakin TV Shopin mukaan) kaikkien yleiskoneiden äippä kuulemma pystyi suoriutumaan hommasta kuin hommasta ja vieläpä ylimaallisen vikkelästi.

Päätettiin sitten siskoni miehen kanssa kokeilla mihin tämä "maaginen luoti" pystyy, siis kun on tosi kyseessä. Laitoimme laitteen ruoka-aineksille tarkoitetun survontasäiliön täpö täyteen kaikkea mitä nyt kaapeista löysimme muun muassa pähkinöitä, rusinoita, makkaraa, voita ja voiteluaineeksi olutta. Kansi paikoilleen ja käynnistysnappulaa painamaan. Magic Bullet lähti ekalla käyntiin kauhean rouskutuksen sekä kolinan saattelemana ja ampui hetken päästä reijän kylkeensä josta omintakeinen pirtelömme valui pitkin pöytää. Hetken keittiön lattialle maastoutumisemme jälkeen maaginen luoti otti ja sammui savun saattelemana oikosulkuun jonka aiheuttajana oli tanakahkon pirtelömme nestepuoli joka oli tihkunut laitteen sisäosiin.

Ihmettelimme mikä oli aiheuttanut maagiselta vaikuttavan räjähdyksenomaisen laitteen äkkipikaistumisen niin, että ihan reikää oli kuuppaan ottanut. Survontasäiliön seinämän aukon suunnasta, tarkemmin keittiökaappien välisestä seinälaatoituksesta, sen saumasta, löysimme varsi edellä noin yhden senttimetrin verran saumaan uponneena teelusikan, joka oli epähuomiossa joutunut ruoka-ainesten joukkoon. Maagista, totesi systerin mies ja vetäisi Magic Bulletin töpselin seinästä. Tämän jälkeen seurasi puolisen tuntia siivouspalvelusta ja sulakkeen vaihtoa.

Ai että mitenkäkö tämä liittyy magiaan ja noituuteen...
No ihan yhtä paljon kuin ne tähtien sota -elokuviin.
Kirjoittanut: fantasos (Jäsen)
 • #9
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: fantasos
 • Lähetetty: 13.12.2009 03:13

Lainaus: Sanctus Sanctorum

No ihan yhtä paljon kuin ne tähtien sota -elokuviin.

...olisipa kiva tietää mistä syntyi tämä suuri innostus kirjoittaa noinkin pitkä OT-/trolliviesti aivan järkevästä aiheesta asiallisesti avattuun keskusteluun.
...ja että mistä ihmeestä tuokin rinnastus tuli.
Kirjoittanut: Sanctus Sanctorum (Biomechanoid)
 • #10
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 13.12.2009 11:47
Ilmanmuuta kerron mistä innostukseni kirjoittaa ooteetä ja trolliviestiä tähän "järkevään" aiheeseen tuli, kun kerran sitä noin kiltisti pyydät. T'ässä vaiheessa annan ilmi kuitenkin seikan joka saattaa vaikuttaa siihen, haluatko todella lukea tuonne hiukan alemmaksi sijoitetun mielipidekirjoitukseni tästä threadista ja sen sisällöstä. Alla on siis kirjoitus joka on minun ja vain minun yksityinen mielipiteeni ns. magiasta, noituudesta, näihin uskovista ja niitä käyttävistä henkilöistä.

Olen siis hienovaraisesti varoittanut ja näin ollen vastuu pahanmielen tai närkästyneisyyden saamiseksi, siirtyy tästä eteenpäin lukijalle.
Noituutta ja magiaa ei ole olemassa, siksi niiden käytöstä ei ole minkäänlaisia konkreettisia todisteita ja näin ollen ovat molemmat, noituus ja magia silkkaa hölynpölyä ja erittäin hyvä herkkäuskoisten ihmisten rahastuskeino. Alla skepsis ry:n laatima lista kysymyksistä ja vastauksista liittyen paranormaaleihin ilmiöihin (mm. noituus ja magia).

ASTROLOGIA
Kuka selvitti Pluton symboliikan pian Pluton löytymisen jälkeen ja millä perustein? Miksi ihmiset eivät löydä omaa astrologista luonnekuvaustaan 12 eri aurinkomerkkiä edustavan kuvauksen joukosta? Miksi astrologit viittaavat huonosti todistettuun Gauquelinin "Mars-efektiin", mutta eivät hylkää aurinkomerkkiastrologiaa, jonka Gauquelin hyvin perustellusti kumosi?
AURA
Miksi selvänäkijä ei pysty pimeässä erottamaan, onko huoneessa yksi vai kaksi henkilöä? Miksi "aurakuvauksessa" saadaan aura, vaikka henkilö on poistunut kameran edestä? Miksi "aurakuvauksessa" ei saada auraa, jos kättä ei aseteta kontaktilevylle?
BERMUDAN KOLMIO
Miksi vain kolme "ilmiön" yli sadasta tapauksesta sattui kolmion sisällä? Miksi osaa laivoista ja lentokoneista ei ollut olemassakaan?
BIOENERGIA
Miksi new agen markkinoimaa "bioenergiaa" ei voi todeta mittalaitteilla? Miksi "bioenergian" vaikutuksista ei ole näyttöjä? Miksi "bioenergiasta" puhuvat vain tieteeseen heikosti perehtynet rajatiedon harrastajat?
BIORYTMIT
Miksi ihmiset uskovat mekanistiseen ja fatalistiseen kelloon perustuvaan kolmeen rytmiin, vaikka näyttöä noiden rytmien oleassaolosta ei ole?
GELLER, SAI-BABA
Miksi ihmiset pitävät Uri Gelleriä ja Sai-Babaa ihmeiden tekijöinä, vaikka taikuri pystyy toistamaan kaikki heidän temppunsa lusikoista taivaantuhkaan?
GRAFOLOGIA
Miksi grafologian toimivuudesta ei ole tieteellistä näyttöä? Miksi grafologi ei pysty kertomaan ikää, sukupuolta, älykkyyttä, ulos/sisäänpäin kääntyneisyyttä? Miksi ihmiset eivät löydä omaa luonteenkuvaustaan esim. kymmenen kuvauksen jukosta?
HOMEOPATIA
Hahnemann "keksi" homeopatian kiniinin avulla, mutta miksei silti ole homeopaattista valmistetta malarian hoitoon? Miksi homeopatia ei tehoa tartuntatauteihin? Miksi korkeat laimennokset ovat homeopaattien mukaan vaarallisia, mutta skeptikko voi silti syödä valmisteita rajattomasti? Miksi steinerilainen homeopatia on ristiriidassa klassisen homeopatian kanssa? Miten olemattomat aineet vikuttavat?
IHMEPARANTAMINEN
Miksi tuo yksinkertaiseen suggestioon perustuva kaatamistemppu saa ihmiset uskomaan, että kyseessä on ihmeteko? Miksi parantumisia tutkittaessa on jouduttu toteamaan, että osa "parantuneista" on kuollut, osalla on tautinsa jäljellä ja muilla ei tautia ole ollutkaan? Miksi skeptikon läsnäolo estää "pyhän hengen suorittaman" ihmeparannusen?
IIRIS-ANALYYSI
Miksi iridiologialla ei valvotuissa kokeissa ole pystytty löytämään sairauksia? Onko ihmisellä iiris-analyysin mukaan okea ja vasen vatsalaukku?
JÄLLEENSYNTYMÄ
Miksi jälleensyntymästä ei ole kunnollisia todisteita?
KIRLIAN-KUVAUS
Miksi kuvat mystifioidaan, vaikka ne kertovat vain pinnan rakenteesta, kosteudesta jne.? Miksi fantomikuvia edelleen levitetään, vaikka tiedetään, että ne syntyvät kun lasilevyä ei puhdisteta? Miten heikot "aurat" voisivat erottua, kun normaalisti kuvissa näkyvät 20 kilovoltin jännitteen aiheuttamat purkaukset?
KIROPRAKTIIKKA
Miksi tiede ei ole pystynyt todentamaan hoitomuodon pätevyyttä? Miksi kiropraktikot käyttävät apunaan pseudotieteellisiä menetelmiä? Miksi kaikkien sairauksien väitetään aiheutuvan selkärangan hermon kireydestä?
KUOLEMANRAJAKOKEMUKSET (NDE)
Miksi edelleen uskotaan "rajan takana" käymiseen, vaikka ilmiölle on luonnollisiakin selityksiä? Miksi kertomuksia tulkitaan sananmukaisesti, vaikka esim. unienkaan tapahtumia ei pidetä todellisina?
KUUHULLUUS
Miksi ihmiset yhä uskovat kuuhulluuteen, vaikka rikos- ja sairaalatilastojen avulla on osoitettu, ettei täysikuulla ole vaikutusta rikollisuuteen tai sairastuvuuteen?
MAASÄTEILY
Miksi taikavarpumies osuu oikeaan vain silloin, kun tietää, missä laatikossa esine on? Miksi eri henkilöt eivät löydä maasäteilyä samasta paikasta?
MORFINEN RESONANSSI
Miksi new age perustelee oppejaan mm. Sheldraken hypoteesilla morfisesta resonanssista, vaikka todisteita asialle ei ole?
PARAPSYKOLOGIA
Miksi ihmiset uskovat "puhelintelepatiaan", vaikka näiden yhteensattumien puuttuminen voidaan osoittaa paljon epätodennäköisemmäksi?
PIILOVIESTIT
Miksi edelleen uskotaan, että filmeihin ja äänitteisiin voidaan sijoittaa piiloviestejä, vaikka jo lähtökohtaidea perustui huijaukseen eikä näyttöjä ole?
RUUMISTAPOISTUMINEN (OOBE)
Miksi edelleen uskotaan, että jokin poistuu, vaikka ilmiölle on luonnollisiakin selityksiä? Miksi kertomuksia tulkitaan sanamukaisesti, vaikka esim. unienkaan tapahtumia ei pidetä todellisina? Miksei ole näyttöjä toiseen paikkaan siirtymisistä?
SELVÄNÄKÖ
Miksi selvänäkijä ei pysty kertomaan eilisen tapahtumia, mutta esittää kaikenlaista huomisesta
SILVA-MENETELMÄ
Miksi Silva-menetelmä markkinoi vanhentuneita oppeja aivoista? Miksi se markkinoi myös telepatiakykyjä, vaikkei sellaisista ole vähäisintäkään näyttöä?
SKIENTOLOGIA
Mikä huonon tieteiskirjailijan todistamattomissa opeissa vetoaa ihmisiin? Miksi Hubbardia markkinoidaan oppineena miehenä, vaikka hän menestyi huonosti teknillisessä oppilaitoksessa ja jätti opiskelun kesken? Miksi Hubbardin ensimmäinen vaimo piti häntä "hopelessly insane" ja miksi toisessa avioliitossa syntynyt poika teki itsemurhan?
STEINERILAISUUS
Miksi steinerilaiset peittelevät sitä, että Steiner oli okkultisti ja kirjoitti mm. kirjan "Okkultistinen tiede"? Miksi Steiner uskoi jälleensyntymään? Miksi jopa ministeritasolla sekoitetaan biologinen viljely (luomu) steineriläisten biodynaamiseen viljelyyn, jossa käytetään astrologiaa ja magiaa?
TRANSSENDENTTINEN MIETISKELY
Miksi TM-liike opettaa myös ilmassa leijumista? Miksi TM tekeytyy tieteelliseksi? Miksi oppia markkinoidaan, vaikka samaan päästään hiljentymisellä ja elämäntapamuutoksella? Miksi TM-liike väittää rikollisuuden ja onnettomuuksien vähenevän, kun riittävän suuri joukko meditoi (Maharishi efekti), vaikka todisteet ovat riittämättömiä.?
UFOT
Ihminen voi valehdella hypnoosissa ja keksiä sivupersoonia, mutta miksi hypnoosia silti käytetään abduktiotapausten "tutkimisessa"? Miksi kunnollista näyttöä avaruudesta tulleista aluksista tai humanoideista ei ole? Miksi Venäjän "ufo-tutkimusta" markkinoidaan tieteenä, vaikka se on puhdasta harrastustoimintaa? Miksi Mogul-projektin kehittämää ydinräjäytyksiä tarkkailevaa laitetta pidetään yhä "Roswellin ufona"? Miksi sotketaan keskenään ufoharrastajien ehdotus YK:lle ja YK:n varsinainen päätös, jossa juttu käytännössä lakaistiin maton alle?
VALEMUISTOSYNDROOMA (FMS)
Miksi puoskareiden sallitaan "löytää" ihmisiltä valemuistoja synnyttävillä metodeilla abduktioita, vuosikymmeniä vanhoja kuviteltuja insestikokemuksia ja muistumia "edellisistä elämistä"?
VYÖHYKETERAPIA
Miksi vyöhykkeitä ei ole löydetty? Miksi hoitotuloksista ei ole kuin plasebo-näyttöä? Miksi ihmiset uskovat kutitteluun perustuvaan magiaan?
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit