Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Manga ja anime.

Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 14.06.2009 16:58
OMG!

Löysin Youtubesta Pikku Naisia-animen! Rakastin sitä lapsena! Netistä löysin vain englanninkielisen version mutta ei haittaa todellakaan. Uaah! *hypehypehype*

Pidän mokomaa syyllisenä myös siihen, että pidän Chopinista.

Oi, the nostalgy of this.

http://www.youtube.com/watch?v=VXkUHxqVfs8
Kirjoittanut: MustaHukka (NeppaGootti)
 • Lähetetty: 14.06.2009 18:15
Iiriva...KIITOS! Olen etsinyt tätä! Ah...lapsuus
Kirjoittanut: FilthyVictorian (Aktiivi)
 • #403
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 15.06.2010 14:04
Aah. Hopeanuoli manga vihdoinkin suomessa. Pakko ostaa koko sarja. Harvinainen tilaisuus.
Kirjoittanut: Faery (Nimetön)
 • Lähetetty: 15.06.2010 16:24
Rakastan mangaa ja animeakin on mukava katsella. Hyllystä löytyy Vampire Knight, Fruitsbasket, Wolf's Rain, Take me to Heaven, yksi The Crimson Spell, Death Note, yksi FairyCube, The Cain Saga ja Godchild. Ja etsin aina uusia luettavia. Suomennettuna löytyy Fushigi Yuugi ja kaks ekaa Fool's Goldista (en ole löytänyt kolmatta >.<) sekä yks Alice 19th.

Välttelen kuitenkin suomennettuja mangoja. Death Noteakin ostin muutaman suomennetun jälkeen loput elglanniksi, oli jotenkin parempi. Alice 19th oli lahja sukulaiselta, mutta jatkan sitä mielummin englannin kielisellä versiolla. Fushigi Yuugi ja Fool's Gold on myös suomeksi, mut niissä se ei tunnu haittaavan mua. Ja Hopeanuoli on vihdoin tullut Suomeen! Katsotaan ostanko.

Suosittelen erityisesti Godchildia ja Death Note animea ja mangaa. Death Notesta on elokuviakin, mutta ne oli minun mielestä aika surkeita, harmillista.

Ja liittyykö vielä aiheeseen, jos totean että conitkin on mukavia, kuten animecon. Cosplay varsinkin, ainakin, jos asu on mahtava. On tullut netistä katottua myös noita cosplay world summitin esityksiä. Mahtavia. Olisi mukava itsekin joskus pukeutua tai tehdä joku show. Jaksaisinkohan tehdä jonkun asun.
Kirjoittanut: FilthyVictorian (Aktiivi)
 • #405
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: FilthyVictorian
 • Lähetetty: 15.06.2010 20:46

Lainaus: Faery

. Olisi mukava itsekin joskus pukeutua tai tehdä joku show. Jaksaisinkohan tehdä jonkun asun


Onhan se hienoa että jotkut jaksaa, itseäni ei homma kiinnosta pätkän vertaa enkä erityisesti pidä mangasta tai animesta. Poikkeuksena on Hopeanuoli ja muutama muu joita en jaksa luetella. Meni mangasta hohto kun sitä tunkee joka tuutista ja paskaa paskempia sarjoja. Suuret silmät ja oudot kampaukset ei enään jaksa kiinnostaa missään muodossa, enkä ole piirtänyt mitään manga tyylistä 3n vuoteen.
Kirjoittanut: oneesan (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.06.2010 22:42

Lainaus: FilthyVictorian

Meni mangasta hohto kun sitä tunkee joka tuutista ja paskaa paskempia sarjoja

Älä muuta sano... suuri muoti-ilmiö.. Itse en osta markettimangaa muuta kuin Conania, joka on tosi hyvin suomennettukin.
Vähän kyllä huolettaa, kun myyjäy ei oikein välitä sarjakuvan ikärajoista, kun esim. Nanasta, jota nyt on suomennettu, on merkattu monta osaa enkkupainoksessakin Mature-merkillä. Sen verta kyllä sarjassa näytetään seksiä, väkivaltaa ja huumeiden käyttöä, tupakan polttoa (lähes joka ikinen hahmo polttaa..) jne. että en antaisi minkään kymmenvuotiaan niitä lukea...

Itselleni manga on sarjakuva muiden joukossa, ja hyllystäni löytyykin paljon sarjakuvaa, sisältäen myös paljon mangaa. Lempparimanganani ehdottomasti enkkupainos Nanasta (viimeistä osaa odotellessa)
Voisin suositella Black Sad (ei-mangaa) myös luettavaksi kaikille :P Isoja albumeita, joissa käsin maalattu kaikki kuvat, hahmot eläimiä ihmismallisin vartaloin.

Animesta tykkään edelleen muumeista ja ekan kauden pokemonista :3 Myös Rose of Versailles tuli tv:stä kun olin pieni, hitto sekin oli hyvä (pitää vissiin ladata jostain...)
Miyzakin leffat jaksaa aina koskettaa, ja pari sarjaakin on tullut koluttua. (mm. Elfen Liedistä tykkäsin)
Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #407
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 15.06.2010 23:54
No mangan ja animen kanssa on sama kuin minkä tahansa ohjelman/elokuvan/sarjakuvan kanssa; osa on hyvää, osa keskivertoa ja osa puhdasta kuraa. Mielestäni se tyyli jolla materiaali on tehty ei niin pitkälti vaikuta. Siis tietysti visuaalinen vaikuttavuss on aina kaikessa todella iso yay, mutta minusta on hassua rajata esimerkiksi anime-elokuvat pois vain koska ne eivät ole saman kaavan mukaan tehty kuin lansimaiset leffat. Animesta löytyy kuitenkin tyylejä ja genrejä ihan yhtä paljon kuin länsimaisestakin viihteestä.

Animesta puree:
Miyazakin leffat Melkein kaikki olen katsonut, lempparit on Totoro, Howl's Moving Castle, Nasicaä of the Valley of the Wind, Spirited Away ja Mononoke Hime.
Fullmetal Alchemist Paikoin urpoa huumoria, mutta kokonaisuudessaan toimiva sarja. Se Shambalalala Something Somethin -leffa oli kyllä vähän pettymys. Brotherhoodia en ole vielä katsonut, mutta se on kuulemma taas parempi.
Last Exile OH THE STEAMPUNK! OH SO PRRRETTY! Hiukan hidastempoinen kyllä. Mutta prrretty!
Cowboy Bebop Rakastan jatsia ja bluesia, joten kyseisen sarjan musiikit uppoavat kuin kaira jäähän, mutta kaikinpuolin upea. Leffa ei mielestäni yltänyt sarjan tasolle, tosin.
Samurai Champloo Yleensä en voi sietää räppiä ja hiphop -musiikkia. Mutta tässä sarjassa oli aika upeasti yhdistetty historia ja nykyinen pop-kulttuuri. Ja hahmot toimii.
Hellsing Tämä sarja valitettavasti menettää loppua kohden hohtoaan. Incognito oli yksi huonoimpia juoniratkaisuja ikinä. Ja Hellsing Ultimate puolestaan lisääntyy kiduttavan hitaasti. Ehkä neljä jaksoa parin vuoden aikana. Voi tuska.
Black Lagoon Ei kenties liian syvällinen sarja, mutta jos haluatte kunnon äijjäilyä ja äksöniä, niin suosittelen.
Death Note Vähän pitkitetty, mutta muuten jees.
Gankutsuou Yksi parhaista ikinä. Kaikinpuolin upea. Monte Criston kreivi on yksi lempikirjojani, ja tämä on upea ja raikas versio vanhasta tarinasta. (Huom versio, ei ole täysin uskollinen alkuperäiselle tarinalle, sitä ei kannata odottaakaan) Suosittelen lämpimästi.
Ghost In the Shell Näitähän riittää. Olen scifihiiri ja tykkään niistä kaikista, vaikka osa GITSeistä on toki parempia kuin toiset.
Wolf's Rain Yksi harvoista, jolle oikeasti olen itkenyt kuin vesiputous. Kertakaikkisen kaunis.

Ja bonuksena: Oruchuban Ebichu Sisältää totaalisen aivotonta ja kaksimielistä ja paikoin ihan puhtaasti pervoa huumoria. Suosittelen katsomaan lievässä nousuhumalassa tai erittäin väsyneessä mielentilassa. Saattaa aiheuttaa hysteerisiä naurukohtauksia.

Mangaa on tullut luettua vähemmän. Hellsing on ainoa sarja jota olen vaivautunut ostamaan omaan hyllyyn, mutta Trigunit on luettu joitain vuosia sitten. Muitakin on tullut kyllä luettua, mutta harvempi on säväyttänyt sen enempää. Olen vähän ahne ja Sandmanin hemmottelema ja kaipaan sarjakuviini värejä.
Kirjoittanut: Lucilla A (Jäsen)
 • #408
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 16.06.2010 00:38
Oma manga/anime-historiani on aika hauska - en joitakin vuosia sitten edes tiennyt mitä koko genre oli, mutta sitten etsiessäni Ranskan Vallankumoukseen liittyvää fiktiota kuulin "Rose of Versailles"-animesta ja liityin sen takia Turun animeseuraan, jossa sarjaa näytettiin silloin.

Omat suosikkini Japanin ihmeistä ovat seuraavat:

Akira
Ensimmäinen manga jonka luin. Tällainen aloitus aiheutti sen, että pidin mangaa jotenkin automaattisesti parempana kuin länsimaisia sarjakuvia (mikä ei ole totta). Akira on piirretty hyvin ja on tarinana aivan mieleton. Manga on paljon parempi kuin anime, koska anime loppuu sarjan puoliväliin - mangassa mennään lopussa täysin hullunvaihteella post-apokalyptisissa maisemissa.

Angel Sanctuary
Seuraava mangasarja, jonka luin. Edelleen yksi harvoista shoujosarjoista joista tykkään, koska kauniit pojat ja uber-melodraama yhdistyy verenvuodatukseen ja tarinaan jota voisi kai kuvata gnostilaiseksi.... Kummiskin, veristä miekkaa heiluttavat enkelit saavat minut aina fanittamaan lähes mitä tahansa kritiikittomästi...

Petshop of Horrors
Toinen lukemani ja tykkäämäni shoujosarja. Taas pidin kauniin kuvituksen ja väkivallan yhdistelmästä ja tarinakin oli mielenkiintoinen.

Death Note
Olihan tuo hyvä, mutta toisaalta liikaa puhuvia päitä.

Monster
On todella hyvä sarja, jonka tarinaan jää koukkuun, jonka henkilopaljous jaksaa kiinnostaa ja joka on tyyliltään hyvin uniikki ja aika eurooppalainen. Ei suuria tähtisilmiä tai koulupukuja, joten tämä sopii genren vihaajillekin

20th Century Boys
Saman tekijän kuin Monster ja aivan mielettomän hieno tarina. Jos Monsteria lukiessani ajattelin, että miten joku pystyy kehittämään näin hienon tarinan, tämän kohdalla olin vielä vaikuttuneempi. Tämäkin on seinen-sarja ja sopii myos mangan vihaajille. En ihmettelisi vaikka tästä tehtäisiin länsimainenkin elokuva jossain vaiheessa (Japanilainen on jo tehty) koska tarina on hyvin universaali.

Biomega
Tämä dystopia-action on vähäsanaista kamaa, mutta taiteellisesti yksi sarjakuvamaailman nerokkaimmista. Taas kerran ei liian "mangamaista" vaan sekoitus japanilaista ja länsimaista tyyliä. Saman tekijän Blame!:a on kehuttu, mutta omaan makuuni tuo oli jo liian hidas, vaikka ajatus koko universumin syovästä itsestään kasvavasta kaupungista degeneroituneine androideineen kiehtookin...

To Terra!
Wanhaa scifiä, mutta yksi suosikeistani, tarinan ja henkihahmojen osalta.

(Tästä tulee näkojään aika pitkä lista)

Anime

Rose of Versailles
Historialliseksi romantiikkahattaraksi yllättävän hyvä, varsinkin kun ottaa huomioon miten vanha sarja on kyseessä. Ei missään tapauksessa historiallisesti tarkka ja vetää mutkat suoraksi oikeiden historiallisten henkiloiden kanssa, mutta saa silti Ranskan Vallankumouksen ystävän liikuttumaan kyyneliin

Paradise Kiss
Ei tämä kai nyt ole edes hyvä, mutta liittyy rakastamaani japanilaiseen katumuotiin ja katsoin tätä mieheni kanssa kun vasta aloimme seurustelemaan

Towards Terra
To Terran uudempi animeversio, joka on hyvää, vaikkakin aika esoteerista scifiä. Tarinan pahiksena toimiva Keith Anyan on suosikkini lähes kaikista fiktiivisistä antisankareista, johon samaistuin välillä hurjasti...

Now and then, here and there
Taas post-apokalyptista scifiä, joka kai on tarkoitettu allegoriaksi Afrikan sisällissodista. Hyvin rankkaa tavaraa, joka sai itkemään moneen kertaan.

Metropolis
Animeversio. Hyvä scifiseikkailu, joka lainaa aika paljon Langin Metropoliksesta

Howls Moving Castle
Minäkin haluan siirtyä maasta toiseen vain käyttämällä eri ovia.

Tässä näin aluksi. Suosittelen tuota 20th Century Boys-mangaa kaikista eniten. En vieläkään tajua miten joku saa kehitettyä tarinan, jossa koulupoikien tappelut johtavat lähes koko maailman tuhoutumiseen.

(tästä listasta voi havaita mielenkiinnon kohteeni aika helposti: dystopia, scifi...)

(Tällä hetkellä olen kyllä länsi-orientuneempi, koska kerään kunnolla vain Star Wars-sarjakuvia...ei mikään trendikkyden ja cooliuden huipentuma...)
Kirjoittanut: Abigor (Jäsen)
 • #409
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 16.06.2010 01:04

Lainaus: Giffirt


Fullmetal Alchemist Paikoin urpoa huumoria, mutta kokonaisuudessaan toimiva sarja. Se Shambalalala Something Somethin -leffa oli kyllä vähän pettymys. Brotherhoodia en ole vielä katsonut, mutta se on kuulemma taas parempi.

Samurai Champloo Yleensä en voi sietää räppiä ja hiphop -musiikkia. Mutta tässä sarjassa oli aika upeasti yhdistetty historia ja nykyinen pop-kulttuuri. Ja hahmot toimii.


Itse en ole vanhaa FMA:ta nähnyt, mutta olen pitänyt Brotherhoodista kovasti. Se kuulemma myös huipentuu samoihin aikoihin kuin mangakin, seuraa itse mangan juonta, en ole satavarma kuinka orjallisesti mutta melko tarkasti.

Samurai Champloon tulin itsekin juuri jokunen aika sitten katsoneeksi, se on kyllä ihan mielenkiintoinen sarja. Juonijaksojakaan ei oikeastaan ole kuin muutama paristakymmenestä, mutta silti jokaisen jakson katsoo ihan mielellään, sinällään Cowboy Bebopin manttelinperijä. (Tekijätiimi osaksi sama, kuten varmaan tiedät).
Kirjoittanut: FilthyVictorian (Aktiivi)
 • #410
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 16.06.2010 15:02

Lainaus: Lucilla A

Akira


Akira on kyllä yksi suosikeistani. Aivan mahtava niin tarina kuin piirustus tyyli.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!