Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Lemmikit

Kirjoittanut: Gothica (Nimetön)
 • Lähetetty: 17.08.2009 19:52
Siis nyt kaipaisin apuanne: haluaisin kovasti kissan, meillä olikin kissoja, kun olin pieni. Silloin pikkuveljelleni tuli "alkuoireita", mutta silloin ei tajuttu, että ne ovat vain sellaisia. Nyt sitten olen tästä kertonut äidilleni, joka kuitenkin haluaa "varmuuden" ettei tätä allergiaa ole. Minä olen sitä mieltä, että veljelläni ei ole mitään allergiaa, hän on viettänyt kissojen kanssa yli viikon ilmaan MITÄÄN oireita! Ja vaikka olisikin, niin se olisi vuosien aikana voinut kadota, tai sitä ainakin voisi hoitaa siedätyksellä. Siis, äitini haluaisi ehkä veljeni allergiatesteihin, vaikkei sitä allergiaa varmasti ole! Olen myös lukenut, etteivät testit ole aina luotettavia! Joten, mikä olisi paras tapa (olemattoman ) kissa-allergian toteamiseen? Toivottavasti saan kisulin...
Kirjoittanut: TaruinenAave (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.08.2009 20:25
Gothica
Kyllä se kannattaa allergiatesti kuitenkin tehdä, kyllä ne yleensä ovat aika luotettavia. Siitähän saa sitä paitsi tulokset heti, eikä tarvitse odottaa viikkotolkulla tuloksia. Viikko ei ehkä kuitenkaan ole tarpeeksi pitkä aika totetamiseen, kyllä melkein kuukausi pitäisi oman kokemukseni mukaan katsoa. Mieheni on myös kissoille allerginen ja hänellä meni kolmatta viikkoa, että oireet laantuivat, ihan aluksi niitä ei juuri ollut. Nyt kissamme on ollut meillä lähes vuoden ja kaikki allergiaoireet ovat loppuneet. Ja hyvä puolihan on, että allerginen on veljesi etkä sinä, ethän sinäkään enää ikuisuuksia kotona asu.
Kirjoittanut: Signum (Jäsen)
 • #253
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 17.08.2009 20:32
Jo toisen koiran osaomistajana en osaa sanoa mikä voisi olla varmin tapa todeta allergia. Tietysti jos allergiaa (alkuoireita) on ollut, tuskin on yllätys jos niitä tulee vastakin. Ja kyllähän allergiatestiin aina kannattaa mennä, vaikkei täyttä varmuutta saisikaan, tai ei siinä ainaskaan terveydellisesti mitään häviä. Kertoohan tuo viikon oleskelu kyllä sen, että allergia tuskin mikään kovin paha on, jos sitä on, mutta on perin pirullista joutua jatkuvaan lääkekierteeseen, tai pahimmassa tapauksessa joutua luopumaan jo kiintyneestä ystäväsuhteesta.
Kirjoittanut: Gothica (Nimetön)
 • Lähetetty: 17.08.2009 21:04
Kiitos teille . Mutta sitten: mikä olisi paras allergiatesti? Mitä maksaa? Mistä sellaiseen pääsee? Kiitos vielä.
Kirjoittanut: TaruinenAave (Jäsen)
 • Lähetetty: 17.08.2009 21:16
Tietääkseni kunnan pitäisi tarjota. Muistaakseni se ei mitään maksanut, kun itse aikoinani kävin (siitä tosin on jo kymmenettä vuotta). Eli omasta terveyskeskuksesta kannattaa kysellä ja jos siellä eivät tarjoa, he neuvovat sellaiseen paikkaan, mikä tarjoaa.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #256
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 18.08.2009 12:21
Kyllä kunta tarjoaa sellaiset testit tai ainakin mulle aikoinaan. No mitä nyt sitten joku vuosimaksu ja mahdollinen poliklinikkakäynti maksu saattaa tulla. Mutta itse testin pitäisi olla ilmainen.
Itselleäni todettiin jos jonkinmoista allergiaa, mutta siltikin olen aina eläimiä pitänyt. Väliin kun karva oikein vaihtuu ja sitä hilsettä irtoaa enempi niin on raskaampaa hengittää, mutta eipä ole koskaan mun elämääni haitannut. Pikemminkin siedättynyt olen näille koiruuksilleni.
Kirjoittanut: Kaarina (Jäsen)
 • #257
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 19.08.2009 21:52
Mun kotikolossa asustaa tuon miehen rontin lisäksi kaks ikä loppua marsu urosta, ja kaks narttu koiraa. Toinen on sakemanni ja toinen ihan vaan seropi. Tällä hetkellä haavailen rotista niitä mulla on ollutkin useampiakin. Ainut mikä rottissa todella harmittaa on niiden lyhyt ikäisyys Joo jos jotai satuolentoa saa toi tai muutä höpsöä nii tahtoisin mieskentaureja
Kirjoittanut: SyllaBoreal (Jäsen)
 • #258
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 20.08.2009 10:26
Tulin tässä eräänä päivänä aatoksiin että olisin voinut ottaa kissan itselleni, mieluiten antaisin kodin hylätylle kissalle kuin ottaisin ihan pentua...
Mutta minkälaisia kokemuksia teillä on ihmiset kissoista noin ylipäätään kerrostalossa lemmikkeinä?
Olen kuullut että kissat tottuvat elämään kerrostalossa vaikka eivät pääse ulkonakäymään? (Olen yrittänyt itse monta kertaa hihnassa taluttaa vanhempieni kissaa ja ei tuu helgari mitään)
Itseäni lähinnä kauhistuttaa ajatus että kissa pissisi ja raapisi kaikki tapetit ja huonekalut :''D ja siinä menis sitten takuuvuokrat...
Ja sitten kun minulla on vielä lintuja...
Ja mitä kissan madotus tulee maksamaan? Sisäkissat madotetaan varmaan 1-2 kertaa vuodessa? Vai vielä useammin?
Kirjoittanut: TaruinenAave (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.08.2009 10:33
SyllaBoreal
No sen verran täytyy sanoa, että olen asunut koko elämäni kerrostalossa ja minulal on aina ollut 1-4 kissaa. Kissoja ei ole ikinä ulkoilutettu, paitsi tätä ihan omaani olen kokeillut kahdesti. Ei se erityisesti välittänyt, muttei pistänyt vastaankaan. Minulla ei myöskään ole ollut kissaa joka repisi tapetteja tai huonekaluja ja ne ympäriinsä pissimiset on ollut ongelmana vain poikakissoilla ennen leikkaamista. Sisäkissoja ei madoteta kovin usein, kerran vuodessa tai parin vuoden välein?
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.08.2009 12:08
Meillä on kaksi kattia sisäkissana. Ympäriinsä pissiminen oli meilläkin ongelma ennen leikkaamista (kyseessä kuitenkin narttu), mutta se loppui eläinlääkärin pöydälle. Raapimisongelma on kyllä todellinen, vaikka katit ovat oppineet todella hyvin teroittamaan kyntensä sille tarkoitettuun paikkaan, niin kynnenjälkiä löytyy kyllä muualtakin (johtuu kyllä lähinnä ovenkarmeja pitkin kiipeilystä, ei varsianisesti raapimisesta). Kaikki on kuitenkin ihan kissakohtaista, jos yksi kissa tekee yhtä niin joku toinen tekee aivan varmasti toista.

Sisäkissa kannattaa sekä madottaa (suositus taitaa olla 2x/vuosi) että rokottaa (kerran vuodessa), meillä tämä on lähes itsestäänselvyys kun tallilla käyn ja sieltä voi kantautua vaatteiden ja varsinkin kenkien mukana mitä tahansa. Tarve luonnollisestikin kasvaa jos aikoo kissan kanssa valjastella, ja onhan se mukavempi elää kun ei tarvitse miettiä että saako katti jonkun slaagin jostain tuulen mukana.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit