Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Abortti

Kirjoittanut: Giffirt (Jäsen)
 • #171
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 15.04.2011 17:08

Lainaus: Verity

Itse kannatan aborttia, sillä mielestäni jo olemassa olevan elämän laadun ylläpitäminen menee itsenäisesti elinkelvottoman sikiön, keskeneräisen ihmisen, edelle. Jos raskaus/lapsen kasvattaminen uhkaavat mielenterveyttä, opiskelua tai rahatilannetta niin vihreätä valoa ehdottomasti mikäli asianomainen tahtoo sellaisen päätöksen tehdä!

Komppaan. Mielestäni tämä on myös lapsen etu. Tässä maailmassa on ihan tarpeeksi lapsia jotka kasvavat oloissa jossa eivät saa tarvitsemaansa. Oli kyse sitten ruuasta tai rakkaudesta. Lapsen tulisi ensisijaisesti syntyä perheeseen jossa hän on toivottu ja välttämättömimmät elämän edellytykset kuten ruoka ja lämpö on turvattu. On toki täysin urpoa olla käyttämättä ehkäisyä, mutta mikäli äiti pakotetaan pitämään ei-toivottu lapsi, loukataan aina vähintään kahden ihmisen oikeuksia. Niin äidin kuin lapsenkin. Lapsi ei saa olla rangaistus, eikä kellään ole oikeutta päättää yhdenkään naisen puolesta hänen raskaudestaan puoleen jos toiseenkaan.
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 15.04.2011 23:35
Kannatan naisten oman ruumiin itsemääräämisoikeutta ja sen takia mielestäni abortti on lähes joka tapauksessa oikeutettu valinta, kunhan se ei vaaranna naisen omaa terveyttä.

Jännää, että tämä keskustelu ilmestyi etusivulle, koska juuri aiemmin tänään mietin sitä, että missä vaiheessa abortin vastustajien mielestä munasolusta kehittyy ihminen? Jotkuthan ankarimmat vastustavat aborttia yleensä, jopa siinä vaiheessa kun ei voida puhua edes vielä sikiöstä vaan ainoastaan jakautuneesta munasolusta.

Mutta joo, tapani ilmaista kantani abortin vastustajille on "Jos abortti on mielestäsi väärin, älä tee aborttia."
Kirjoittanut: vampirequeen (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.05.2011 19:53
Kaikin tavoin väärin. Abortti on pahin teko mitä voi tehdä.
Perustelut
-Ihmiselämä alkaa sikiämis hetkellä, tämä on kiistaton tosiasia. Kun munasolu hedelmöittyy, syntyy uusi, geneettisesti täydellinen ja ainutkertainen ihmisyksilö. Sikiämisen hetkellä kaikki silmien, hiusten ja ihon väriä myöten on määritelty.
Hedelmöitynyt munasolu eli tsygootti alkaa itsestään jakautua ja kasvaa huimaa vauhtia, ja kaikki tapahtuu sisältäpäin – tsygootti ei tarvitse enää mitään ulkopuolista tullakseen ihmiseksi (ruoka ei tee ihmisestä ihmistä). Alusta asti kyseessä on olemukseltaan täysin valmis (vaikkei vielä täydellisesti kehittynyt) ihminen. Hedelmöittyminen on kuin alkuräjähdys, jossa ainutlaatuinen ja ennennäkemätön elämä yhtäkkiä saa alkunsa ja rupeaa kasvamaan räjähdysmäisesti.
Seitsemässä viikossa (ennen kuin nainen useimmiten edes tietää olevansa raskaana) uudella lapsella on jo kaikki aikuisen sisäelimet eriasteisissa kehitysvaiheissa. Hänen sydämensä lyö ja hänellä on aivotoimintaa. Kymmenenteen viikkoon mennessä kaikki elimet toimivat. Vauvalla on kädet, jalat, sormet, kynnet, varpaat, pää, suu – hän osaa jo tehdä erilaisia ilmeitäkin muiden taitojen kuten nielaisemisen, peukalon imemisen ja kuperkeikan tekemisen lisäksi.

Tämä kaikki tapahtuu siis kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Tämän jälkeen mitään uutta ei enää kehity tai ala toimia naisen kohdussa. Lapsi vain kasvaa ja odottaa pääsyään kohdun ulkopuolelle. Kaikesta tästä huolimatta tässä vaiheessa käytännössä kuka tahansa nainen voi päättää tehdä abortin, ja näitä abortteja kutsutaan vielä "aikaisiksi"... Eikö elämän tahallinen lopettaminen ole murha?

-Jokainen abortti lopettaa vauvan sydämen ja aivojen toiminnan. Jokainen abortti on äidin ja lääkärien vapaa ja tahallinen teko. Jokaisessa abortissa uhri on viaton. Mikä on nimeltään tila, jossa ihmisen sydän ei enää lyö eikä aivoissa enää ole toimintaa? Kuolema. Mitä on kuoleman tahallinen aiheuttaminen? Tappamista. Mikä on kyseessä, jos tappaminen kohdistuu viattomaan henkilöön? Murha.
-Jos abortti sallitaan, on loogisesti sallittava myös kaikenlaisten muidenkin ihmisryhmien murha. Syntymätöntä lasta ei nimittäin erota syntyneestä lapsesta muu kuin koko, kehitysvaihe, ympäristö ja riippuvuusaste, eikä mikään näistä tee ihmisestä ihmistä (3-vuotias ei ole vähemmän ihminen kuin 30-vuotias, sairaalapotilas ei ole vähemmän ihminen kuin muutkaan, hoitoavusta riippuvainen vanhus ei ole vähemmän ihminen kuin muut ihmiset). Itse asiassa ei ole yllätys, että viime aikoina abortin vaikutusvaltaisimmat kannattajat ovat äänekkäästi suosineet myös mm. ei-haluttujen lasten, kehitysvammaisten ja juutalaisten surmaamista (esim. natsit, Margaret Sanger, Peter Singer).

- Abortin kannattajat yrittävät lähes aina kääntää huomion pois kohdussa kasvavasta lapsesta. Abortista puhuttaessa ja kirjoitettaessa käytetään sanoja kuten "raskausmateriaali" (suom. lapsi t. vauva), "raskauden keskeytys", "kohdun tyhjentäminen" (suom. lapsen t. vauvan tappaminen ja poistaminen äidin kohdusta) jne. Lapsen tappamisen sijasta keskustelu käännetään monesti naisten oikeuksiin

-Naisten oikeudet
Yksi yleisimmistä argumenteista abortin puolesta on, että jokaisella naisella tulisi olla oikeus päättää, mitä hän haluaa oman ruumiinsa kanssa tehdä. Tässä pähkähullussa väitteessä on vähintään kaksi valtavaa virhettä.

-Ensinnäkin, vaikka naisella olisikin oikeus ruumiiseensa, abortissa ei ole kyse naisen ruumiista vaan lapsen ruumiista. Vauva ei ole naisen ruumista (odottava nainen ei ole kahdeksanraajainen), vaan naisen ruumiissa. Jos jokaisella tulee olla oikeus päättää omasta ruumiistaan, miksei abortoitavan lapsen anneta päättää hänen oman ruumiinsa kohtalosta?

-Toiseksi pitäisi olla päivänselvää, ettei kenelläkään ole oikeutta tehdä ruumiinsa kanssa sitä, mitä huvittaa – varsinkaan silloin, kun kyseessä on toisen ihmisen henki. Onko raiskaus oikeutettava sillä perusteella, että miehen tulee saada tehdä ruumiillaan sitä, mitä tahtoo? Entä insesti, perheväkivalta, pankkiryöstö, huumeiden käyttö, prostituutio tai muut rikokset – eikö sääntö enää pädekään? Samat esimerkit pätevät väitteeseen naisen oikeudesta "yksityisyyteen".

On kyllä totta, että abortissa on kysymys naisten oikeuksista. Miljoonilta naisilta nimittäin riistetään vuosittain oikeus elämään (kaikista oikeuksista ensimmäinen) – arviolta 46 miljoonasta maailmassa vuosittain suoritetusta abortista (n. kolme lasta joka toinen sekunti) monet kohdistuvat tarkoituksellisesti tuleviin naisiin (joista siis ei koskaan tule naisia), sillä pojat ovat yhteiskunnassa suositumpia tai hyödyllisempiä (esim. Kiina, Intia). Tämän lisäksi abortin mahdollisuus alentaa naisen arvoa miehen silmissä – suurimmat abortin kannattajat eivät ole naisia vaan sinkkumiehiä. Vastuun ja velvollisuuksien sijasta abortti tarjoaa miehille huolettoman (seksi)elämän mahdollisuuden.

-Naisten oikeuksista on kyse myös silloin, kun heille ei kerrota abortin haittavaikutuksista. Useat tutkimukset ovat todistaneet, että abortti lisää rintasyövän riskiä, hedelmättömyyttä, ennenaikaisia syntymiä, lapsikuolleisuutta, kehitysvamman riskiä tulevissa lapsissa ja kohdun ulkopuolisia raskauksia. Psykologisia vaikutuksia ovat mm. raskaat syyllisyydentunteet, masennus, seksiongelmat (haluttomuus ja jopa vastenmielisyys, intimiteetin puute, avioliiton ulkopuoliset suhteet) ja huumeiden, alkoholinkäytön sekä äitien itsemurhien lisääntyminen.

-Kun siis väitetään, että abortti on luonnollista tai että se on vain leikkaus muiden joukossa, voidaan kysyä, miksi ihmiset eivät reagoi samalla tavalla esimerkiksi umpilisäkkeensä menettämiseen. Miksi kolmasosa syövästä parannetuista potilaista ei kadu leikkaustaan kahden kuukauden kuluttua? Miksi painajaiset eivät vaivaa olkapääleikkauksen jälkeen?

Raskaus ja hengenvaara
-Usein abortin puolustajat nostavat esiin naisen aseman ja abortin hyväksyttävyyden, kun kyseessä on raiskaus tai insesti.
Nämä ovat todella vakavia tapauksia.

Kaikesta huolimatta asia on tärkeä ja sitä on syytä käsitellä. Abortin oikeutus raiskauksen perusteella ei loogisesti ajateltuna todista muuta kuin sen, että argumentin esittäjä ei todella ole ymmärtänyt sikiön olevan ihminen. Niin kamala asia kuin raiskaus onkin, se ei ole mitään verrattuna murhaan, jossa viattomalta ihmiseltä riistetään elämä.
Miksi syyttömän lapsen pitäisi maksaa elämällään hänen isänsä rikoksesta? Abortti ei mitenkään kosta raiskaajalle – se vain tappaa lapsen. Abortti ei mitenkään tee olemattomaksi jo tapahtunutta raiskausta eikä sen muistoa – se vain tappaa lapsen. Pahaan ei kuulu vastata suuremmalla pahalla, se vain pahentaa asiaa. Itse asiassa on todettu, että naiset kärsivät kauemmin abortin kuin sitä edeltäneen raiskauksen traumasta.

-Usein myös vedotaan tapauksiin joissa raskaus vaarantaa äidin hengen. Nämä tapaukset ovat marginaalisia,vain 0,4 % aborteista. Abortti ei kuitenkaan ole koskaan sallittu, vaikka epäiltäisiin raskauden koituvan äidille vaaralliseksi

Vammaiset ja ei halutut lapset
-Abortti yritetään usein oikeuttaa myös vammaisten tai ei-haluttujen lasten tapauksissa. Ajatellaan, että koska heidän elämänsä tulisi olemaan onnetonta ja koska vanhemmille koituu heistä liiallista rasitetta, on parempi abortoida heidät. Tämän ajattelutavan julmuus on ällistyttävä – vahvemmat päättävät, että heikompien elämä ei ole yhtä arvokasta – sama tapahtui, kun valkoiset päättivät mustien ja natsit juutalaisten vähempiarvoisuudesta ja riistivät heiltä ihmisoikeudet.
-Kun vammaisilta kysytään, olisiko heidät mieluummin pitänyt abortoida, vastaus on selvä – he pitävät kysymystä naurettavana – totta kai he haluavat elää! Ei-haluttujen lasten ongelma ratkaistaan haluamalla eikä tappamalla lapsia! On myös syytä muistaa, että äiti voi aina synnyttää lapsen ja antaa hänet adoptoitavaksi, ellei hän todella voi tai halua kasvattaa lasta. Monet hedelmättömät pariskunnat palavat halusta saada kasvattaa lapsia, mutta adoptiojonot ovat pitkät ja kotimaisia adoptiolapsia on hyvin vähän. Samaan aikaan tuhansia vauvoja tapetaan abortissa.

-Vaikka adoptio on vaikea ratkaisu, se on verrattomasti aborttia parempi: se antaa lapselle mahdollisuuden elämään – onnelliseen elämään. Se suo onnen myös perheelle, joka lapsen adoptoi. Samoin adoptioon päätynyt äiti saa onnen täten aiheuttamastaan onnesta, ja hän voi halutessaan pitää yhteyttä adoptioperheeseen ja lapseensa. Naisia pitäisi rohkaista tähän sankarilliseen ratkaisuun, ja heitä tulisi tukea heidän raskausaikanaan.

-Erityisesti teinien tapauksessa huomio kiinnittyy joskus häpeään, jonka avioliiton ulkopuolinen "vahinkoraskaus" voisi nuorelle äidille aiheuttaa. Jälleen ystävien ja perheen tulisi aina tukea päätöstä olla tekemättä aborttia, ja vaikka itse teko (vastuuton seksisuhde) olisi tuomittava, ratkaisu synnyttää lapsi on erittäin kunnioitettava, ja teiniäiti ansaitsee pilkan tai halveksunnan sijasta suuren arvostuksen siitä, että hän ei päätynyt hankkiutumaan eroon lapsesta helppoa tietä.

Elämän alku ja arvo.
-Yleinen vastaväite abortin puolesta on se, että sikiön elämä on vain potentiaalista eikä varsinaista ihmiselämää ja siksi sillä ei ole itsessään mitään arvoa. Kun kuitenkin näkee abortin jälkeensä jättämiä kuolleen vauvan ruumiinosia ja palauttaa mieleensä sikiön sydän- ja aivokäyrät sekä kasvuvauhdin, käy hyvin selväksi, että kyseessä oli todellinen ihmiselämä. Kyseessä on väärä termi – sikiö on ihmisyksilö, jolla on potentiaalia eikä potentiaalinen ihmisyksilö. Ei-ihminen ei voisi kasvaa siksi, mitä se ei itse ole. On oltava ihminen voidakseen kasvattaa itselleen ihmisaivot.

-Mitä varhaisimpiin vaiheisiin tulee, tsygoottia, alkiota ja sikiötä kutsutaan usein vain soluiksi tai solukasaksi – ja sellaiseltahan ihminen alussa näyttääkin. Täten ajatellaan, että tiedottoman ja tunteettoman solukasan tappaminen ei voi olla väärin, sillä kyseessä ei vielä ole ihmishenkilö – alkio ei tee mitään persoonallista. Henkilö ei kuitenkaan ole henkilö siksi, että hän kykenee persoonallisiin tekoihin kaikkina hetkinä vaan siksi, että hänellä on luonnollinen kyky persoonallisten tekojen tekemiseksi. Epätietoisuus, järjettömyys tms. oikeuttaisivat abortin lisäksi myös vauvojen, koomassa tai unessa
Kirjoittanut: vampirequeen (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.05.2011 19:57
olevien ihmisten sekä joidenkin sairaiden ja vanhusten tappamisen.

On myös hyvin selvää, ettei lapsen elämä ala vasta syntymästä. Syntymässä lapsi ei tule (äidistä) riippuvaisesta riippumattomaksi, sillä jo keskosina syntyneet lapset voivat selvitä hengissä laitteiden avulla, kun taas toisaalta vauva ei selviä hengissä syntymän jälkeen, jos häntä ei hoideta. Tämä on puhdasta maalaisjärkeä – syntymässä lapsi vain siirtyy kohdusta ulos maailmaan.

Usein "vapaan valinnan" puolustajat ottavat skeptisen kannan ja väittävät yksinkertaisesti, ettei kukaan voi tietää, milloin ihmisestä tulee ihminen ja että jokaisella tulisi olla oikeus tehdä oma päätöksensä eikä muiden tulisi sitä tuomita. Skeptisyys kuitenkin kääntyy loogisesti aborttia vastaan: jos emme ole varmoja, onko kyseessä ihminen, emme tietenkään päädy tappamaan sitä (tai häntä)! Saammeko ampua pusikkoon, jos siellä saattaa olla ihminen, mutta emme ole asiasta varmoja?

Jotkut yrittävät ottaa näennäisen sovittelevan kannan ja sanoa vastustavansa aborttia mutta puoltavansa silti lakia, joka sallii abortin. Tällainen kaksinaismoraali ei ole lähellekään riittävää. Mitä tulisi ajatella ihmisestä, joka vastustaa raiskausta mutta puoltaa raiskauksen sallivaa lakia? Jokaisen elämää arvostavan ihmisen velvollisuus on toimia abortin kieltämisen puolesta. Abortteja tehtäisiin varmasti silti laittomastikin, mutta pitäisikö huumekauppa sallia siksi, että sitä harjoitetaan kuitenkin?

Abortti on murha muiden joukossa.
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #175
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 18.05.2011 22:15
Olkoon abortti murha mutta ihmiselämä onkin nykyään yliarvostettua.
Mikä itseisarvo on elämä pelkästään elämisen vuoksi? pitäisikö aivokuolleetkin pitää hengissä letkuissaan vain koska he muodostavat kokonaisuuden jota kutsutaan ihmiseksi ja heidän sydämensä lyö?
Mielestäni vain tietoisen eliön voi "tappaa" onhan sikiölläkin jonkinlaista toimintaa ajukopassaan mutta itse en ainakaan muista erityisesti tiedostaneeni olemassaoloani tai mitään muutakaan.

Sikiö ei "pysäyttämisensä"/"tappamisensa" jälkeen tiedä mitään joten kuka on uhri? ulkopuolinen maailmanparantaja? vanhemmat? sikiö? 700g nauta-sika jauheliha?

Ei abortti myöskään ole mikään rangaistus raiskaajan jälkeläiselle, mutta olisiko kohtuullista pakottaa seksuaalista väkivaltaa kokenut nainen synnyttämään ja kasvattamaan lapsi joka muistuttaa häntä joka päivä tuosta teosta ja sotkee hänen koko taloutensa, elämänsä ja unelmansa?

Miksi ihmis alkio olisi sen arvokkaampi kuin esim kissanpennut joita lopetetaan koska ihminen on antanut hoidokkinsa lisääntyä liikaa?
Kirjoittanut: vampirequeen (Jäsen)
 • Lähetetty: 18.05.2011 23:17
Eihän kukaan tiedä tappamisensa/kuolemansa jälkeen mitään. Eihän kuoleman jälkeen olekaan enää mitään,mutta sitä ennen on elämä,mihin jokaisella on ollut ja tulee olemaan oikeus. Mutta toiset sortavat toisten oikeuksia, eikä tietenkään ketään tarvitse mihinkään pakottaa. Joka naisen oma valinta että haluaako tehdä sen mikä on oikein, eli antaa elämän jatkua,ja vaikka louvuttaa adoptioon,vai onko valmis kärsimään lopun ikäänsä ja tuhoamaan uuden elämän. Yhelläki naisella oli menny abortistaan 20 vuotta ja edellee on masentunu,näkee painajaisia ja ajattelee tekoaan päivittäin. Tottahan se on ettei oman lapsensa kuolemasta yli pääse milloinkaan. Kuoli se lapsi mitenkä tahansa,tai minkä ikäisenä tahansa.
Kirjoittanut: The Trap-door lover (Jäsen)
 • #177
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 18.05.2011 23:39

Lainaus: vampirequeen

Joka naisen oma valinta että haluaako tehdä sen mikä on oikein, eli antaa elämän jatkua,ja vaikka louvuttaa adoptioon,vai onko valmis kärsimään lopun ikäänsä ja tuhoamaan uuden elämän.

Aika itsekästä synnyttää lapsi pois annettavaksi maailmassa jossa on ennestään liikaa orpoja.

Lainaus: vampirequeen

Yhelläki naisella oli menny abortistaan 20 vuotta ja edellee on masentunu,näkee painajaisia ja ajattelee tekoaan päivittäin.

Minä olen ollut masentunut 20 vuotta vaikken ole koskaan tehnyt aborttia tai joutunut sellaisen kohteeksi.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 19.05.2011 00:06

Lainaus: vampirequeen

Mutta toiset sortavat toisten oikeuksia


Näinpä, ja mielestäni tekstisi osoittaa sen hyvin. Naiset nimittäin sortavat oikein tehokkaasti toistensa ja samalla myös itsensä oikeuksia, abortinvastaisuus on yksi näistä asioista.

Lainaus: vampirequeen

Seitsemässä viikossa (ennen kuin nainen useimmiten edes tietää olevansa raskaana) uudella lapsella on jo kaikki aikuisen sisäelimet eriasteisissa kehitysvaiheissa.


Samassa ajassa naisen keho voi myös henkilön itse sitä tahtomatta (ja huomaamatta) abortoida sikiön, sitä ei välttämättä kutsuta edes keskenmenoksi jos henkilö itse ei huomaa että jotain on ylipäätään mennyt kesken. Nainen taitaakin siis olla varsin epäkelpo kasvualusta uudelle elämälle kun menee moista julmuutta tekemään ihan automaattisesti.

Näin moderaattorin ominaisuudessa muistuttaisin, että ihan luettavuuden kannalta olisi syytä kiteyttää asiansa vain yhteen postaukseen. Jos tekstiä on enemmän kuin tekstikenttä antaa julkaista, on viesti auttamatta turhan rönsyilevä. Manifestit voi julkaista muissa yhteyksissä, miljoonalinerit ovat ihan yhtä huono juttu kuin lyhyemmät toverinsa onelinerit!
Kirjoittanut: Positiivinenpakana (Jäsen)
 • #179
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 19.05.2011 01:23
Aika rankalla kädellä tässä keskustelussa arvostellaan toisten ihmisten päätöksiä ja oikeuksia. Kuka on oikeutettu sanomaan mikä on oikein? Minun mielestäni aina ei ole oikein antaa elämän jatkua, joten olen sitä mieltä, että abortti on jokaisen oma päätös, olen myös sitä mieltä, että eutanasian pitäisi olla laillista.

"Ennen 12. raskausviikkoa raskaus voidaan keskeyttää, jos lapsen synnyttäminen ja hoito olisi kohtuuton rasitus, lapsi on saanut alkunsa raiskauksesta, äiti on yli 40-vuotias tai alle 17-vuotias, naisella on jo neljä lasta tai lapsen epäillään olevan vammainen. Myöhempään raskaudenkeskeytykseen tarvitaan aina terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen myöntämä lupa, joka voidaan myöntää äidin nuoren iän, lapsen vakavan vamman tai muiden painavien syiden perusteella. Viimeinen takaraja on 20. raskausviikko, lapsen vamman kohdalla 24." Näin meille kertoo wikipedia

Tiede lehden artikkelin (http://www.tiede.fi/artikkeli/643/ihminen_on_tait uri_jo_syntyessaan) mukaan:
"Yhdysvaltalainen neurotutkija Michael Gazzaniga arvioi hiljattain suomennetussa Eettiset aivot -kirjassaan, että sikiön tietoisuus herää vähä vähältä sen jälkeen, kun sähköinen toiminta 13. viikolla laajenee aivorungon yläpuolelle. Hän pitää sikiötä yhtenä meistä 23 viikon ikäisenä.

Toisten mielestä tietoisuus vaatii toimivia hermoyhteyksiä. Koska sikiön hermoradoissa on mitattu toimintaa vasta 29. viikolla, tietoiset aistimukset olisivat mahdottomia tätä aiemmin.

Kolmas koulukunta on sitä mieltä, ettei tietoinen tunteminen ole lainkaan mahdollista ennen syntymää, koska se vaatii sekä minuuden tajua eli erillisyyttä äidistä että elämänkokemuksia. "

Milloin siis solukasasta tulee ihminen? Onko tietoisuus ratkaiseva tekijä vai mikä? Minä olen yhtä mieltä neurotutkija Michael Gazzanigan kanssa.

Valitan pitkää viestiä, mutta asia on itselle läheinen ystväni kautta, jonka mukana olin koko prosessin ajan. Vaikka abortti jättää ikuiset henkiset jäljet, ei se tarkoita sitä, että päätös olisi ollut väärä. Masennus voi laueta myös synnytyksen jälkeen ja koitua vaaralliseksi tietoiselle ihmiselle, vauvalle, joka on äidistään riippuvainen, adoptio on vaikea prosessi, joka voi olla vieläkin raskaampi äidille, sekä lapselle.
Kirjoittanut: Cata (Aktiivi)
 • #180
 • Arvo: Mahtigootti++
 • Lähetetty: 19.05.2011 14:43

Lainaus: vampirequeen

Kun munasolu hedelmöittyy, syntyy uusi, geneettisesti täydellinen ja ainutkertainen ihmisyksilö. Sikiämisen hetkellä kaikki silmien, hiusten ja ihon väriä myöten on määritelty.


Kuka täällä on geneettisesti täydellinen? :< en minä ainakaan.

Joo, jatkakaa.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit