Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Mikä mättää Suomessa ja suomalaisissa

Kirjoittanut: Liisa Peililasimaassa (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 25.08.2007 15:46
Eli avautukaa nyt siitä, mikä mättää Suomen ja suomalaisten menossa. Voi niitä hyviäkin puolia postata. Innostuin ihan tästä, kun oli niin paljon puhuttu ulkomaalaisista hyvää ja pahaa, niin kohdistetaan nyt kritiikki itseemme.

Itselläni mättää (alla olevat ovat räikeitä kärjistyksiä ja mallintavat tavallista kadun tallaajaa.):
-Suomalaiset ihmiset (massana, ei yksilöinä) ainakin nykyään muodostavat vellovan lauman, joka on niin sokea ja niin auktoriteettiuskoinen, että välillä mietityttää todella. Suomalaiset omaksuvat trendit liian hyväuskoisesti.

-Suomalaiset ovat tyhmiä tai lyhytnäköisiä tai molempia. En pidä Karjala takaisin -asenteesta ja muusta vastaavasta käytöksestä. Mikä oikeuttaa Suomen pitämään Karjalaa itsellään? Mikä oikeastaan oikeuttaa ketään pitämään mitään maa-aluetta itsellään?

Pitäisiköhän perustaa Suomi takaisin Venäjälle -liike, tai Suomi takaisin Ruotsille -liike, tai Suomi takaisin lappalaisille -liike, tai Suomi takaisin poroille -liike?

-Suomalaiset eivät kykene kritisoimaan suomalaisuuttaan. Mikäli pitäisi kritisoida, rakentavasti tietty, suomalaisuuttaan, se tapahtuu itseironian ja itsestään pellen tekemisen kautta, jolloin kritiikistä tulee vitsin omainen, eli kritiikkiä ei tarvitse ottaa tosissaan (vrt. "Ja sitten me suomalaiset kännipäissään hakataan vaimot ja lapset. Höhhöhhöhhöö!")

-Suomalaiset ovat väärällä tavalla patrioottisia. Jos et ole käynyt armeijaa ja täytä muita tiettyjä vaatimuksia, olet automaattisesti maanpetturi ja mahdollisesti homosivarinarkkari jnejne. Suomalaiset eivät myöskään usein tunnista patrioottisuuttaan, vaan pitävät sitä normitilana.

-Suomen perverssi ja fasistinen oikeuskäytäntö.

-Suomalaisten ahdasmielisyys. (tavallaan tämä kuuluisi myös ei mätä -listaan)

Ei mätä:
-Suomessa on metsää vielä kohtalaisen hyvät määrät. Tosin pitäisi olla enemmän.

-Rasisitisuus ja ahdasmielisyys. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, oli se sitten kuinka lapsellinen tahansa. (Lähden linjalta: Vaikka olen erimieltä kanssasi, puolustan kuolemaani saakka mahdollisuuttasi sanoa sanottavasi.) Suomessa sananvapaus on mielestäni tiettyihin maihin verrattuna lapsenkengissään. Suomessa pitäisikin innostaa ihmisiä aivoimuuteen ja julkiseen keskusteluun asioista, joista aiemmin on ollut tapana olla hissukseen. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, ettei tulisi puhua ainoastaan yleisön mielestä miellyttävistä asioista, vaan myös epämieluisista, jotta päästäisiin lopputulokseen niiden suhteen, kun nykyään niistä "epämieluisista" asioista ei oikein saa selvyyttä. Oli topic sitten rasismi, huumeet, väkivalta tai muu.

- Kieli. Suomen kieli on niin yksilöllinen ja mielestäni kauniin kuuloinen. Siinä on persoonaa.

- Osa suomalaisista on vielä, sillä 1900 -luvun alun tapaisella romanttisella tavalla rehtejä ja reiluja. Sitä arvostan. Tosin se rehtiys yltää usein vain toisen samalta näyttävän ja samoja asioita ajattelevan luokse.


Joskus häpeän suomalaisuuttani ja usein häpeän suomalaisia.

Tämän ei pitäisi loukata ketään fiksua ihmistä, mikäli loukkaa, osoittakaa virheeni ja perustelkaa niiden paikkansa pitämättömyys.
Kirjoittanut: Liisa Peililasimaassa (Jäsen)
 • #2
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 25.08.2007 15:55
Muuten jos vastaava threadi on jo olemassa jossain, tappakaa tämä.
Kirjoittanut: Unenvarjo (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.08.2007 15:58
Miinukseksi laittaisin sellaisen epäterveen herranpelon. Täällä pokkuroidaan sinne ja tänne eikä älytä omaa arvoa. Ollaan vähän sillä asenteella, että jos joku isompi taho on jotain sanonut, niin kyllä sen sitten täytyy olla niin.

Työnarkomania on toinen. Täällä saa helposti tapettua itsensä työllä. Ei tästä tarvitse lähteä ku Norjaan niin työkulttuuri on ihan eri. Täällä revitään niska limassa, vaikka vähemmälläkin voisi päästä. Toki omalta osaltaan tähän vaikuttaa aivan järjettömän huono palkkataso.
Kirjoittanut: Felicia (Virallinen sarjistaiteilija)
 • #4
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: Felicia
 • Lähetetty: 25.08.2007 16:05
Itse olen ainakin huomannut nämä:

1: Suomi on ärsyttävän armeija- poliisi- ja virkamiesmyönteinen maa, oikea holhousyhteiskunta, ja ihmiset ovat ärsyttävän tottelevaisia auktoriteetteja kohtaan eikä kukaan uskalla/halua sanoa ääneen sitä, mitä todella ajattelee asioista, saati tehdä asioille jotain. Tarvittaisiin enemmän anarkiaa, radigaaleja ja rohkeita ihmisiä! Ja omilla aivoillaan ajattelevia.

2: Yksilöllisyyttä enemmän, ihan kansana. Tuo massajuttu on aivan totta (viittaa kyllä edelliseenkin). Muiden maiden, varsinkin Amerikan matkiminen ällöttää. Oikea pikku-jenkkilä tämä Suomi.

Ja typeryksiä nyt löytyy joka maasta, mutta kieltämättä olen huomannut, että suomalainen perustallukka on /tyhmä/, /kapeakatseinen/ ja /yksinkertainen/. Myös alkoholikulttuuri ärsyttää - ei osata juoda sivistyneesti, täytyy vetää kunnon räkäkännit ja örveltää kaduilla. En ole juuri ulkomailla päässyt käymään, mutta Italiassa huomasin heti, ettei siellä mitään juoppoja pyörinyt, vaikka viiniä ym. vahvempia juomia myytiin ihan tavallisissa ruokakaupoissa ja jo 16-vuotiaat sai baarissa kaljaa.
Kirjoittanut: Unenvarjo (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.08.2007 16:09
Toi alkoholikulttuuri on kyllä kans sellainen, mikä ärsyttää. Jos menee ulkomaille niin siellä mielletään kaikki suomalaiset juopoiksi ja ties miksi. Mutta eipä siinä oikein voi mitään muuta kuin näyttää itse erilaista mallia. Kyllähän sitä on tutkittu paljon, minkä takia juuri suomalaiset ovat näitä örveltäjiä.
Kirjoittanut: Tristessa (Aktiivi)
 • Lähetetty: 25.08.2007 17:28
Me suomalaiset olemme tismalleen samanlaisia kuspäitä kuin muutkin maailman ihmiset.
Kirjoittanut: darkAngel (Aktiivi)
 • #7
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 25.08.2007 17:33

Lainaus: Tristessa

Me suomalaiset olemme tismalleen samanlaisia kuspäitä kuin muutkin maailman ihmiset.

tuo on aivan totta. ja huono mainekkin on itse itellemme aiheutettu. pakko myös puolustuksesks sanoa että yleistys sikseen.
Kirjoittanut: FrozenCorpse (Aktiivi)
 • Lähetetty: 25.08.2007 18:34
Vihaan suomalaisia teinejä, jotka matkivat jenkkimenoa aj varsinkin sitä puperpissaliisa-asennetta ja ulkonäkö, ei jumankauta. Lyhytelettiset miehet ovat yäk. Vihaan iskelmiä ja vanhoja pervoja miehiä..
Kirjoittanut: diamond_385 (Aktiivi)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 25.08.2007 18:54
Mättää:
-liiallinen holhous. On jo ennen mainittu, että suomi on turhankin auktoriteetti positiivinen kansa, ja pokkuroidaan joka suuntaan. Tupakkalaki on minusta tämän naurettavuuden huipentuma.

-ahdasmielisyys. Siis herranjesta kattokaa ny miltä toi näyttää, **tun homo jen jne. Onko sillä nyt saamari oikeasti väliä, miltä toinen näyttää, onko musta, keltainen vai prkl sininen. Ja sitten tämä sivareiden halveksiminen. Jos sota syttyisi, kaikkia meitä tarvittaisiin, ei rintama ole ainoa paikka missä sotaa käytäisiin...

-ja kyllä tämä paljon puhuttu Karjala takaisin-asenne. Ei toimi. Itselläni ainoa positiivinen ajatus sanasta Karjala on olut.

Varmaan on asioita muitakin, jotka mättää, mutta annetaan muillekin sananvuoro ja vapaus ilmaista itseään.

Asiat, jotka on jees:
-on omaa tilaa. Ei tarvitse ahtautua miljoona kaupunkeihin ja hukkua savuun, ja saasteisiin.

-metsät. Niitä on paljon, ja myöntäkää pois, että metsä on kaunis.

-

Lainaus: Liisa Peililasimaassa

Kieli. Suomen kieli on niin yksilöllinen ja mielestäni kauniin kuuloinen. Siinä on persoonaa.
Tästä(kin) olemme samaa mieltä. Suomenkielessä on sitä ns. munaa...
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 25.08.2007 19:28
- Typerien sääntöjen totteleminen. Jos punaiset valot palavat jalankulkijalle, joka hitaan vauhtinsa vuoksi kykenee havaitsemaan ettei autoja ole lähimaillakaan, niin miksi pitäisi jäädä odottamaan vihreiden vaihtumista?

-Töhriminen. Dorkahopparit ja wannabee-räp-starat pilaavat kaiken sähkökaapeista rakennustelineisiin typerillä merkkailuillaan. Tosi khuul taijotain? Pashat. Koirat sentään merkkaavat virtsalla, joka ei näy ja hajukin haihtuu.

-Maalaisuus. Kaupungissa ei voi vaeltaa kuin pellossa. Ostoksilla ollessa EI jäädä jaarittelemaan ostoskärryn, miehen ja 1,8 lapsen kanssa keskelle kaikkea ja haalita siihen vielä naapurin eijapetteriä ja erkkiliisaa mukaan. MUITAKIN IHMISIÄ ON OLEMASSA!!!!!

- Lasten kasvatus. Lontoossa ollessani näin ehkä neljä huonosti käyttäytyvää leikki-ikäistä. Täällä niitä saa potkia jaloistaan kerran tunnissa. Jipii. Ja jos jotain menet sanomaan niin olet automaattisesti lastenvihaajanatsipaska, joka ei tiedä mistään mitään koska ei ole töräyttänyt omaa jälkikasvuaan pellolle kasvamaan kuin pellossa.


+ Metallimusiikki. Tämä on ehkä hieman harhaoppinen kommentti näin goottipalstalla, mutta suomesta tulee maailman paras metalli.

+ Luonto.

Paavi (taisi olla se edellinen) julisti meidät suomalaiset taannoin saatanan eturintamaan, joten taitaa täällä pohjolassa suht vapaamielinen asenne onneksi vallita. Nostetaan sille lasillinen!
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 10 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit