Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Stereotypiat ja kliseet, joita inhoat/rakastat?

Kirjoittanut: Anyxia (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.05.2013 12:30

Lainaus: Satanica

Itse vihaan sitä, että jos vaikka joku meikkaa vaikka mustat smoky eye silmät itselleen, se leimataan heti goottimeikiksi synkkyytensä takia, vaikkakin sinänsä on sitä. Mielestäni kuitenkaan ei voi väittää, että joku tietty meikkaustapa olisi goottien oma. Samoin kuten mustat vaatteet tai pitkä musta mekko tekee gootin, pyhpah.

Nimenomaan. Tulee tästä mieleen ne gootista mitään tietämättömien blondien ohjaamat ohjelmat, joissa näytetään kuinka tehdään goottimeikki tai ylipäätään tehdään ihmisestä gootti. Niissä joku perusmalli luonnonruskeissa hiuksissaan istuu tuoliin ja hänelle meikataan smoky eye silmät ja BOOM yhtäkkiä hän onkin gootti? EI EI EI. Inhoan tätä että tummalla luomivärillä muka saadaan gootti aikaiseksi. Näissä ohjelmissa voisi olla oikea gootti meikkaamassa sitä "tavallista" naista niin tulisi oikeasti jotakin. On hienoa kun jotkut tekorusketuspissaliisatkin ovat yhtäkkiä gootteja kun jonain päivänä keksivät pistää mustaa luomiväriä baariin.. huhhuh.
Kirjoittanut: Capitaine Ina (Jäsen)
 • #412
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 12.06.2013 11:57
Tuotatuota. Pitää nyt avata sanainen arkkuni tästä aiheesta. Selailin vuosien takaa tätäkin ketjua ja hieman yllätyin. Olen aina elänyt siinä fantasiassa että erilaisuutta arvostetaan näissä piireissä, mutta toisaalta sen armottoman tiedon vallassa että se on valtavirtamaterialismi joka jyllää myös pinnallisesti vaihtoehtoisessa skenessä hyvin pitkälti.

Eräs klisee, jota vihaan on juuri se. Että gootin pitää shoppailla ja kuluttaa huomattavia rahasummia ollakseen gootti. Sekin menisi jo vähän herutteluksi jos pelkkiin CD-levyihin menisi kuussa päälle parisataa, vaikka hyväksyn sen ennemmin kuin vaatekaapin täyteen ahtamisen. Että gootti putoaa luokitelmastaan heti johonkin tavallista mustanpuhuvampaan hippiin jos sitä ihan aitoa oikeaa DIY-henkeä löytyy. Enkä nyt tarkoita niin kuin meillä vaatetusalalla, valmiit kaavat juhlamekkoon Burdasta ja kankaat yms. satasella. Jos haluaa oikeasti katsoa 'korporaatiolampaita' alaspäin, kyllä sen eteen täytyy tehdä joku muutos oman kulutuksen suhteen tai muuten ei poikkea 'niistä' mitenkään. Ei lampauskaan mitään automaattista alemmuutta tuo.

Ja sitten tämä. Niin monet gootit ovat niin saamarin pilkuntarkkoja että meikkaus tapahtuu kuin ammattilaisen kädestä. Onhan se hyvännäköistä, en kiellä, mutta se jos sen meikin häivyttämiseen menee yhtä kauan aikaa kuin bisnesnainen Gertrudilla luonnolliseen meikkiin, puhutaan jo minusta liioittelusta. Suttuinenkin voi näyttää hyvältä, ja kun ihmiset, kauneus on katsojan silmässä!

Tai se että goottitytön on pakko meikata istuakseen rajuihin vaatteisiin. Parhaimmillaan tämä skene on minunkin osaltani rikkonut ihanasti sukupuolirajoja ja rooleja, ja nyt näen kuinka lepakkotoverini sankoin joukoin liputtavat sen puolesta! Mihin jäi kapinallisuus? Ette te meikkaamisen kannustajat vaikuttaneet miesten kajaleista perustavan. Ja miehillä on kuitenkin lupa pukeutua ihan yhtä näyttävästi ja over the top. Ehkä tämä linkkiytyy jotenkin enemmän metallistigootin tapaisiin tyyleihin, joissa 'pitäisi' olla tietynlaista ja enemmän dramaattista eleganssia (siis viittaan EMP-goottiin, sellaiseen joka ostaa vaatteita sieltä eikä sävyttömään malliin) kuvastossa)? Deathrock-tytöt näyttävät ainakin pirun hyviltä meikittöminä. Eikä mikään viktoriaaninen pitsiyrjökään vaadi autenttisuutensa kaveriksi hirveän aikaavievää ehostusta, jos luottaa omaan ulkonäköönsä vähääkään. Yritetään kitkeä kotipesästä roolit ja lannistamiset ensin, siirrytään sitten vasta tavisten tontille pätemään.

Mm, musiikkipuolelta tulee heti mieleen tuo hevi-inhotus. Goottikin tykkää usein hevistä mutta sen nyt varmaan kaikki tietävät ja hyväksyvät. Genrenä geerock on nimenomaan suosikkini, yksittäinen bändi löytyy taas ihan klassikkohevistä. Ei kaikki sielläkään ole mitään kammottavaa kitaraonanointia.
Kirjoittanut: misner (Jäsen)
 • #413
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 16.07.2013 18:01

Lainaus: Capitaine Ina

Että gootin pitää shoppailla ja kuluttaa huomattavia rahasummia ollakseen gootti.

Itse en ole myöskään ikinä ymmärtänyt tätä kohtaa goottiudessa. Tuntuu että mitä enemmän sulla on rahaa millä mällätä, sitä korkeammalle nouset hierarkiassa. :/ Jos löydän vitosella mustan hameen joka sopii tyyliini niin totta hitossa pidän sitä ylläni, sanoivat muut mitä tahansa. Muutenkin tuo rahan perään kuolaaminen on raivostuttavaa. Nykyään tuntuu että ellei sinulla ole päälläsi viimeisimpiä muotireleitä, niin putoat sosiaalisten ympyröiden ulkopuolelle.
Kirjoittanut: Daealis (Jäsen)
 • #414
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 24.09.2013 18:14
Ah, tässäpä juuri se aihe, minkä takia törmäsin foorumiin. YT videoita selaillessani tuli vastaani yksi näitä "Holier than thou"-tyypin ihmisperseitä, joka julisti kovaan ääneen että jos et tee X ja kuuntele Y, et ole oikea gootti. Ja siinä on juurikin se ihmistyyppi, jota halveksin, vihaan ja joita vastaan en väsy raivoamaan.

Jos post-punkin spinoffina lähtenyt, vielä punk-liikettäkin hassumman erikoisuuden tavoitteluun ja itseilmaisuun erikoistuneen alakulttuurin eliö alkaa sättiä muita koska he eivät kuuntele oikeita bändejä ja pukeudu oikealla tavalla, ollaan menty metsään ja syvälle.

Eikä siinä mitään, jos kuvittelet olevasi muita parempi, koska et hyväksy mitään muita kuin sitä alkuperäistä estetiikkaa ja musiikkia. Se on ihan okei. Olenhan itsekin varsin sarkastinen kusipää niiden mukaan, jotka eivät persoonastani pidä. Ei kaikkia tarvitsekaan miellyttää ja on okei olla sitäkin mieltä, että "joku ei ole sitä oikeaa goottia".

Mutta älä kuvittele yhdenkään moderniin aikaan selvinneen alakulttuurin pysyvän samanlaisena melkein puolen vuosisadan ajan. Vaikutteita kun saadaan maailmanlaajuisesti ilman viivettä ja niin bändejä kuin tyyli- ja aateikoneja ja ideoita jaetaan pallonlaajuisesti, on uskomattoman naiivia kuvitella etteikö jotkin vaikutteet tarttuisi ja alkaisi muuttaa kyseistä genreä. Voit uskotella itsellesi että vain näiden bändien ja näiden vaatteiden käyttäjät ovat niitä Aitoja Gootteja®, mutta ei se sitä ikävää tosiasiaa muuta, että kaikki ne muutkin ovat gootteja, ja kaikki ne muutkin ovat yhtä laila osa sitä alati muotoaan muuttavaa alakulttuuria.

Deal with it.

Sen lisäksi nämä viimeiseen milliin asti asunsa viilanneet ja naamansa paklanneet muita nenänvarttaan pitkin katselevat kulttuurisnobit melkein yhtä usein unohtavat senkin, että jokainen on joskus huomannut tuntevansa vetoa goottikulttuuriin. Muutos tavallisesta kaduntallaajasta viktoriaaniseen porvaristoon hautajaisasusteessaan ei tapahdu yhdessä yössä. Useimmat elävät muutoksen pitkällä aikavälillä. Puhutaan vuosista, ellei jopa vuosikymmenistä. Jostain se aina alkaa, mutta loppuu hyvin nopeasti, mikäli olo ei tunnu tervetulleelta kun muut klubilla tuijottavat nenänvarttaan pitkin, koska jokainen yksityiskohta ei ole yhtä täydellinen kuin heidän päässään Aito Gootti®-henkilöille laatimansa vaatimukset.

RAAAAAH.
Kirjoittanut: eva (Jäsen)
 • #415
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: eva
 • Lähetetty: 18.07.2016 00:40
Mulle on sanottu kun olen gootti mun ei pitäisi olla iloinen tälläisenä kuin olen.
Kyseinen ihminen oli vanhempi mies puolinen henkilö ohjaajana siinä koulussa jossa opiskelin
Tuntuu väärälle että joku kieltää käytännössä olemasta iteseni...en pidä pvc vaatteista mutta senkin eestä nahkasia vaatteita tulee käytettyä.
En vaan tajua sitä kun ihmisillä on oletuksia jonkin tyylin takia että ei saisi olla sellainen kuin on
Kirjoittanut: witchofnature (Jäsen)
 • #416
 • Arvo: Tulokas
 • Lähetetty: 29.04.2017 17:28
Ehdottomasti inhoan sitä, kun goottien luullaan olevan saatananpalvojia.
Kirjoittanut: kannuskäsi (Jäsen)
 • Lähetetty: 30.04.2017 20:44
witchofnature
Tuohon olen joskus itsekin törmännyt. Esim. kolme nuorta sälliä tuli kerran minun luo, "kumartamaan satanistia". Siis, eihän minulla ole saatanan kanssa mitään tekemistä. Eipäs siinä hölmistyneenä osannut sanoa kuin "älkäähän nyt kumartako väärää jumalaa".
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit