Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Stereotypiat ja kliseet, joita inhoat/rakastat?

Kirjoittanut: vermin (Jäsen)
 • #1
 • Arvo: Edistynyt
 • • Muokkasi: vermin
 • Lähetetty: 20.09.2008 11:56
Tämä on mietityttänyt minua jo hetken, millaiset stereotypiat tyylissä vetoavat ihmisiin, mitkä taas vain yököttävät? Yksityiskohdat pukeutumisessa mitkä on selkeästi tunnistettavissa goottialakuttuurin kulmakiviksi, mitä toteutat pukeutumisessasi mielellään, mitä et sitten ikinä laittaisi päällesi? Estetiikan ulkopuoliset stereotypiat kehiin myös (vaikka tämä osio taitaakin keskittyä nimenomaan estetiikkaan).
Aloitetaan:
Rakastan raita- ja kuviopolvisukkia. Ei voi mitään vaikka olisivat kuinka passée. Yhdistän niitä sitten jotenkin pukeutumiseeni, enemmän tai vähemmän tyydyttävällä tuloksella.
Inhoan loimusamettivaatteita, jotka eivät istu. En pidä mitenkään huonona jos joku onnistuu toteuttamaan asun jossa sitä on ja se toimii, mutta itse en halua olla materiaalin kanssa tekemisissä. Oikeastaan mistä tahansa sametista tehty paita on aika kammotus itselleni.
Ja miksi niin monet gootit polttavat suitsukkeita? Onko siinä jokin arvolataus jota en ole ymmärtänyt, joka sopii goottialakulttuuriin? Tuoksuuhan se hyvältä joo, mutta siinä on oltava jotain muutakin takana.
Ja tarkoitus ei ole nyt saada ketään provosoitumaan sillä että joku inhoaa jotain mistä toinen pitää yli kaiken. Haluan vain saada ihmiset ulos kaapeistaan mieltymyksiensä suhteen
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 20.09.2008 12:03
Oiih, erinomaista aktiivisuutta; perustit kuin perustitkin tämän aiheen, eli oletettavasti sellaista ei jo ollut. Tästä saa toivottavasti jutun juurta ja keskustelua aikaiseksi! Aloitanpa nyt postaamalla ensimmäisen vierasesineen (hehe) tänne.

Suitsukkeisiin en osaa muuta syytä keksi kuin sen että gootit haisevat pahal-- ei kun siis että koska estetiikkakokonaisuuteen (huom! ESTETIIKKAAN EI KUULU VAIN PUKEUTUMINEN, vaan ääni- ja aistimaailma muutenkin! Juuri siksi tämä on relevanttia) kuuluu tietty mystiikka, ja kliseisesti suitsukkeet ovat mega-übermystisiä kapistuksia. Paitsi niiden mielestä jotka kävivät joskus Indian Bazaarissa ja saivat sieltä kalliiden ja rumien rytkyjen lisäksi mukaansa päänsäryn. Santelipuu, never again!

Suosikkistereotyypit joihin alistun itsekin ovat mm. se että gootit ovat järjettömän kiinnostuneita okkultismista. Kyllä, minä olen. Lisäksi totta kai kalpeuden, veren ja dekadentin, epäkäytännöllisen ylenpalttisuuden ihannointi kuuluvat omiinkin paheisiini.

Lainaus: vermin

Inhoan loimusamettivaatteita

Et ole yksin. En ole koskaan pitänyt loimusametista, ja harvat asiat saavat minut niin pahoinvoivaksi kuin loimusamettirytkyt muovisella raschel -pitsillä, muoviluukorsetti ja pitkä hame + Ankh- & pentagrammikilluttimet. Siihen vielä mustaa huulipunaa ja jauhonvalkea (huom, ei kauniin posliininvaalea) naama, ja inhokkistereotypiani on valmis. Kammoksun myös sitä yleistystä jonka mukaan gootit ovat angstaavia ja epäsosiaalisia hylkiöitä.
Kirjoittanut: MissAnnThrope (Aktiivi)
 • #3
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 20.09.2008 14:44

Lainaus: vermin

Inhoan loimusamettivaatteita,

kolmas loimusametin inohaja ilmoittautuu. En muutenkaan pidä tästä linnanneito meiningistä Toinen esteettinen kilsee jota inhoan on ohuen ohut pitkin päätä menevä mustatukka, jossa on keskelläpäätä jakaus. Jotkut ihmiset (yleensä eikootit) kuvittelevat, että musta letti tekee kojootin. Ihan sama mitä musiikkia kuuntelee , mistä asioista pitää yms. vaan jos sillä on mustat hiukset, mustat kuteet ja risti kaulassa se on gootti. Musta huulipuna ei myöskään sovi juuri kenellekkään.

nuo angstaus viiltely "olen masentunut erilainen nuori ja haudon itsemurhaa" kliseet ärsyttävät muakin.
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 20.09.2008 14:52

Lainaus: MissAnnThrope

Musta huulipuna ei myöskään sovi juuri kenellekkään.

Ah, olen täysin samaa mieltä. Täytyy olla todella, todella ovelasti muuten pukeutunut ja tyylikäs jotta musta huulipuna näyttää mitenkään perustellulta minun silmääni.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 20.09.2008 15:17
Lempparistereotypiani on ehdottomasti vamppimainen naisellisuus. Korkeat korot, punatut huulet, lakatut kynnet, kurvikkuus... no, tuohan sopii periaatteessa myös ihan klassiseen vamppilookiin, mutta mielestäni se on aika pitkälti kantavana voimana kootismissakin. Lisäksi tuo Heetterin jo mainitsema dekadentti, epäkäytännöllinen ylenpalttisuus ansaitsee meikäläiseltä plussapallon.

Loimusametin ex-käyttäjä yhtyy loimusametin vastaiseen rintamaan. Se on yhtä yök kuin loimulohi. (kypsä lohi on useimmiten vaan pahaa, vaikka kyllä sitäkin nälkäänsä vetelee). Sen sijaan sileässä sametissa ei ole mitään vikaa, ja linnannneitoilukin on ihan jees vaikkakin aika tylsää pidemmän päälle. Toinen inhokki on 1234567-sukkikset-päällekkäin-ja-123-niistä-mielui ten-revittyjä. Kahdet sukkikset päällekkäin menee, jos niissä on yhdistetty vaikkapa värilliset+kuviolliset, mutta se, että ihmisen päällä olevien sukkahousujen määrää haluaa alkaa laskemaan...se on jo liikaa!
Kirjoittanut: Heetteri (Ex-inkvisiittori & Miss Halloween 2008)
 • Lähetetty: 20.09.2008 15:53

Lainaus: Piiskansiima

Toinen inhokki on 1234567-sukkikset-päällekkäin-ja-123-niistä-mielui ten-revittyjä

AAAAAGH! Olen tässäkin samoilla linjoilla. Etenkin kun näitä sukkahousuja on myös yhtä monessa ja keskenään yhteensopimattomassa värissä, niin lopputulos on jotakin kohtuullisen irvokasta.
Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #7
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 20.09.2008 17:49

Lainaus: Piiskansiima

Toinen inhokki on 1234567-sukkikset-päällekkäin-ja-123-niistä-mielui ten-revittyjä.

Siinä on kyllä sellainen asia mikä saa multakin isot miinus pisteet. Uah. Tuollainen vielä voi mennä, Jos alla on jokin asusteeseen sopiva väri ja sen päällä toiset sukkikset, mutta muuten en tykkää yhtään. Ei ole tullut mieleenikään koittaa. brrrrr...
Kirjoittanut: missEmily (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 20.09.2008 21:06
Juuri tuo kyseinen epäsosiaalisuus stereotypia minua risookin. Fysiikan tunnillani sattuu olemaan juuri tälläinen tapaus, joka ei paljoa puhu ja sattuu olemaan kojootti.

Myös se että onko pakko pitää koko viikko samoja vaatteita, että olisi tyylilleen uskollinen. Ymmärrän että kojoottivaatteet ovat kalliita ja ei joka päivälle voi olla omaa asukokonaisuutta, mutta ehkä paidan voisi vaihtaa joskus, ettei pitäisi samaa koko viikkoa.
Kirjoittanut: SirMarylee (Aktiivi)
 • Lähetetty: 20.09.2008 21:50
Ärsyttävä yleistys on myös se, että gootiksi RYHDYTÄÄN! Siis kun tulee näitä: "Huomena goottina niinQ kouluun d4444444444444444!!!!!!!!!!!!1111 *mustaahuulipunaajavihtushtikajalianaamaan*" Jeah... Kyllähän ryhdyt siinä sitten gootiksi.

Toinen on tämä "sisäsiittoisuus" ajatukset: "älä sinä tule tähän meidän genreen, kun oon ollu 9543085034985 vuotta goottina ja sä oot ollu vuoden vähemmän, nii!" Ei kaikki tosiaan ole tuollaisia, ei ainakaan joka päivä...
Kirjoittanut: Dead disco dancer (Jäsen)
 • #10
 • Arvo: Asiantuntija
 • • Muokkasi: Dead disco dancer
 • Lähetetty: 20.09.2008 23:54
Mistähän en pidä..hhm, ehkä se perus remmi-vähän ketjuja-vaatetus (housut joissa paljon remmejä) ja pääkallokuosi.. ei oikein ole mielestäni kaunis.
Tosin, jotkut näyttävät hyvältä noissakin. Ja itselläni pari vaatetta pääkallokuosilla.
Ja liian paljastavia pvc-vaatteita en oikein pysty katsomaan. Tulee olo kuin katsoisi pornoleffaa.
Kauniita ovat..hm. Tämä onkin hankalampi. Death rock ja post punk, goth lolita (ei, minua ei vielä kyllästytä. ) "Perusgootti" eli vain vähän mustaa pvc:tä, korsetit, samettia (ei loimu-) ja pitsit, nyöritykset..no, kyllä te ymmärsitte. Kasarigootteilu.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 3 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit