Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Itsepuolustus

Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #1
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 04.12.2006 20:13
Täällä foorumilla on ollut viime aikoina paljon juttua ihmisistä, jotka ovat näin suomenkielellä saaneet turpaan, tai meinanneet saada. Kyselisinkin, osaatteko itsepuolustustaitoja, eli ootteko treenanneet? Entä hyväksyttekö itsepuolustuksen, ja millä keinoin? Mitä olette ajatelleet tehdä sellaisessa tilanteessa, ja miten turvallisuutta voisi parantaa?
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 04.12.2006 20:28
pitkällä pinnalla pärjää yllättävän pitkälle, ei ole vuosikausiin tarvinut tappelemaan ryhtyä. tuli huomattua ettei jokaista kuspäätä tarvi yrittää hakata, siinä tulee itselleenkin turpiin. ennemmin tai myöhemmin.

painia tuli aikoinaan harrastettua, kyllä vielä jotain on jäljellä taidosta.

se mitkä keinot ovat käytössä, riippuu aivan tilanteesta.
Kirjoittanut: Red Dragon (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 04.12.2006 20:38
Lainaus: mlrd painia tuli aikoinaan harrastettua, kyllä vielä jotain on jäljellä taidosta.

Ei paljo tosiaan kandee lähtee jollain paini pohjalla niitää kuolemaa...sen mitä siitä tiiän. Se nyt on vaan niin et koskaan ei tiedä mita sillä kaverilla on taka taskussa. Pidä varas ja juokse niin on paras jos se mahollisuus on.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 04.12.2006 20:48
mie lähen baariin juomaan ja jauhamaan pask... no kuitenkaan en tappelemaan.

mutta takaisin aiheeseen, nottei uhoomaan tarvi ruveta.
Kirjoittanut: Velvet Grey (Nimetön)
 • Lähetetty: 04.12.2006 21:29
Olen harkinnut jonkin itsepuolustuslajin aloittamista kun pitäisi tuota kuntoa kohottaa. Ja hätätapauksessa voisin puolustaa itseäni hyökkääjää vastaan.

Suomen lainsäädännössä on jotain vikaa, kun itsepuolustuksestakin saa sakkoja (vai linnaa? en ole varma). Mitä sitä päällehyökkääjää tarvitsee puolustella, hänhän sen aloitti ja otti sen riskin, että saattaa itsekin saada vammoja. Ja raiskaajien tuomiot ovat ihan liian lyhyitä. 10 vuotta linnaa ja pili poikki, sanon minä. Eipähän tee enää mieli rötöstellä kun ei ole rötöksen välinettäkään >.

Saakeli, ja joidenkin tekijänoikeusmafian tyypin mielestä jostain warettamisesta pitäisi saada 4 vuotta linnaa. Sehän on vissiin aika samaa luokkaa kuin raiskaajan tms? Ovatko nämä rikokset muka verrattavissa toisiinsa? (tai no, en pidä imuttamista rikoksena..)

Saattaa olla, että olen tyhmä käydessäni lenkillä pimeällä, vieläpä kun tämä on tällainen suunnilleen metsän keskellä sijaitseva pieni kylä. Toisaalta taas puskaraiskaukset ovat kuulemma melko harvinaisia, useammin ne ovat jonkun tutun miehen tekosia ja tapahtuvat bileissä ja vastaavissa.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #6
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 04.12.2006 21:43
Lainaus: Velvet Grey Ja raiskaajien tuomiot ovat ihan liian lyhyitä. 10 vuotta linnaa ja pili poikki, sanon minä. Eipähän tee enää mieli rötöstellä kun ei ole rötöksen välinettäkään >.

Lainaus: Velvet Grey joidenkin tekijänoikeusmafian tyypin mielestä jostain warettamisesta pitäisi saada 4 vuotta linnaa. Sehän on vissiin aika samaa luokkaa kuin raiskaajan tms? Ovatko nämä rikokset muka verrattavissa toisiinsa? (tai no, en pidä imuttamista rikoksena..)

Oon samaa mieltä. Se on tosi epäsuhtasta, kun ei raiskaajatkaan saa neljää vuotta. Pieni lohtu on se että raiskaajat ei oo suosiossa kiven sisällä. (julma hymy)
Kirjoittanut: nexubus (Nimetön)
 • Lähetetty: 04.12.2006 22:23
Jos olisin hoikempi ja paremmassa kunnossa niin aloittaisin jonkun itsepuolustuslajin. Nyt jos menisin niin nauraisivat varmaan tällaiselle läskille. Toistaseksi on siis luotettava vaan nyrkkeihin ja adrenaliiniin vaikka joskus kannan kääntöveistä mukanani, silloin kun on turvaton olo. En tiedä osaisinko sitäkään käyttää mut minut on hakattu niin monesti ja kerran ryöstettykin ja tunnen aina olevani uhri ja nössö niin enskerralla tekis mieli laittaa vastaan... Toivon vaan tietysti ettei sellaista tilannetta tule, vihaan väkivaltaa, kumpaankin suuntaan. Pyrin välttämättään tappelut ja ikävät tilanteet.
Kirjoittanut: Shaft (Inkvisiittori)
 • #8
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 04.12.2006 22:41
Iteltä löytyy pitkä pinna ja keskustelujen jalo taito. Krav magaa harrastin vuosia sitten, mutta loppui kiinnostuksen puutteessa joten jonkinmoinen pohja on.
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 04.12.2006 22:49
Mie en osaa mitään, mutta minusta kyllä lähtee tarpeen vaatiessa niin paljon ääntä, että on ihme jos en saa apua siinä vaiheessa! Sitä paitsi olen todennut taidokseni satuttaa miestä suuresti ihan vain läpsäisemällä tietyllä tekniikalla kevyesti munille, kuvitelkaapa vaan kun käytän nyrkkiä tai maiharin rautakärkeä! Sitten kovaa juoksua vastakkaiseen suuntaan. minähän en omaisuudesta vapaaehtoisesti luovu.
Kirjoittanut: MrLuckarin (Aktiivi)
 • #10
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 04.12.2006 23:20
Kuten aiemmin sanottua, pitkä pinna on hyvästä.
Samoin kuin ympäristönhahmotuskyky, jos ei ole pakko mennä sellaisesta kohtaa jossa näyttäisi olevan mahkut että tulee ongelmaa niin voi olla parasta kiertää.
Mutta jos käy niin että tulee väkivaltatilanne, itseä puolustetaan, eli hyökkääjä taltutetaan/saavutetaan itselle turvalliset olosuhteet keinolla millä hyvänsä.
Kun kyse on väkivallasta, on mielestäni turhaa kainostella, siinä tilanteessa kohteliaisuutta ei ole ja herrasmiehet kuolivat sukupuuttoon aikaa sitten.
Mutta tilanteen siirtyminen itsepuolustuksen ohi, hyökkääjän ylimääräiseen kurittamiseen on turhaa, siitä tulee vaikeuksia.

Historiassa painavat monet raskaat vuodet lähinnä vapaaotteluksi (tekniikat koostuneet suurelta osin nyrkkeilystä, wrestlingistä ja grapplingistä) nykyään miellettävää harrastetoimintaa, sekoittuneena eri armeijoiden lähitaistelu tekniikoihin.
Käytännöllisyys ja tehokkuus ennen kaikkea.

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit