Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Itsepuolustus

Kirjoittanut: Und3ad (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.05.2007 16:55
onks toi muuten totta et jotkut on oikeesti käyny päälle? aika törkeetä porukkaa
Kirjoittanut: rumanaama (Jäsen)
 • #32
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 07.06.2007 18:45
Karate taustaa löytyy n.seitsemän vuoden ajalta. Mutta siitä on jo kauan. Uhkaavia tilanteita ei kohdalleni ole onneksi koskaan sattunut ja lievemmissä tapauksissa olen vain liuennut paikalta vähin äänin.
Väkivaltaa en kannata missään tapauksessa ja uhkaavat tilanteet sivustakatsojanakin aiheuttavat ahdituksen tapaisen olotilan.
Tästä lyhyestä pituudestani on varmaan ollut se hyöty, ettei minua juuri ole noteerattu eikä pidetty ainakaan uhkana kenellekään.
Kirjoittanut: Kivesnipsutin (Aktiivi)
 • #33
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 08.06.2007 03:38
Vaikka neiti-ihminen olen, turpaan on tullut, yleensä miespuolisilta olioilta. Sen takii tuli reenattua hieman aikidoa ja nyrkkeilyä isäni opetuksella.
Useimmiten puolustuksena toimii rauhallinen käytös ja ns. "puhejudo"

Mutta jos ihminen käy suoranaisesti päälle puheesta ja pinnasta riippumatta, ei oikeastaan ole muuta mahdollisuutta kuin puolustautua tai ottaa turpaansa ja jälkikäteen rahat pois oikeudessa. Elikkä itsepuolustusta kannatan, kunhan se tehdään niin, ettei päällekarkaajalle jää siitä kuitenkaan pysyviä vaurioita kuten munuaisvaivat, hedelmättömyys tai vihannesmaisuus.
Kirjoittanut: vermin (Jäsen)
 • #34
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 08.06.2007 07:44
En oo harrastanut koskaan itsepuolustuslajeja, vaikka välillä käynyt mielessä aloittaa ihan kuntoilun vuoksi. Yleensä jäänyt laiskuuden takia ja moni laji on myös kovin kilpailupainotteinen ja en sellaisesta pahemmin piittaa.
Krav magaa voisin kokeilla, tuttavani sitä on harrastanut ja suosittelee.
Tuosta puhejudosta olisi kiva tietää enemmän, sanan säilä on kuitenkin paras puolustus nopeiden jalkojen lisäksi.
Usein olen välttänyt pahat tilanteet kun on alettu suuta soittamaan vain sillä, etten oo antanu samalla mitalla takaisin. En vaan osaa eikä kieli toimi kärkevästi sellasessa tilanteessa. Hyökkäävällä kannalla ollut on kai sen sitten ottanut niin etten ole helposti provosoitavissa ja lopettanut alkuunsa.
Kirjoittanut: Tristessa (Aktiivi)
 • Lähetetty: 08.06.2007 07:51
Harrastettu on kaikkea karatesta wing chuniin, mutta eipä niistä ole hyötyä ollut kuin ehkä itsevarmuuden kasvattamisessa.

Toisaalta jos joudun kahinaan niin olen niin turpakännissä, ettei siinä ole tällasella nyrkillä tapettavalla mitään jakoa.

Pahasti ei ole koskaan tullut turpaan. Viimeksi vappuna oli jotain kähinää, mutta yleensä hommista selviää ennakoimalla, puhumalla ja jos keinot loppuu niin jalat alle.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #36
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • Lähetetty: 08.06.2007 11:29

Lainaus: Tristessa

Harrastettu on kaikkea karatesta wing chuniin, mutta eipä niistä ole hyötyä ollut kuin ehkä itsevarmuuden kasvattamisessa.


Itsepuolustuslajeista ei todellakaan oo suuremmin hyötyä tuolla kadulla. Se on käynyt selväksi mm. Ultimate Fighting -matseissa, jotkut katujen kasvatit pieksevät kaiken maailman mustan vyön omistajia miten haluaa. Kenties paras yhdistelmä on hanskata molemmat, sekä likaisen pelin, että teknisen kikkailun. Useimmiten se on kuitenkin niin, että koko määrää.

Jos joku oikeasti käy kimppuun, niin huutaminen, raapiminen ja potkiminen tyttötyyliin on aivan hyödytöntä. Huuto loppuu yhteen iskuun ja hellyyttävillä tyttöpotkuilla ei myöskään saa mitään aikaan. Lisäksi se tilanne on yleensä sen verran nopea, ettei siinä ehdi suuremmin sihtailla tai edes miettiä, mitä tekisi.

Mulla on viisi hammasta poikki tai lohjennut, nenävarsi ja otsa rustottunut, muutamia arpia ja sen sellaista. Provokatiivinen ulkoasu ja verbaalinen briljeeraus ovat joskus huono yhdistelmä alkoholin kanssa.
Kirjoittanut: Raivonkyynel (Nimetön)
 • #37
 • • Muokkasi: Raivonkyynel
 • Lähetetty: 08.06.2007 12:35
Hiihoo, enkö ole tänne kirjaillut. O.o

Nykyään harrastan Kas-Piniä (suomalaista sotilastaitoa). Kas-Pinillä on joku ihan ihme maine netissä ja muuallakin jonkinnäköisenä matkijana ja turhana lajina, mikä on minusta aika merkillistä. Ilmeisesti juttujen takana ovat ne, jotka ovat käyneet yhdellä leirillä tai yhden kuukauden reenaamassa. Eihän siinä ajassa kerkiä tutustua yhtään mihinkään, kun lajiin kuuluu niin "huuhaa", myrkkyoppi (jota ei kyllä meille olla opetettu, ei ainakaan vielä), puukkojen/erilaisten aseiden käsittely ja niiltä puolustautuminen, ne perinteiset itsepuolustukset (yksinkertaisemmaksi ja tehokkaammaksi versioituna), jotkut kummalliset, mutta tehokkaat ns. pudotusiskut jne.

Kun tuossa lajissa kehittyy tarpeeksi pitkälle (reilusti useampi vuosi), silloin on oikeastaan kenenkään ihan turha tulla tekemään yhtään mitään (paitsi aineissa olevien), koska jokaiselle ihmistyypille ja -vartalolle löytyy keino päihittää se (paitsi jos on jääkaappimies vs. viisvee likka). Kuultu on ja nähtykin myös. Ei siinä auta myöskään hirveästi likainen peli, luulen ma.
Kirjoittanut: Mariel (Nimetön)
 • Lähetetty: 08.06.2007 14:51
Itsepuolustukseks saa mun mielest jopa tappaa.

En oo harrastanu mitään lajia, mutta taitoja kyl löytyy tarpeeks.
Kirjoittanut: Ximmo (Aktiivi)
 • #39
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Ximmo
 • Lähetetty: 08.06.2007 15:03

Lainaus: Raivonkyynel

Kun tuossa lajissa kehittyy tarpeeksi pitkälle (reilusti useampi vuosi), silloin on oikeastaan kenenkään ihan turha tulla tekemään yhtään mitään (paitsi aineissa olevien), koska jokaiselle ihmistyypille ja -vartalolle löytyy keino päihittää se


Ei muuta kun tervetuloa vaan Ultimate Fightingin pariin heti, kun oot sitä muutaman vuoden harrastanut. Näen jo setelipinojen varttuvan sinua.

Kummasti näitä juttuja romantisoidaan eli saadaan kiehtoviksi ja ah niin toimiviksi a) elokuvissa b) lajin harrastajien joukossa. Kadulla se tilanne on kuitenkin loppujen lopuksi niin toinen. Tappeluun huomaa useimmiten joutuneensa vasta siinä vaiheessa, kun eka isku on osunut omaan kaaliin, ja siinä vaiheessa tilanne on useimmiten jo menetetty, vaikka olis miten paljon treenannut kaikkia maailman lajeja.

En siis kiistä, etteikö kamppailulajit sinänsä olisi toimivia, jos mennään vaikka kehään, tai otellaan missä tahansa ns. ********* (eli s o v i t u s t i - liian tuhma sana tälle lapsilukolle). Tosin vähän kummastuttaa sekin, että on olemassa niin monta lajia, jonka osaajalle on "turha kenenkään yrittää mitään". Entäs jos nämä joutuvat vastakkain, mitä siitä tulee? Kaksi tajutonta sekunnissa?

En nyt huutele tässä täysin ilman tietopohjaa, kokemusta on molemmilta puolilta aitaa. Älkää siis ottako minään kettuiluna tätä, vaikka tylytänkin hieman.
Kirjoittanut: Melia (Aktiivi)
 • #40
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 08.06.2007 21:31
Itsepuolustus on hemmetin paljon muuta kun sitä tekniikan hiomista, vaatii melkomoista mielenhallintaa ettei joudu paniikkiin jos joku tuplasti isompi hyökkää yllättäen ja painaa sut maihin...

Liikkeiden pitää siinä kohtaa tulla automaattisesti lihasmuistista, jos niitä aikoo käyttää. Tämä taas vaatii vuosien treenaamista, että jos isä näytti kerran yhden lukon takapihalla, niin ei ehkä kannata vielä tuudittautua siihen turvallisuudentunteeseen...
Elokuvat antavat asiasta ihan uskomattoman kuvan, läiskitään ties mitä kierrepotkuja pitkin kaverin naamaa ja vedellään seinän kautta parit voltit ja loppusilaukseksi vielä kunnon kirvespotku kaulan juureen... Suomessa sitä saa takuuvarmasti sen pahoinpitelysyytteen kouraansa, ei paljon auta mussuttaa että ihteeni puolustin... (Ja tästä syystä moni nuorempi (tai miksei vanhempikin) kaveri pettyy aloittaessaan kamppailulajia.)

Muutama vuosi TakewonDo:a takana, pian toivottavasti pääsee treenaamaan paljon aktiivisemmin jos ehkä johonkin asettuisi aloilleen. Sen huomasi heti alkeiskurssin jälkeen, että monille tuli sellanen "mulle ei enää kannata ryttyillä" -asenne... Onkin melko sääli, että kamppailulajien henkistä puolta opetetaan alussa erittäin niukasti. Useimmissa kuitenkin on lähtökohtana rauhoittaa ihmistä, ei kannustaa rähisemään...

Suosittelen kaikille lämpimästi sitä perinteistä v*tunlujaa karkuun- metodia! Se on ainakin mun vahvin aseeni, kun en osaa ees kirkua kunnolla...

Tämä aihe on suljettu. Et voi lähettää tähän aiheeseen vastausta. Aihe on todennäköisimmin suljettu siksi, että siinä käsiteltävä asia on puitu perinpohjaisesti ja ns. kaluttu loppuun, tai sitten aihe ei ole enää ajankohtainen (jos viestiketjussa on käsitelty esimerkiksi festivaalia tai konserttia), tai sitten samasta aiheesta on ollut keskustelua jo aikaisemmin. Goottifoorumilla on myös tapana sulkea sellaiset viestiketjut, jotka sisältävät sata (100) sivua, ja avata uusi viestiketju samasta aiheesta toisaalla. Voit halutessasi kysyä foorumin valvojilta tai ylläpidolta syytä tämän viestiketjun sulkemisen syistä.

Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit