Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Gallup Metal vs. Goottimusa

Kirjoittanut: Elegia (Aktiivi)
 • Lähetetty: 30.12.2008 14:37
Moni tätä on täällä nyt voivotellut... Ja niin tulen nyt minäkin. Pahuksen vaikea kysymys!
Sanoisin että riippuu vähän sen hetkisestä tunnelmasta ja muutenkin olotilasta kumpi uppoaa paremmin.

Ja tällä hetkellä minuun uppoaa enemmänkin goottimusiikki.
Kirjoittanut: impressio (Jäsen)
 • #162
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 02.01.2009 04:05
Kaikki on niin mainstreamia. Kukaan enää tee uutta ja oivaltavaa. Vanhat temput uusissa vaatteissa. Lisää kajalia ja biisi paranee, ehei. Lisää säröä ja biisi paranee, tuskinpa.
Taidan alkaa kuntelemaan pelkästään Anssi Kelaa.
Kirjoittanut: pimeyden_hehku (Jäsen)
 • #163
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 02.01.2009 12:45
itse kuuntelen pääasiassa metallia. black metallia kuuntelen eniten, myös death metallia kuuntele paljon, ja grindcore on hyvää myös.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #164
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 02.01.2009 13:07

Lainaus: pimeyden_hehku

itse kuuntelen pääasiassa metallia. black metallia kuuntelen eniten, myös death metallia kuuntele paljon, ja grindcore on hyvää myös.

Oletkos jo tutustunut tuohon : metallimusiikki.net-sivustoon. Sinne tulee koko ajan laadukkaita juttuja metallibändeistä, levyistä yms.
Kirjoittanut: pimeyden_hehku (Jäsen)
 • #165
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 02.01.2009 13:48

Lainaus: poison

Oletkos jo tutustunut tuohon : metallimusiikki.net-sivustoon. Sinne tulee koko ajan laadukkaita juttuja metallibändeistä, levyistä yms.

aa en oo vielä..täytyypäs käydä kattomassa ------>
Kirjoittanut: tuulikello (Jäsen)
 • #166
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 02.01.2009 19:06
Aiemmin olen kuunnellut huomattavasti enemmän metallia (ja vain satunnaisesti goottimusiikkia sen ohella), ja se on tuntunut omalta, mutta nyt olen selkeästi kallistumassa goottimusiikin puoleen. Metallista kuuntelin enimmäkseen sinfonista metallia, mutta nyt lähes kaikki muu siltä puolelta on jäänyt, paitsi Epica ja pitkäaikainen, nyt jo entinen lempibändini Within Temptation joiltakin osiltaan.
Kirjoittanut: emanon (Inkvisiittori)
 • #167
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.01.2009 07:15
Äääh... huonosti nukutun yön jälkeen heräsin tänä aamuna samoihin aikoihin milloin normaalit ihmiset tulee baarista kotiin. Teekupposen parissa luin tämän viestiketjun läpi ja tuloksena oli oikein mukava aamuv1tutus.
Meinasin kirjoittaa tähän jotain syvääluotaavaa musiikkimaustani, mutta tyydynkin vanhaan viisauteen:
Kaikki musiikki on pa5kaa, paitsi hevi - joka on ihan v1tunmoista pa5kaa!
Kirjoittanut: pimeyden_hehku (Jäsen)
 • #168
 • Arvo: Mahtigootti
 • • Muokkasi: pimeyden_hehku
 • Lähetetty: 03.01.2009 11:08

Lainaus: emanon

Kaikki musiikki on pa5kaa, paitsi hevi - joka on ihan v1tunmoista pa5kaa!


eli kaikki on pa5kaa paitsi kusi :P
Kirjoittanut: emanon (Inkvisiittori)
 • #169
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 03.01.2009 14:34
Noh, koetetaas vastata järkevämmin, vaikka nämä kaksi edeltävää viestiä edustivatkin ketjun sisältörikkainta osaa
Ensinnäkin mainittakoon, että en hirveästi välitä vanhemmasta musiikista genreen katsomatta jos siinä on huonot soundit. On tullut kuunneltua niin paljon tätä modernia ja viimeisen päälle miksattua ja masteroitua kamaa, että ei jaksa sellaisia bändejä, jotka kuulostavat pahvilaatikossa soitetuilta
Sanonen, että goottimusiikki nappaa enemmän, tosin en nyt laske tuohon industrial/EBM/noise tms. bändejä, vaikka ne ovatkin sydäntäni lähinnä. Tuli käytyä Schattenissa uutena vuotena ja musa oli makuuni liiankin jumputusvapaata. Silti tykkäsin tanssahdellakin soitetun musan tahtiin
Metallia on tullut kuunneltua niin paljon nuorempana, että ei enää vaan jaksa innostua siitä. Se kitara(t), basso, rummut ja rääkyminen -resepti on kuultu jo niin monesti, että suurin osa uusista bändeistä ja levyistä ei vaan kertakaikkiaan ole enää millään tavalla mielenkiintoisia. Silloin tällöin tulee muutama sen verran hyvä esimerkki noistakin, että jaksan nostaa korviani. Esimerkkinä nyt vaikka tuo Stam1na, joka on varsinkin pitissä oikein toimivaa kamaa. Niin, musiikista puhuttaessa lienee välttämätöntä puhua myös tanssimisesta. Metallin kohdalla tuo rajoittuu lähinnä pittaamiseen, ja vaikka se äärimmäisen hauskaa onkin, sen harrastusmahdollisuudet rajoittuvat ikävä kyllä harvoille keikoille. Olisi kiva jos jossain olisi baari, missä olisi moshpit
Goottimusassa tykkään enemmän näistä uusista koneilla ja syntikoilla maustetuista tuotoksista, kuin vanhasta goottirokista tai deathrockista. Diary of Dreams on hyvä esimerkki.
Tykkään kuitenkin käydä ihan rehellisissä jumputus- ja metallivapaissa goottibileissäkin, vaikkei se musa ihan mun kamaa olisikaan, sillä niissä on kiva meininki Ja kyllähän ne goottimusan klassikot saa ainakin minut sinne tanssilattialle raahautumaan.

Vuodessa tulee silti vastaan pari-kolme metallilevyä ja perinteisemmän goottirokin levyä, jotka tosissaan iskee. Metallin puolelta viime aikoina on iskenyt Havoc Unitin tekemiset, sillä siinä on oikealla tavalla osattu hyödyntää kaikenmaailman kone-elementtejä saamaan musaan huomattavasti lisää särmää. ...and Oceansin eräällä levyllähän on ihan rehellinen noisebiisikin . Goottimusan puolelta viimeksi ihastuin todenteolla She Wants Revengeen, vaikka sen resepti onkin varsin yksinkertainen. Biisit vaan ovat tarttuvia ja sanoitukset loistavia!
Lopuksi pitää siis sanoa, että oli genre mikä tahansa, niin sieltä löytyy kyllä niitä helmiä seasta. Kysymys on vaan: jaksaako sitä tonkia?
Kirjoittanut: Malys_ (Jäsen)
 • Lähetetty: 13.01.2009 18:39
Metallimusaa täält luukusta kuuluu, aikalailla laidasta laitaan mutta lähinnä "perinteisempää" metallia, melodista deathia, doomia, poweria. Mm. Moonspell, Amorphis, Manowar, Insomnium, Cradle of Filth, Wintersun...
Muutama "luuranko" kaapissa kolistelee Molly Hatchettin ja The 69 Eyesin muodossa. Olen ilmeisesti metallisti goottien vaatteissa. Se vähäinen goottimusa jota olen kuunnellut, ei vaan ole kolahtanu, on miun makuun vähän yksitoikkoista ja pitkäveteistä.:/ Ehkä miunki kohalle on osunu vaan vähemmän hyviä bändejä...

Lainaus: Cata

1. Miksi metalli-laulajien pitää ulvoa?
2. ..tai öristä sanat mahdollisimman epäselvästi?
3. Miksi niidenkin pitää laulaa, jotka selvästi eivät osaa?


Toiseen on pakko sanoa et paremmin min ainaki siitä örinästä selvää saan ku esim. useimpien poplaulajien honotuksesta...
Ja kolmanteen et keskimäärin tuntuu metallibändeissä olevan kyllä hyviä laulajia (tai sitten olen pominu vaan ne parhaimmat päältä ja unohtanu ne surkeat... ), tosin tilanne tuntuu olevan muuttumaan päin toki senkin vuoksi että hevi ja metalli on kovasti ollu nousussa viime vuosina ja luonnollisestikin bändejäkin on enemmän kuin ennen.

Pitää myöskin vähän "puolustella" metallia siinä suhteessa että kyseessä taitaa olla monipuolisin musiikkilaji, löytyy niin laidasta laitaan erilaisia tyylisuuntia.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 2 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit