Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Minne päätyy kun kuolee? - Sivu 27

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Minne päätyy kun kuolee?

Kirjoittanut: Neiti Kooma (Jäsen)
 • #261
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 23.07.2010 02:34

Lainaus: Ratpick

Mielestäni elämäni on ihan syystä rajattu, eikä sitä kannata hukata siihen, että eläisi jonkun paremman kuolemanjälkeisen elämän toivossa.


Totta, ja vielä elää minkä tahansa uskonnollisen tekstin asettamien raamien mukaan siinä toivossa, että kunhan täytän nämä ehdot niin kuoleman jälkeen tulee sitten se palkinto.

Toisaalta, olikohan se joku koomikko vai kuka kun sanoi, että elää kuin jumala olisi olemassa; jos se on, oletpahan pelannut varman päälle ja pääset taivaaseen, jos ei ole, niin se on aika samantekevää siinä vaiheessa. Tämähän tietysti toimii siihen rajaan asti, että oletetaan että esim. kristinusko on se yksi ja oikea. Entä jos se ainoa oikea onkin joku ihan muu ja joka-ainoa harraskin kristitty on tuomittu sen toisen jumalan toimesta kadotukseen tjsp. kiitoksena "epäjumalan" palvonnasta...
Kirjoittanut: Ratpick (Jäsen)
 • Lähetetty: 23.07.2010 03:14

Lainaus: Neiti Kooma

Toisaalta, olikohan se joku koomikko vai kuka kun sanoi, että elää kuin jumala olisi olemassa; jos se on, oletpahan pelannut varman päälle ja pääset taivaaseen, jos ei ole, niin se on aika samantekevää siinä vaiheessa. Tämähän tietysti toimii siihen rajaan asti, että oletetaan että esim. kristinusko on se yksi ja oikea. Entä jos se ainoa oikea onkin joku ihan muu ja joka-ainoa harraskin kristitty on tuomittu sen toisen jumalan toimesta kadotukseen tjsp. kiitoksena "epäjumalan" palvonnasta...

Perus Pascalin vedonlyönti. Parempi uskoa Jumalaan ja olla hyvä, kuin olla uskomatta ja elää elämänsä miten sattuu. Pascal itse oletti vedossaan, että Jumala johon tulisi uskoa olisi kristinuskon Jumala, mikä ei tosiaan ota huomioon sitä, että maailmassa on satoja muita uskontoja, joilla on eroavat näkökulmat siitä, mitä pitää tehdä päästäkseen hyvään paikkaan kuolemanjälkeisessä. Etenkin kun minkään näiden uskontojen väittämistä kuolemanjälkeisistä todellisuuksista ei ole mitään todisteita (kuolleet harvoin tulevat haudan takaa paljastamaan millaista kuolemanjälkeinen elämä on), varmin tapa voittaa on olla pelaamatta ollenkaan.

Ironisintahan kaikkien nykyihmisten kannaltahan olisi se, että joku tuhansia vuosia sitten kuollut uskonnollinen liike olisi ollut se ns. oikea, ja että ainoastaan sen kauan sitten kuolleet seuraajat olisivat tällä hetkellä kuolemanjälkeisessä paratiisissa.
Kirjoittanut: Kedira (Nimetön)
 • Lähetetty: 23.07.2010 10:05

Lainaus: Neiti Kooma

Entä jos se ainoa oikea onkin joku ihan muu ja joka-ainoa harraskin kristitty on tuomittu sen toisen jumalan toimesta kadotukseen tjsp. kiitoksena "epäjumalan" palvonnasta...


Eikös Kristinusko ole ainoa uskonto, joka tuomitsee ihmisen kadotukseen ja puhuu helvetin olemassaolosta? Muissa uskonnoissahan nämä uskosta osattomat katoavat täyteen tyhjyyteen ja tiedostamattomuuteen tai vaihtoehtoisesti valaistumattomat syntyvät yhä uudelleen ja uudelleen kunnes saavuttavat valaistumisen. Muut pikkuiset uskonnot ja luonnonuskot suurimmaksi osaksi noudattavat juuri näitä kahta pääteoriaa (kristinusko ja juutalaisuus pois suljettuina) pienet yksityiskohdat hiukkasen muunnellen. Paitsi tietenkin jotkin ammoisten aikojen viikinkien, mayojen yms. uskomukset, joissa ihmiset päätyvät joko helvettiin tai sitten hyvin paljon helvetinkaltaiseen paratiisiin jokatapauksessa ...

Lainaus: Ratpick

että ainoastaan sen kauan sitten kuolleet seuraajat olisivat tällä hetkellä kuolemanjälkeisessä paratiisissa.


Tämähän pätee Jehovantodistajiin, sillä heillä tuo maaginen paratiisiin pääsijöiden luku on tullut täyteen kauan kauan sitten jo. Heikäläisillä ehtoollistakaan ei jaeta kuin näille henkilöille tai sitten poikkeuksellisesti jostain meille pulliaisille tuntemattomasta syystä pyhimyksiksi julistetuille henkilöille. Muut uskovat sitten vain haahuilevat joko paratiisin ulkopuolella tahikka katoavat täydelliseen olemattomuuteen muiden väärintekijöiden kanssa. Tämä uskonto ei tosin ole kuollut, vaan sen jäsenluku lisääntyy kaiken aikaa tässä muuttuvassa maailmassa jossa ihmiset kaipaavat sekeitä rajoja elämäänsä.
Kirjoittanut: ArkkiLuopioX (Nimetön)
 • Lähetetty: 23.07.2010 12:28
Hyvän kokemuksen tuosta kuolemasta saa mielestäni, kun on ollut sairaalassa nukutettuna. Itse olen eräästä syystä ollut 9 kertaa ja se oli aika leppoinen tunne. Ensin silmät menivät todella nopeasti kiinni, sitten ikään kuin tuijotti pimeyteen vähän aikaa ja korvissa kohisi ihan vesiputouksen kaltaisesti. Sitten tietoisuus vain katosi ja myöhemmin sitä heräsi heräämöstä ja tunsi, että on ollut jossain paljon syvemmässä tiedottomuuden tilassa, kuin vain tavallinen uni.

Oikeastaan se tuntui samalta kuin jos olisi ollut jossain Serenan putkivesiliukumäessä, leppoisan mukava ja rauhallinen olo ja kuin olisi mennyt sellaiseen mustamuoviseen putkiliukuun, jossa vesi vaan kohisee. Alle 5 sekuntia ja oli tiedottomana.

Sellaista se tämän ateistin elämän loppu sitten varmaan on, putkiliukumäki, 5sek. ja kaikki on onnellisesti ohi. Ei taivasta, ei helvettiä, pelkkä kosminen liukumäki...
Kirjoittanut: Damianos (Jäsen)
 • Lähetetty: 23.07.2010 14:02
Hautaan.
Kirjoittanut: Niflheim (Jäsen)
 • Lähetetty: 24.07.2010 17:42
Menolippu Valhallaan, jos elän elämäni hyvin.
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 24.07.2010 17:58

Lainaus: Niflheim

Menolippu Valhallaan, jos elän elämäni hyvin.


Varaa puinen vene valmiiksi että saadaan kunnon peijaiset sitten, ei sinne mustalla mersulla pääse.
Kirjoittanut: Neiti Kooma (Jäsen)
 • #268
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 24.07.2010 18:54

Lainaus: Kedira

Tämähän pätee Jehovantodistajiin, sillä heillä tuo maaginen paratiisiin pääsijöiden luku on tullut täyteen kauan kauan sitten jo.


Ainiin, tuokin vielä. Saataispa nyt joku jehovantodistaja vastaamaan tänne ketjuun, minne uskot päätyväsi...

Lainaus: Kedira

Eikös Kristinusko ole ainoa uskonto, joka tuomitsee ihmisen kadotukseen ja puhuu helvetin olemassaolosta? Muissa uskonnoissahan nämä uskosta osattomat katoavat täyteen tyhjyyteen ja tiedostamattomuuteen tai vaihtoehtoisesti valaistumattomat syntyvät yhä uudelleen ja uudelleen kunnes saavuttavat valaistumisen.


Excuse me for my ignorance. Itse ehkä miellän täyden tyhjyyden "kadotukseksi", en itseasiassa tiedä kristinuskon opillisesti korrekteista termeistä yhtään millekään mitään. Missäköhän prosenttiosuudessa maailman uskonnoista tosiaan uskotaan jonkintyyppisiin helvetteihin/ kuolemanjälkeisiin rangaistusaitioihin...
Kirjoittanut: CharmedDoll (Jäsen)
 • #269
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.07.2010 09:42
Luin yhdestä Diana Cooperin kirjasta mielenkiintoisen väitteen, siitä että ihminen menee kuolemansa jälkeen sinne minne uskoo menevänsä.

Itse uskon meneväni kuoleman jälkeen toiseen ulottuvuuteen, sinne mistä olen alunperinkin kotoisin. Jostain syystä ajattelen olevani vain "vierailulla" maan päällä. Sitten kun olen ollut omassa ulottuvuudessani vuosikymmeniä tai jopa satoja vuosia, synnyn uuteen elämään toisena henkilönä. Tulen toiselle vierailulleni tänne tai jonnekin aivan muualle.
Se että kuoleman jälkeen ei olisi enää mitään, on mielestäni myös aivan mahdollista. Toisaalta se olisi sääli sillä olen jo miettinyt minkälainen seuraava elämäni voisi olla..
Kirjoittanut: Adalan (Jäsen)
 • #270
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 25.07.2010 11:21
Suosittelen: Teosofian avain - kirjan lukemista kaikille.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit