Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Goottien joulu

Kirjoittanut: Jasmine (Jäsen)
 • Lähetetty: 07.12.2009 09:16
Joulu tulee vietettyä tänä vuonna oman perheen luona maalla. Kihlattu lähtee mukaan, koska perinne on että joka toinen vuosi Turussa ja toinen Kouvolan nurkissa.

En ole ehtinyt mm. rahan puutteen vuoksi paljoakaan mitään joululahjoja ostella, jonka vuoksi se menee viime tippaan. Onneksi nyt tulevana perjantaina on palkkapäivä niin pääsen laskujen maksun jälkeen shoppailemaan niitäkin. Isälle, äidille, veljelle ja miehelle tulee ainakin ostettua, kummipojallekin pitäisi jotain pientä ostaa mutta en tiedä mitä ostaisi 6 vuotiaalle pojalle.

Jouluni tulee olemaan aika perinteikäs: kinkkua, laatikoita, ehkä pieni kalkkuna löytyy, glögiä, kynttilöitä, joulukuusi, jouluvalot, pipreita, torttuja jne. Väreinä on hopea, kulta, vihreä ja punainen. Aamulla isä kantaa papan metsästä kaataman kuusen tupaan, jonka jälkeen me koristellaan se. Kissat pääsevät jälleen juomaa kuusen astiasta vettä parin viikon ajan

Oman asunnon jouluvalot ripustin tuossa 1. adventtipäivänä. Silloin aikaisintaan omasta henkilökohtaisesta mielestä alkaa joulun odotus riippumatta mikä kuukausi on kyseessä. Harmittanut ja suorastaan vtuttanut se että heti kun päästään halloweenista eroon niin alkaa joulutouhotus kaupoissa. Läheisessä sittarissakin joulukoristeet löytyivät paikoiltaan jo lokakuussa! Tuntuu että joulua aletaan touhottaa yhä aikaisemmin ja aikaisemmin kuin ennen. Alkaa menemän maku loppua kohden koko touhusta.
Kirjoittanut: Nocturne (Aktiivi)
 • #22
 • Arvo: Mahtigootti1500
 • • Muokkasi: Nocturne
 • Lähetetty: 07.12.2009 20:25
Meillä on perinteet kunniassa jouluna, ja välillä niitä joutuu olosuhteiden pakosta muuttamaan, evoluutioita kokee nekin. Tämän hetkinen perinne kuuluu: Aaton aattona kuusi sisään, jos siis luomukuusi, tänä vuonna hankin itselleni vitivalkoisen muovi kuusen. Olen kyllä sanonut, että itselleni ei ikinä niitä muovi hirvityksiä tule, mutta tulipahan kuitenkin. Meinasi kyllä tulla poru, kun paketin aukaisin, mutta kyllä siitä nätti saadaan. Pakko. Kuuseen koristeeksi ei tule palloja ynnä muuta, vain valkoiset nauhat, jotka toivottavasti peittää runkoa hiukan, sitä hirvitystä. Violetit jouluvalot toimikoon kuusen kynttilöinä. Hankin Halloweenin aikoihin itselleni luuranko käsiä ja hämähäkkeja ja lepakoita ihan joulua silmällä pitäen. Niihin pitäisi askarrella narut ja aattoaamuna koristella niillä edellisenä iltana pysyttämäni kuusi.

Aattoaamu kuluu heräillessä ja Grinchiä katsellessa. Kuusen siinä samalla koristelen, kahvia kululuu melkein pannullinen. Puolilta päivin hisitään porukalla mummulaan, joulurauhan julistus kuunnellaan siellä. Sitten isketään kyntemme puuroon ja mantelin metsästys alkaa. Mummu ei tosin enää laita puuroa lasi astiaan, sillä eräät nimeltä mainitsettomat henkilöt tutkivat puuroastian pohjasta missä se manteli luuraa ja veljeni ehti aina ensin. Mummulassa siis meidän perhe ja äidin sisko perheineen, yhdeksän henkeä yhteensä, joten jonkinlaista puheen sorinaakin saadaan aikaiseksi, kaikki kun olemme niin ujoja ja hiljaisia. Syödään siinä jossain vaiheessa ja kahvitellaan. Joku lukee joulu evankeliumin ja veisataan enkelitaivaan. Meitä on ainakin kaksi siellä jotka eivät kirkoon kuulu, mutta mitä sitä perinteitä muuttamaan. Tulee aina turvallinen olo. Sitten onkin jo lahjojen vuoro.

Viiden ajoissa hipsimme isukille, ja kahvia kuluu sielläkin. Pikkusiskot rassaavat hermoja ja avataan toinen satsi lahjoja siellä. Pauhetaan jaskaa ja katotaan töllöä. Ei siellä paria tuntia kauempaa yleensä olla. Sitten illalla viimeiseksi äidin luokse, jossa avaamme vielä kolmannen satsin lahjoja, sanotaan vaikka, että äidin luona on se pääsatsi. Muualla avataan vain muutama lahja, joita sukulaisilta on mahdollisesti saatu. Jossain vaiheessa minä ja veljeni haihdumme koteihimme ja äiti miehensä kanssa saavat nauttia kahdenkeskisestä ajasta.

Joulupäivänä isukille syömään ja tapanin päivänä äidille, samalla porukalla kuin aattona ollaan mummulassa oltu.

Sellainen on meidän joulu. Ja jo pelkkä ajatuskin tuo hyvän olon tunteen. Tänä vuonna on myös pakko leipoa ruskeita pipareita. Ostin syksyllä niin ihanat piparkakkumuotit, että on ihan pakko. Hattivatit rules.

muoks. Joulu on ihanaa aikaa, vaikka risookin kauppojen ihmisryysis ja ne riivatus tonttuveisut. Eikä niitä koristeita ihan lokakuussa vielä esille tarttis laittaa. *huoh*
Kirjoittanut: darkAngel (Aktiivi)
 • #23
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 08.12.2009 11:41

Lainaus: Severana

Leipominen on varsinainen intohimoni.

mulla on sama juttu. joulu ei ole joulu ilman itse leivottuja leivonnaisia. löysin viime viikolla Annaa selatessani mielettömästi ihania suklaaleivonnaisia, joita ajattelin kokeilla jouluksi.
itse tykkään myös askarrella lähetettävät joulukortit. hamstrasin ihan sitä silmällä pitäen työharjoittelujakson aikana suodatinpaperipakkauksien tukipahveja (joka paketissa 2 kpl, jihuu) ja aattelin niistä edes jotain säveltää. jos en joulukortteja, kun ne on ihan tavallista valkosta pahvia ja aika tylsiä ja alastoman näkösiä joulukorteiks, niin ehkä miä akartelen niistä sitten jotain joulukoristetta kuuseen.
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 08.12.2009 14:28
cendersky kysyi lahjaneuvoja tuossa toisessa viestiketjussa. Tietääkö kukaan pääkalloilla varustetun kylpytakkiskenen meiningistä mitään? Jos tuollaista takkia ei ole kaupoissa, voisi ehkä harkita vaikka pääkallokuvion spreijaamista/maalaamista sapluunan avulla. Kylpytakkia voi myös mielestäni kustomoida ihan hyvin pistämällä jotain irtoniittejä siihen... Vaikka niin, että ne niitit törröttävät kankaan sisäpuolelle.
Kirjoittanut: TaruinenAave (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.12.2009 17:32
Kyselkyn kaltaisia takkeja löytyy vaikka millaista sorttimenttia (tavallisista pääkalloista NBC-teemaisiin) ainakin X-tra-Xilta, mutta nyt lienee liian myöhäistä tilata, mikäli jouluksi sen tahtoo. Sieltä kun tunnetusti tulee hieman hitaamman puoleisesti.
Kirjoittanut: RedBat (Jäsen)
 • #26
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 11.12.2009 14:45
odotan enemmän pikkujouluja kuin itse joulua! ostin mustan tonttulakin ja joulukalenterin.muuten en taida hankkia mitään jouluista.joulun aion viettää tavallisesti kotona löhöten miehen kainalossa...: )
Kirjoittanut: kuopassa (Ylläpitäjä)
 • Lähetetty: 11.12.2009 15:37

Lainaus: darkAngel

joulu ei ole joulu ilman itse leivottuja leivonnaisia. löysin viime viikolla Annaa selatessani mielettömästi ihania suklaaleivonnaisia, joita ajattelin kokeilla jouluksi.

Tiedätkö onko vanilliinisokeri sama asia kuin vanilja? Meinasin etsiä kaupasta valmista pullataikinaa ja sitten askarrella niistä jotain korvapuustia tai jotain sellaista mitä voi syödä, mutta tätä varten pitää kai olla vaniljaa, joten. Joten kuten. Onko vanilliini sama juttu kuin vanilja?
Kirjoittanut: TaruinenAave (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.12.2009 15:58

Lainaus: kuopassa

Tiedätkö onko vanilliinisokeri sama asia kuin vanilja? Meinasin etsiä kaupasta valmista pullataikinaa ja sitten askarrella niistä jotain korvapuustia tai jotain sellaista mitä voi syödä, mutta tätä varten pitää kai olla vaniljaa, joten. Joten kuten. Onko vanilliini sama juttu kuin vanilja?

Ovat eri asia. Vanilja on ihan oikeaa vaniljaa ja vanilliini synteettistä vanilja-aromia.
Kirjoittanut: Selah (Jäsen)
 • Lähetetty: 11.12.2009 16:58
Tänä vuonna vietetäänkin aika mielenkiintoista joulunaikaa. Ulkomailta vasta kohta palaamassa ja muutto uuteen kämppään odottaa. Ei ole joulukalenteria, ei joulukoristeita, joululahjat tulee tammikuussa kiitos postin nopeuden ja joululaulut tunkevat korvista ensimmäisen kahen kappaleen jälkeen mitä täällä kuullut.
Tietenkin jotain jouluista varmaankin sinne maalle on vanhempani järjestäneet ja ovathan nuo molemmat siskot kaikkine lisäkkeineen paikalla, joten ruokapöydässä riittää väkeä. Ruokapöydästä puheen ollen, onkin mukava saada pitkästä aikaa oikein perinteisiä suomalaisia ruokia.. niitä alkanut olla jo jonkinverran ikävä.
Omaan asuntoon tuskin tulee paljon mitään laitettua, kun muuttolaatikot valtaavat tilaa, mutta eiköhän sitä ensi maanantaina ehkä jo vähän ala jouluakin miettimään kun näkee jopa lunta (toivottavasti). Eli taitaa anti-Joulu-hengellä mennä tänä vuonna vaikka Joulu onkin mielestäni ollut mukavaa aikaa, onhan ne syntymäpäivätkin ihan Joulun alla (joita en vietä).
Kirjoittanut: HepZusi (Mister Halloween 2007)
 • Lähetetty: 11.12.2009 21:14
Tuli spostia, että 23. joulukuuta tulee Lord of the rings-online tiliin viikko ilmasta peliaikaa ni eiköhän se oo selvä juttu.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit