Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Mikä goottityylissä on niin pahaa...?

Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.09.2006 16:34
Goottimuotitopikin ja eilisen Hyvältä Näyttää -ohjelman innoittamana päädyin pohtimaan, miksi goottityyliä pidetään jotenkin vääränä ja huonona tyylinä tai vaihtoehtoisesti "vain ohimenevänä" vaiheena? Amerikkalaisissa muodonmuutossarjoissa gootin tuunaaminen "sivistyneemmäksi" näyttää olevan vakioaihe, ja kyllä täällä pohjolan perukoillakin ilmenee melkoisen kireää asennoitumista näyttävää pukeutumista kohtaan. Miksi?

Lopuksi täytyy puida vielä tätä eilistä muodonmuutosohjelman jaksoa. Siinä oli siis 21 v. nainen, jolla oli muutaman vuoden ikäinen lapsi. Naisen äidin ja enon mielestä tyyli ei sovi "noin vanhalle" (tämä aiheutti argh-reaktion, koska olen itse samanikäinen) eikä varsinkaan äidille. Ko. neito olisi tarvinnut lähinnä pahimpien ylilyöntien selkiyttämistä ja nätimpiä vaatteita, mutta ohjelman tarkoituksena oli kuitenkin tehdä naisesta yleisesti hyväksyttävä. Miksi teini-iän ohittanut olisi muka liian vanha goottivaatteisiin?

Yhteenvetona: prkl! Auttakaa ymmärtämään...
Kirjoittanut: Iiriva (Miss Halloween 2006 & 2007)
 • Lähetetty: 28.09.2006 17:36
no voi herran jestas... O.o toi kyl meni ihan liikaa yli. Mun mielestä on iha sama esim. onko vanhempi! jos ihmiset pelkää sitä, et "hurja" ulkonäkö pelottaa lasta, ni huh huh! jos ihminen on aina näyttäny siltä, tai ainaki lapsen syntymästä lähtien, ei lapsi omii vanhempiaan ulkonäön puolesta pelkää, koska on alusta alkaen tottunut siihen. kirjavaan kukkapaitaan pukeutunut mummo olisi luultavasti pelottavampi kuin oma ja tuttu, "hurjan" näköinen äiti.
Kirjoittanut: Rottenicia (Jäsen)
 • #3
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.09.2006 17:40
nojaa´a kai sitä pidetään ensin sellasen teinienhömpsötyksenä ja ajatellaan että"kyllä se siitä se meidän mainukki vielä normalisoituu"
suurin osa goottityyliin pukeutujista on n. 17-->
minusta siinä että on kolmenkympin kriisi ja pukeutuu korsettiin, ei ole mitään ihmeellistä tai vieroksuttavaa.

tai sitten goottityyliä pidetään sen takia "vääränä" koska se on joissakin tapauksessa liian paljastavaa, maybe... ja siinä käytetään pvc:tä ja muita erillaisia materiaaleja... tai sitten ajatellaan että kun lapsonen aikuistuu niin hänestä pitää tulla asiallisempi.
Kirjoittanut: Veronica (Jäsen)
 • Lähetetty: 28.09.2006 18:24
äh. luonnonlaki rakkaat! erilaisia syrjitään, epämuodostuneet tapetaan. ihmisiä on vain yksinkertaisesti niin paljon että mustat lampaat muodostavat oman laumansa.
Kirjoittanut: Chastel (Jäsen)
 • #5
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 28.09.2006 18:43
Mie olen kanssa noita ''normalisointeja'' pari telkkarista todistanut, mutta kuuleman mukaan jossain ohjelmassa olikos se nyt Saimi Nousiainen kun puettiin Morticiassa ja aikoisemmin Tuomas & Juuso experiencessä myös tämä päinvastaiseen suuntaan stailaus, tosin vain väliaikaisesti.

Olen samaa mieltä että tyyliä voi aikuistaa ja siistiä nätimmäksi muillakin keinoilla kun genreä vaihtamalla, ja kun niin monelle nuorella on näitä mustaanpukeutumisangsti vaiheita niin sekoitetaan herkästi siihenkin.

Yksi on varmaan kanssa kun monen tummaanpukeutujan elämäntyyliin liitetään niin vahvasti musiikkikeikat jne , ehkä sitä elämäntyyliä ei pidetä lapsiperheelle sopivaksi. Mutta ei synkeämpi ulkomuoto ole mikään vastuuttumuuden merkki, monissa tapauksissa jopa päinvastoin ja yhtälailla farkkukansa juhlii ja sekoilee.

Olen varmaan selittänyt jo enemmän kun tarpeeksi omiani.
Kirjoittanut: Piiskansiima (Jäsen)
 • Lähetetty: 29.09.2006 08:19
Toinen normalisointi minkä nyt tähän hätään muistan on Extreme Makeoverissa, Jeannene taisi olla nimeltään. Ihan nätti ihqplondi siitäkin tuli...

Onhan noita päinvastaisiakin stailauksia, ainakin näin Suomessa, mutta niissäkin on kyse vain lähinnä "jännästä" kokeilusta. Itse en pidä noita kamalan fiksuina vetoina. Sitäpaitsi Arman näytti hirveältä hopparikuteissa! :O
Kirjoittanut: Siikakala (Jäsen)
 • #7
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 29.09.2006 11:40
Lainaus: Veronica äh. luonnonlaki rakkaat! erilaisia syrjitään, epämuodostuneet tapetaan. ihmisiä on vain yksinkertaisesti niin paljon että mustat lampaat muodostavat oman laumansa.


Harvinaisen hyvin sanottu. Mutta tuo oli kyllä jo todellinen ylilyönti. Nyky-yhteiskunnassa vaatii luonnetta olla erilainen, ja jos nyt olet muiden mielestä hurjasti pukeutunut niin so what, se on niiden ongelma. Itse ainakin pitäisin omat vaatteeni päälläni, enkä antaisi jonkun muun pukea niitä päälleni. näin kärjistetysti sanottuna.
Kirjoittanut: Chastel (Jäsen)
 • #8
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 29.09.2006 19:02
Kummallista miten pienistä ihmiset toisiaan erottelee =/
Kirjoittanut: Devilsbride (Aktiivi)
 • #9
 • Arvo: Mahtigootti+
 • • Muokkasi: Devilsbride
 • Lähetetty: 29.09.2006 19:31
nii no goottityyliä yleensä yhdistetään h-uoramaisuuteen, korsetit jne. monesti ihmiset ovat kauhistelleet miten h-uoralta näytän, ja vahvat meikit kaupan päälle niin tottakai nuoret miehet huutelevat perään ja ehdottelevat kaikenlaista, kokemuksella sanon. Jotkut vain ovat niin ei hyväksyväisiä...
Kirjoittanut: MrLuckarin (Aktiivi)
 • #10
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 29.09.2006 20:48
Goottityylissä ei ole mitään pahaa, enemmänkin kyse on nyt ihmisistä itsestään.
Se mikä toisen silmissä on kaunista, on mitä suurimmalla todennäköisyydellä jonkun muun silmissä rumaa, ehkä kuvottavaakin.
Kuitenkin olisi mukavaa ajatella että kun olemme menossa jo 2000-luvulla voisi jokainen viimeinkin olla sellainen kuin on, ilman, että kenelläkään - etenkään medialla, olisi arvostelijan osaa.
Harmillista vain, etteivät kaikki asiat ole mukavia.
Johan tämä samainen ilmiö voidaan havaita varhaisimmissakin vaiheissa, senkun ihmisen-nuput oppivat erottelemaan asioita, jakautuvat ne karkeasti ottaen hyväksyttyihin ja ei-hyväksyttyihin.
Ja jos oma ympäristö ja mieltymykset ovat kovasti eriävät esimerkiksi juuri goottityylistä, ei ihmekään jos on liiankin helppoa käyttäytyä typerästi.
Kuten Veronicakin viisaasti sanoi "ihmisiä on vain yksinkertaisesti niin paljon että mustat lampaat muodostavat oman laumansa."

Kaikesta huolimatta eteenpäin on mentävä, periksiantaminen ei ole vaihtoehto.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 13.04.2020 19:19, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 437 henkeä!
Järjestä treffit