Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Valokuvaaminen - Sivu 2

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Valokuvaaminen

Kirjoittanut: Funereal Soul (Inkvisiittori)
 • #11
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 27.09.2010 08:43
Oho! Kaikkea uutta sitä voikin oppia. Nyt vaan kun saisi tuon jäämään itsekin päähän..
Olipas kyllä tosiaan hyvin selitetty tuo asia.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #12
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 27.09.2010 09:34
Itselläni on käytössä Canonin: IXUS 950, EOS 450D ja ammattikamerana EOS 5D Mark 2 !
Itse pidän yleensä tuon valkotasapainon automaattisena, paitsi sisällä kuvattavissa bändikeikoissa yleensä "keinovalolla". Sitten kun on kriittisiä tilanteita, kuten hautajaiset, jossa arkun pitää toistua ehdottoman valkoisena, teen testikuvia esim. valkoisesta seinästä, ja säädän sen mukaan. Ongelmia on ollut lähinnä salamakuvauksessa, studiosalamoilla, jossa joskus joutuu hakemaan ihan kokeilemalla asetukset.
Kirjoittanut: Ukuli (Jäsen)
 • #13
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 27.09.2010 11:54
Tervehdys, itse olen amatöörikuvaaja, jolla on HP photosmart 4.0 megapixelin digikamera. Sitä on näppärä kuljetella mukana ja sain siihen lisää tilaa muistikortilla ja kahdella muistikorttiadaptorilla. Lähimaastosta ei saanut tavallisia muistikortteja kokoa 1 tai 2 Gb:tä... Voihan se ammattilaisten mielestä olla aikansa elänyt ja onnettoman pieni kamera, mutta itselle välttää ihan hyvin.
Kuvailen lähinnä pilviä, maisemia ja lemmikkejä, sekä auringonlaskuja. Kuvaisin kaiketi myös auringonnousuja, mutta en herää koskaan niin aikaisin. Sekä satunnaisia matkakuvia on myös tullut otettua.
Kirjoittanut: Kalmankoura (Jäsen)
 • #14
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 28.09.2010 19:41
Valokuvannut vuodesta 1999, ostaessani rippilahjarahoilla Canonin filmikameran, kyseinen laite on edelleen täysin kunnossa. Digiaikaan siirryin pari vuotta myöhemmin kun ostin kaverilta hänen samsungin, siihen tuli outo vika, joten ostin halvalla hyvä canonin digipokkarin perhetutulta, sillä tulikin otettua monelaisia kuvia, kunnes näyttö pimeni, sitten olin jonkin aikaa pelkän vanhan luotettavan filmikameran varasssa, kunnes ostin 2007 syksyllä ekan digijärkkärin. Canon eos 300d. Loistava kamera, joka tosin tuli myytyä 2008 kun ostin canon eos 40d:n halvalla. Sen kohdalla täytyy sanoa että nopea söi hitaat. Ehdin hakia kameran ensimmäisenä uuteen kotiin ja mukaan tuli myös mm. kaukolaukaisin.
Kuvia on tullut otettua tälläkin järkkärillä varmaa yli 10 000. Toivoa sopii ettei suljinremppa tulis pian eteen.
Ja tulee kuvattua kaikkea. Keikkoja, ihmisiä, luontoa, maisemia, esineitä ministudiossa, ym. ym.
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #15
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 28.09.2010 19:57
Jaahas, pandoran lipasta kovasti raotellaan.. Laskin tuossa pari päivää sitten että kännykkä poislukien omistan 9 kameraa, yksi digijärkkäri jolle satsi salamoita langattomine orjineen ja loput filmikalustoa, mukaanlukien rullakoon vermettä. Jäänyt tuo digirunko aika käyttämättä nyt vuoden ajan kun ruvennut suorastaan vituttamaan siihen löytyvän zoomilasin piirron suttuisuus. Ei oikein kestä vaan kuvata kun kuvat on pelkkää mössöä. Filmipuolella löytyy sitten kaikenlaista herkkua, Super-takumaria jne. Ehkä eniten käytetyt lasit tällä hetkellä on 24mm f/1.4 canon FD:lle ja Arsat 30mm P6-mountille (on siis kalansilmä rullafilkalle). Veronpalautuksista ajattelin sitten investoida ja ostaa 16-35mm f/2.8L II:n tuolle canonille.. Saisi samalla hyvän tekosyyn ostaa EF-mountin filmirunko.

Kuvia on tullut tuotettua oikeastaan koko eliniän ajan, nyt viimeaikoina on tullut puuhasteltua enimmäkseen filmin puolella.. Koneella kuvia on yhteensä päälle 30k, siitä puuttuu se mitä on jemmassa ulkoisella levyllä. Negakansioita on kanssa pari tullut täytettyä. Jos jotakuta kiinnostaa niin kuvia löytyy näytiltä osoitteesta http://zouwi.1g.fi/kuvat/ Nuo tuolla ovat lajiteltu yleensä tapahtuman mukaan, pitäisi varmaan kasailla tuonne joku kokoelma paremmista kuvista tms.

Kuopassa:
Toi vaikuttaisi ihan vaan kameran asetusten olevan matalalla saturaatiolla, jostain jemmasta yleensä löytyy jotain kuvaustilaan liittyvää, samalla sivulla yleensä on ainakin kirkkaus, kontrasti, saturaatio ja terävöitys. Vetää sen saturaationupikan pidemmälle plus-suuntaan niin yleensä alkaa väriä löytymään. Tietty jos kamera osaa raw-kuvia puskea pihalle niin photarissa (tai vastaavassa) on raw-konverttereissa aika hyvä saturaationuppi jota voi ehkä kannattaa käyttää ennemmin kun kameran omaa rajallista prosessointitehoa.
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 30.09.2010 12:06
Pitäis varmaan oikeesti ostaa itelle se parempi kamera, kun tuossa ei saa säädettyä saturaatiota tms. Kuvan tiedoissa kyllä näkyy että saturation auto, mutta ei löydä kyllä mistä sais säädettyä.
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #17
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 01.10.2010 19:21

Lainaus: Layil

Pitäis varmaan oikeesti ostaa itelle se parempi kamera, kun tuossa ei saa säädettyä saturaatiota tms. Kuvan tiedoissa kyllä näkyy että saturation auto, mutta ei löydä kyllä mistä sais säädettyä.


http://www.kenrockwell.com/nikon/d40/users-guide/m enus-shooting.htm

Jokaisessa järkkärissä saa tehtyä nuo säädöt, se on digijärkkärin idea. Viimeistään tietty kuvaamalla rawia ja fotarissa säätämällä. Ei se parempi runko tuo onnea ellei sitten selkeästi ole rungossa jotain suurta hätää tai uusi runko tarjoa jotain fyysisiä muutoksia vanhempaan verrattuna. Itselle riittää kamerassa oikeastaan valotusmittari ja järkevä etsin, loppu on sitten plussaa. Tai oikeastaan parhaat kuvat viimeaikoina on tullut otettua kameralla jossa ei ole edes sitä valotusmittariakaan...
Kirjoittanut: Layil (Jäsen)
 • Lähetetty: 02.10.2010 12:07
Jeesjees löytyihän se sieltä optimoi kuva valikosta.
Kirjoittanut: Necroerotica (Jäsen)
 • #19
 • Arvo: Mahtigootti+
 • Lähetetty: 04.10.2010 14:53
Haluan oppia kuvaamaan! Ostin jo kesällä ihan ok kameran, Canon 450D:n, mutta en ole kovin paljoa kuvannut....sen mukana tuli myös valokuvauskirja.
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #20
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 04.10.2010 16:32

Lainaus: Necroerotica

Haluan oppia kuvaamaan!

Mielestäni parhaiten oppii kuvaamalla, ja kokeilemalla esim. erilaisten säätöjen vaikutusta. Sitten kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia rajauksia. Toki myös se kirja kannattaa lukaista
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit